Özel alan adı yani domain konusu çok istendi, çok soruldu, çok araştırıldı biliyorum. Blogunuzda kendi alan adınızı kullanma konusunu yazmadan önce ilk adım olan domain seçme ve domain satın alma konusu üzerinde durmak istiyorum.
Domain yani alan adı seçimi konusunda dikkatli davranmalısınız çünkü blogunuzun alan adını canınız her istediğinde değiştiremezsiniz. Teknik olarak belki mümkün ama alan adı değiştirmek size ziyaretçi, Google sıralaması ve itibar kaybı olarak geri döner. Bu nedenle alan adınızı bir kez, dikkatli bir şekilde seçin ve blogunuz bundan sonraki yaşantısına hem o alan adıyla devam etsin.
Domain (alan adı) seçerken dikkat edilmesi gerekenler
1. Çok uzun olmamalı
Blogunuzun ismi ile aynı alan adına sahip olmak zorunda değilsiniz. Blogunuzun ismi çok uzun olsa bile alan adınızı daha kısa tutmanız akılda kalıcılık ve paylaşımlarda kolaylık nedeniyle önemlidir.
2. Telaffuzu kolay olmalı
Telaffuzu kolay domainler daha akılda kalıcı, paylaşılmaya daha müsait ve markalaşmak için daha uygundur. Örneğin telefonda bir arkadaşınıza blogunuzun adresini söylerken hiçbir karışıklığa mahal vermeyecek, karşınızdakinin tk söyleyişte kolayca anlayaağı bir domain tercih etmelisiniz.
3. Anahtar kelime içermesi önemlidir
İlk iki faktör daha çok psikolojik faktörlerdi. Bu ise SEO faktörü. Domainde hedef anahtar kelime geçmesi, o blogun konusu direkt belli ettiği için arama sonuçlarında büyük avantaj sağlar. Eğer mümkünse hedef anahtar kelimeyi içeren bir domain tercih edin. Örneğin moda ile ilgili bir blogunuz varsa domainde moda kelimesinin geçmesi moda aramalarında size fayda sağlar.
4. Sicili temiz bir domain seçin
Alan adı satın alırken o alan adının almaya uygun olması, daha önce kullanılmadığı anlamına gelmez. Bu alan adı daha önce başka kişiler tarafından kullanılmış, Google’dan ve AdSense’den ban yemiş olabilir. Bu nedenle alan adını almadan önce sicilini araştırmanızı şiddetle öneririm. Bunu nasıl yapabileceğinizi yazının devamında okuyabilirsiniz.
5. Mümkünse Com uzantı tercih edin
Bir alan adının .com, .net, .org gibi uzantıları pek çok uzantısı olabilir. Bazıları ucuz olduğu için .xyz gibi garip alan adlarını satın alabiliyor. Fakat bilinmesi gerekir ki .com uzantılı domainler her zaman daha fazla trafik getirir ve psikolojik olarak daha etkilidir. Tabi eğer bütçeniz varsa tüm uzantılarını almanız ve taklitlerinize karşı önlem almanız iyidir
6. Sadece harf içerisin
Blogunuzun isminin “moda kalbi” olduğunu düşünün. Sırf iki kelimeli diye araya – koyarak moda-kalbi.com şeklinde bir domain almanız gerekmez. Bunun yerine bitişik olanı yani modakalbi.com tercih etmelisiniz. (Böyle bir site gerçekten var mı yok mu bilmiyorum. Örnek vermek için şuan uydurdum :)) Ayı şekilde domainlerde 1,2,3 gibi rakamları da kullanmanızı önermem.
Bir domainin geçmişi nasıl araştırılır?
Yukarıdaki kriterler doğrultusunda bir alan adına karar verdikten sonra bu alan adının sicilini araştırmamız gerektiğini söylemiştim. Bunun için şu işlemleri yapabilirsiniz:
- Banned Check: Bu aracı kullanarak her hangi bir web sitesinin AdSense veya Google tarafından ban yiyip yemediğini kontrol edebilirsiniz. Yapmanız gereken şey sayfanın alt tarafındaki kutuya domaini yazıp submit butonuna basmak.
- Wayback Machine: Bu aracı kullanarak her hangi bir sitenin yıllar önce bile kaydedilmiş hallerini görebilirsiniz. Böylece alacağınız domainin daha önce nasıl bir site için kullanıldığını, kötü bir izlenimi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Blogger İçin Alan Adı (Domain) nereden ve nasıl alınır?
Domain almak için GoDaddy, İsimtescil ve IHS gibiyerli ve yabancı pek çok aracı firma var. Fiyatlar da hemen hemen aynı. Fakat ben kullanım kolaylığı ve Blogger’a kolayca uygulanması nedeniyle IHS’den alan adı satın almanızı öneririm. Zira satın aldığınız alan adını Blogger blogunuza uygulamayı da IHS üzerinden anlatacağımı belirtmek isterim.
IHSden domain satın almak için şu adımları izleyin:
1. IHS ana sayfasına giderek almak istediğiniz alan adını sorgulatın..
2. Alan adı müsait ise sepete ekleyin.
3. Kaç yıllığına alacağınızı seçip devam edin.
4. IHS üyeliğini tamamlayıp ödeme yöntemini seçin ve satın alma işlemini tamamlayın.
Gerekli bilgiler ve detaylar e-mail adresinize gönderilecektir.
Artık bir alan adınız ver önümüzdeki günlerde yayınlayacağım detaylı bir yazı ile bu alan adını blogunuzda nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
Dienstag, 16. Februar 2016
Montag, 15. Februar 2016
Holz trifft Herz
Es braucht zwar nicht unbedingt einen Valentinstag um seinen Lieben zu zeigen, wie gern man sie hat, aber schön ist es schon, wenn man an diesem Tag ein selbst gemachtes Geschenk überreichen kann, oder?
Das Herz aus Rundhölzern ist vor gut einem Jahr aus genau diesem Anlass für eine liebe Freundin entstanden. Ganz einfach aus verschieden großen Rundhölzern, die ich mit Holzleim verbunden habe. Und dank der silbernen Kerzenhalterung, die sich beliebig an dem Herz anbringen und wieder entfernen lässt, wird aus dem hölzernen Unikat im Handumdrehen ein Kerzenhalter.
Ich persönlich mag´s fast ohne Kerze lieber, einfach aufgehängt an einem schönen Band oder an die Wand gelehnt ist es eine echt herzige Dekoration und auch eine schöne Geschenkidee für das ganze Jahr.
Es muss von Herzen kommen, was auf Herzen wirken soll.
Johann Wolfgang Goethe
.jpg)
Zum Selbermachen
Kerzenhalter in HERZform
Ich wünsch euch einen guten und schwungvollen Start in die neue Woche!
Wir hatten ja gerade Winterferien und stecken noch so ein bisschen im Ferienmodus...
so ein bisschen Schwung würd hier auch ganz und gar nicht schaden. ;-)
Alles Liebe für euch,
Rebecca
Rebecca
Samstag, 13. Februar 2016
Leinwandkunst zum Ausschneiden
Was neben Sprühfarbe, Acryllack und Heißklebepistole in meinem Bastelschrank auf keinen Fall fehlen darf, sind Leinwande auf Keilrahmen in allen möglichen Formen und Größen.
Ich finde die super praktisch und zudem sind sie vielseitig einsetzbar. Ob mit Stoff bespannt als Pinnwand, kunstvoll mit Ölfarben bemalt oder mit Schablonen bestempelt, als Fotoleinwand oder etwas aufwendiger: mit einem ausgeschnittenen Motiv. Das habe ich die Tage dann auch einmal ausprobiert, schon lange habe ich diese Idee auf meiner ToDo Liste und als Motiv habe ich mir das kunstvolle Blatt einer Monstera Deliciosa (Fensterblatt) zur Vorlage genommen.
Du brauchst:
○ Leinwand auf Keilrahmen○ Bastelmesser und/oder Nagelschere
○ stabiler Karton
○ doppelseitiges Klebeband
○ Acryllack in Grau und Dunkelgrau oder in eurer Wunschfarbe, Pinsel
○ Gold-Alufolie
○ Blattvorlage einer Monstera Deliciosa (einfach auf Bildersuche bei Google gehen)
So geht´s:
- Sucht euch zunächst ein schönes Blattmotiv als Vorlage aus und übertragt diese auf die weiße Leinwand. Ich nehme dazu immer einfaches Backpapier. Also einmal mit Bleistift aufzeichnen, umdrehen, auf die zu übertragende Fläche legen und die Linien nochmals mit Bleistift nachziehen. So lässt sich jedes Motiv einfach und schnell auf jede weiße Fläche übertragen.
- Wenn ihr mit eurem Motiv zufrieden seid, schneidet ihr es mit dem Bastelmesser aus. Bei den Rundungen klappt es besser, wenn ihr eine kleine Nagelschere benützt.
- Anschließend grundiert ihr die ausgeschnittene Leinwand mit eurer Wunschfarbe - bei mir war das Hellgrau. Nach dem Trocknen dreht ihr den Rahmen um und messt die Größe für den Karton aus, den ihr auf die Rückseite klebt. Ich habe die obere Hälfte des Kartons mit Goldfolie beklebt und das untere Stück mit einem dunkleren Grau bemalt. Das klebt ihr mit doppelseitigem Klebeband hinten dran und fertig ist euer neuer Wandschmuck.
Jetzt überlege ich aber doch, ob ich die Farben bei meinem Bild so lassen werde. Ich finde, das geplante Grau geht mir doch zuviel ins Blau und bin nun doch etwas unsicher. Mal schauen, bei Pantone würde ich ja in diesem Jahr mit dieser Farbe zumindest teilweise im Trend liegen.
Was denkt denn ihr zu meiner Grau/Blau Farbe? Ich bin echt neugierig. :-)
Ich wünsche euch ein wunderschönes Wochenende!
Rebecca
Donnerstag, 11. Februar 2016
Susamlı-Tuzlu Çubuklar
Tuzlu çubuklar evde de güzel oluyor. Aynı hamurdan değişik şekillerde tuzlu kurabiyeler çıkartık biz kızlarımla. Siz de aşağıdaki malzeme listesi ile hazırlayacağınız kurabiye hamurundan ister çubuk ister başka şekilde tuzlular yapabilirsiniz. Tariflerin devamını bekleyin, geliyor...
Malzemeler;
Malzemeler;
- 125 gram margarin yada tereyağ (eritilecek)
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- birkaç damla limon suyu
- 3 su bardağından biraz eksik un
Üzeri için,
- Susam, çörekotu
Yapılışı;
- Erimiş tereyağını ılıtın,içine yoğurt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve birkaç damla limon suyunu sıkın, yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp beyazını malzemelere ekleyin.
- Un ilavesine başlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı gelmeye yakın azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Elinizle uzun çubuk haline gelinceye kadar yuvarlayın. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı ve susam- çörekotu karışımı serpin. 170 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...
Mittwoch, 10. Februar 2016
Blog Yazarının Yorumlarını Dikkat Çekici Hale Getirme
Bir süre önce revize ettiğim blog teması üzerinde ufak tefek rötuşlar yapmaya devam ediyorum. Bu süreçte merak edilen, dikkat çeken ve farklı olduğunu düşündüğüm işlemleri de buradan paylaşıyorum ve paylaşmaya devam edeceğim.
Son olarak bloga eklediğim “yorum bölümünde blog yazarının yanına rozet koyma” işlemini de faydalı gördüğüm için sizlerle de paylaşmak istedim.
Blog yorumlarında blog sahibinin yorumunun dikkat çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle BH gibi öğretici içerikleri olan bloglarda yorum bölümü çok aktif kullanılıyor. Blog yazarına pek çok soru soruluyor ve soruyu soran dışında diğer okuyucular da yazarın cevaplarını merak edebiliyor. Çünkü bazen yazıda paylaşmayı unuttuğumuz veya gerek görmediğimiz detaylar yorum bölümünden sorulduğunda pek çok okuyucunun işine yarayabiliyor.
Bu nedenle Blog Hocam’da benim yaptığım yorumların dikkat çekmesi için ismimin yanına küçük bir ikon koymak istedim. Bunun için de bazı sosyal medya platformlarında “onaylı hesap” anlamına gelen küçük onay rozetini kullandım.
Bu ekran görüntüsünde ve blogdaki bana ait yorumlarda göreceğiniz bu uygulamayı blogunuza eklemek çok kolay. Yapmanız gereken şey Blogger kumanda panelinize giriş yapıp Şablon > HTML’yi Düzenle diyerek şablonun kodlarını açmak ve burada Ctrl + F tuş kombinasyonu ile açılacak arama kutusunun da yardımıyla aşağıdaki kodu bulmak:
Bu kodun devamında parantez içinde yer alan kodları silin ve yerine aşağıdaki kodları ekleyin:
Şablonu kaydettikten sonra yorumlarınızı kontrol ettiğinizde isminizin anında rozeti göreceksiniz.
*** Kırmızı renkle gösterdiğim link onay rozeti ikonunun linki. Eğer başka bir ikon gözükmesini isterseniz, o ikonun linkini bununla değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Son olarak bloga eklediğim “yorum bölümünde blog yazarının yanına rozet koyma” işlemini de faydalı gördüğüm için sizlerle de paylaşmak istedim.
Blog yorumlarında blog sahibinin yorumunun dikkat çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle BH gibi öğretici içerikleri olan bloglarda yorum bölümü çok aktif kullanılıyor. Blog yazarına pek çok soru soruluyor ve soruyu soran dışında diğer okuyucular da yazarın cevaplarını merak edebiliyor. Çünkü bazen yazıda paylaşmayı unuttuğumuz veya gerek görmediğimiz detaylar yorum bölümünden sorulduğunda pek çok okuyucunun işine yarayabiliyor.
Bu nedenle Blog Hocam’da benim yaptığım yorumların dikkat çekmesi için ismimin yanına küçük bir ikon koymak istedim. Bunun için de bazı sosyal medya platformlarında “onaylı hesap” anlamına gelen küçük onay rozetini kullandım.
Bu ekran görüntüsünde ve blogdaki bana ait yorumlarda göreceğiniz bu uygulamayı blogunuza eklemek çok kolay. Yapmanız gereken şey Blogger kumanda panelinize giriş yapıp Şablon > HTML’yi Düzenle diyerek şablonun kodlarını açmak ve burada Ctrl + F tuş kombinasyonu ile açılacak arama kutusunun da yardımıyla aşağıdaki kodu bulmak:
.comments .comments-content .icon.blog-author
Bu kodun devamında parantez içinde yer alan kodları silin ve yerine aşağıdaki kodları ekleyin:
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEZUKb7Gekv2EfnVUisFeaaE5-0v30gucupLwpAysKj_mO18crLW7hNoaKz_0_KElvW8yYlggIclMt2oMF3-HO1scEDYsxyu8Z-_5Gce_47NGzDYZ0uKZ85fCNq_1B2cXa800aRWm1VSgy/s18-Ic42/onay.png") no-repeat scroll 0 0 transparent;
Şablonu kaydettikten sonra yorumlarınızı kontrol ettiğinizde isminizin anında rozeti göreceksiniz.
*** Kırmızı renkle gösterdiğim link onay rozeti ikonunun linki. Eğer başka bir ikon gözükmesini isterseniz, o ikonun linkini bununla değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Köfteli Pizza
Köfteli pizza salam sosis gibi gıdaları tüketmek istemeyenlere alternatif olabilecek üstelik de çok lezzetli bir pizza. Daha önceden yapıp buzluga attığınız köfteleriniz varsa, onlarla da çabucak yapılabilir. Kıymanızın cinsine göre, yumurta kırabilir, kabartma tozu ekleyebilir, yada fazla yağlıysa un yada galeta ekleyebilirsiniz. Velhasıl herkesin sevdiği klasik köftenizi rahatlıkla burada kullanabilirsiniz.
Daha önce yaptığım pizzalardan bir diger farkı ise sos malzemelerini kavurarak kullandım. Bu kez hamurunu her zaman yaptığım incecik hamur değil de biraz daha kalınca yumuş yumuş yaptım. Biz çok severek tükettik denemesi size kalmış.
Malzemeler;
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 kaşık sulu yoğurt
- 1 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1+1/4 su bardağı ılık su
Üzeri için;
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5-6 adet mantar(ben istiridye mantarı kullandım)
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- kekik
- 300 gram kadar kaşar rendesi
- istediğiniz kadar yeşil ve siyah zeytin
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 yemek kaşığı un(köfteleriniz toparlanmıyorsa kullanın yoksa gerek yok)
- karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz
Yapılışı;
- Hamur yoğurma kabımıza un ve instant mayayı karıştırıyoruz. Yoğurt, şeker, tuz, sıvıyağ ekleyip su ekliyoruz ve ele yapışmayan kıvamda hamuru yoğuruyoruz. (Gerekirse un ilavesi edebilirsiniz)
- Hamuru mayalanması için üzerini örtüp bir kenara alabiliriz artık.
- Köfteleri yapmaya başlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz sadece püresini kıymaya ekliyoruz. Baharatlar ve tuz bir de biraz un ekliyoruz. (Siz isterseniz daha önceden hazırlayıp dolaba kaldırdığınız köftelerinizi kullanabilirsiniz) Ben miktar az olduğu için yumurta kullanmadım köftede siz un da ilave etmeyebilirsiniz eğer kıymanın köfte şeklini alıyorsa un ilavesine de gerek yok aslında.
- Sosu için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz, Biraz sıvıyağ eklediğimiz tavaya domatesleri koyuyoruz. Sarımsakları minik minik doğrayıp domatese ekliyoruz. Kekik ve tuz ekleyip bir kaşık salça ile de şöyle çevirip kenara alıyoruz. Sosumuz hazır.
- Yine aynı tavaya biraz sıvıyağ koyup mantar ve biberleri doğrayıp ekliyoruz, biraz tuz ekleyip kavuruyoruz. Bunları da bir kenara alıyoruz.
- Fırınımızı en yüksek ayarda açıyoruz. (Ben turbo ayırını kullanıyorum siz fırınınıza göre ayarlayın)
- Hamurdan iki adet pizza çıkıyor. Hamuru ikiye bölüyoruz. Yuvarlak açıp, altı yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Kenarlarını içe doğru kıvıyoruz. Üzerine çatalla birkaç yerden delikler açıyoruz, 7-8 dakika kadar mayalandırıyoruz. Sonra fırına sürüp 5 dakika kadar fırında tutuyoruz.Çıkartıp üzerine malzemelerini yerleştirmenin vakti geldi.
- En altına domates sosunu, onun üzerine mantarları onun üzerine köftenin yarısını, arasına zeytin ve isterseniz mısırları koyuyoruz. Ben biraz da minik minik doğradığım tereyağı parçaları koyuyorum. Tekrar fırına sürüyorum fakat bu kez pişine kadar fırından çıkarmanın vakti geldiğinde üzerini rendelediğimiz kaşar ile güzelce kaplıyoruz.Kaşar eriyene kadar fırında durması yeterli. Diğer hamur için de aynı işlemi yapıyoruz. Ben ikisini aynı anda yapıyorum, tepsilerin birini alta birini üste alarak sonra yerlerini değiştirerek aynı anda pişiriyorum. Afiyet olsun...
Dienstag, 9. Februar 2016
Kokostar Pasta
Uzun bir ara oldu benim için. Yeni yaşıma girdim mesela, yolun yarısı bitti. Yarıyıl tatilini bitirdik, oğluşum sünnet oldu...
Bir koşuşturmaca var yine hanemizde. Rabbim buna çok şükür.
Kokostar pastanın tarifi Cahide Sultan'a ait. Pratik ve lezzetli bir pasta. Ben bu pastayı komşularım için yapmıştım. Beğenmedim diyen olmadı ne yalan söyleyeyim.
Malzemeler;
- Pandispanyası için:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakaoyu bir su bardağına koyun gerisini un ile doldurun
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kokostar kısmı için;
- 1paket sade kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
- 2 su bardağı hindistancevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için;
- 200 ml. süt kreması
- 120 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için süt
Yapılışı;
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıcak suyu ekleyin biraz daha çırpın.Kakao un karışımı ve kabartma tozunu eleğe alarak eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak malzemeleri homojen hale getirin.
- Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup, kekimizi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kek fazla kalın olmadığı için çabuk pişiyor, bir gözünüz kekte olsun. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Kremşantiyi süt ile çırpın, eritilmiş soğumuş tereyağını pudra şekerini ve hindistancevizini katıp karıştırın.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkartın, biraz süt ile ıslatıp tekrar kelepçeli kalıba alın.
- Hazırladığınız kelepçeli kalıba bu hazırladığınız hindistancevizli kremayı dökün her yerine eşit olacak şekilde üzerini düzleyin. Kelepçeli kalıpla birlikte buzdolabına kaldırın.
- Ganajı yapmaya başlayabilirsiniz. Bir küçük tencereye kremayı koyun ısınsın. Kaynamadan çikolatayı kırarak ekleyin. Biraz daha ısınınca tencereyi kenara alıp iyice çikolatayı eritin. Çikolatalı ganajın ılınmasını bekleyin. Buzdolabındaki pastanın üzerine ganajı eşit yayın. Eğer benim gibi beyaz çikolatayla süslemek istiyorsanız kremaya çikolata eklemeden önce 3 kaşık kadar ayırmalısınız. Bunu da ayrı bir kapta beyaz çikolata katıp eriterek çikolatalı ganaj birazcık kendini çekince damlalar halinde aralıklarla koyabilirsiniz. Kürdan yardımıyla yukarıdan aşağıya çekip şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun...
Labels:
Değişik Tatlılar,
Pastalar,
Sütlü Tatlılar
Abonnieren
Posts (Atom)