Böyle bulut gibi hafif, mis gibi çilek kokan çilekli bir mus düşünün. Pembe pembe. Sonra bir de nefis tereyağlı incecik bisküviden yapılmış küçük bir sepet hayal edin. Bu sepetin içi çilek dilimleri ile dolu olsun, çilek dilimlerinin üstünde de çilekli mus. Üzerine biraz da taze çileklerle yapılmış çilek sosu... Ağzınız sulandı mı?
Tuile, fransız mutfağına ait bir hamur işi, bisküvi mi desem bilemiyorum. Genelde garniür olarak veya dekor olarak kullanılıyor. İncecik, tereyağ ve vanilyalı. Benim bayılarak yediğim bir şey, ister dekor olsun ister çayın yanında gelsin. Gelmiyor da gerçi çayın yanında, ben çay kahve yanına yapıyorum yine de.
Günlerdir canım çilekli mus çekiyordu. Tuilleden de bir sepet yapar içine çilekli mus doldururdum diyordum ki adeta fırsat ayağıma geldi. Benim kafamdaki daha farklı bir sepetti ama bu fikri görünce ben de böyle yapmak istedim. Orijinal tarif Saveur' dergisindenmiş, ben hintofvanilla blogundaki hali ile uyguladım. Benim çok sevdiğim bir blog.
Tuile için uzun dikdörtgen bir şablona ihtiyaç var. Bende yoktu kendim yaptım. Muhtemelen pasta malzemeleri satan yerlerde bulunur.
Tuilleri önceden yapıp çok bekletirseniz yumuşuyorlar. Bu yüzden servisten hemen önce pişirmeniz gerek.
Ballı Tuile İçinde Çilekli Mousse
Ballı Tuile Tarifi50 gr un
50 gr eritilmiş tereyağ
50 gr pudra şekeri
50 gr yumurta beyazı
50 gr bal
Yumurta ve şekeri bir çırpma kabında karıştırın. İyice karışınca eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve sonra da balı ekleyip tekrar bal iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak unu eleyip, topaksız bir hamur elde edin. Kasenin ağzını streç film ile kaplayıp, hava almayacak şekilde 1 saat kadar dolapta bekletin.
Çilekli Mousse Tarifi
250 gram çilek püresi
50 gram toz şeker
3 çay kaşığı toz jelatin
190 gr süt kreması, önceden soğutulmuş.
Çilekli püre için:
300 gr çilek, ayıklanmış
20 gram toz şeker veya vanilyalı şeker
50 gr su
Dilerseniz tabana dizmek için 200 gr doğranmış çilek