Montag, 28. Dezember 2015

Ton Balıklı Makarna? Tamam Tamam Bildiğiniz Gibi Değil.




"Şaka mı yapıyorsun ton balıklı makarna tarifi vermeyeceksin heralde?" demeyin.
"Hem bu bir tatlı blogu değil miyidi?" hiç demeyin.
Evet ton balıklı makarna tarifi var bugün.
Hayır aslında bu bir yemek bloguydu, yani öyle başlamıştım. Sanki tatlı blogu gibi bir havası var di mi? Değil, değil :)

Bir yemek için şükretmem gerekse bu makarna olurdu. Her gün yerim üşenmesem. Evet makarna yapmaya üşeniyorum.

Kendisi hakkında şarkılar bile yazdım.

Şeker lokumlu makarna...
Kendir tohumlu makarna...

Öyle değil tabi.

MAKARNA MAKARNA! Her şeylisi var. Of tamam, deli miyim neyim makarna işte.

Ben bunu kahvaltıda bile yiyorum. Sebzeli tambuğday makarnaya kat beyaz peyniri, al sana mis gibi kahvaltı. Sonuçta makarnanın çok türlüsü var, insan ona can atar.

Fotoğraflarını görmüş olduğunuz arkadaş ton balıklı, ricotta peynirli, cevizli, kuru domatesli falan. Doğaçlama takıldım. Sonucu harika oldu.

Önce kuru domates pestosu yapmakla başladım işe. Kuru domates yok derseniz, geçin o adımı, çünkü bazen bende de olmuyor, eklemiyorum.

Durun durun, ben de makarnayı Al dente yani diş üstünde? sevenlerdenim. Ha doğru, diş üstünde değildi di mi o? Dişe değendi galiba. İşte ondan. Kutunun üstünde yazan süre boyunca pişirince al dente olması gerekiyor ama eğer suyun içinde tutup hemen süzmezseniz hiç de aldente olmaz, çünkü o sıcaklıkla hala pişmeye devam eder. Hatta ben sapığım, 1-2 dakika da erken alıyorum eğer domatesli falan bir sos yapmışsam, sosla beraber pişiriyorum. Kesin bunu da tv şeflerinden falan gördüm ben, hatırlamıyorum. Hamur etmeyin makarnayı okuyucu, yazık:/



Ben Barilla Castellane makarna kullandım, kendisini şeklinden dolayı pek bir severim ama fiyatı normal bir paket makarnanın yaklaşık 4 katı. Sebebini sorgulamuyorum, vardır bir bildiği Barilla'nın diyip geçiyorum. Yine de ben olsam ya Castellane ya da benzer dokulu yüzeyi olan bir makarnayı tercih ederdim. Tabi siz istediğiniz makarnayı kullanın.

Ricotta da bildiğimiz lor işte. Tahsildaroğlu'nun sürülebilir loru var. Bittikçe yenisini alıyorum, çok seviyorum. Ben ondan kullandım, siz normal lor kullanmak isterseniz kremayı 3-4 yemek kaşığı daha fazla ekleyebilirsiniz. Öncesinde loru bir çatalla iyice ezmeniz, veya robotta çekmeniz "paste" dediğimiz katı ama sürülebilir bir kıvam almasını sağlar. Aklınızda olsun bu da.

Ton balığı konusundaysa bir önerim yok. Valla yok. Ben kendi adıma hep Dardanel kullanıyorum, çocukluktan gelen alışkanlık. Siz ne seviyorsanız onu kullanın. İri taneli olması önemli değil üstelik. Light ton balığı tercih edebilirsiniz. Etmezseniz de balığı kutudan alınca 3-4 kat temiz kağıt mutfak havlusuna sarıp yağını alabilirsiniz.




Kuru Domates Pestolu, Ricotta ve Cevizli Ton Balıklı Makarna

4 kişilik / Yaklaşık 500 gr pişmemiş makarna için

Kuru Domates Pestosu

1 bardak kadar kurutulmuş domates
1/2 kap rendelenmiş parmesan
1/8 kap sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
10-12 tane fesleğan yaprağı

Bütün malzemeleri sürülebilir bir kıvam alana kadar çekin.

Veya

2 Büyük boy domates
2 diş sarımsak
4 - 5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 kap taze rendelenmiş parmesan
5-6 tane fesleğen yaprağı

Domatesleri rendeleyin vey robotta çekerek püre haline getirin.
Sarımsağı mümkün olduğunca küçük doğrayın.

Yağı tavaya alıp kızdırın. Sarımsakları ekleyip 30 saniye kadar kavurun ve domatesi ekleyin. Ocağı kısıp, tavanın ağzını kapatmadan domatesler suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Fesleğen ve parmesanı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. (Domatesin tamamen suyunu çekmesi gerek, kenarlardan iyice karamelize olup kuruyor, sorun yok. Doğu kıvam o.)

Ton balıklı ve Ricotta Peynirli Sos için

2 büyük konserve tonbalığı (2x160gr)
6 yemek kaşığı  kuru domates pestosu pesto veya bir ölçü domates sosu (tarifi üstte)
1/2 paket (50ml) sıvı süt kreması
350 gr lor peyniri, tercihen sürülebilir kıvamda
1 bardak kadar iri doğranmış ceviz
Maydonoz, roka, fesleğen vs sevdiğiniz bir yeşillik
6 -7 yemek kaşığı zeytinyağı

Yeşillikleri iri kıyın.
Ton balığını 3-4 kat kağıt havluya sarıp, yağını süzdürün.

Bir tavada cevizleri 5-10 dakika kadar, orta ateşte kavurun. Tava biraz ılıyınca zeytin yağını ekleyin ve ısıtın. Pesto, krema, peynir ve ton balığını ekleyip hepsini karıştırın. 1-2 dakika pişirin.

Kullandığınız makarnayı üzerinde yazan süreye sadık kalarak pişirin. Sosla karıştırıp, üzerine doğranmış yeşillik serperek servis edin.



Sonntag, 27. Dezember 2015

En İyi Yumuşak, Dolgun ve Bol Çikolata Parçalı Kurabiye

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

3-4 ay oluyor bir tepsi kurabiye yaptım. Yaparken içime sinmedi hiç ama yine de pişirdim.

Aslında tam olarak şöyle oldu, hemen yumuşasın diye ocağa yakın bi yere koyduğum tereyağının yarısından çoğu erimişti. Geri soğutsam olmaz, yenisini yapsam bu yağla ne yapacağım aman bu sefer de böyle olsun diye her zaman uyguladığım çikolatalı kurabiye tarifi erimiş yağ ile uyguladım. 

Aman Allahım! Hayatımda yediğim en güzel kurabiyelerden biri oldu. Sonra tabi sevindim çünkü yeni bir yöntem keşfettim falan sandım slkfjdlsf. Hatta sizle de instagram'da paylaşmıştım "yanlışlıkla yediğim en güzel kurabiyeyi yaptım" diye. Şaka değildi yani, yanlışlıkla oldu. Neyse okuyucu, patent olaylarına girmeye başlamadan, yöntemi sahiplenmeden dedim ki bi araştırayım ben bunu. Bi de ne göreyim, zaten bu bilinen bir yöntemmiş. Şaşırdım da diyemem şimdi, bekliyordum aslında :D

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Yeni bir kurabiye pişirme yöntemi bulamasam da, yediğim en güzel kurabiye ile tanışma şansım oldu diyelim. O gün bugündür, kurabiyeyi erimiş tereyağ yağ ile pişiriyorum. 

Kısaca "melted butter cookies" yazınca bile 2002'lere kadar veriler geldi :D Sonra hemen hemen aynı tarifi Allrecipes'te 7000 kişinin denediğini ve bayıldığını gördüm. Benim yaptığımla bire bir aynısını ise Pinch Of Yum, blogunda bir iki püf nokta ile beraber yayınlamıştı. All Recipe'sten ziyade, Pinch Of Yum'un açıklayıcı anlatımı daha çok hoşuma gitti.

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Aslında sizle daha önce çikolata parçalı kurabiye pişirdik. O tariften hep olumlu geri bildirimler aldım. Bunu çok daha fazla seveceksiniz diye tahmin ediyorum. Zira her yerde Dünyanın en güzel kurabiyesi diye geçmiş. Güzel tabi, ama gerçekten en iyi mi derseniz bilemiyorum.

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi


Kurabiyeyi yaparken dikkat etmek gereken önemli birkaç nokta var, bunlara dikkat ettikten sonra bu tarifle harika kurabiyeleriniz olacak.
  1. Mümkün olduğunca pişirme süresini geçirmeyin. Fırından alınca zaten bütün kurabiyelerin dağılgan olmasına alışkınız ama bunun rengi de size açık gelebilir, sorun yok. 
  2. Tereyağını eritin ama ılıtın, sıcak olmaması gerek. 
  3. Yumurta ekledikten sonra fazla çırpmayın, kurabiyeleri sertleştiriyor. 
  4. Yeterli miktarda un kullanmak. Uh. Sanırım en sıkıntılısı bu. Yeterli un? Hamurunuz ne çok yapışkan olacak ne de kalıplanacak kadar kuru. 
En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Peki size bir sorum var, kurabiyeyi yanında ne ile seviyorsunuz? Çay, kahva, süt, su? 

Bu arada ben bu fotoğrafları çekerken bıkmadan usanmadan bana yardım eden, kurabiyeleri süte fırlatan sanırım dünyanın en iyi kalpli kardeşi Meloş'a teşekkür edeyim burdan. Kendisi ODTÜ'de inşaat okuyor ama bitirince asistanım yapacağım onu :P

Yumuşak, Dolgun ve Bol Çikolata Parçalı Kurabiye

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

En İyi Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Orijinal tarif Pinch Of Yum'a ait.

113 gr tereyağ (hassas tartınız yoksa 8 yemek kaşığı veya 125'lık tereyağdan birazcık alıp kullanabilirsiniz, çok bi farkı olmadı)
1/2 kap (100 gr) beyaz toz şeker
1/4 kap (50 gr) esmer toz şeker
1 büyük yumurta
1 1/2 kap un (200 gr kadar ama daha fazlasına da ihtiyacınız olabilir)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
3/4 kap damla çikolata veya doğranmış (ben daha fazla kullandım.  %70 kakaolu çikolata kullanıp ekstradan da beyaz çikolata da ekledim, size kalmış)

Fırını 175C'ye ayarlayın. Tepsiye pişirme kağıdı serin.

Tereyağını (40 sn) mikrodalgada veya benmaride, 3/4  eriyene kadar eritin. Çok sıcak olmamalı ama büyük çoğunluğu sıvı kıvamda olmalı. Eğer çok ısındıysa çok kullanmadan önce ılıyana kadar bekletin.

Tereyağını çırpın ve yumuşak ve kremsi bir kıvam elde edince şekerleri ve tuzu ekleyin, 1-2 dakika daha çırpıp yumurtayı ekleyin. Yumurta iyice karışana kadar, yaklaşık 1-2 dakika orta devirde karıştırın.

Un ve karbonatı ekleyin, ve karıştırın. Burda dikkat etmeniz gereken nokta un miktarı. Tarifte yazan miktardan daha fazla una ihtiyacınız olabilir. 1.5 kap unu ekleyip önce bir deneyin, kopardığınızda elinize yapışmıyorsa tamamdır. Eğer bulaşıp, yapışıyorsa biraz daha un ekleyin ve karıştırın. Kısaca yumuşak, kremsi bir görünümü olacak ama elinize bulaşmayacak, yuvarlayabileceğiniz bir hamur elde etmeniz gerek.

Hamur istediğiniz kıvama gelince çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırın.

Tepsiye mümkün olduğunca eşit büyüklükte toplar şeklinde ve aralarında 3-5 cm boşluk kalacak şekilde dizin.

Fırında 9-11 dakika pişirin. Daha fazla pişirmemeye özen gösterin yoksa yumuşak kıvam gidiyor. Fırından alınca size pişmemiş gibi görünebilir, ama kurabiyeler pişti :)

Şimdi sabırlı olup kurabiyeleri 30 dakika kadar dinlendirin. (Bu aşamada ben çok kötüyüm, 3-4 dakika sonra yemeye başlıyorum ama dinlendirmek de önemli.)

Süte batırıp yemeye hazır kurabiyeleriniz. Ya da benim gibi süte fırlatabilirsiniz. :D

En iyi çikolata parçacıklı damla çikolatalı kurabiye tarifi

Freitag, 25. Dezember 2015

249)Çok Zenginleyip Mal Mülk Sahibi Olmak İçin Etkili Dualar...

1- Her gün sabah namazından sonra (101) adet Fatiha suresi okunur.Ardından (101)adet aşağıdaki dua okunur. 
Ya Kafi,Ya Gani,Ya Muğni,Ya Fettah,Ya Rezzak” Okuduktan sonra da,ardından aşağıdaki dua 3 kere okunur.
“Ya kafi ekfina,Ya muğni ağnina,Ya Fettah iftah lena babe rahmetike,ya Rezzak urzukna bi lutfike ve Keremike ve bicahi sahibi’l-vesileti seyyidina Muhammedin aleyhi’s-salatü ve’s-selam.” diye dua edilir.
Bu usulü yapan kişi ummadığı derecede mal-mülk sahibi olur ve zenginleşir. Benden en çok istenen dualar zenginlik duaları. Etkili olabilecekleri burada paylaşacağım..Sevgiyle kalın...                                                                                                                                                                                                   2-  Sabah akşam bu duayla meşgul olan kimseye çok kısa zamanda ummadığı yerlerden para gelir kısa zamanda feraha kavuşur. 


 “Yâ Allah, yâ Vâhid, yâ Mûcid, yâ Cevâd, yâ Bâsit, yâ Kerîm, yâ Vehhâb, yâ ze’t-Tavl, yâ Ganî, yâ Mugnî, yâ Fettâh, yâ Rezzâk, yâ Alîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Rahmân, yâ Rahîm, yâ Bedîassemâvâti vel-ard, yâ ze’l-celâli vel ikrâm... Yâ Hannân, yâ Mennân infehnî minke bi nafhati hayrin tugnînî bihâ ammen sivâk... in testeftihû fekâd câekümü’l-feth... İnnâ fetehnâ leke fethan mübînâ... Nasrun minellahi ve fethun karîb... Allahümme yâ Ganî, yâ Hamîd, yâ Mubdi’, yâ Muîd, yâ Vedûd, yâ ze’l-arşil Mecîd, yâ Fe’âlen limâ yürîd, ikfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke vahfaznî bimâ hafizte bihizzikr... Vensurnî bimâ nasarte bihirrusül... inneke alâ külli şey’in kadîr...”  Güneş gezegeninde 7 -21 kez okunmalı. Bir de maddi manevi dileklerimize kavuşmak için 214. konuda verdiğim duayı da okumanızı öneriyorum. 1000 defa YA LATİF esmasını okuyoruz 100 defa da Salavatı Fatihi okuyoruz. Cübbeli Ahmet Hocamızın verdiği bir tertip olup fayda görmemekte pek mümkün değil, ihlasla gönülden  okunduktan sonra mutlaka kabul görür buna inancım sonsuz...              3-Kelimetül Ferec Duası: (Her türlü sıkıntıyı, darlığı açan dua)                                                                                                                                                                 LA İLAHE İLLALAH'UL HALİM'UL KERİM ve SUBHANALLAHİ RABB'İSSEMAVATİ SEB'İ VE RABBİL ARŞ'İL AZİM VEL HAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN. Sınırsız okunabilir. En az 3 defa okunmalı.. 

4-Karınca (Bereket) Duası Türkçe Okunuşu
“Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.“
Karınca (Bereket) Duası Türkçe Anlamı / Meâli
Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve Yakubun  rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegâne Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın  sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile  rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri) Özellikle ticaret ile meşgul olanlar 7 defa mutlaka okumalı en etkili dualardandır..Satılmayan bir malın üzerine 7 defa okunursa o mal satılır..  İletişim:alaraunlu385@outlook.com                                                                                                                                                                                                     

Nane Şekeri ve Çikolatalı Yılbaşı Mereng Öpücükleri



Yılbaşında en çok ne yapmayı seviyorsunuz? Merak ediyorum, postu okursanız lütfen yorum olarak da yazın. Gaziantep'teyken, tabi küçükken babam her yılbaşı benim en sevdiğim pastane Orkide Pastanesinden kocaman, figürlü bir pasta alırdı. Pasta da klasik, her yılbaşı içeriği aynı: çikolata ve fıstık :D Ama çok severdim yine de. Tabi syaş ilerledikçe dışarda arkadaşlarla kutlamalar falan başladı. Üniversite, başka şehir derken yulbaşlarını da bayramları da ayrı geçirmeye başladık iyice. Böyle günlere özel bir anlam yüklediğimden değil de işte ailemi özlediğimden. Şimdi de yine ayrı bir yılbaşı geçireceğiz. Bu sefer istesem de gidemem, başka bir kıtadayım. Burda bizde olduğu gibi yeniyıl değil de christmas önemli daha çok. Ağaçlar mı dersiniz, evlerin bahçelerindeli noel babalı geyikli komedi balonlar mı? Neyse ya, kısaca ben ailemi özledim okuyucu, onu demek istiyorum. Bu yılbaşını siz benim yerime ailenizle geçirin. Saçma sapan televizyon şovlarını izleyin, çerez yiyip tombala oynayın. Aslında güzel şeyler onlar, inanın.


Bir de bence bugünkü tarifimizin konusu olan mereng öpücüklerinden yapın. Kahveyle kıyır kıyır yiyin, yedirin. Merengi önceleri hiç sevmedim ama artık favorilerimden. Yeni yıl falan diye de kendilerini yeni yıla yakışır şekilde çikolatalı ve nane şekerli yaptım. Tamam tamam nane şekeri daha çok christmasa mı yakın acaba? Bilmiyorum ben de ama nane ve çikolatanın uyumu mükemmel bildiğiniz gibi. Bir de bu arkadaşlar merengle buluşunca gerçekten de ortaya "öpücükler" çıkıyor.

Tarif size her zaman yaptığınız mereng tarifinden yöntem olarak farklı gelebilir, gözünüz korkmasın. Gayet güzel oluyorlar.
Sadece gerekenden fazla çırpıp çökertmemeye özen gösterin. 3 dakkaya yaklaştıkça çırpma süresi, mereng köpük kıvamından çok yapışkan, sünen, parlak ve pürüzsüz bir kıvam alıyor. Tamamdır. Neden fotoğrafı yok bilmiyorum ama daha fazla fotoğraf görmek isterseniz tarif Coco Cake Land'den.



NANE ŞEKERİ VE ÇİKOLATALI MERENG ÖPÜCÜKLERİ

Merenglerin boyutuna göre 60-100 tane

4 büyük boy yumurtanın beyazı
3/4 cup toz şeker (150 gr)

200 gr bitter veya sütlü çikolata
Nane şekeri kırığı
Sprinkle (pasta süsü)


Fırını 90C'ye ayarlayın.
Fırın tepsilerinizin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın.
Sıkma torbanıza dilediğiniz duyu yerleştirip, hazırlayın.

Tercihen bir borcam veya benmari kasesine yumurta beyazı ve şekeri koyup, hafif karıştırın.
Kaseyi benmariye alın ve su ile temas ettirmeden sık sık karıştırarak 65C'ye kadar ısıtın. (Termometreniz yoksa sorun değil, şekeri dikaktli gözleyin ve kristaller tamamen eridiğince benmariden alın.)

3 dakika boyunca yumurta ve şeker karışımını yüksek hızda çırpın. Katılaşacak, parlak, yapışkan ve stabil bir hal alacak.

Merengi sıkma torbasına alıp, dilediğiniz büyüklükte ve şekilde, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkın. Çok fazla aralık bırakmanıza gerek yok, kendini salan bir şey değil. 1-1.5 cm yeterli olacaktır aralık için.

90C'de fırında 1-1.5 saat pişirin. Pişirirken dikkatli gözlemlemlemekte fayda var, sarıya dönmemesi gerek renginin. 1 saat pişirdikten sonra bir tane çıkarıp dışarda 1 dakika kadar beklettikten sonra ısırın, eğer içi hala çok yapışkan ve tabanı kuru değilse biraz daha pişirebilirsiniz.

Daha sonra fırını kapatın ve merengleri 1 saat kadar sıcak fırında bırakıp kurutun.

Merengler nemi sevmezler, bir an önce hava almayan bir kutu veya kaba alın ve ağzını sıkıca kapayın.

Çikolataya batırmak istediğiniz zaman, önce çikolatayı benmaride veya mikrodalgada eritin ve ılıtın.
Nane şekerlerini kıyın.
Merengleri yarısına kadar çikolataya batırın ve pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. Şeker kırıklarını ve sprinkle serpiştirin.

Çikolata katılaştıktan sonra hava almayan bir kapta veya kutuda 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Çikolatayı temperlemediyseniz oda ısısında katılaşması biraz zaman alabilir. İsterseniz dolapta soğutabilirsiniz çabuk tüketecekseniz.


Donnerstag, 24. Dezember 2015

Fröhliche Weihnachten



Weihnachten wird...

wenn wir einander so begegnen, dass immer mehr Menschen
immer weniger Angst haben müssen, sie würden ausgelacht und verspottet,
übersehen und ausgegrenzt, an anderen gemessen und überfordert;
Weihnachten wird, wenn alle einsetzen, was sie haben, damit alle haben, 
was sie zum Leben brauchen.

Weihnachten wird, wenn das Bemühen gesehen und der Einsatz honoriert wird;
wenn nicht alles gelingen muss und mit Fehlern gerechnet wird;
wenn Ideen aufgenommen und Ansätze weitergedacht, Fortschritte gesehen
und Teilerfolge anerkannt werden.

Weihnachten wird, wenn alle bekommen, was sie brauchen:
ein Dach über dem Kopf, Nahrung und Kleidung, Arbeit und Freizeit,
Wärme und Geborgenheit, Verständis und Wohlwollen,
Gespräche und Zärtlichkeit und mindestens einen Menschen,
der ganz und gar zu ihnen ja sagt.

MAX FEIGENWINTER




Ich wünsche euch allen frohe Weihnachten
und ein schönes Beisammensein mit euren Lieben!

Rebecca






Sonntag, 20. Dezember 2015

248) Besmele-i Şerifin Havassı Celilesi...

BESMELE-İ ŞERİFİN HAVASSI CELİLESİ


Sen! Mühim bir dileğin varsa ve buna nail olmak istiyorsan,

Gecenin son üçte birinde kalkıp güzelce abdest aldıktan
sonra, kıbleye karsı iki diz üzerine oturup, 786 defa Besmeleyi
**3 defa da su Salavati serifi okursun.

Essalâtü vesselâmü aleyke yî seyidî yâ rasûlallâhü huz biyedî
kallet hîletî edriknî edriknî edriknî bi lutfike ve keremike yâ
nebiyyer rahmeti yâ kâşifel ğummeti.

Ondokuz (19) defa da Besmele-i serifin asagıdaki
Hizbini okursun. İsteğin Allah Teala hazretlerinin izniyle kolayca yerine gelir.

Allâhümme innî eselüke bi hakki bismillâhirrahmânirrahîm. Ve
bi hurmeti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi fadli bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi azameti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
celâli bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi cemâli bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi kemâli bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
heybeti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi menzileti bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi melekûti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
ceberûti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi kerâmeti bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi senâi bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
behâi bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi Kibriyâ bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi sultâni bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
bereketi bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi ızzeti bismillâhirrahmânirrahîm.
Ve bi kuvveti bismillâhirrahmânirrahîm. Ve bi
kudreti bismillâhirrahmânirrahîm. İrfa' kadrî ve eşrah Sadrî
yessir emrî ve ücbir kesrî ve ağni fakrî ve etıl ömrî bi fadlike
ve keremike ve ihsânike yâ men hüve kef hâ yâ ayîn sâd hâ
mîm ayîn sîn kâf elif lâm mîm elif lâm mîm sâd elif lâm mîm râ
hâ mîm bi sirri ismil a'zamullâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül
kayyûmül aliyyül azîmül ekram. Eselüke bi celâlil heybeti ve bi
ızzil ızzeti ve kibriyâil azameti ve ceberûtil kudreti en tecalnî
minellezîne lâ havfün aleyhim ve lâ hüm yahzenûn. Ve
eselüke bi devâmil bekâi ve dıyâin nûri en tecalnî mines
sâlihîn. Ve eselüke bi hüsnil behâi ve bi isrâki vechikel kerîmi
en tedhulenî bi rahmetike fî cennâtin neîmi yâ rabbel âlemîn.
Ve en tüsallî alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ
muhammedin vefal lî kezâ ve kezâ.
(Keza ve keza da diledigin her ne ise onu söylersin).


Besmele-i serifin bu mübarek hizbini Seyh Abdülkadir gavsi
ceylani k.s.a. hazretleri tertip etmistir. Bu hacet usulünü sakın ahlaken düşük olan kimselere öğretme, onların da duaları seri bir şekilde kabul olur...Güneş gezegeninde okumanızı öneririm..İletişim:alaraunlu385@outlook.com

Weihnachtssterne aus Hefeteig mit Marzipan



Letzte Woche als ich vom Einkaufen nach Hause kam hat mich meine Tochter mit leckeren, selbstgebackenen Keksen überrascht. Ich fand das so schön und habe mich so darüber gefreut, dass ich das Mehl, welches in der kompletten Küche und auf Emma´s Kopf verteilt war, völlig ignoriert habe. Emma (das ist unsere französische Bulldogge) sah eigentlich ganz niedlich aus, mit weiß gesprenkeltem Mehl Gesicht und ich weiß auch ganz genau, wie es dazu kam, denn unserer neugieriger Frenchie liebt es mitten drin zu sein, wenn es in der Küche heiß hergeht.

So wie gestern, denn ich habe mich an einer neuen Variante des weihnachtlichen Hefekranzes versucht. Entstanden sind dabei diese kleinen, leckeren Sterne mit Marzipan, die, falls ihr noch etwas Besonderes für die Feiertage sucht, ganz einfach nachzumachen sind. Der Teig für die Sterne lässt sich gut am Vortag zubereiten und die Sterne backt man dann einfach am nächsten Morgen frisch auf.
Vielleicht sind die ja auch was für euch? :-)





Weihnachtssterne aus Hefeteig

Das ist drin:

○ 1 Würfel frische Hefe
○ 200ml Milch
○ 500g Mehl gesiebt
○ 150g Marzipan Rohmasse
○ 70g Zucker
○ 90g weiche Butter
○ 2 Eier
○ Prise Salz 
○ Hagelzucker zum Bestreuen

So gehts:

Der Teig:

Die Milch lauwarm erwärmen, die Butter darin zerlassen und anschließend die Hefe darin auflösen. Mehl, Zucker, Salz und 1 Ei in eine Rührschüssel geben und mit der Hefemilch verrühren und mit dem Knethaken des Rührgerätes glatt verkneten.
Mit einem Geschirrtuch abdecken und gut eine halbe Stunde rasten lassen. Ich stelle die Schüssel dafür immer in das Waschbecken, welches ich mit wenig warmen Wasser fülle. Das klappt immer und der Teig geht wunderbar auf. 
Nach der halben Stunde knetet man den in Stücke geschnittenen Marzipan in den Teig ein und lässt ihn eine weitere halbe Stunde rasten, bis sich das Volumen verdoppelt hat.

Die Milch lauwarm erwärmen. Hefe hineinbröckeln und darin auflösen. Mehl, Zucker, Salz, 2 Eier und Butter in Flöckchen in eine Rührschüssel geben. Hefemilch zugießen und alles mit dem Knethaken des Handrührgeräts glatt verkneten.
(mehr dazu bei www.kochbar.de)
Die Milch lauwarm erwärmen. Hefe hineinbröckeln und darin auflösen. Mehl, Zucker, Salz, 2 Eier und Butter in Flöckchen in eine Rührschüssel geben. Hefemilch zugießen und alles mit dem Knethaken des Handrührgeräts glatt verkneten.
(mehr dazu bei www.kochbar.de)

So formt man Sterne aus einer Teig-Kugel




1. Zunächst von dem Teig gleich große Teigstücke scheiden und diese zu Kugeln formen (schleifen).
2. Die Teigkugeln mit der Handfläche gleichmäßig flach drücken.
3. Mit einer Teigkarte, einer alten Kreditkarte oder Ähnlichem drei sternförmige Schnitte machen, die sich in der Mitte überschneiden. So entstehen sechs Spitzen in der Mitte.



4. Die Spitzen nun nach aussen ziehen, sodass ein Stern entsteht. 
5. Die Oberfläche mit einem aufgeschlagenem Ei bepinseln und..
6. .. mit Hagelzucker bestreuen.

Die Sterne setzt ihr auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech und backt sie bei 180° ca. 10 Minuten im vorgeheizten Backofen. Auskühlen lassen und Genießen!





Habt es schön und genießt den 4. Adventsonntag!
Rebecca