Freitag, 15. Mai 2015

Bloglarda Görsellik Ve Ziyaretçiye Etkisi

Blog dediğimizde çoğumuzun aklına yazılar, makaleler, cümleler, kelimeler geliyor doğal olarak. Fakat bu demek değil ki yazmakla her şey bitiyor. Blogger olarak üzerinde durmamız gereken önemli bir konu da blogun görselliği ve ziyaretçi üzerinde bıraktığı etki. Müsadenizle açıklayayım…

 

Şuradan inceleyebileceğiniz, üniversite tarafından yapılan bilimsel bir çalışmaya göre sitenize giren yeni bir ziyaretçi  50 milisaniye gibi bir sürede siteniz hakkında bir fikir sahibi oluyor. İşte bu kadar kısa sürede ziyaretçide olumlu bir etki bırakmanın tek bir yolu var; GÖRSELLİK. Aksi taktirde ziyaretçi onca emekle yazdığınız birbirinden değerli içerikleri okumadan blogunuza veda edebilir.

 

Normal hayatta da böyle değil midir zaten? Dünyanın en lezzetli yemeklerinin yapılığı bir restoran sahibi olsan da eğer dışarıdan bakıldığında virane gibi görünen bir mekan, kırık dökük sandalyeler, üstü başı kirli bir personelin varsa kimse içeri girip menüye bile bakmayacaktır.

 

tasarim

 

Blogunuzun Görünümü Hakkında Feedback Alın

 

Blogunuzda çok beğendiğiniz bir tema kullanıp, bunu istediğiniz şekilde düzenlemiş olabilirsiniz. Sizin beğenmeniz şüphesiz ki önemlidir ama burada ön planda tutmanız gereken şey ziyaretçilerin görüşüdür. Zira tarafsız ve gerçekçi yorumlarla sizi en doğru yönlendirecek kişiler onlardır. Bunun da çeşitli yolları var.

 

1. Bir post hazırlayarak ziyaretçilerin yorum bölümünden blogundan görselliği ile ilgili fikirlerini paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu yöntem eski ve düzenli okuyucularınızdan feedback almak için önerilir.

 

2. Blogunuzun kenar çubuğuna, görünür bir yere bir anket ekleyerek, ziyaretçilerden hızlı geri bildirim alabilirsiniz. Bu yöntem blogunuzu nadir veya ilk kez ziyaret eden kullanıcılardan feedback almak için önerilir.

 

3. Çeşitli forumlarda veya online topluluklarda ilgili bölümlerde konu açarak diğer bloggerların, tasarımcıların veya kullanıcıların fikirlerini öğrenebilirsiniz. Bu yöntem blogunuzu daha önce hiç ziyaret etmemiş fakat deneyim sahibi kişilerden feedback almak için önerilir.

 

Bloglarda Ziyaretçiyi Etkileyen Görsel Faktörler

 

Blogunuzu görsel olarak geliştirmek için üst düzey bir tasarımcı veya programlayıcı olmak zorunda değilsiniz. Üstelik burada bahsettiğim şey kusursuz bir tema bulmak da değil. Ücretsiz online araçlardan ve internetteki faydalı kaynaklardan yararlanarak yapacağınız ufak tefek değişiklikler ziyaretçiye olumlu bir izlenim bırakmak için yeterlidir.

 

- Renk: Blogunuzda kullanacağınız renkler konunuzu, tonunuzu, tarzınızı yansıtmalıdır. Yanlış renk kullanımı okuyucunun gözünü yoracağı gibi blogunuzu hemen terk etmelerine yol açabilir. Blogunuza uygun renk kombinasyonları seçmek için faydalanabileceğiniz bazı ücretsiz araçlar; Color LoversColordColor CombosAdobe Color

 

- Fotoğraflar: Blog yazılarınızda ve blogunuzun muhtelif yerlerinde kullanacağınız fotoğrafların kalitesi ve dikkat çekiciliği de blogunuzu görsel açıdan geliştirebilir. Bunun için her zaman yüksek kaliteli (HD) ve göz alıcı fotoğraflar kullanmanızı öneririm. Bu tür fotoğrafları ücretsiz indirebileceğiniz 15 kaynağı toparladığım yazım size faydalı olabilir.

 

- Tipografi: Blog tasarımında en sık yapılan hatalardan biri de font kullanımı. Farklı olmak adına okunması zor yazı tipleri ve orantısız yazı boyutları kullanmak ziyaretçiyi kaçırabilir. Eğer siz de aldığınız fedbacklerde böyle bir şikayet ile karşılaştıysanız tipogafi kullanımınızı gözden geçirin.

 

- CSS: Blogunuza basit ve küçük CSS kodları ekleyerek dikkat çekici ve çık sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu konuda internette pek çok kaynak bulabileceğiniz gibi benim de sık kullandığım  CSS 3 Maker benzeri araçları kullanabilirsiniz.

 

Söz Sizde

 

Siz bir blogu ilk kez ziyaret ettiğinizde blogun görselliği sizi ne kadar etkiliyor? Sırf kötü tasarımı olduğu için terk ettiğiniz blog oldu mu? Blog Hcam’da sizi en çok rahatsız eden görsel öğe ne? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Mittwoch, 13. Mai 2015

Möbel selber bauen | Regal im skandinavischen Design



Möbel kaufen kann jeder. Möbel bauen auch.

Denn der Selbstbau ist gar nicht so schwer, wie man vielleicht denken mag und man ist nachher irre stolz auf sein individuelles Möbelstück.
Vielleicht erinnert ihr euch noch an den Kreuzberg Chair, den ich zusammen mit meinem Freund gebaut habe? Eines meiner absoluten Lieblingsmöbelstücke und täglich im Einsatz. Dazu darf sich ab heute ein selbstgebautes Regal gesellen.




Als Vorlage für mein neues Regal diente das wunderschöne Do Shelf System von SKAGERAK. Das habe ich vor einiger Zeit in einem Laden entdeckt und seitdem ging es mir nicht mehr aus dem Kopf. Liebe auf den ersten Blick. Denn es wirkt skandinavisch leicht mit dem hellen Holz und den weißen Brettern und bietet genügend Platz und Stellfläche um seine Lieblingsstücke auszustellen. Und wir Dekoverrückten wissen, davon kann man nie genug haben. ;-)

Gebaut ist es aus gewöhnlichen Rundhölzern und den EKBY TONY Regalböden von IKEA und nach derselben Methode (also mit Gewindestangen und Muffen), wie schon meine Etagere HIER.









Habt ihr auch schon Möbel selbst gebaut oder kauft ihr dann doch lieber?
Wenn ihr Lust habt, zeigt mir doch eure Kunstwerke oder berichtet mir von euren Erfahrungen in den Kommentaren. Ich bin sehr gespannt!

Alles Liebe,
Rebecca


PS: Liebe Astrid, herzlichen Dank für die traumhaften Papierlichter! Sie sind einmalig schön und wie du siehst, haben sie auch schon ihren Platz gefunden. ;-)



Dienstag, 12. Mai 2015

Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır!

Emniyet kemerinizi bağlayın, hayattan kopmayın! 
Çünkü Trafik Hayattır!



Faaliyet gösterdiği alanla yakından ilgili, trafik güvenliği konusunda toplumda uzun soluklu bir kültür değişimi yaratmayı hedefleyen Doğuş Otomotiv, kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır ile 10 yılı aşkın süredir trafik güvenliği bilincini arttırmak için çalışıyor.

 

Günlük hayatımızda sürücü, yolcu veya yaya olarak yer aldığımız trafikte yaşanan kazaların ancak her yaş grubundan bireylerin trafikteki davranış ve alışkanlıklarını kapsayacak bir trafik güvenliği kültürünün oluşturulmasıyla önleneceğine inanan Doğuş Otomotiv, Trafik Hayattır Platformu üzerinden çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerini hayata geçirmeye odaklanıyor.

 

 

Bu kapsamda, Trafik Hayattır Platformu trafik güvenliğinin en önemli temel unsurlardan biri olan emniyet kemeri kullanımı alışkanlığının yaygınlaşması için kamu spotu, radyo spotları gibi iletişim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulayan animasyon filmi ile hem yetişkinlere hem de çocuklara mesaj vermesi planlanıyor. Trafik Hayattır’ın yeni animasyonunda emniyet kemeri kullanılmazsa sürücü ve yolcuların başına gelebilecek tehlikeler esprili bir dille anlatılıyor.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Samstag, 9. Mai 2015

DIY Muttertagsgeschenk | Quilling Hearts


Wer viel mit Papier arbeitet, dem ist das Wort "Quilling" bestimmt ein Begriff.
Quilling ist eine alte Papiertechnik, bei der dünne Papierstreifen zu verschieden großen Kreisen und Spiralen gerollt, geformt und geklebt werden. Danach setzt man die so entstandenen Formen zu Bildern oder Figuren zusammen.

Die Basis jeder Quilling Arbeit ist verschieden farbiges Papier. Das bekommt man bereits in schmalen Streifen zu kaufen oder man schneidet es, so wie ich für die Herzen, einfach selbst zu.
Zum Aufrollen der Streifen gibt es sogenannte Quillingnadeln, die vorne in der Spitze einen kleinen Schlitz besitzen, in dem man das Papier einlegen kann um es besser aufzuwickeln.
Natürlich geht aber auch ein dünner Holzstab wie etwa ein Schaschlikspieß oder auch ein Zahnstocher.

Für diese hübschen und individuellen Geschenkherzen braucht es zwar ein wenig Zeit, aber die Mühe lohnt sich auf jeden Fall und man kann sie auch ganz wunderbar mit Kindern basteln und anschließend gemeinsam befüllen.



Was ich dir immer schon mal sagen wollte.

Befüllt werden meine Geschenkboxen für den Muttertag nicht wie üblicherweise mit Pralinen oder Schokolade, sondern mit ein paar persönlichen Gedanken und selbstgeschriebenen Zeilen. Die bleiben nämlich im hektischen Alltag viel zu oft einfach ungesagt.




Du brauchst:

  • Herzschachteln
  • buntes Papier
  • Schere und Kleber
  • Acryllack in Grau und Weiß (meine momentane Lieblingsfarbe von Anna von Mangoldt)

So geht´s:

  • Die Schachteln mit der Acrylfarbe bemalen und gut trocknen lassen.
  • In der Zwischenzeit das Papier in ca. 5mm breite Streifen schneiden. Je länger ihr die Papierstreifen schneidet, desto größer wird auch die Spirale.
  • Das Streifenende über einen Schaslikspieß ziehen und das Papier ganz darauf aufwickeln.
  • Nach dem Aufrollen den Holzstab entfernen und an der Spitze etwas Kleber auftragen um die Rollen dann auch zu fixieren.
  • Die fertigen Papierspiralen nun auf dem Deckel der Schachtel aufkleben und mit einem breiten Papierstreifen um den Deckelrand abschließen. Fertig zum Befüllen. :-)






Viel Spaß beim Quilling und zeigt mir doch eure Ergebnisse dieser tollen Basteltechnik!
Alles Liebe,
Rebecca






Freitag, 8. Mai 2015

Camembert Peyniri ve Yabanmersini Soslu Tavuk Burger





Istanbul'da Gourmet Burger Kitchen vardı. Bütün çeşitlerini deneyip, hepsini çok sevmiştim. Patatesleri, sosları, ekmekleri, etleri ne varsa hepsi gayet lezzetliydi. Normalde tavuk burgerden çok hoşlandığımı söyleyemem, özellikle de dışarda yiyeceksem ama GBK'nınkini merakla deneyip çok sevmiştim. Sonra iki şubesi de kapandı. Bu burger tarifi de onların tavuk burgerlerinden esinlenilerek yapıldı diyebilirim.

Podufuk ekmeklerin arasında yumuşacık tavuk paneler, üzerlerinde içleri sütlü sütlü peynir dilimleri ve yabanmersini sosunun hafif tatlı ekşi tadı. Hamburgerin içinde tatlı sosun ne işi var demeyin, öyle bir işi var ki... Hem reçel kıvamında olmadığı için dengeli bir tatlılık veriyor hem de peynir ve tavukla çok uyumlu bir tadı var sosun. Nasıl desem tam bir "juicy" burger.  Ben cranberry (sanırım kızılcık bizdeki karşılığı) bulamadığım için yabanmersini ile hazırladım sosu. Frenk üzümü de kullanılabilir yabanmersini yerine.

Bu arada tavuk yerine hindi veya dana köftesi de kullanabilirsiniz. Ben bir dahakine dana köfte ile yapacağım aynı şekilde.

Burger ekmeklerini mümkün olduğunca kendim yapıyorum ben. Siz de hazır almak yerine yapmak isterseniz bir önceki postta kolayca hazırlayacağınız hamburger ekmekleri tarifini yazdım dursun blogda diye. Buraya tıklayıp kolay hamburger ekmekleir tarifine ulaşabilirsiniz.

Camembert bir Fransız peyniri. Eğer daha önce tatmadıysanız ilk başta belki değişik gelebilir damağınıza. Dış kabuğı sertçe içi daha yumuşak, hatta biraz nasıl desem sulu gibi. Özellikle camembert ile yapmak isterseniz Migros, Macro Center, Carrefourlara veya Namlı Gurme, Sütiş gibi şarküterilere bakabilirsiniz. Fransız olanlarını bulabilirseniz harika, olmazsa Danimarka menşeili markaların da yaptığı camembert peynirleri var ve onlar da güzel.  Eğer bunu kullanmak istemezseniz veya bulamazsanız Brie veya Mozarella kullanabilirsiniz.

Eğer siz de benim gibi içinde tatlılık olan yemekleri seviyorsanız bu yabanmersini soslu ve camembert peynirli tavuk burgerler favoriniz olacak. Denerseniz şimdiden afiyet olsun. Sonuçları benimle de paylaşmayı unutmayın :)



Camembert Peyniri ve Yabanmersini Soslu Tavuk Burger


4 kişilik

4 hamburger ekmeği (tarif için tıklayın)
4 parça panelenmiş tavuk (tarifi aşağıda)
Yabanmersini sosu (tarifi aşağıda)
Peynir (Her burger için en az 2 ince dilim camembert peyniri)
Roka
Mor soğan
Mayonez



Tavuk Paneler

4 parça tavuk göğsü
1 yumurta + 2 yemek kaşığı süt
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
galeta unu



Orta genişlikte bir kaba su ve sütü ekleyip karıştırın. Şeker ve tuzu ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tavukları kabın içine alın ve her taraflarına su geldiğinden emin olun. Tavukları bu karışımın içinde 20 dakika kadar dolapta bekletin.

Tavukalrı dolaptan alıp, sıvının içinden çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Geniş bir kasenin içine galeta unu doldurun.

1 yumurtayı 2 yemek kaşığı süt ile çırpın. Tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp her yerini galeta unu ile kaplayın ve ayrı bir tabağa dizin.

Bu aşamadan sonra isterseniz tavada biraz yağ döküp her iki tarafı altın rengini alıp içleri de pişene kadar pişirebilirsiniz. Bunun yanısıra derin yağda kızartabilir veya 200C fırında pişirebilirsiniz. Ben az yağ ile tavada çevirerek pişirdim.


Yabanmersini sosu 

100 gr yabanmersini (veya cranberry)
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğanı olabildiğince küçük doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün. Soğanlar yumuşayınca yabanmersini, 2 yemek kaşığı suyu ekleyip toz şeker ve tuzu serpiştirin.  Meyveler yumuşayıp, sos kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirin.


Burgerlerin Yapılışı

Hamburger ekmeklerini ikiye bölün ve alt katına ince bir tabaka halinde mayonez sürün. Üzerine tavuk parçasını yerleştirin ve 2 ince dilim peynir koyup üzerine yaban mersini sosundan dökün. Sosların üzerine ince dilimlenmiş mor soğan halkaları ve roka yaprakları yerleştirip burger ekmeklerini kapatın.

Dilerseniz soğan halkalarını çok hafif pişirebilirsiniz.
Peynirleri tavuklar sıcakken üzerlerine bırakıp, biraz bekletip hafif erimesini sağlayabilirsiniz.








Kolay Hamburger Ekmekleri




Evde yapacağınız hamburgerler için hem lezzetli hem de yapımı çok sürmeyen bir tarif var. Ben hamburgerler için brioche ekmekleri daha çok sevsem de en az 1 gün önceden başlamak gerektiği için her zaman yapmak mümkün olmuyor. Bu yüzden bu tarifi yapıyorum, pofuduk pofuduk yumuşacık ekmeklerim oluyor iki saat içinde.

Bu ekmekleri pişip soğuduktan sonra streç film ile iyice sarıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 

Beyaz un yerine tam buğday unu kullanabilirsiniz.
Orijinal tarif allrecipes.com'dan. 


Orijinal tarif allrecipes.com'dan. 

Kolay Hamburger Ekmekleri 


6 tane ekmek için

120 ml (1/2 kap) süt 
120 ml (1/2 kap) su 
1 yemek kaşığı tereyağ
345 gr (2 3/4 kap) un 
5 gr toz maya (1 tatlı kaşığı)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı krema veya süt
susam, haşhaş, çörekotu vs.


Süt, su, tuz, şeker ve tereyağını bir küçük tencere veya sos tavasında tereyağ eriyinceye kadar ısıtın. Kullanmadan önce ılıtın, yine sıcak olacak ama elinizi yakmayacak. Eğer çok sıcak eklerseniz mayayı öldürür. 

Bir yoğurma kabına veya stand mikserin karıştırma kabına unu ekleyip mayayı üzerine serpin, karıştırın. Ilımış sıvı karışımı unun üzerine ekleyin ve un serpilmiş bir yüzeyde 10 dakika kadar yoğurun veya stand mikserinizin hamur yoğurma aparatını ile 8 dakika hamur yumuşak ama sakızımsı kıvam alana kadar çalıştırın.

Hamuru kendi hacminden 3 kat kadar büyük bir kaba alıp kabın ağzını streçfilm ile kaplayıp, kabı da bir havluya sarın. 1 saat kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın. 

1 saat sonunda hamurunuz yaklaşık 2.5 3 kat hacim almış olacak. Tekrar temiz bir yüzeye alıp hamuru ellerinizle biraz toparlayın ve hamur kesici veya bıçak ile 6 eşit parçaya ayırın. 

Parçaları yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine çok bastırmadan tekrar streç film veya temiz bir mutak havlusu serin 20 dakika kadar son mayalanma için bekletin. 20 dakika sonunda yaklaşık 2 katı boyut alacaklar. 

Fırını 200C ye ayarlayın. 

Yumurta sarısını ve kremayı ufak bir kaseye alın ve bir çatal yardımı ile iyice çırpın. Ekmeklerinizin üzerine bir fırça yardımı ile sürün ve susam, çörek otu veya haşhaş serpiştirin. 

Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ekmekleriniz hazır :)

Bu ekmekleri piştikten soğuduktan sonra streç film ile iyice sarıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 

Dienstag, 5. Mai 2015

Pancarlı Humus



5 Aralık 2014'te yapmışım pancarlı humusu. O zamandan bu zamana hala yazacağım bloga. Düşünün elimde ne kadar tarif var böyle. Bazen gerçekten başına oturup yazasım, fotoğraf düzenleyesim gelmiyor. Bazen de yazarken kim yapacak bunu bu kadar uğraşıp diye ya yayınlamıyorum, ya da yarıda kesiyorum. Sonra o "kim uğraşıp yapacak bunla?" diye diye yayınladığım tariflerin denenip bir de sevildiğini görünce nasıl seviniyorum bilemezsiniz. Avokadolu humus da biraz daha yakın tarihte yapıldı. Ekmek üstünde kullanmak için yapmıştım, pastırmalı.



Malum Ortadoğu mutfağına ait bir meze humus. Ben pastırmalısını da çok seviyorum, sadece zeytinyağı ve yeşillikle servis edilenini de, avokadulusunu da. Zaten sanırım bir şeyin içinde tahin varsa o yemek güzeldir, değil mi? Pancarlı da pancar tadı pek baskın değil, yine nohut, tahin, sarımsağa ek biraz da pancar var. Genel olarak humusu seviyorsanız bu şekilde de denemenizi öneririm.

Ayrıca, eğer varsa veya bulabiliyorsanız tütsülenmiş (füme) kırmızı toz biber kullanırsanız çok daha lezzetli oluyor.

Yanında kızarmış ekmek veya lavaşla servis edebilirsiniz.

Pancarlı Humus


500 gr pancar
450 gr haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tahin
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 çay kaşığı toz biber, tercihen füme
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1/4 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
Dereotu, kırılmış antepfıstığı, zeytinyağı

Fırını 200Cye ısıtın.
Pancarları yıkayın, soyup dörde bölün ve  çatalla her dilime 2-3 yerinden delikler açın. Alüminyum folyoya sarıp fırında 45-50 dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pancarları fırından alın ve 10 dakika kadar ılıtın. Daha sonra küçük küpler halinde kesin.

Nohut, pancar sarımsak, baharatlar, zeytinyağını mutfak robotu/rondoya alıp rondoyu aralıklarla çalıştırın ve tek renk ve püre gibi bir karışım elde edene kadar devam edin. Daha ince yapıda humus isterseniz biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Porsiyonlara ayırıp veya tek servis tabağına alıp üzerlerine dereotu ve fıstıkları serpin ve zeytinyağı gezdirin.