Mittwoch, 31. Juli 2013

İftar Sofrası Ramazan Özel 24. Gün




Küçük canavarımdan kaçarak çekebildiğim bir iftar sofrasının fotoğrafları..

Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası
Kıtır Ekmekleri naneli eritilmiş tereyağında çevirerek servis yaptım..

Fırında Köfteli Bezelye ordan burdan hayattan'dan denedim ve beğendim, teknik nedenlerden ötürü kendisine yorum yazamadığım için buradan teşekkürü bir borç bilirim.

Acılı - Ekşili Tatlı Tavuk
Şef Serkan Bozkurt'u

Dienstag, 30. Juli 2013

Kolay Çiğ Köfte Ramazan Özel 23. Gün








Kolay Çiğ Köfte



Malzemeler;

2 adet patates

1 adet kuru soğan

2 su bardağı ince köftelik bulgur

Bir kaç diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 yamek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı isot 

1 silme yemek kaşığı kimyon

Tuz



Servis için 

Limon ve kıvırcık 



Yapılışı;

Patatesin kabuklarını soyup

Montag, 29. Juli 2013

İncirli Tatlı Ramazan Özel 22. Gün






İncirli Tatlı



Malzemeler;

3 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

10 adet incir

1 çay bardağı ceviz içi

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin



1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı nescafe

2 yemek kaşığı toz şeker



3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

3/4 su bardağı toz şeker

1 paket krem şanti



Yapılışı;

İncirleri 15 dk.

Sonntag, 28. Juli 2013

Ekşili Köfte Ramazan Özel 21. Gün





Ekşili Köfte

Malzemeler;
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kırık pirinç
5 - 6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çay bardağı un

50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, tuz

Yapılışı;
Geniş bir tencereye 5 bardak kadar su alın, doğranmış patates ve havuçları bu suda kaynamaya bırakın.

Samstag, 27. Juli 2013

Kuru Kayısı Kompostosu Ramazan Özel 20. Gün






Kuru Kayısı Kompostosu



Malzemeler;

1 su bardağı kuru kayısı

1 çubuk tarçın

5 - 10 adet tane karanfil

1 su bardağı toz şeker

2 - 2.5 lt. su



Yapılışı;

Kuru kayısıları yıkayın. Şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın, kaynayınca altını kısın. Kayısılar şişmeye başlayınca toz şekerini ekleyip birkaç dk. daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuk servis yapın. 







Kışın nasıl çay - kahve

Freitag, 26. Juli 2013

Muska Börek Ramazan Özel 19. Gün






Muska Börek



Malzemeler;

3 adet yufka

250 gr kıyma

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz,, kara biber, kuru nane

Kıyılmış maydanoz



Yapılışı;

Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın. 

Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4

Donnerstag, 25. Juli 2013

Patates Çorbası Ramazan Özel 18. Gün






Patates Çorbası



Malzemeler;

3 adet patates

2 adet soğan

1 adet havuç

1 yemek kaşığı sıvı yağ

50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber
Tuz

Yapılışı;
Sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda bir tencerede sebzelerin kenarları renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan sebzelere üzerini 2 parmak geçecek kadar su