Mittwoch, 31. Juli 2013
İftar Sofrası Ramazan Özel 24. Gün
Küçük canavarımdan kaçarak çekebildiğim bir iftar sofrasının fotoğrafları..
Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası
Kıtır Ekmekleri naneli eritilmiş tereyağında çevirerek servis yaptım..
Fırında Köfteli Bezelye ordan burdan hayattan'dan denedim ve beğendim, teknik nedenlerden ötürü kendisine yorum yazamadığım için buradan teşekkürü bir borç bilirim.
Acılı - Ekşili Tatlı Tavuk
Şef Serkan Bozkurt'u
Dienstag, 30. Juli 2013
Kolay Çiğ Köfte Ramazan Özel 23. Gün
Kolay Çiğ Köfte
Malzemeler;
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı ince köftelik bulgur
Bir kaç diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yamek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı isot
1 silme yemek kaşığı kimyon
Tuz
Servis için
Limon ve kıvırcık
Yapılışı;
Patatesin kabuklarını soyup
Montag, 29. Juli 2013
İncirli Tatlı Ramazan Özel 22. Gün
İncirli Tatlı
Malzemeler;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
10 adet incir
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
Yapılışı;
İncirleri 15 dk.
Sonntag, 28. Juli 2013
Ekşili Köfte Ramazan Özel 21. Gün
Ekşili Köfte
Malzemeler;
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kırık pirinç
5 - 6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çay bardağı un
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, tuz
Yapılışı;
Geniş bir tencereye 5 bardak kadar su alın, doğranmış patates ve havuçları bu suda kaynamaya bırakın.
Samstag, 27. Juli 2013
Kuru Kayısı Kompostosu Ramazan Özel 20. Gün
Kuru Kayısı Kompostosu
Malzemeler;
1 su bardağı kuru kayısı
1 çubuk tarçın
5 - 10 adet tane karanfil
1 su bardağı toz şeker
2 - 2.5 lt. su
Yapılışı;
Kuru kayısıları yıkayın. Şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın, kaynayınca altını kısın. Kayısılar şişmeye başlayınca toz şekerini ekleyip birkaç dk. daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuk servis yapın.
Kışın nasıl çay - kahve
Freitag, 26. Juli 2013
Muska Börek Ramazan Özel 19. Gün
Muska Börek
Malzemeler;
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,, kara biber, kuru nane
Kıyılmış maydanoz
Yapılışı;
Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.
Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4
Donnerstag, 25. Juli 2013
Patates Çorbası Ramazan Özel 18. Gün
Patates Çorbası
Malzemeler;
3 adet patates
2 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber
Tuz
Yapılışı;
Sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda bir tencerede sebzelerin kenarları renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan sebzelere üzerini 2 parmak geçecek kadar su
Abonnieren
Posts (Atom)