Freitag, 6. Mai 2016

Blogger Sidebar Abonelik Eklentisi

Blogunuzun sidebarına mail abonelerinizi ve sosyal medya takipçilerinizi arttıracak bir eklenti eklemek istiyorsanız çok beğendiğim bu yeni eklentiyi sizlere tavsiye edeceğim.

Geliştirilmeye ve kişiselleştirilmeye çok müsait olan bu eklenti ziyaretçilerinizin dikkatini çekerek özellikle FeedBurner mail abone sayınızın artmasını katkı sağlayacaktır. Eklentinin özelliklerinden kısaca bahsetmem gerekirse:

  • Mobil cihazlara uyumludur ve sorunsuz görüntülenmektedir.
  • Sadece 3 adet kod değişikliğiyle eklentinin renklerini blogunuzun tasarımıyla uyumlu hale getirebilirsiniz.
  • Font Awesome kullanılarak şık ve hızlı sosyal butonlar eklenmiştir.
  • Blogger’da son zamanlarda HTTPS’e geçişle birlikte yaşanan sorunlardan etkilenmeyecek şekilde düzenlenmiştir.
Blogger Sidebar Abonelik Eklentisi


Blogger Sidebar Abonelik Eklentisi Nasıl Eklenir?

Öncelikle şablonun HTML kodlarına yukarıda bahsettiğim Font Awesome’ı eklemeniz gerekiyor. Bunun için Blogger kumanda panelinizde Şablon > HTML’yi Düzenle yolunu takip edin ve <head> kodunun altına şu kodu ekleyin:

<link href='https://netdna.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.css' rel='stylesheet'/>

Ekledikten sonra şablonu kaydedin ve ikinci adım için yine Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek aşağıdaki kodları yapıştırın:

<style>
#sidebar-abonelik {
  padding: 0;
  padding-bottom: 5px;
  font-family: inherit;
  display: block;
  margin: 0;
  width: 100%;
  border-radius: 10px;
  border: 0;
  background: #363636;
}
#sidebar-abonelik .main_tagline {
  padding: 0px 0px;
  line-height: 2.5em;
  font-size: 24px;
  margin: 0;
  height: 95px !important;
  overflow: hidden;
  font-weight: bold;
  color: #FFF;
  text-align: center;
  border-radius: 10px 10px 0 0;
  background-color: #679EC9;
}
#sidebar-abonelik .email_icon {
  display: table;
  margin: -35px auto 0px;
  font-size: 25px;
  padding: 12px;
  height: 25px;
  width: 25px;
  background-color: #363636;
  color: #FFF;
  border-radius: 50px;
  border: 10px solid #FFFFFF;
  line-height: 0;
}
#sidebar-abonelik p {
  font-size: 14px;
  color: #F9F9F9;
  text-shadow: 0px -1px 0px #000;
  line-height: 27px;
  padding: 5px 10px 5px;
  text-align: center;
  width: 80%;
  margin: 5px auto 20px;
  border-bottom: 2px solid #6A6A6A;
  border-radius: 20px;
}
#sidebar-abonelik .rssform {
  padding: 0;
  margin: 0 auto;
  display: block;
}
#sidebar-abonelik .rssform input {
  padding: 8px;
  margin: 20px auto 15px;
  font-size: 12px;
  color: #000;
  text-align: center;
  display: block;
  font-family: inherit;
  font-weight: normal;
  width: 90%;
  height: 38px;
  outline: none !important;
  border: 1px solid #FFFFFF;
  border-radius: 1px;
  background-color: #FCFCFC;
  box-sizing: border-box !important;
}
#sidebar-abonelik .rssform .button:hover {
  background: #656E75;
}
#sidebar-abonelik .rssform .button {
  background: #679EC9;
  color: white!important;
  border: 1px solid #FFFFFF;
  margin-top: 15px;
  outline: none !important;
  transition: all .3s ease-in-out;
  padding: 5px 2px !important;
  float: none;
  font-size: 16px;
  font-weight: bold;
  cursor: pointer;
}
#sidebar-abonelik .bottom_lock_policy {
  background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiisgLXPApI9c4iIWks3EXhYi7LJYW-koEkXlfdT5541iGE9L9Y8lZQAf-eVkUA8pPPHK5swb9jA3VDIBCAw9jEg_ycJoh1H1lpU-ZyaA5uqIRgws2GZm8aWJhAPcZ-lRYsHSJv-f3M582K/s24/Keys-icon.png) no-repeat 3% -2px;
  color: #959595;
  text-align: center;
  font-size: 12px;
  margin: 0;
  padding: 1px;
  line-height: 25px;
}
#sidebar-abonelik .bottom_lock_policy a {
  color: #959595;
  text-decoration: none !Important;
}
#sidebar-abonelik .social_profiles {
  line-height: 1.2em;
  display: table;
  float: none;
  margin: 0px auto;
  text-align: center;
  min-width: 157px;
  padding: 5px 0px;
  border: 0;
}
#sidebar-abonelik .social_profiles a:hover {
  color: #FFF;
  background-color: #679EC9;
  border-color: #FFF;
}
#sidebar-abonelik .social_profiles a {
  color: #000000;
  margin: 0 5px;
  text-align: center;
  float: left;
  display: table;
  padding: 4px 5px;
  background-color: #FFFFFF;
  border-radius: 50px;
  border: 2px solid #2D2D2D;
  width: 15px;
  height: 15px;
  line-height: 0;
  font-size: 16px;
  transition: all 0.3s ease-in-out;
  -webkit-transition: all 0.3s ease-in-out;
}
#sidebar-abonelik form {
  margin-bottom: 10px !important;
}
</style>
<div id="sidebar-abonelik">
            <div class="main_tagline">E-Posta Aboneliği</div><div class="email_icon"><i class="fa fa-envelope"></i></div>
                 <p>Yeni yazıların ücretsiz olarak mail adresinize gelmesi için abone olun!</p>
   <div class="rssform">
            <form action="https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=BlogHocam', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true">
            <input type="text" name="email" placeholder="E-Mail adresiniz..." />
            <input type="hidden" value="BlogHocam" name="uri" />
            <input type="hidden" name="loc" value="tr_TR" />
            <input value="Abone Ol" class="button" type="submit" />
            </form>
            </div>
      <div class="bottom_lock_policy">Gizliliğinize saygı duyuyoruz</div>
   <div class="social_profiles">
   <a href="https://www.facebook.com/BlogHocam" target='_blank' rel='nofollow' title="Facebook'ta Takip Et"><i class="fa fa-facebook"></i></a>
   <a href="https://www.twitter.com/BlogHocam" target='_blank' rel='nofollow' title="Twitter'da Takip Et"><i class="fa fa-twitter"></i></a>
   <a href="https://plus.google.com/+BloghocamBlogspot" target='_blank' rel='nofollow' title="Google+'da Takip Et"><i class="fa fa-google-plus"></i></a>
   <a href="https://instagram.com" target='_blank' rel='nofollow' title="Instagram'da Takip Et"><i class="fa fa-instagram"></i></a>
   </div>
            </div>

Kaydettikten sonra eklentinin eklendiğini görecekseniz. Kodlarda değiştirmeniz gereken yerler şöyle:


  • Kırmızı renkle gösterdiğim yerlere kendi sosyal medya hesaplarınızın URL’lerini yazın.
  • Lacivert renkle gösterdiğim yerlere kendi FeedBurner ID’nizi yazın.
  • Mavi vurguyla gösterdiğim yerlere ise istediğiniz bir renk kodunu girin. Bu şekilde E-Posta Aboneliği başlığının arka plan rengini, Abone Ol butonunun arka plan rengini ve sosyal butonların üzerine gelindiğindeki rengi değiştirebilirsiniz.

Dienstag, 3. Mai 2016

Süßes für den Muttertag: Schokopralinen im Kürbiskernmantel



Orientiert bei diesem unglaublich leckeren Konfekt habe ich mich bei den brasilianischen Brigadeiros. Vollmundig und nicht zu süß, außerdem kinderleicht herzustellen sind diese schokoladigen Gaumenschmeichler.

Lediglich die Schokostreusel bzw das Kakaopulver welches im Original zum Wälzen verwendet wird, habe ich gegen ein Mäntelchen aus gehackten Kürbiskernen getauscht. Das gibt noch den finalen Crunchy Effekt, den ich bei Süßigkeiten so gerne mag.
Bestimmt eine schöne Geschenksidee für große und kleine Naschkatzen. ;-)





Das ist drin:

○ 1 Dose gezuckerte Kondensmilch (zB von Milchmädchen)
○ 30g Butter
○ 20g entölter Kakao
○ gehackte Kürkiskerne

So wird´s gemacht:

Die Butter in einem Topf schmelzen lassen und die Kondensmilch sowie den Kakao einrühren.
Auf mittlerer Temperatur unter ständigem (!) Rühren erwärmen bis die Creme eindickt. Das kann je nach Kondensmilch bis zu 15 Minuten dauern. Die richtige Konsistenz ist erreicht, wenn die Masse nicht mehr am Boden haften bleibt.

Beim vollständigen Auskühlen wird die Creme dann sehr fest und man kann mit leicht eingefetteten Händen kleine Kugeln daraus formen. In den gehackten Kürbiskernen wäzen und schichtweise mit Butterbrotpapier tetrennt in einer Dose schichten. Klebt die Masse noch zu stark, dann einfach noch etwas länger kühlen.Natürlich kann man anstatt der Kürbiskerne auch Kokosstreusel oder wie im Originalrezept Schokostreusel verwenden.

Die Pralinen im Kühlschrank aufbewahren und kühl genießen. Sie halten sich gut 7-10 Tage. Theoretisch. ;-)





Liebe Mittwochsgrüße!
♥ Rebecca





Sonntag, 1. Mai 2016

[DIY - Quickie] Schnelle Deko mit Kupferschneckenband


Jetzt hält sich der Kupfer Trend ja schon seit ein paar Jahren im Interiorbereich und die Hoffnung, dass er ohne Zwischenstopp (also ähnlich wie die Green Gate Tassen, bunte Drahtkörbe oder gehypte Servierwagen) einfach an mir vorbeizieht habe ich spätestens letzte Woche in der Gartenabteilung unseres hiesigen Baumarktes aufgegeben.

Zwischen Blumenerde und Balkonblumendünger habe ich nämlich Kupferschneckenband entdeckt. Selbstklebend. Und ursprünglich ja eigentlich dazu gedacht kleine gefräßige Schnecken vom Salatbeet fernzuhalten, habe ich mithilfe dieses hauchdünn gewälztem Kupferblechs ganz einfach und schnell ein paar Metallic Akzente auf ausgewählten Wohnaccessoires gesetzt.

Kurz vor Abflauen des Kupfertrends bin ich also doch noch Fan geworden und aufgrund der schier unbegrenzten Einsatzmöglichkeiten wird es wohl nicht die letzte DIY Idee gewesen sein, die ich dank Klebeband in Angriff nehme. ;-)






Material

Ich habe verschiedene Gläser,Vasen (teilweise auf dem Flohmarkt erstanden) und schlichte, weiße Schachteln (gibt es bei nanu nana) verwendet.

Die Gläser und Vasen vorher gut reinigen und sie dann ganz einfach mit verschiedenen Formen und Mustern bekleben. Das alte Apothekerglas vom Flohmarkt hat kupfer glänzende Punkte verpasst bekommen und die schlichte Marmorvase habe ich mit einem schmalen Streifen veredelt.

Für die Schachtel habe ich aus dem breiten Klebeband mithilfe eines Bastelmessers und einem Lineal feine, dünne Streifen geschnitten und diese dann im geometrischen Muster aufgeklebt. 







Viel Spaß beim Nachmachen!
♥ Rebecca




255) Üveys zikri yapılışı? Faziletleri?...(hayatınız değişecek)

üveys zikri yapılışı? Faziletleri?...(hayatınız değişecek)
FAZİLETLERİ:
• TARİFİ İMKANSIZ HUZUR VERİLİR. • MADDİ-MANEVİ SORUNLAR KOLAYCACIK ÇÖZÜLÜR. • TÜM SIKINTILARINIZDAN KURTULURSUNUZ DEVAM EDEN SIKINTILARINIZDA DA MUTLU SON YAKINDIR. • SİZ VE SEVDİKLERİNİZ KORUMA ALTINA ALINMIŞ OLUR. • İBADETLER KOLAY HALE GELMEYE BAŞLAR. • KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINIZ VARSA ALINIR. • TÜM KORKULARINIZ ALINIR. KORKUSUZ OLURSUNUZ. • NAMAZ KILMIYORSANIZ BİLE BU ZİKRE BAŞLAYIN, ALLAH NAMAZADA BAŞLATIR. • TÜM ÜVEYSLER MUTLAKA HIZIR AS İLE KARŞILAŞIR, GÖZLERİ KAHKAHA ATAR GİBİDİR. • HASTALIKLARINIZ SİZDEN ALINIR, MANEVİ AMELİYAT YAPILIR. (EN ZOR HASTALIKLAR BİLE ALINIR) • SİZİ HİÇ GİTMEDİĞİNİZ YERLERDE GÖRÜRLER, GİTMEDİM DEMEYİN.(RUHUNUZ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ) • AYAK TIRNAKLARINIZA SIDDIKLIK MÜHRÜ VURULUR. (YATAY VEYA DİKEY ŞEKİLDE ÇİZİK) • VÜCUDA DÖVME GİBİ ALLAH DAMGA VURUR.(RAHMANİ MÜHÜR) • SİZE ÖZEL SIR AYET VERİLİR.(İSMİ AZAM) BUNUN İÇİN: HERGÜN EN AZ 1 AYET TÜRKÇE KURAN OKU, ARAPÇA BİLİYORSAN AYNI AYETİ;HEM TÜRKÇE HEM ARAPÇA OKUNUR. KURANA BAŞLAMA DUASI SIRLARI ANLAMAK İÇİN: EUZU BESMELE ALLAHIM, RESÜLÜM, ALLAHIN SEVDİĞİ KULLAR KURANI OKUMAYI ANLAMAYI YAŞAMAYI YAŞATMAYI NASİP ET AMİN. VE KURAN OKUNMAYA BAŞLANIR. • SABÜKÜN OLUNUZ YANİ ZİKRİ YAYINIZ.(BİR KİŞİYE ANLATIP ONU ZİKRE SOKAN KİŞİNİN 4000 İLE 7000 KİŞİ ARASINDA KİŞİYE KIYAMETTE ŞEFAAT İZNİ OLUR) • VEFAT ETMİŞ VEYA YAŞAYAN EVLİYALARDAN MANEVİ ÖĞRETMENLERİNİZ OLUR.(RUHUNUZ SİZ UYURKEN DERS ALMAYA GİDER, DERSİ AKLINIZ DEĞİL RUHUNUZ ALIR, ZAMANLA ANLARSINIZ) • ŞEBİ ARUZUN BAŞLANGICINDA MANEVİ ÖĞRETMENİNİZ ARTIK HZ. MUHAMMED (SAV) OLUR. • ŞEBİ ARUZUN SONUNDA YÜCE ALLAHIN CEMALİ GÖRÜLÜR.(ADN CENNETİNİN TAPUSU) • ALLAH ŞEBİ ARUZU BİTİREN KİŞİYE GERÇEK HAYATTA EV VEYA ARABA VERİR. * EV VERİLEN KİŞİ: ZİKRİ SEVDİKLERİN HARİÇ KİMSEYE VERME, RABBİNE YÖNEL SADECE. * ARABA VERİLEN KİŞİ: ZİKRİ YAYMAKLA GÖREVLİDİR. ÖRNEĞİN:BELEDİYE REİSLİĞİ VERİLEBİLİR. • ZİKRE BAŞLAYAN MARİFETTEDİR, ŞEBİ ARUZ BİTİNCE HAKİKAT BAŞLAR, HAKİKATİ BİTİREN EVLİYA OLUR. * MARİFETİ BİTİRENİN EMRİNE 13 BİN MELEK VERİLİR. (KİMSEYE BEDDUA ETMEYİN) * HAKİKATTE 13 BİN MÜSLÜMAN CİN PEYDER PEY EMRİNİZE VERİLMEYE BAŞLANIR. * MARİFETTE NEFSİNİZ HAYVANİDİR. HAKİKATE GEÇİNCE İNSANİ. HAKİKAT BİTİNCE NURANİ OLUR.
YAPILIŞI(SIRASIYLA):
1)EUZU BESMELE (1 KERE)
2)100 KERE ''TEVBE ESTAĞFİRULLAH'' (SAYI SABİT)
3)EN AZ 132 SALAVAT ''ÖR: ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED'' (İSTEDİĞİNİZ SALAVAT OLUR, SAYIYI ARTTIRMANIZ YARARINIZA OLUR, BAŞINDA BESMELE YOK)
4)11 İHLAS + 1 FATİHA OKUNUR (HER SURENİN BAŞINDA BESMELE VAR)
5)HEDİYE: ALLAHIM OKUDUĞUM SURELERİN VE SALAVATLARIN SEVABINI HZ. MUHAMMED (SAV) E, ASHABINA, SAHABELERE, EHLİ BEYTE, YÜCE ALİSİNE, HİMMET EDEN SULTANLARA, DERS VEREN HOCALARIMIZA VE ONLARIN HOCALARININ RUHLARINA, HIZIR AS VE SEVDİĞİ EVLİYALARIN RUHLARINA, VEYSEL KARANE YE, TÜM ÜVEYSLERE, ŞEHİDLERE, SIDDIKLARA, SALİHLERE, ARİFLERE, GEÇMİŞ PEYGAMBERLERE, EVLİYALARA, ANAMA, BABAMA, KARDEŞİME, SEVDİKLERİME HEDİYE ETTİM AMİN.
6)EUZU BESMELE (1 KERE) 7)EN AZ 100 KERE ''LA İLAHE İLLALLAH'' SAYIYI ARTTIRMANIZ YARARINIZA OLUR.
KURALLAR:
-ABDESTLİ YAPILIR (BAYANLAR ÖZEL GÜNLERİNDE DE DEVAM EDECEKLER)
-ÖMÜR BOYU, HERGÜN YAPMAYA ÇALIŞIN, HERŞEYİ İLK GÜNDEN BEKLEMEYİN, SABIRLI OLUN.
-UNUTMAYIN Kİ EN BÜYÜK LÜTUF YÜCE ALLAH'I(CC) ZİKREDEBİLMEKTİR.
-GÜNBOYU HER SANİYE TEVHİDE DEVAM EDİYORUZ. YAPTIĞIMIZ KADAR YOL GİDERİZ. (KALP ZİKRİ)==>ZİYARETÇİ DEFTERİNDE DİĞER ÜVEYSLERİN YAŞADIKLARINI OKUYUN. VİDEOLARI İZLEYİN.
-AŞK-I ÜVEYSİ KİTABINI İNTERNETTEN ÜCRETSİZ İNDİRİP KESİNLİKLE OKUYUNUZ.
-GÜNDE 2 KERE YAPILIR(SABAH-AKŞAM DAHA İYİDİR LAKİN SAATİ FARK ETMEZ GÜN İÇİNDE İSTEDİĞİNİZ ZAMAN 2 KERE YAPINIZ
-ÖMÜR BOYU DEVAM EDİNİZ...

Freitag, 29. April 2016

Tahin ve Karamelli Sufle




Güzel haber: sonunda bir tarif yazabiliyorum. (hem de neee) Hem de bu tarifi öyle kolay kolay bulmadım. Kendisi ile New York'ta bir kitapçının çoook geride kalmış raflarındaki bir Fransızca tatlı kitabında karşılaştım. Az biraz Fransızcamla malzemeleri anladım ama metod konusunda sıkıntılar oldu. Çaktırmadan tarifin fotoğrafını çekip ordan uzaklaştım :D Neyse ki Google var! Kitabı aratınca yabancı ve çok sevdiğim bir blogda tarifin yapıldığını gördüm. New York'ta pek bir şey pişirme şansım olmadığından tabi yine kaldı öyle içimde. Türkiye'ye kısa süreliğine bir dönüş yapınca ilk işim bu tarifi denemek oldu.

Sonuçta ortaya hayatımda yediğim en güzel içi akışkan kek çıktı. Ya ben buna ne diyeceğimi bilemiyorum. Biz Türkiye'de genelde sufle diyoruz, ama aslında sufle başka bir şey falan. İdare edin, sanırım sürekli farklı bir isimle sesleneceğim kendisine. Lava kek, fondan kek, içi akışkan kek. Siz hangisini tercih ederseniz artık.

Tahin aşkımı sanırım artık herkes biliyor. Bu sufle o aşkı 10 katına çıkardı diyebilirim. Öyle güzel. Hatta en güzel sufle, en iyi sufle bu bence :D Yaparsanız şimdiden "rica ederim." haha. Çok seveceksiniz bence.

Bu arada yapıp fotoğraflarını paylaşırsanız beni de etiketlemeyi unutmayın. :)



TAHIN VE KARAMELLI SUFLE TARIFI


6 tane orta-küçük sufle için

3/4 bardak toz şeker (150gr)
3 yumurta
4-5 yemek kaşığı tahin
1/2 bardak oda sıcaklığında süt kreması (125 ml civarı)
115 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ, küçük küçük doğranmış
2 dolu dolu yemek kaşığı un
1/4 yemek kaşığı tuz

6 tane sufle kalıbını veya muffin kalbını tereyağ ile yağlayıp unlayın. (Ben metal muffin tepsisinin içine muffin kapsülleri yerleştirdim. Kapsülleri de yine yağlayıp unladım her ihtimale karşı)

Fırını 175C'ye ayarlayın. 

Toz şekeri altı kalın bir tavaya alıp orta ateşte, kaşık vurmadan eritin. Erimeyen kısımları olursa  tavayı sağa sola eğerek eriyen şekerin, kristal halindekilere temas etmesini sağlayabilirsiniz.

Şeker tamamen eriyince, bildiğimiz o amber rengi karamel rengi alana kadar yine kaşık vs vurmadan, tavayı hareket ettirerek karamel haline getirin. Ocağın altını kısıp, kremayı ekleyin. Bu aşamada dikkat, krema kızgın şekerle buluşunca  sıçramalı, köpürmeli bir karışım ortaya çıkıyor. Ocağa çok yaklaşmak istemezsiniz. Kremayı şekere karıştırıp yedirin, daha sonra tereyağı ve tuzu ekleyin. Homojen, topaksız bir karamel elde etmiş olmanız lazım. Ocaktan alın ve ılıtın. Soğuk olmayacak, ama elinizi de yakmayacak bir hale gelmesi lazım.

Karamel ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Daha sonra 4 yemek kaşığı tahini ekleyin ve iyice karıştırın. (Tadına bakın, eğer tahini az bulursanız 1 yemek kaşığı daha ekleyin) En son unu ekleyin, topaksız bir karışım elde edin karıştırarak.

Karışımı küçük sufle kalıplarına veya benim gibi muffin kalıplarına paylaştırın ve 8 dakika, kabarıp ortaları hala hafif oynak bir halde ama kenarları pişmiş bir hal alana kadar pişirip fırından alın.

2 dakika dinlendirin ve ters çevirip servis edin.

Orijinal tarif Christophe Adam'ın Caramel kitabından.
İngilizce, yine orijinalinden adapte edilmiş ve benim de kaynak olarak kullandığım hali burdan.
Orijinal tarifinde karamele şeker hala kristalken su ekleniyor, ben bildiğim gibi yaptım.