Mittwoch, 30. Dezember 2015

[Dekotipp für Silvester] DIY Knallbonbon



Die Zeit zwischen den Jahren genieße ich immer sehr. Der Weihnachtsmarathon ist vorbei und die Tage sind angenehm still und man fühlt sich ein bisschen wie in Watte gepackt. Auf dem Programm stehen nur Lieblingsdinge und die Tage zwischen Weihnachten und Neujahr sind da zum Zurücklehnen, Loslassen und Kräfte sammeln, die wir brauchen, um voller Energie ins neue Jahr zu starten.

Gemütlich wollen wir auch das Jahresende ausklingen lassen und meine Tochter freut sich schon riesig auf ihr erstes Bergsilvester. Zuvor wird noch gemeinsam zu Hause gekocht und daher habe ich noch kleine Gastgeschenke als kleine Aufmerksamkeit gebastelt: Knallbonbons, die ich, um den Jahreswechsel zu versüßen, mit Schokolade und Pralinen befüllt habe.



Silvester Tischdeko 

Knallbonbons selbermachen



Du brauchst:

○ Vorlage für Knallbonbon (Download)
○ festes Papier
○ Schere und Bastelmesser
○ Lineal
○ Dekoband oder Kordel
○ Süßes zum Befüllen

So gehts:

Die Vorlage downloaden und auf festem Papier ausdrucken. Die gepunkteten Linien mit Hilfe eines Lineals falten und die gestrichelten Linien mit einem Bastelmesser ausschneiden. Das Bonbon zusammenrollen und mit Hilfe der Kerben schließen.

Mit einer persönlichen Botschaft, kleinen Überraschungen und/oder Konfetti befüllen und mit einem Dekoband beide Enden der Papierrolle zusammen binden.
Verwenden lassen sich die Knallbonbons auch wunderbar als Tischkärtchen für das Silvesterdinner. Dafür einfach auf der Vorderseite passende Namenskleber anbringen.




Zum Verzieren habe ich heute noch diesen kleinen "Viel Glück" Schriftzug aus Karton in einem Dekogeschäft entdeckt und den Glücksklee könnt ihr aus etwas Goldpapier und Heißkleber oder doppelseitigem Klebeband auch ganz einfach selber machen: 

Glücksbringer Vierklee




Ich wünsche euch einen guten Rutsch, viel Glück
und freue mich auf ein gemeinsames 2016!
♥ Rebecca









Serenay Sarıkaya - Medcezir (HD)






Zahide Yetiş - Zahide Yetiş'le (HD)




Larissa Gacemer - Krem (HD)





Seda Gümüşçü - Big Brother (HD)





Montag, 28. Dezember 2015

Ton Balıklı Makarna? Tamam Tamam Bildiğiniz Gibi Değil.




"Şaka mı yapıyorsun ton balıklı makarna tarifi vermeyeceksin heralde?" demeyin.
"Hem bu bir tatlı blogu değil miyidi?" hiç demeyin.
Evet ton balıklı makarna tarifi var bugün.
Hayır aslında bu bir yemek bloguydu, yani öyle başlamıştım. Sanki tatlı blogu gibi bir havası var di mi? Değil, değil :)

Bir yemek için şükretmem gerekse bu makarna olurdu. Her gün yerim üşenmesem. Evet makarna yapmaya üşeniyorum.

Kendisi hakkında şarkılar bile yazdım.

Şeker lokumlu makarna...
Kendir tohumlu makarna...

Öyle değil tabi.

MAKARNA MAKARNA! Her şeylisi var. Of tamam, deli miyim neyim makarna işte.

Ben bunu kahvaltıda bile yiyorum. Sebzeli tambuğday makarnaya kat beyaz peyniri, al sana mis gibi kahvaltı. Sonuçta makarnanın çok türlüsü var, insan ona can atar.

Fotoğraflarını görmüş olduğunuz arkadaş ton balıklı, ricotta peynirli, cevizli, kuru domatesli falan. Doğaçlama takıldım. Sonucu harika oldu.

Önce kuru domates pestosu yapmakla başladım işe. Kuru domates yok derseniz, geçin o adımı, çünkü bazen bende de olmuyor, eklemiyorum.

Durun durun, ben de makarnayı Al dente yani diş üstünde? sevenlerdenim. Ha doğru, diş üstünde değildi di mi o? Dişe değendi galiba. İşte ondan. Kutunun üstünde yazan süre boyunca pişirince al dente olması gerekiyor ama eğer suyun içinde tutup hemen süzmezseniz hiç de aldente olmaz, çünkü o sıcaklıkla hala pişmeye devam eder. Hatta ben sapığım, 1-2 dakika da erken alıyorum eğer domatesli falan bir sos yapmışsam, sosla beraber pişiriyorum. Kesin bunu da tv şeflerinden falan gördüm ben, hatırlamıyorum. Hamur etmeyin makarnayı okuyucu, yazık:/



Ben Barilla Castellane makarna kullandım, kendisini şeklinden dolayı pek bir severim ama fiyatı normal bir paket makarnanın yaklaşık 4 katı. Sebebini sorgulamuyorum, vardır bir bildiği Barilla'nın diyip geçiyorum. Yine de ben olsam ya Castellane ya da benzer dokulu yüzeyi olan bir makarnayı tercih ederdim. Tabi siz istediğiniz makarnayı kullanın.

Ricotta da bildiğimiz lor işte. Tahsildaroğlu'nun sürülebilir loru var. Bittikçe yenisini alıyorum, çok seviyorum. Ben ondan kullandım, siz normal lor kullanmak isterseniz kremayı 3-4 yemek kaşığı daha fazla ekleyebilirsiniz. Öncesinde loru bir çatalla iyice ezmeniz, veya robotta çekmeniz "paste" dediğimiz katı ama sürülebilir bir kıvam almasını sağlar. Aklınızda olsun bu da.

Ton balığı konusundaysa bir önerim yok. Valla yok. Ben kendi adıma hep Dardanel kullanıyorum, çocukluktan gelen alışkanlık. Siz ne seviyorsanız onu kullanın. İri taneli olması önemli değil üstelik. Light ton balığı tercih edebilirsiniz. Etmezseniz de balığı kutudan alınca 3-4 kat temiz kağıt mutfak havlusuna sarıp yağını alabilirsiniz.




Kuru Domates Pestolu, Ricotta ve Cevizli Ton Balıklı Makarna

4 kişilik / Yaklaşık 500 gr pişmemiş makarna için

Kuru Domates Pestosu

1 bardak kadar kurutulmuş domates
1/2 kap rendelenmiş parmesan
1/8 kap sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
10-12 tane fesleğan yaprağı

Bütün malzemeleri sürülebilir bir kıvam alana kadar çekin.

Veya

2 Büyük boy domates
2 diş sarımsak
4 - 5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 kap taze rendelenmiş parmesan
5-6 tane fesleğen yaprağı

Domatesleri rendeleyin vey robotta çekerek püre haline getirin.
Sarımsağı mümkün olduğunca küçük doğrayın.

Yağı tavaya alıp kızdırın. Sarımsakları ekleyip 30 saniye kadar kavurun ve domatesi ekleyin. Ocağı kısıp, tavanın ağzını kapatmadan domatesler suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Fesleğen ve parmesanı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. (Domatesin tamamen suyunu çekmesi gerek, kenarlardan iyice karamelize olup kuruyor, sorun yok. Doğu kıvam o.)

Ton balıklı ve Ricotta Peynirli Sos için

2 büyük konserve tonbalığı (2x160gr)
6 yemek kaşığı  kuru domates pestosu pesto veya bir ölçü domates sosu (tarifi üstte)
1/2 paket (50ml) sıvı süt kreması
350 gr lor peyniri, tercihen sürülebilir kıvamda
1 bardak kadar iri doğranmış ceviz
Maydonoz, roka, fesleğen vs sevdiğiniz bir yeşillik
6 -7 yemek kaşığı zeytinyağı

Yeşillikleri iri kıyın.
Ton balığını 3-4 kat kağıt havluya sarıp, yağını süzdürün.

Bir tavada cevizleri 5-10 dakika kadar, orta ateşte kavurun. Tava biraz ılıyınca zeytin yağını ekleyin ve ısıtın. Pesto, krema, peynir ve ton balığını ekleyip hepsini karıştırın. 1-2 dakika pişirin.

Kullandığınız makarnayı üzerinde yazan süreye sadık kalarak pişirin. Sosla karıştırıp, üzerine doğranmış yeşillik serperek servis edin.



Sonntag, 27. Dezember 2015

En İyi Yumuşak, Dolgun ve Bol Çikolata Parçalı Kurabiye

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

3-4 ay oluyor bir tepsi kurabiye yaptım. Yaparken içime sinmedi hiç ama yine de pişirdim.

Aslında tam olarak şöyle oldu, hemen yumuşasın diye ocağa yakın bi yere koyduğum tereyağının yarısından çoğu erimişti. Geri soğutsam olmaz, yenisini yapsam bu yağla ne yapacağım aman bu sefer de böyle olsun diye her zaman uyguladığım çikolatalı kurabiye tarifi erimiş yağ ile uyguladım. 

Aman Allahım! Hayatımda yediğim en güzel kurabiyelerden biri oldu. Sonra tabi sevindim çünkü yeni bir yöntem keşfettim falan sandım slkfjdlsf. Hatta sizle de instagram'da paylaşmıştım "yanlışlıkla yediğim en güzel kurabiyeyi yaptım" diye. Şaka değildi yani, yanlışlıkla oldu. Neyse okuyucu, patent olaylarına girmeye başlamadan, yöntemi sahiplenmeden dedim ki bi araştırayım ben bunu. Bi de ne göreyim, zaten bu bilinen bir yöntemmiş. Şaşırdım da diyemem şimdi, bekliyordum aslında :D

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Yeni bir kurabiye pişirme yöntemi bulamasam da, yediğim en güzel kurabiye ile tanışma şansım oldu diyelim. O gün bugündür, kurabiyeyi erimiş tereyağ yağ ile pişiriyorum. 

Kısaca "melted butter cookies" yazınca bile 2002'lere kadar veriler geldi :D Sonra hemen hemen aynı tarifi Allrecipes'te 7000 kişinin denediğini ve bayıldığını gördüm. Benim yaptığımla bire bir aynısını ise Pinch Of Yum, blogunda bir iki püf nokta ile beraber yayınlamıştı. All Recipe'sten ziyade, Pinch Of Yum'un açıklayıcı anlatımı daha çok hoşuma gitti.

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Aslında sizle daha önce çikolata parçalı kurabiye pişirdik. O tariften hep olumlu geri bildirimler aldım. Bunu çok daha fazla seveceksiniz diye tahmin ediyorum. Zira her yerde Dünyanın en güzel kurabiyesi diye geçmiş. Güzel tabi, ama gerçekten en iyi mi derseniz bilemiyorum.

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi


Kurabiyeyi yaparken dikkat etmek gereken önemli birkaç nokta var, bunlara dikkat ettikten sonra bu tarifle harika kurabiyeleriniz olacak.
  1. Mümkün olduğunca pişirme süresini geçirmeyin. Fırından alınca zaten bütün kurabiyelerin dağılgan olmasına alışkınız ama bunun rengi de size açık gelebilir, sorun yok. 
  2. Tereyağını eritin ama ılıtın, sıcak olmaması gerek. 
  3. Yumurta ekledikten sonra fazla çırpmayın, kurabiyeleri sertleştiriyor. 
  4. Yeterli miktarda un kullanmak. Uh. Sanırım en sıkıntılısı bu. Yeterli un? Hamurunuz ne çok yapışkan olacak ne de kalıplanacak kadar kuru. 
En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Peki size bir sorum var, kurabiyeyi yanında ne ile seviyorsunuz? Çay, kahva, süt, su? 

Bu arada ben bu fotoğrafları çekerken bıkmadan usanmadan bana yardım eden, kurabiyeleri süte fırlatan sanırım dünyanın en iyi kalpli kardeşi Meloş'a teşekkür edeyim burdan. Kendisi ODTÜ'de inşaat okuyor ama bitirince asistanım yapacağım onu :P

Yumuşak, Dolgun ve Bol Çikolata Parçalı Kurabiye

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

En İyi Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Orijinal tarif Pinch Of Yum'a ait.

113 gr tereyağ (hassas tartınız yoksa 8 yemek kaşığı veya 125'lık tereyağdan birazcık alıp kullanabilirsiniz, çok bi farkı olmadı)
1/2 kap (100 gr) beyaz toz şeker
1/4 kap (50 gr) esmer toz şeker
1 büyük yumurta
1 1/2 kap un (200 gr kadar ama daha fazlasına da ihtiyacınız olabilir)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
3/4 kap damla çikolata veya doğranmış (ben daha fazla kullandım.  %70 kakaolu çikolata kullanıp ekstradan da beyaz çikolata da ekledim, size kalmış)

Fırını 175C'ye ayarlayın. Tepsiye pişirme kağıdı serin.

Tereyağını (40 sn) mikrodalgada veya benmaride, 3/4  eriyene kadar eritin. Çok sıcak olmamalı ama büyük çoğunluğu sıvı kıvamda olmalı. Eğer çok ısındıysa çok kullanmadan önce ılıyana kadar bekletin.

Tereyağını çırpın ve yumuşak ve kremsi bir kıvam elde edince şekerleri ve tuzu ekleyin, 1-2 dakika daha çırpıp yumurtayı ekleyin. Yumurta iyice karışana kadar, yaklaşık 1-2 dakika orta devirde karıştırın.

Un ve karbonatı ekleyin, ve karıştırın. Burda dikkat etmeniz gereken nokta un miktarı. Tarifte yazan miktardan daha fazla una ihtiyacınız olabilir. 1.5 kap unu ekleyip önce bir deneyin, kopardığınızda elinize yapışmıyorsa tamamdır. Eğer bulaşıp, yapışıyorsa biraz daha un ekleyin ve karıştırın. Kısaca yumuşak, kremsi bir görünümü olacak ama elinize bulaşmayacak, yuvarlayabileceğiniz bir hamur elde etmeniz gerek.

Hamur istediğiniz kıvama gelince çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırın.

Tepsiye mümkün olduğunca eşit büyüklükte toplar şeklinde ve aralarında 3-5 cm boşluk kalacak şekilde dizin.

Fırında 9-11 dakika pişirin. Daha fazla pişirmemeye özen gösterin yoksa yumuşak kıvam gidiyor. Fırından alınca size pişmemiş gibi görünebilir, ama kurabiyeler pişti :)

Şimdi sabırlı olup kurabiyeleri 30 dakika kadar dinlendirin. (Bu aşamada ben çok kötüyüm, 3-4 dakika sonra yemeye başlıyorum ama dinlendirmek de önemli.)

Süte batırıp yemeye hazır kurabiyeleriniz. Ya da benim gibi süte fırlatabilirsiniz. :D

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi