Dienstag, 18. März 2014
223-)Kalpleri Gönülleri Çekmek, Celp Ve Cezbetmek İçin..*****
222-) Herkesin Okumasını Rica Ediyorum..
Montag, 17. März 2014
Bloglovin Kullanma Kılavuzu
Google Reader’ın kapatılmasıyla blogları tek bir yerden kolayca takip etmeyi sağlayan çevrimiçi RSS okuyucular arasında Google Reader kullanıcılarını kapma savaşı başlamıştı. Bu savaşın bana göre 2 galibi oldu. Birincisi Feedly, ikincisi ise bu yazıda tanıtacağım Bloglovin.
Bloglovin Nedir? Ne İşe Yarar?
Bloglovin, takip etmek istediğiniz blogları tek bir yerden kolayca takip etmenizi sağlayan, ayrıca yeni bloglar keşfetmenizi sağlayan bir platformdur. Takip etmek istediniz blogları Bloglovin sayfanıza eklersiniz. Bloglovin sizin için o blogun beslemelerini otomatik kontrol eder ve yeni bir yazı olduğunda okumanız için size hatırlatır. Bildiğimiz RSS okuyucuların biraz daha sosyal hali diyebiliriz sanırım :) Üstelik Bloglovin’i sadece bilgisayarınızda değil, iPhone, Android ve iPad’inizde de kullanabilirsiniz.
Bloglovin’e Nasıl Kayıt Olunur?
Bloglovin’e kayıt olmak için buraya gittikten sonra iki seçeneğiniz var. İsterseniz direkt Facebook hesabınızı kullanabilir, isterseniz de Sign up with email linkine tıklayarak e-posta hesabınızla üye olabilirsiniz.
- Kayıt formunu doldurup, e-mail adresinize gelen aktivasyon linkine tıkladıktan sonra, takip etmek için 3 adet blog seçmeniz istenecek. Takip listenizi daha sonra istediğiniz gibi düzenleyeceğiniz için bu adımda vakit harcamanıza gerek yok aslında. Önerilen blogları seçebilir veya arama kutusuna herhangi bir blog adı yazabilirsiniz (örneğin bloghocam).
- 3 adet blogun yanındaki Follow butonlarına tıkladıktan sonra Next diyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bu aşamada size başka bloglar önerilecek. İlginize çekenleri takip edebilir veya Next butonuna basarak bu aşamayı geçebilirsiniz.
- Sıradaki adımda Facebook’taki arkadaşlarınıza bağlanarak onları takip etmeniz için bir seçenek sunulacak. Sayfanın altındaki next butonuna tıklayarak bu adımı da geçebilirsiniz.
- Son olarak, Bloglovin’de takip ettiğiniz bloglarda yeni bir yazı olduğunda sie haber vermesini sağlayan tarayıcı uzantısını yükleyip yüklemeyeceğiniz sorulacak. Şart değil ama isterseniz yükleyebilirsiniz. Eğer yüklemek istemiyorsanız Not now linkine tıklayabilirsiniz.
Bloglovin Nasıl Kullanılır?
Bloglovin’e kayıt işlemini tamamladıktan sonra aşağııdaki gibi bir panelle karşılaşacaksınız. Bu, sizin Bloglovin sayfanız. Bu sayfayı nasıl kullanabileceğinizden bahsedelim.
Gördüğünüz gibi Bloglovin’in sade ve kullanıcı dostu bir arayüzü var. Sayfadaki ana bölümlerini numaralandırarak açıklamaya çalışayım.
1 Bu bölümde takip ettiğiniz blogları ve kaç adet yeni yazı olduğunu görebiliyorsnuz. Takip listenize yeni bloglar eklemek isterseniz, buradaki Follow more blogs linkine tıklayabilirsiniz. Friend activity ise işin sosyal kısmı. Bloglovin’de sadece blogları değil, insanları da takip edebiliyorsunuz. Bu bölümden arkadaşlarınızın sayfalarındaki aktiviteleri görebilirsiniz.
2 Bu bölüm feed sayfanızdaki blogları yönetmek için. Feed sayfanızdaki yeni yazıların özetlerine bakıp, okumaya değer bulmadığınızda Mark all as read butonuna basarak bu yzıları okundu olarak işaretleyebilirsiniz. Okundu olarak işaretlenen yazılar feed sayfanızdan kalkar. Yanındaki çark ikonunda ise yazıları sıralama seçenekleri vardır. Eskiden yeniye, yeniden eskiye, resimler büyük veya küçük gözüksün gibi seçenekleri seçebilirsiniz.
3 Bu bölüm, anlyacağınız üzere yeni yazının olduğu kutu. Bu kutuda blog ismi, yazı başlığı, yazının belli bir kısmı ve yazıdaki görsellerden biri yer alır. Bu bilgiler yazıyı okuyup okumayacağınıza karar vermek için yeterlidir. Eğer yazıyı okumaya karar verip başlığa tıklarsanız, Bloglovin penceresinde direkt o bloga ve o yazıya bağlanırsınız.
4 Bu bölümde yazının ne zaman yayınlandığı, kaç Bloglovin kullanıcısının beğendiği gibi bilgilerle birlikte yazıyı beğenmeniz veya sosyal alarda paylaşmanız için gerekli butonlar da yer alır. Ayrıca Mark as read yazan linke tıklayarak adece o yazıyı okundu olarak işaretleyebilirsiniz.
Bloglovin Widgetları Nasıl Eklenir?
Bloglovin’in widgets sayfasında, blogunuzda kullanabileceğiniz buton, sayaç ve ikon widgetları var. Blogunuza eklemek istediğiniz widgetın altındaki Get this icon linkine tıkladıktan sonra açılan iarama kutrusuna blogunuzun ismini yazın ve bulun. Ardından AddWidget butonuna tıklyarak veya verlen kodu Blogger kumanda panelinden Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript yolunu takip ederek blogunuza ekleyin.
Blog Hocam’ı Bloglovin’de Takip Edin
Eğer Blog Hocam’da yayınlanan yeni yazıları Bloglovin kolaylığıyla takip etmek isterseniz buraya tıklayarak Blog Hocam’ı takip listenize ekleyebilirsiniz.
Sonntag, 16. März 2014
221-) Sevgi, Muhabbet, Mutluluk Ayeti..
220-)Açık Günler; Astrolojik Açıdan Duaların Kabul Göreceği Günler..
219-) Ya Hadi Esmasının Sırlarından.. Bayanlara Özel..*****
ona sözünü geçirmek istiyorsa özellikle müşteri(Jüpiter) ve güneş( Verdiğim sitede ingilizcesi yazıyor. Sun demek güneş demektir.) saatinde perşembe günü başlanırsa daha iyi olur. '' Ya Hadi '' adını her gün zikir ederse 400 veya 1600 defa olması daha iyi olur. Daha sonra şunu söylerse '' Ey Hadi (eşim yada sevdiğim filancanın oğlu filancayı), hidayete eriştir, elimin altına girsin, kalbini ve cismini bana bağla'' isteğini okumanın başında ve sonunda tekrarlarsa, o kimsenin dileği yerine gelmiş olur ve istediği kimseyi hükmünün altına almış olur.. Sevgilerimle...
Vanilyalı İncecik Pankek Ruloları
Sağlıklı yaşam mı demiştim? Biliyorum biliyorum. Pankek uymadı bu işe ama bu pankeki de sağlıklı yapmak bizim elimizde. Daha önce tam buğday unu ile çokça pankek yaptım ve hiç şikayetçi olmadım sonuçtan. İçerik güzel ayarlanırsa un kokusu olmuyor. Şeker? Ben splenda kullandım. Yağ kısmını geçemiyoruz çünkü yağsız yapınca tavaya yapıştı benimkiler hep.
Ama bir dakika, bunlar incecikler. Yani biraz da psikolojik olacak bu süreç illa ki. Normal boyutlarda bir pankekin üçte biri kadar kalorisi var bunun. Üstelik yerken "ben ince pankek yedim" değil de "ooh götürdüm pankeki de." diyeceğimiz için kendimizi pankek yemiş sayacağız ama normal porsiyondan daha az kalori alacağız. Bence olur, inanırsak olur. Ben inandım dün, normalde 3, 4, 5e kadar giden ben bu incecik pankek ruloları ile "iyi yedim valla." moduna girdim. Siz de yapabilirsiniz :)

Bunlar tam buğday unu ile mi yapıldı derseniz, ne yazık ki hayır. Bildiğimiz beyaz un ile yaptım çünkü tam buğday unu kalmamıştı hiç, çıkıp almaya da çok üşendim. Daha önceki tam buğdaylı tarife Buradan ulaşmanız mümkün. Tıklayın! İçine de mis gibi vanilya özü koydum, o kadar güzel geldi ki.
Normal pankek hamuru yaptım aa yağ eklemedim. Baktım olacak gibi değil yapışıyor içine biraz yağ ekledim. Siz de deneyin isterseniz eğer tavanız yapışmazsa hiç yağ eklemeyin.
İncecik nası oluyor derseniz ben bir kepçenin yarısı kadar doldurup ısınmış tavaya döküyorum. Tavanın ateş üzerinde olmaması lazım. Sonra tavayı sallaya sallaya, eğe büke o hamuru tüm tavaya incecik bir tabaka olacak şekilde yayıyorum. Zaten hemen pişiyor, dikkat edin çok kızarırsa tavadan alınca sertleşiyor.
Bu hamurla illa ki incecik pankekler yapacak değilsiniz, dilerseniz tavanıza göre 1 veya 1.5 kepçe hamur döküp nefis normal kalınlıkta pankekler de hazırlayabilirsiniz. Ben krema mı koysam diye düşündüm araya ama sonra kendime telkinler verip sakinleştirdim. Çilek, kivi, muz ve biraz akçaağaç şurubunda karar kıldım. Siz ne seviyorsanız doldurun araya :) Muz-karamel, muz-çikolata, çilek-krema... Şimdiden afiyet olsun benim yerime de yiyin.
(Yalnız imla kontrolü için yazıyı tekrar okuduğumda gördüm ki sanki dünyanın en ağır diyetini yapan bir insan gibi yazmışım. İşin asıl yüzü öyle değil, ben gün içinde normal bir insanın yiyeceği tatlı miktarından çok daha fazla tatlı tüketip, yine delicesine de yemek yediğim için tek yediğim tatlı bu olmuyor. Sabahında ev yapımı nutalla sürülmüş ekmekler, arada muzlu pudingler, çikolatalar; öğünlerde de en az dışarda 1 öğün fast food, annem yanıma gelmişse ev yemeği yoksa üşenilmediyse kremalı bir yemek veya en iyi ihtimalle makarna yiyen bir insanım. Günlük kalori alımım fazla biraz almam gerekenden. Tamam biraz değil, çok fazla. Bu yüzden normalde yediğim 3-5 pankeki bu miktara indirince bana sanki dünyanın diyetini yapmışım gibi geliyor sanırım, ama inanın bu azaltmalar bile işe yarıyor. Gece yemeyi kesmek de önemli, alışınca çok zor olsa da. Eee yavaş yavaş olacak. )
Çok uzattım, geçiyorum pankek tarifine.
VANİLYALI İNCE PANKEK RULOLARI

4-6 tane ince pankek için(yaklaşık olarak tatlı tabağı boyutlarında)
Malzemeler
- 1 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı süt
- vanilya (limon kabuğu da çok güzel oluyor)
- 2 yemek kaşığı şeker veya tatlandırıcı veya bal vs
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve tavayı yağlamak için yağ
Hazırlanışı:
Yumurtaya şekeri ve tuzu ekleyip 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. Daha sonra sütü ekleyin ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin ve topaksız bri hamur olana kadar karıştırın. Cıvıkça bir kek hamuru elde edeceksiniz. Eğer tavanızın yapışmayacağına eminseniz yağ eklemeye gerek yok. Yoksa yağı da sütü eklediğiniz zaman ekleyebilir veya yağsız bir sefer deneyip olmazsa yağı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ekleyebilirsiniz.
Tavayı bir fırça ile çok az yağlayıp hafif ısıtın ve ocaktan alın. Pankek hamurundan 2-3 yemek kaşığı tavaya boşaltın ve tavayı sallayarak hamuru ince bir katman halinde yayın. Daha sonra orta hararetli ateş üzerinde her iki yüzünü 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın.
İnce pankeklerin arasına meyve dilimleri ve istediğiniz ne varsa ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
Ellerinize Sağlık!