Freitag, 20. Juni 2014

OKUMA MOTİVASYONU


Melisa , bana benzememiş. Benim gibi kitap okuma tutkusu yok kanında. Belki de bunu söylemek için daha çok erken olabilir. Okuması halen sular seller gibi akıcı değil. Bazen kelimeleri okurken takılıyor ya da yanlış okuyor. Çok okuması lazım. Çok okursa düzelecek tabii ki... Yani doğru düşündüğümü düşünüyor. Kitap okuma motivasyonu geliştiriyorum. Bir çizelge yaptık,  5 kitap bitirdiği zaman, tadı damağında kalan Kidzania'ya tekrar götüreceğiz. Bunun yanında ailecek okumayla ilgili  bir motivasyon geliştirdim. Her gün üçümüz okuduğumuz sayfa sayfalarının toplamını alıyoruz ve farazi ödüllü bir yarışmaya katılıyoruz. Her haftanın sonunda, her ayın sonunda birinci olan aileyi seçiyorlar ve bunun sonucunda bir ödül var ;) Okul açılana kadar devam edecek bir yarışmaymış bu ... ;) Bakalım sonuç ne olucak. Var mı sizin aklınıza gelen bir motivasyon şekli ?

Donnerstag, 19. Juni 2014

Blog Tanıtımı: SEO Kriter

İnternet kullanıcıları bloglarla tanışıp kendi blogunu oluşturduktan ve yazılarını yazmaya başladıktan sonra kafalarında beliren soru genellikle şudur: “insanlar blogumu nasıl bulup yazılarımı okuyacak?”

Bu soruya verilebilecek en doğru cevap şüphesiz Google’dır. Yazılarınız her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği ve arama yaptığı Google’da yer alırsa dünyanın bir ucundan insanlara bile blogunuzu tanıtma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Google aramalarında gözükmek, daha üst sıralarda yer almak için de çok yazı yayınlamak yetrli değildir. Bu yazıları bilinçli yazmanız, SEO adı verilen bazı optimizasyon tekniklerini uygulamanız gerekir.

BH’de zaman zaman SEO ile ilgili yazılar yayınlasam da bu konu ile ilgili daha aktif ve daha bilgilendirici blogları takip etmenizi öneririm. Aşağıda tanıtacağım SEO Kriter isimli blog da SEO ile ilgili faydalı bilgilerin yanı sıra çeşitli profesyonel SEO hizmetleri de yer alıyor.

SEO Kriter Nedir?

seo kriter

SEO Kriter aslında kurumsal SEO danışmanlığı yapan bir firma olup blogunda SEO ile ilgili faydalı bilgiler paylaşmaktadır. Adana merkezli bir SEO firması olan SEO Kriter’in blogunda SEO kavramıyla yeni tanışan ve bloguna temel optimizasyon tekniklerini uygulamak isteyen blog yazarlarının ihtiyacını karşılayacak önemli ipuçları yer alıyor.

Garantili ve güvenilir bir SEO çalışması yaptığını iddia eden SEO Kriter müşterilerine bir panel tesis ederek tüm çalışmaları bu panel aracılığıyla takip etmelerini sağlamaktır. Bu da şeffaflığın bir göstergesi olsa gerek.

Temel optimizasyon teknikleri bana yetmez, Google’da önemli kelimelerde ilk sıralarda yer almak istiyorum diyorsanız SEO fiyatları sayfasından paketleri inceleyip profesyonel bir çalışma yaptırabilirsiniz.

 

Hangi Kelimede Kaçıncı Sıradayım?

SEO çalışmaları genellikle anahtar kelimeler hedef alınarak yapılır. Aranma hacmi yüksek kelimeler tespit edilerek o kelimelerde üst sıralar hedeflenir. Böylece günlük çok yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşılabilir.

Bildiğiniz gibi Google arama sonuçları oturum açan her kullanıcıda farklılık gösterir. Bu yüzden hedef kelimelerinizi Google’da aradığınızda çıkan sonuçlar size özeldir. X kelimesinde siz kendinizi 1. sırada görebilirsiniz ama esas sıranız çok daha düşük olabilir.

İşte bu noktada SEO Kriter’in , Google’da her kelime için esas sıralamanızı gösteren Google Sıra Bulucu isimli aracını kullanabilir böylece gerçek sıralamanızı öğrenebilirsiniz.

Mittwoch, 18. Juni 2014

Çikolatalı Muz ve Tadelleli Muzlu Atıştırmalıklar





Çikolataya daha fazla yakışan bir meyve var mı bilmiyorum ben. Muz yahu, hem de çikolata ile ama çikolatalı muzdan daha güzel bir şey varsa o bence Tadelleli muzdur. Nutella ve muz nedir ki güzelim tadelle varken. Tadelleli olmayacaksa en güzel SOĞUK çikolatalı muzdur, hem de sprinklelar ve beyaz çikolatadan kalplerle. Üşenmedim uğraştım demeyeceğim çünkü uğraşacak bir şey yok, muz ve çikolatanız varsa zaten işin özü tamam. Geriye de ister sprinkle ile süsleyin, ister fındıkla isterseniz hindistancevizi ile. Hatta hiç süslemeyip löp löp yutun, bilmiyorum ben, yapın bir şeyler işte siz.


Şimdi Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere iki çeşit var bu postta. Tadelleli ve çikolatalı muzlar. Ben çikolatalı olanları dondurup tükettim, tadellelileri soğutup. Neden derseniz, cevabı ben de bilmiyorum. Sanırım çikolata olanın dışı çıtır çıtır olduğu için donunca öyle hoşuma gider diye düşündüm. Bu sıcaklarda resmen tatlı krizlerine son, hem de serin serin. Deneyin lütfen, pişman olmayacaksınız.



ÇİKOLATALI SOĞUK MUZ DİLİMLERİ




  • 2 adet muz
  • 100 gr bitter çikolata (mümkünse %70 kakao oranlı)
  • 80 gr sütlü çikolata
  • Sprinkle, hindistancevizi, fındık fıstık vs
  • kürdan
  • yağlı kağıt/pişirme kağıdı


Çikolataları benmari usulü eritin. Muzları 1 veya 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve erimiş çikolataya batırıp, her yanını kaplayın. Bir çatal yardımı ile kaplanan muzdan akan çikolatayı süzün ve dilimleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Süsleyin. Üzerlerine isterseniz kürdan batırabilirsiniz. Buzlukta en az 1 saat dondurun!

TADELLELİ MUZ ATIŞTIRMALIKLARI





  • 4 adet tadelle (ben tadelle beyaz kullandım)
  • 2 adet muz
  • sprinkle
  • kürdan
  • Pişirme kağıdı


Tadelleleri benmari usulü eritin, ama dikkatli olun çikolata gibi değil bunlar çok geçerse acayip bir şey oluyor, eliyince alın hemen ve sıcak su dolu bir başka kaba oturtun kaseyi. Muzları 3 e bölün. Kürdanları önce tadelleye batırın sonra tadellelere. Muzları tadelle ile yarılarına kadar kaplayın ve süsleyin. Yağlı kağıda bırakıp dolapta yarım saat kadar soğutun.

Çilekli Galette




çilekli galette pie pay yapımı tarifi

Bu aralar yine tarifler birikti, hala yaz gelmeden yapıp fotoğrafladığım ama yazamadığım tarifler var. En kısa zamanda umuyorum ki hepsini ekleyeceğim bloga. Leopar kekten tutun da ombre pastalara kadar değişik tarifler bekliyor sırada. Ama çilekler iyice geçmeden bu çilekli tariflere öncelik vermek istedim. Daha sorada çilekli milföyler, çilekli ve pembe biberli cupcakeler, çilekli başka cupcakelere var . Bana şans dileyin :)

çilekli galette pie pay yapımı tarifi

Benim bildiğim kadarıyla Fransızların galette dedikleri bu güzide tatlının paydan farkı hamurun elle şekillendiriliyor olması, kısaca serbest bir şekli var. Tabi fransızlar bunu sadece meyvelerle değil, peynir ve etlerle, sebzelerle de yapıyorlar. Bu tuzlu olanlar genelde kapalı olarak yapılıyor. Ben çileği tercih ettim hazır bol bol varken ve pek güzel, pek sevilesi bir çilekli galettem oldu.





İlk kez deneyeceğim içinaraştırdım önce bir, çoğunlukla yabancı bloglardan. Fark ettim ki çoğunlukla basit pie/pay hamuru kullanılıyor hamur kısmında. Hamura buttermilk ekleyenler, mısırunu ekleyenler olmuş. Kısaca size kalmış bu kısmı da, en azından basit bir pay hamuru işinizi görecek. Dolgu kısmı ise yine tercihe göre şekillenebilir. Sadece meyve kullanabileceğiniz gibi, tabana krema veya reçel, marmelat da kullanabilirsiniz. Hepsi sizin elinizde!


Ben kendime göre bir şeyler uydurdum yine, güzel de oldu. Biz çok sevdik!

Krema kısmını direkt geçebilirsiniz, ben sevdiğim için kullandım. Genelde kremasız yapılıyor.
Uğraşmak istemezseniz Dr. Oetker marka pişebilen dolgu kremasını tavsiye ederim. Kremaya peynir ekleyebilirsiniz.

Tabi ki illa çilekle değil istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz. Erik, kayısı, şeftali, vişne...

ÇİLEKLİ GALETTE


MALZEMELER

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 225 gr soğuk tereyağ 
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/3 bardak çok soğuk su


Kreması için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilya
  • severseniz labne peyniri (100 gr kadar)


Meyveli dolgu için


  • yarım kilo yıkanıp ayıklanmış çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerine

Pudra şekeri


HAZIRLANIŞI:

Önce hamurla başlayın, en az yarım saat dolapta dinlenmesi gerek çünkü. Daha sonra kremayı yapıp ılıyana kadar da çilekleri hazırlarsanız zamanlaması güzel olur.

Hamur:

Unu, şeker ve tuzu bir rondonun içine yerleştirin. Üzerlerine küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. Rondoyu kesik kesik, aralıklarla çalıştırın. Pürüzsüz bir hamur değil irili ufaklı, taneli bir hamur elde edeceksiniz muhtemelen. Daha sonra suyu az az ekleyerek yine kesik kesik çalıştırıp kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru en az yarım saat dolapta dinlendirin.

Krema:

Bir kasede yumurta sarısını çırpın.

Küçük bir tencere sütü koyup, üzerine şeker, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyin. Mümkünse bir tel çırpıcı ile nişasta topaklarından kurtulana kadar karıştırın/çırpın.
Topaklar gittikten sonra, ocağın altını orta derece yakın ve karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı almasını sağlayın. Kıvamlanınca ocağın altını kısın.
Yumurtaları çırptığınız kaseye iki kaşık pudingten ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra 2 kaşık daha ekleyin ve tekrar karıştırın. Daha sonra bu karışımı tenceredeki karışım aekleyip vakit kaybetmeden karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip, 1 dakika kadar daha eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Labne peyniri ekleyecekseniz, ocakta aldıktan sonra ekleyebilir veya ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirebilirsiniz.

 Çilekli Harç:

Çilekleri yıkayın ve saplarını temizleyin. Çilekleri dilimleyin veya benim fotoğraflardaki gibi yapmak isterseniz yarısını dilimleyin ve yarısı tam kalsın. Bir kapta 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile çilekleri biririne karıştırın ve çilekleri ezmeden karışımı yedirin. (çilekler ıslak değilse 1-2 yemek kaşığı su da ekleyebilirsiniz)


Galettenin yapılışı

Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru düz bir yüzeyde varsa oklava ile yaklaşık 25 cm çapında açın ve içine kremayı sürün. Daha sonra çilekleri üzerine yayın. Tüm çilek kullanacaksanız en son tüm çilekleri dizin. Hamuru kenarlardan 2 cm kadar katlayın ve kenarlara toz şeker serpiştirin. 175C önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Ilıyan Galettenin üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.











Montag, 16. Juni 2014

Çilek Soslu Vanilyalı Cheesecake



vanilyalı ve çilekli cheesecake tarifi


Vanilyalı yani sade cheesecake benim her zaman en favori tatlım olmuştur. Tabi fırınlanmış olmak kaydı ile. Şu da bir gerçek ki eğer dışarıda bir yerde tatlı yiyecekseniz sade bir şey bulmak pek zor. Yani vanilyalı cheesecake, vanilyalı kek veya sadece vanilyalı pasta gibi. İlla içine veya üstüne bir şey katmak zorundalar gibi her yerde. Daha vanilyalı veya sade pasta görmedim şu 25 yıllık hayatımda bir yerde. Bu kadar konuşuyorum ama benim vanilyalı cheesecake'im de çilek soslu. Ben sosu denemek için yaptım ama, bakalım nasıl olacak diye, uydurma bir sos yani. Sonuç olarak da gayet lezzetli bir şey çıktı ortaya ama ben sosla yemek yerine taze çileklerle yedim vanilyalı cheesecakimi.

Vanilya vanilya dedim de, sanmayın ki az biraz vanilya var içinde, 2 çubuk vanilyayı koydum 4-6 kişilik bir cheesecake içine. Mısır nişastası+şeker yerine de Carte D'or vanilyalı puding ekledim, daha da vanilyalı oldu. İmkanınız varsa lütfen vanilin kullanmayın siz de. Çubuk vanilyalar artık çoğu süper markette mevcut, o da yoksa alın bir gerçek vanilyalı puding en azından ondan gelsin vanilya tadı biraz. Tabi benimki sadece öneri. Ah, tabi vanilya özütü de gayet güzel olur eğer varsa.

Cheesecake yaparken kullanacağınız labnenin süzülmüş olması önemli. Bunun için vaktiniz varsa bir gün veya 5-6 saat önceden süzme işlemini yapın. Hem cheesecake için hem de peynirli kremalar için süzmek hem kıvam, hem doku hem de lezzette fark yaratıyor. Biliyorum, labne çok da ucuz bir peynir değil, ortalama 200gr lık paketi 4 lira civarında bir şey, herkes bir cheesecake için 20 liralık peynir almak istemeyebilir, haklı da. Bunun için sizlere kendi deneyimlerimden birkaç öneri yapacağım. 

vanilyalı ve çilekli cheesecake tarifi

Ben şimdiye kadar Sütaş, Pınar, İçim, Yörsan, Migros, Dia, BİM ve a101 markalarını kullandım. Bir şey fark etti mi derseniz, hayır fark etmedi. Sadece fiyat farkı oldu.
Sadece Sütaş markalı labne peyniri hiç beğenmedim, pürüzsüz bir yapısı yok, sanki kesik kesik gibi çok garipti. Bu yüzden cheesecake yaparken veya böyle krema için kullanacağınız zaman labne peyniri seçiminizi size en uygun fiyatlı gelenden yapmanızın hiçbir sıkıntı çıkarmayacağını garanti ediyorum. Yani pahalı bir markanın 200 gr paketini alacağınıza, aynı fiyata 400 gr daha uygun fiyatlı bir ürün alabilirsiniz ki bunun için özellikle Migros'un kendi markalı ürünleri ve Bim'de satılanlar gayet iyi. 

Ben vanilya dışında aroma bırakacak bir şey eklemedim içine ama isterseniz limon kabuğu da ekleyebilirsiniz. 

Tarifte vanilya çubuğu var ama nasıl kullanacağınızı yazmamışım, buraya tıklayarak Gökçe'nin anlattığı güzel bilgilere ulaşabilirsiniz, fotoğraflı. 

Tabanı ise yine kendiniz yapmanızı öneririm ben, ama yok uğraşamam derseniz 2 paket Eti burçak bisküviyi iyice ezip, 75 gr erimiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın ve kalıbın dibine ve kenarlarından 2-3 cm yükselecek şekilde yayıp 15 dakika kadar 175C fırında pişirmeniz yeterli. 


VANİLYALİ CHEESECAKE TARİFİ ÇİLEK SOS İLE

vanilyalı ve çilekli cheesecake tarifiMALZEMELER:


  • Cheesecake Tabanı
  • 1 + 2/3  su bardağı un
  • 125 gr tereyağı, soğuk
  • 1 yumurta 
  • 4 çorba kaşığı toz şeker 
  • bir tutam tuz
  • vanilya
  • dilerseniz tarçın



Cheesecake


  • 4 yumurta
  • 800 gr labne peyniri veya krema peyniri 
  • 1 paket süt kreması
  • 1 paket vanilyalı puding
  • Yarım çubuk vanilya veya 2 çay kaşığı vanilya özütü (ben 2 çubuk vanilyanın içini kullandım, siz de çok vanilyalı olsun istiyorsanız öyle yapın)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker


Çilek Sos

  • 8-10 tane orta boy çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt kreması


HAZIRLANIŞI:


Taban:

Rondonun içine un, tuz ve şeker ekleyip karıştırın. Daha sonra Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyin ve rondoyu kesik kesik çalıştırarak karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyin ve yine kesik kesik çalıştırıp hamur kıvam alıp bıçaklarda toplanmaya başladığı zaman rondodan alıp, elinizle hafif yoğurarak toparlayın ve yağlanmış 24cmlik kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yayıp dinlenmesi için 25-30 dakika dondurucuya bırakın. 
Dinlenmiş hamurunuza çatalla delikler açın ve 180C fırında 25-30 dakika kadar üzeri pembeleşene dek pişirin.

Cheesecake:
Bir çırpma kabında süzdüğünüz labne peynirini ipeksi ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra içine kremayı, çubuk vanilya çekirdeklerini ve şekeri ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker, ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak 1 paket toz vanilyalı pudingi ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana dek orta hızda karıştırın. 

Cheesecake hamurunuzu, fırından alıp soğuttuğunuz tabanın üzerine yavaşca dökün ve 170C fırında 55-60 dakika kadar pişirin. Eğer üzeri çok kızaracak gibi gelirse fırından alıp alüminyum folyo ile kalıbın üstünü ve yanlarını kaplayıp, tekrar pişirmeye devam edebilirsiniz. 

Pişen cheesecake'i yemeden/servis etmeden önce mutlaka buz dolabında tercihen 1 gün, en az 6 saat dinlendirin. 

Çilekli Sos

Çilekleri 4 e bölün ve sos tenceresine alıp 2 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Orta ateşte şeker karamelize olana kadar yaklaşıp 10 dakika kadar pişirin ve kıvam almaya başlayınca 2 yemek kaşığı süt kreması ekleyip krema iyice karışana kadar karıştırın ve ocaktan alın. (dilerseniz krema eklemeyebilirsiniz)

vanilyalı ve çilekli cheesecake tarifi

SEZON FİNALİ :)

Bu sene sezon finali lafını çok duydunuz, eh bizden de bir sezon finali iyi gider.
Ama yanlış anlamayın, sezon finali blog yazmanın sezon finali değil. Bloğa vakit ayırmak için daha fazla vakit demek. Bizim sezon finalimiz, yine yoğun geçen ders programının ardından ,kızımla birlikte 3. sınıfı bitirdim. Karnemizi aldık. Mutluyuz, gururluyuz :)

 
4. sınıfı daha olgun karşılayan bir kızım var artık .
İki örgüsüyle bebekliğinden beri taşıdığı kimliği yüzüne yakıştıran bebeğim,
beni mutlu ettiği için , kırmayıp, okulun son günü de örgüsüyle okula gitti.


Bugün de yaz okulumuzun ilk günü başladı. Her sene olduğu gibi , aynı okula devam ediyoruz.
Yaz sezonu başlayan diziler gibi oldu bizim hayatımız :)
Sabahtan akşama kadar , spor etkinlikleri , sanatsal etkinlikler ve yeni arkadaşlarla yola devam...

Blogdan Para Kazanmanın Temelini Oluşturun

Bu yazı, Srgz Blog’un sahibi Vural Egemen Sarıgöz tarafınan Blog Hocam için yazılmıştır.

Bir blog yazarısınız ve haliyle emek harcadığınız bir şeyden para kazanmak istiyorsunuz. Bu sizin en doğal hakkınız. İnsan hem sevdiği hem de para kazandığı bir işi yapıyorsa dünyadaki saltanatını kurmuş diyebiliriz.

 

Blog Yazarlığı ciddi bir iştir. Bu ciddiyetle bu işe başlarsanız kazancınız da o kadar ciddi olacaktır. Bu konu üzerine çok araştırmalar yapıldığını biliyorum. (Bu yazıyı yazarken başka bir blog yazarı arkadaşım ile facebook messenger'da konuşurken, blog hocam'a misafir yazı hazırlıyorum dediğimde ''blog hocam'a ne kadar çok yazı verdin öyle'' dedi ve oraya verdiğin kadar kendi bloguna yazsana diye uyarıda bulundu. O arkadaşıma verdiğim cevabı burada yayınlamak istiyorum. O arkadaşımın nazarında tüm merak edenlere cevap vermiş olayım) Benim çok meşhur bir sözüm var(!) ''Kendi blogunda yazı yayınlamak gol ise başka bir blogda misafir yazar olarak yazı yayınlamak asisttir.'' Bu mantık ve niyetle yazılarından fazlaca istifade ettiğim Blog Hocam'da misafir yazarlık yapıyorum. Sağ olsun kendisi de yayınlamaya değer görüp yazılarımı yayınlıyor. Daha önce Blog Hocam'da yayınlanmış yazılarımı da okumak isterseniz aşağıda belirteyim.

 

- Bir Blog Yazarı Okurlarından Ne Bekler?
- Neden Misafir Yazarlık Yapıyorum
- Blogunuzda Etkinlikler Düzenleyin
- Ben Blogger’ın Zeki, Çevik Ve Ahlaklısını Severim
- Blogger Tipleri

 

Blog Yazarlığını meslek edinmiş insanlar vardır yada başka meslek gruplarından olup da blog yazarlığından ciddi ek gelir edenler vardır. Nacizane bende hali hazırda özel sektörde çalışıp aynı zaman da blog yazarlığı yaparak kendime ek gelir sağlayabiliyorum. Yaptığınız işi ciddi anlamda yaparsanız geliriniz de olacaktır, saygınlığınızda.

Blog Yazarlığına Başlayın!

Blog Yazarlığına başlamaya karar verin ve bu kararınızda kararlı olun. Kendi ilgi alanızla ilgili bir blog açmak en doğru seçenektir. Genel bir blog açıp başarılı olan birini görmedim. Zamanla blog çöplüğündeki yerlerini aldılar. Açacağınız blogun konusunu belirledikten sonra blogunuzun konusuna uygun bir isim belirleyin. İsim kısa akılda kalıcı olmalıdır. Size özel bir isim olmasının da hiç bir mahsuru yoktur. Ama Blog Hocam gibi yada benim blogum olan SRGZ Blog gibi bir isim seçebilirsiniz. Blog Hocam blog yazarlarını bilgilendirici yazılar paylaştığı için, bir nevi hocalık yaptığı için blog hocam'ı seçmiş. Bende soyadım olan Sarıgöz'den sesli harfleri çıkararak bir isim türetmişim. Blogunuzun ismi ciddi anlamda marka olabilir. İsim belirledikten sonra kendinize bir yol haritası çizin ve bu yol haritasına göre içeriğinizi şekillendirmeye gayret edin.

Sabırlı Olun!

Hiçbir blog yazarı blogunu açtığı günden itibaren ne popüler olmuştur ne de para kazanmıştır. Zamanla üretilen içerik sayısına göre ve ziyaretçi sayısına göre popülerliği ve kazancı artmıştır. Yapmanız gereken sabırla içerik üretmektir. Ben ilk blogumdan 5 ay sonra ilk gelirimi elde etmiştim.

Sabrettiniz! Peki Ya Sonra?

Sabrettiniz ve hatırı sayılır bir içeriğiniz, gözle görülür bir ziyaretçi sayısına ulaştınız. Artık bundan sonra yapmanız gereken şeyler vardır. İçeriğinize göre sizinle iletişime geçen markalar, firmalar olacaktır. İçeriğinize göre size tanıtım yazıları hazırlatmak isteyenler olacaktır. Ziyaretçi sayınıza göre blogunuza reklam eklemeye başlayacaksınız. vs…

Ben Blogumdan Nasıl Para Kazanıyorum?

Srgz Blog'dan ciddi anlamda para kazanabiliyorum. Bazı arkadaşlarıma elde ettiğim kazancı söylediğimde şaşırıyorlar. Bu kazanç tesadüf değildir. Emek verdim ve bu emeği ciddiyetle kullandım. Bir süre sonra bazı markalar ve firmalar benimle iletişime geçip, bazı tekliflerde bulundular. Bazı markalar düzenledikleri etkinliklere davet ettiler. Bazı markalar ürünlerinden gönderip, kullanmamı ve fikirlerimi blogumda yazmamı istediler. Bazıları blogumun sağına soluna reklam vermek istediler. Hürriyet'in Bumerang isimli sistemi ile para kazanabiliyorum. Blogumda tanıtım makaleleri yayınlayarak para kazanabiliyorum. Çeşitli markaların ürünleri hakkında deneyimleri yazabiliyorum. Popülerliğim artıyor. Geçtiğimiz günlerde Bumerang Deneyim günleri adı altında Adana'da yapılan Blog Yazarları buluşmasına gittiğimde blogumun ismini duyanın verdiği tepki ile popülerliğimin arttığını gördüm. Aynı şeyi blog hocam içinde söylemeliyim. Aramızda yoktu ancak namı ortamdaydı.

Sonuç İtibari İle!

Sonuç olarak blogunuzla başarı elde etmek istiyorsanız, bir kazancım olsun diyorsanız blogunuza emek harcayacaksınız. Para kazanmaya başlamadan önce yatırım yapmalısınız. Blog Yazarlığı konusunda sermaye para değildir. Sermaye emek ve ciddiyettir. Yazılarınızı milyonlar okuyormuşcasına yazmalısınız. Her yazınızdan faydalanacak mutlaka birileri olduğunu bilerek yazmalısınız. İçerik üretirken blog konunuzun dışına istisnai durumlar dışında çıkmayacaksınız. İçerik üretmede düzenli olmalısınız. Bir günde 5 içerik girip 1 hafta hiç bir şey yazmazsanız ciddiyetinizi kaybedersiniz. İnsanlar sizin düzeninize alışmalı. Bir market düşünün. Bir akşam bir ürüne ihtiyacınız oldu ve gittiniz market geç saat olmasına rağmen açıktı. Alacağınızı aldınız. Başka bir zaman yine başka bir şeye ihtiyacınız olduğunda nasıl olsa o market açıktır diyerek gittiniz ve kapalı olduğunu gördünüz. Bir sonraki seferde açık olma ihtimali daha garanti olan bir markete gidersiniz. Blog Yazılarınızda böyledir. İnsanlar blogunuza gelip bir kaç yazı okur ve daha sonra geldiğinde hiç bir yazı girilmediğini gördüğünde güncellemediğini düşünüp tekrar ziyaret etmeyecektir.İnsanlar yazılarınızı okumak için yeni yazılarınızı takip edebilmeliler.

Blogunuzun temelini oluşturmak için aşağıdaki vasıfları blogunuza kazandırmalısınız.

Ciddiyet, Devamlılık, Samimiyet, İstikrar, Güven.

Yukarıda yer alan bu vasıflarla blogunuzu donattığınızda kazancınızın arttığını kendiniz de göreceksiniz. Herkese iyi bloglamalar dilerim.

Yazar Hakkında: Srgz Blog ; Webtasarım ve Teknoloji üzerine özgün makaleler yayınlayan güncel bir blogdur.