Mittwoch, 18. März 2015

Strawberry Chiffon Cake / Çilekli Şifon Kek




Türkçe için biraz aşağı bakabilirsiniz.

I baked this strawberry chiffon cake a while ago. I simply love the texture and the taste of the cake. It is just fluffy, moist and yummy and...Cloudy! Oh! And the cream. I can't even tell how tasty it is.

For learning how to bake a chifonny chiffon cake, I read many recipes, wikipedia articles, blogs, comments. I am glad I did, I had nice cakes with nice textures and fluff enough.

I explained all details in Turkish version of the recipe because I couldn't find any good Turkish recipe. I will post an English version too but I'm trying to figure out how to choose the most correct words for being clear enough. Since English is not my native language, it is some tricky for me to find the perfect right words. I am still learning. But at least, I will post the recipe of this perfect cream which tastes like pure strawberry ice cream. Until then, goodbye!


Şifon keki deneyli çok oldu, instagramda da paylaşmıştım fotoğrafını. Nasıl güzel, nasıl puf puf bi kek anlatamam. Yumuşacık. Çileklinin tarifini vereceğim bugün ama ben baya çeşit yaptım ilk denememden beri. Vakit buldukça diğerlerini de ekleyeceğim.

Yapmadan önce de çok sayıda tarif okudum. Türkçe tarifler çok az ve detaya inilmeden üstün körü anlatılmış. Yabancı site ve bloglarda daha detaylı anlatılmış. Ben hem okuduklarımdan, hem de yaparken öğrendiklerimden size nelere dikkat etmeniz gerektiğini tek tek anlatacağım, böylece kek fırından çıktıktan sonra hayal kırıklığı olmayacak diye umuyorum.















Şimdi kekin mantığı şöyle,
önce yumruta sarıları ile tutucu bir harç hazırlıyoruz, sonra bu harcı yumurta beyazları ile yaptığımız merenge yediriyoruz. Pofudukluğu, o havayı veren mereng yani.

Merenginizin güzel tutması ve kekin şekeri tam yemesi için size tavsiye normal toz şeker yerine çekilmiş toz şeker kullanmanız. Pudra şekeri değil. Evde, kendiniz çekeceksiniz. Rondo veya kahve değirmeni işinizi görür. Hem kahve değirmeni de işe yaramış olur. Toz şeker de olur, ama bunun dokusu daha güzel oluyor. Bu yüzden siz 1 su bardağı toz şekeri çekin, sonra ölçerek ekleyin.

Çileği çiğ eklemek yerine püreyi pişirip ekledim ben, çiğ ekleseniz de olur zannediyorum ama denemedim.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir şey, kek kalıbı yağlanmayacak.

Bir de, eğer kalıbını varsa şifon kek için özel "şifon kek kalıbı/chiffon cake pan" kullanmanız kekin kalıptan çıkarılması için oldukça önemli.
Ben benimkini Paşabahçe'den aldım. Eminim başka yerlerde de vardır. Yalnız alırken dikkat edin, sabit tabanlılardan değil tabanı çıkanlardan alacaksınız.

Kalıbın ortasındaki borunun kek kalıbının yüksekliğinden falza olmasının sebebi, keki kalıbı ters çevirip soğutacak olmanız. Hangi kalıbı kullanırsanız kullanın ters çevirip soğutmanız önemli. Bu sayede kek çökmek yerine uzayacak.

Eğer kek kalıbınınızın borusu kalıba göre daha yüksek değilse, bir şişeyle geçirip öyle de ters soğutabilirsiniz.




Kek piştikten sonra, en az 2 saat soğutmanız gerek, ve baş aşağı olması lazım. Bunun sebebi merengin kabarttığı dokuda çökme yerine uzama sağlanmak istenmesi.

Tariflerimi denerseniz benimle de paylaşın sonuçları. Hatta instagramdan da beni etiketleyip #bulutagaci tagi ile paylaşırsanız çok çok mutlu olurum.

Bu arada okul başvurularım başladı, bana şans dileyin. Bu yüzden biraz instagramdan takipçi artırmaya çalışıyorum etiketler ekleyip, deneyenlerden paylaşmalarını rica edip. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim desteği için :)

Strawberry Chiffon Cake / Çilekli Şifon Kek

Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında. 

Unu iki kere kabartma tozu ile beraber eleyin. 


75 gram çekilmiş şeker
3/4 cup çilek püresi
6 yumurta sarısı
1/2 bardak sıvıyağ
1-2 damla pembe gıda boyası

2 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu

6 yumurta beyazı
60 gram çekilmiş şeker
1/2 çay kaşığı krem tartar


*Çilek Püresi

10-12 tane çilek
2 yemek kaşığı şeker

Çileği rendeleyin veya rondoda çekip püre haline getirin. 2 yemek kaşığı şeker ile, ufka bir sos tenceresinde 10 dakika kadar pişirin ve soğutun.

-

Fırını 175C ye ayarlayıp, ızgarayı en alt kata yerleştirin.

Yumurta sarılarına 75 gr şekeri ekleyin ve şeker çözülene kadar 4-5 dakika çırpın. Yumurta sarılarının rengi açılacak, beyaza dönecek.

Yumurta sarılarının içine yağ, çilek püresini ve gıda boyasını ekleyin ve iyice karıştırın.

Önceden elediğiniz unu, yumurtalı karışımın içine de eleyerek ekleyin ve yavaş devirde iyice karıştırın.

Ayrı bir çırpma kabında, yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpın. Köpürünce krem tartarı serpin ve hacminin 3 kaını alıp iyice kar gibi olana kadar çırpın. Kabı ters eçvirdiğinizde dökülmemesi lazım.

Bu aşamadan sonra, yumurta beyazlarını çırpmaya devam ederek  60 gr şekeri sırayla önce bir kaşık serpin ve bir müddet daha çırpın ve sonra diğer kaşık, sonra diğer kaşık... her kaşıktan sonra 15-20 saniye çırpın, sonra diğer kaşığı ekleyin. En son kaşıktan sonra yine 15-20 saniye çırpın ve bırakın. Çok fazla çırparsanız mereng söner.


Yumurta beyazlarını unlu karışıma 3 seferde, çırpmadan ama alttan üst ederek yedirin.


Hamuru şifon kek kalıbına alıp, 45-55 dakika arası pişirin. 40. dakikadan sonra kürdan ile test edebilirsiniz. Benim fırınımda 55 dakikayı buldu pişmesi.

Keki en az 2 saat, tamamen soğuyana kadar baş aşağı bekletin. Bunun için bir kasenin üzerine kalıbın borusunu yerleştirebilirsiniz.



Kekin tamamı soğuyunca kenarlarından bıçak yardımı ile ayırın. Kalıbın tabanı ayrı olduğu için işiniz daha kolay olacak, kenarları ayırdıktan sonra tabanda da ayırın.




Çilekli Krema

10-12 tane çilek
2  yemek kaşığı toz şeker
150 gr oda ısında tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket sıvı krema (önceden buz dolabında iyice soğutulmuş)


Çilekli mümkün olduğunca küçük doğrayın ve bir küçük sos tenceresine alın. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpip, 5-6 dakika orta ateşte pişirin. Çilekler ölmeden, şekeri yanmadan pişmeli. Dikkatli olun.  Suyu kıvam alacak ama reçel gibi kopkoyu olmayacak. Ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin, tamamen eriyene kadar karıştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar kenarda bekletin.


Kremanın 1/4 ü nü ayırıp kalanını pudra şekeri ile 3 dakika boyunca, yüksek devirde çırpın. Hacminin 3 katını alacak ve katılaşacak.

Ayırdığınız kremayı çilekli ve tereyağlı sosa ekleyin ve 1 dakika boyunca yüksek devirde çırpın.

Yaptığınız iki kremayı bir kapta 30-40 saniye orta devirde çırpın. Çok çırparsanız çökmeye başlar, kıvam size iyi geldiyse bırakabilirsiniz.


Kremanızla kekinizi kaplayın ve benim yerime de bol bol yiyin :)


Dienstag, 17. März 2015

Yabanmersini ve Zencefilli, Yabanmersini Dolgulu Vanilyalı Cupcake

Yabanmersini ve Zencefilli, Yabanmersini Dolgulu  Vanilyalı Cupcake



Yaptığım her şeyin tarifini bloga hemen eklemeye vaktim olmuyor, çoğu zaman da üşeniyorum ama çok sorulan bir şeyse en kısa zamanda da eklemeye çalışıyorum. Bazen de eklemeyi pek düşünmüyorum çünkü kim uğraşacak bunu yapmayla diyorum. Çünkü gerek bloglardan edindiğim izlenimler, gerekse instagramdan edindiklerimden anladığım kadarıyla çoğunluk istiyor ki bir tarif hem çok kolay olsun, kısa sürede yapılsın/uğraştırmasın, hem ucuz, malzemeleri az olsun hem de sonuç çok güzel olsun. Bu anlaşılabilir bir şey elbette. Hatta ben belki buna daha önce değindim de, hatırlamıyorum tam. Yalnız beni rahatsız eden bir şey var, eminim tarif veren birçok insanın da başına geliyordur: tarifte yazan malzemeyi değiştirip veya anlatıldığı gibi yapmayıp sonuçtan da yazarı sorumlu tutmak. Hah, bunu anlamıyorum. 

Kimse alınmasın lütfen, gücenmesin ama mesela cupcake kreması yaparken "süt kreması" kullanıldığında özellikle belirtiyorum, soğuk olacak, en az 12 saat soğutulmuş olacak, en az 3 dakika yüksek devirde çırpılacak gibi. Bunları önemsemeyip, es geçtiğinizde sonuç olarak elinizde cıvık bir krema oluyor, haliyle sıkma torbası şekil vermiyor, akıyor. 
Bir diğer örnek yumurta. Eğer tarifte yumurta  sarıları ile beyazları ayrı kullanılıyorsa lütfen siz de öyle kullanın, tek tek eklenecek yumurtalar denmişse tarifte tek tek ekleyin. Hamuru dinlendirin diyorsa dinlendirim. Zaten reçetede öyle isteniyorsa bunun sebebi vardır. Bu sizden en fazla 5 dakika fazla alır ama son üründen memnun kalırsınız, kekiniz sönmez, dokusu istediğiniz gibi çıkar vs. 

Yabanmersini ve Zencefilli, Yabanmersini Dolgulu  Vanilyalı Cupcake

Bunları da sadece kendim için demiyorum, bütün tarifler için bu söylediklerime dikkat etmek, tarife uymak önemli. Özellikle de ilk kez deneyeceğiniz şeyler için. Hah, ben bunu yapıyor muyum hep? Hayır. Bazen sabırsızlığım tutyor, tarifi üstün körü okuyup amaan ben bunu biliyorum zaten diye başlıyorum işe, sonra bi bakıyorum ya bir şeyi eksik yapmışım, ya hamurum cıvık olmuş, 1 dakika fazla bekletmişim... Ama artık dikkat ediyorum, siz de edin. Çok önemli bunlar elde edeceğiniz son ürün için. 


Heheh, şimdi bunları niye yazdım? Ben buraya neden çıktım? tamam tamam, bunları söyledim çünkü bu tarifte krema kısmı size biraz uzun görünebilir. Ben buttercream/yağlı krema çok seven bir insan değilim, hatta sevmiyorum bile denebilir ama bu şekilde yapınca nası güzel, nası yumuşak, nasıl lezzetli :)

Yine de ben uğraşamam derseniz, yabanmersinli sosla kremşantiyi bile çırpabilirsiniz.

Yabanmersini ve Zencefilli, Yabanmersini Dolgulu  Vanilyalı Cupcake


Yabanmersini ve Zencefilli, Yabanmersini Dolgulu  Vanilyalı Cupcake


Vanilyalı kekler


1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz veya 1/2 çay kaşığı krem tartar
1 bardak toz şeker
2 büyük boy yumurta. (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 çay bardağı sıvı krema / veya yağlı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı vanilya ektresi

    Fırını 170C'ye ayarlayın. 

    Bir kapta yumurta sarıları ve şekerin yarısını 3-4 dakika, yüksek devirde çırpın. İyice kabarıp beyazlaşınca yağı ve kremayı ekleyip karıştırın. 

    Ayrı kapta yumurta beyazlarına 30 saniye kadar çırpıp hafif köpürtün. Köpürünce üzerine krem tartar veya tuzu serpin. Daha sonra yaklaşık 3 dakika iyice kabarıp, kar haline gelene kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde akmamalı. Şimdi şekerin kalan yarısını kaşık kaşık ekleyerek, her kaşığı ekledikten sonra en az 30 sn çırptığınızdan emin olup şeker bitene kadar bu işleme devam edin ve bir mereng oluşturun. Mereng hazır hale gelince ilk karışımı merenge katıp vanilyayı ekleyin ve yumurta sarılı karışımı merenge karıştırmadan, alt üst ederek yedirin. Bu işlem bitince unu ve kabartma tozunu karışıma eleyip, yine karıştırmadan sadece karışım unu yiyene kadar alt üst edin. Kapkek kapsüllerine doldurum 170C fırında pişirin. 

    Yabanmersinli dolgu

    1 bardak yabanmersini
    4 yemek kaşığı toz şeker
    3 yemek kaşığı tereyağ

    Yabanmersinlerini ufak bir sos tenceresine alıp üzerine şekeri serpin. Ocağın altını açıp, orta hararete getirin. Bir süre arada karıştırarak pişirin. Yabanmersinleri suyunu salıp, renk verince daha sık karıştırmaya başlayın. Kıvam almaya başlayınca 5 dakika dah apişirin ve tereyağı ekleyip karıştırın. Altını kapatın ve soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığını ayırın ve kalanı ile keklerin içini doldurun.

    Yabanmersinli Krema

    110 gr tereyağ (yumuşak)
    200 ml süt kreması (kullanmadan önce mutlaka soğutun. Ben en az 1 saat buzlukta da soğutuyorum kullanmadan)
    2 yemek kaşığı yabanmersini sosu
    4 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 çay kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil

    Tereyağına 30 saniye kadar orta devirde çırpın. Daha sonra pudra şekeri, zencefil ve yaban mersini sosunu ekleyip 30 sn daha çırpın. 

    Süt kremasını mümkünse buzlukta soğutulmuş cam bir kasenin içinde hacminin 3 katını alıp, katılaşana kadar çırpın. Katılaşınca 2 kaşık kremyı tereyağına yedirin ve daha sonra yağlı kremayı soğuk katı kremaya karıp sadece 10-15 saniye orta devirde karıştırın. Karışmaları yeterli, fazladan çırpmaya gerek yok. 


    Cupcakelerin yapımı

    Kekler soğuduktan sonra içlerini oyun ve sos ile doldurun. Üzerlerini krema ile kaplayın. 

    Örnek için tıklayın. http://bulutagaci.blogspot.com.tr/2013/03/cupcake-nasl-doldurulur.html

    Samstag, 14. März 2015

    [Nachmachtipp] Papiertüten falten


    Licht -und Papiertüten sind zu jeder Jahreszeit ein schöner Blickfang.
    Sie verschönern und dekorieren jedes Fest,  schmücken jeden Tisch, sind ein nettes Gastgeschenk, funktionieren auch toll als kleine Namensbox mit süßem Inhalt oder sind luftige Lichtertüten für den Frühlingsstrauch.

    Mittlerweile gibt es alle möglichen Basteltechniken, dabei muss der Aufwand gar nicht mal so groß sein. Wartet ab, wenn ihr erst mal seht, wie einfach und schnell die zu machen sind, werdet ihr nicht mehr darauf verzichten wollen. ;-)





    Der Frühling ist die schönste Zeit!

    Was kann wohl schöner sein?

    Da grünt und blüht es weit und breit,

    im goldnen Sonnenschein.





    So geht`s:

    • Für diese Art Papiertüten könnt ihr jegliche Art von Papier verwenden. Es klappt mit Zeitungspapier, Poster, Werbeplakate, Tapentenreste, Geschenkpapier, Backpapier, Schreibmaschinenpapier, etc. ...
    • Desweiteren benötigt ihr noch einen Karton, eine Schachtel oder auch ein Buch. Das hängt ganz davon ab, welche Form und Größe ihr für eure Tüte haben wollt. Ich habe eine kleine quadratische Schachtel benützt und normales Papier in der Größe DINA4. Auf Photoscape habe ich frühlingshafte Texte entworfen und mittig auf das Papier gedruckt. Natürlich geht das auch mit Namen, Bildern oder Glückwünschen.
    • Das Papier auf die richtige Größe zuschneiden, wer mag, kann die Oberkante nach hinten schlagen (wie auf Bild 2) und nun das Papier um die Schachtel, Karton, Buch, etc. legen.



    • Auf der Rückseite das Papier mit einem Stück doppelseitigem Klebeband zusammen kleben.
    • Um den Boden zu falten, das Papier nach unten ziehen bzw. ist es schon so zugeschnitten, dass man es wie ein Geschenk falten kann.


    • Wieder mit doppelseitigem Klebeband festkleben und die Schachtel herausziehen.
    • Als Tragegriffe habe ich Golddraht und einfache Holzkugeln verwendet. Auch schön sind Bänder oder Kordeln, die man durch kleine Löcher zieht.

    Wichtig! Wer die Tüten auch mit Teelichtern verwenden möchte, bitte ausschließlich LED Teelichter  benützen.





    Und was würdet ihr aus den Papiertüten basteln? :-)

    Ich wünsch euch ein tolles und sonniges Frühlingswochenende!
    Alles Liebe
    Rebecca



    Nachtrag:
    Auf Anfrage möchte ich euch gerne noch die passende Vorlage zur Verfügung stellen.
    Einfach auf das Bild klicken, rechte Maustaste, Grafik speichern unter.. und mit dem jeweiligen Bearbeitungsprogramm öffnen.

    Vorlage für die Papiertüten:


    Die dafür verwendeten Schriftarten sind:




    Freitag, 13. März 2015

    Browned Butter Apple, Fig and Walnut Cake / Kahverengi Tereyağı ile Elmalı, Cevizli ve İncirli Kek






    *Türkçe Tarif için biraz aşağı inin. *


    This cake is my favorite lately. It's great with coffee, it's great with tea, for breakfast, for midday snack... I just love it although I don't like apples so much. By the way, this is my first recipe in english! haha.
    Browning butter is not complicated at all. All you should do is just keeping your eyes on the pan for not burning it.


    You can add some other spices like ginger, cardamom, cloves etc.





    Browned Butter Apple, Fig and Walnut Cake


    2 eggs
    6 tablespoons butter
    1/2 cup olive oil
    4 cups of finely grounded/diced peeled apples
    10 dried figs, diced
    1/2 cups milk
    1 cup toasted and chopped walnuts
    1.5 teaspoon grounded cinnamon
    2/3 cup granulated sugar
    2/3 cup granulated brown sugar
    1 1/2 cup all purpose flour
    1 teaspoon baking soda
    2/3 teaspoons sea salt



    First of all, brown the butter.


    Place the butter in a small pan over medium heat and begin whisking. Stir until it bubbles, in about 2
    or 3 minutes you should see brown dots appearing on the bottom of the pan. (Don't afraid them, they're your friends, they give the caramelized flavor) Remove from heat immediately and continue to whisk for 30 seconds or so. Let it cool before using it.


    In a small bowl, combine the figs and the milk. Let them stand while you are preparing the remaining ingredients.






    Preheat an oven to 350F/175C. Generously butter a 9-inch/ 22 cm square pan.


    In a bowl, whisk together the flour, baking soda, cinnamon, and salt. Set aside.


    In a large bowl, using a hand mixer, beat together the browned butter, the oil, the granulated sugar and brown sugar on medium speed until light and fluffy. Add the eggs one at a time, beating well after each addition. Reduce the speed to low and beat in the flour mixture. Add the apples, walnuts and stir just until combined. Pour the batter into the prepared pan and smooth the top.
    Drain he figs and sprinkle them on to the cake batter. Fold into cake slightly.
    Bake until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean, about 1 hour. Transfer the pan to a wire rack and let the cake cool completely in the pan.


    Cut the cake into squares to serve, or cover tightly with plastic wrap and store at room temperature for up to 3 days.


    I served them with homemade caramel sauce.


    Adapted from William and Sonoma's brandied fig and apple cake. I used milk instead of brandy and I used half half oil and browned butter.



    Kahverengi Tereyağı ile Elmalı ve İncirli Kek







    Bu kek benim son zamanlardaki favorim. Yumuşacık, nemli, pofuduk, elmalı, incirli, cevizli... Kahverengi tereyağının o karamelimsi tadı... Bilmiyorum ki nasıl anlatsam keki.


    Çayla, kahveyle, kahvaltıda ne zaman isterseniz yiyebileceğiniz bir kek. Özellikle fırından ilk çıktığında ılıkken yemeye bayılıyorum ben.



    Kahverengi Tereyağı ile Elmalı, Cevizli ve İncirli Kek

    2 yumurta
    6 yemek kaşığı tereyağ
    1/2 bardak zeytinyağı
    4 bardak küçük ve küp küp dilimlenmiş elma ( ortalama 4 elma)
    10 kuru incir, küçük doğranmış, küp küp
    1/2 bardak süt
    1 bardak kavrulmuş ve doğranmış ceviz
    2/3 bardak toz şeker
    2/3 bardak esmer toz şeker
    1 1/2 bardak un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2/3 çay kaşığı deniz tuzu
    1 çay kaşığı tarçın



    Önce tereyağı kahverengileştirin. Bunun için 6 yemek kaşığı tereyağı açık renk tabanlı bir tavaya alıp orta ateşte eriyene kadar bekleyin. Eridikten sonra gözleriniz üzerinde olsun, bir süre sonra köpürmeye başlıyor, heh işte tam bu anda karıştırmaya başlayın. Renk koyulaşmaya başlayacak ve açık amber gibi bi renk alacak. Bir süre sonra bu kahverengiye dönüşecek ama çok tutarsanız da yakarsınız. Minik koyu kahve partiküller zararsızlar, lezzet veriyorlar. Onlardan korkmayın.
    Bir küçük kasede sütü ve doğranmış incirleri birleştirin ve kek hamuru hazır olana kadar bekletin. Kullanmadan önce süzün.

    Fırını 175C ayarlayın. 22 cm kare kabı bol tereyağ ile yağlayın. 

    Bir kapta un, tuz, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.

    Bir çırpma kabında zeytinyağı, şekerler ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağı 1 dakika kadar çırpın.
    Yumurtaları teker teker ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
    Un karışımını ekleyip 1 dakika kadar yavaş devirde karıştırın.
    Elma ve cevizi ekleyip karıştırın.
    Kalıba döküp üzerine incirleri serpin. Çatalla incirleri hafif al üst edin, ama çok karıştırmayın.
    175C fırında 45-55 dakika pişirin. Benim kekimin pişmesi 55 dakkayı buldu, fırından fırına fark eder sanırım. Bu yüzden kontrollü pişirmekte fayda var.


    Ben karamel sosla servis ettim.

    William and Sonoma'nın brandili incirli ve elmalı kekinden adapte ettim. Brandi yerine süt, tereyağ yerine yarı yarıya sıvıyağ ve kahverengi tereyağ kullandım.






















    Murat Dalkılıç Galaxy S6'yı Sizin İçin Keşfetti!

    Murat Dalkılıç, Barcelona'da gerçekleşen görkemli Samsung Galaxy S6 lansmanına gitti.  Yaşadığı eğlenceli anları, inanılmaz deneyimleri ve Galaxy S6’nın şahane özelliklerini sizin için anlattı.

     

    Bir boomads advertorial içeriğidir.

    Montag, 9. März 2015

    Osterdeko Idee: Goldhasen


    Hallo Frühling, tschüss Schneemann!
    Ich möcht nicht unhöflich sein, aber langsam wird´s dann doch Zeit zu gehen.
    Den Weg kennst du ja, wir sehen uns wieder nach einem schönen und goldenem Herbst.
    Einverstanden?

    Apropos Gold! Die unentbehrliche Dose Lackspray aus meinem Bastelschrank musste wieder herhalten und hat für eine tolle Veränderung bei meinem kleinen DIY gesorgt.

    Kaum wiederzuerkennen sind die bunten, etwas kitschigen Osteranhänger. Gefunden habe ich sie in einer verstaubten Kiste am Flohmarkt und da sie mich sofort an den Osterstrauch meiner Oma erinnerten, durften sie dann auch mit.




    Jetzt nach der kleinen Verwandlung finde ich sie doch viel schöner und perfekt für den modernen Osterstrauch. Und wer gerne auch an Ostern schlicht und stilvoll verschenken mag, klebt die kleinen Häschen und Entlein auf einfarbige Schachteln, die man nach Belieben füllen kann.








    Vielleicht findet sich ja auch bei euch der ein oder andere alte Osterschmuck, den man so ein wenig aufhübschen kann. ;-)

    Viel Freude beim Nachmachen und eine tolle Woche für euch!
    Alles Liebe,
    Rebecca



    Sonntag, 1. März 2015

    [Nachmachtipp] Schlichte Eierhalter aus Holzkugeln


    Juhu! Endlich - der März ist da, der lang ersehnte Frühling nicht mehr weit und die ersten (Oster)häschen trauen sich aus ihrem Versteck.
    Gestern, als ich nämlich entdeckte, dass meine weißen Eierbecher wohl meiner letzten radikalen Ausräumaktion zum Opfer gefallen sind, packte mich spontan die Bastel-Lust und so sind diese süßen Eierhalter in Hasenform entstanden.

    Verwendet habe ich dafür unbehandelte Holzkugeln und etwas Golddraht. Besonders süß finde ich die langen Löffel, die sich dank Draht auch in verschiedene Richtungen verbiegen lassen.
    Für euch habe ich versucht, eine kleine (bebilderte) Anleitung für die Häschen zu schreiben:





    Kleine Häschen für den Ostertisch

    Dafür braucht es:



    ○ 9 große Holzkugeln mit 18mm Durchmesser
    ○ 14 kleine Holzkugeln mit 12 mm Durchmesser
    ○ Golddraht

    So geht´s:


    1. Beginnend mit den Hasenohren fädelt ihr 5 kleine Holzkugeln auf ca. 30cm Draht und geht mit demselben, langen Draht wieder durch die vorletzte Kugel zurück.
    2. Dann zwei weitere Kugeln auffädeln...


    3. ... und auch hier den Draht erneut durch die letzte Kugel ziehen.
    4. Im Anschluß eine große Kugel auffädeln ...


    5. ... und Schritt 1-3 wiederholen. Dazwischen immer wieder ordentlich festziehen.
    6. Die Ohren sind nun fertig und ihr könnt jetzt die restlichen 8 Holzkugeln auf den Draht nehmen.
    Zum Schluß fädle ich diesen, für mehr Stabilität, immer noch einmal durch alle 9 Kugeln durch, ziehe alles fest und drehe beide Drahtenden gut zusammen.
    Um die Enden zu verstecken schiebt ihr sie einfach mit einem  spitzen Gegenstand in die nächstgelegene Kugel.




    Ich bin schon gespannt, wie sie euch gefallen und als kleiner Tipp:
    Wer gar nicht lange selber basteln mag findet die kleinen Häschen auch in meinem kleinen Dawanda Shop (klick).

    Habt einen tollen Sonntag und viel Spaß beim Nachmachen!
    Alles Liebe,
    Rebecca