Mittwoch, 21. August 2013
Karamelize Şeftali
Krep ve pankeklerinizle tüketebileceğiniz gibi şeftali reçeli yerine de kullanabilirsiniz. Pastalara ve kurabiye dolgularına da çok yakışıyor. 10 dakikada da hazır.
Karamelize Şeftali
Malzemeler:
1 şeftali
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Şeftalileri soyun ve küp küp doğrayın. 1 tavaya 2 yemek kaşığı toz şekeri koyun ve eriyip rengi hafif altın rengi alınca şeftalileri ilave edin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağı kapatın.
Veya karamel tadı gelsin istemezseniz sos gibi yapabilirsiniz. Bunun için şeftali ve şekeri aynı anda tavaya alın ve şeftaliler yumuşayıp şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. şeftalilerin suyu buharlaşınca 1 yemek kaşığı su ekleyin ve biraz daha pişirin.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen