Freitag, 13. März 2015

Browned Butter Apple, Fig and Walnut Cake / Kahverengi Tereyağı ile Elmalı, Cevizli ve İncirli Kek






*Türkçe Tarif için biraz aşağı inin. *


This cake is my favorite lately. It's great with coffee, it's great with tea, for breakfast, for midday snack... I just love it although I don't like apples so much. By the way, this is my first recipe in english! haha.
Browning butter is not complicated at all. All you should do is just keeping your eyes on the pan for not burning it.


You can add some other spices like ginger, cardamom, cloves etc.





Browned Butter Apple, Fig and Walnut Cake


2 eggs
6 tablespoons butter
1/2 cup olive oil
4 cups of finely grounded/diced peeled apples
10 dried figs, diced
1/2 cups milk
1 cup toasted and chopped walnuts
1.5 teaspoon grounded cinnamon
2/3 cup granulated sugar
2/3 cup granulated brown sugar
1 1/2 cup all purpose flour
1 teaspoon baking soda
2/3 teaspoons sea salt



First of all, brown the butter.


Place the butter in a small pan over medium heat and begin whisking. Stir until it bubbles, in about 2
or 3 minutes you should see brown dots appearing on the bottom of the pan. (Don't afraid them, they're your friends, they give the caramelized flavor) Remove from heat immediately and continue to whisk for 30 seconds or so. Let it cool before using it.


In a small bowl, combine the figs and the milk. Let them stand while you are preparing the remaining ingredients.






Preheat an oven to 350F/175C. Generously butter a 9-inch/ 22 cm square pan.


In a bowl, whisk together the flour, baking soda, cinnamon, and salt. Set aside.


In a large bowl, using a hand mixer, beat together the browned butter, the oil, the granulated sugar and brown sugar on medium speed until light and fluffy. Add the eggs one at a time, beating well after each addition. Reduce the speed to low and beat in the flour mixture. Add the apples, walnuts and stir just until combined. Pour the batter into the prepared pan and smooth the top.
Drain he figs and sprinkle them on to the cake batter. Fold into cake slightly.
Bake until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean, about 1 hour. Transfer the pan to a wire rack and let the cake cool completely in the pan.


Cut the cake into squares to serve, or cover tightly with plastic wrap and store at room temperature for up to 3 days.


I served them with homemade caramel sauce.


Adapted from William and Sonoma's brandied fig and apple cake. I used milk instead of brandy and I used half half oil and browned butter.



Kahverengi Tereyağı ile Elmalı ve İncirli Kek







Bu kek benim son zamanlardaki favorim. Yumuşacık, nemli, pofuduk, elmalı, incirli, cevizli... Kahverengi tereyağının o karamelimsi tadı... Bilmiyorum ki nasıl anlatsam keki.


Çayla, kahveyle, kahvaltıda ne zaman isterseniz yiyebileceğiniz bir kek. Özellikle fırından ilk çıktığında ılıkken yemeye bayılıyorum ben.



Kahverengi Tereyağı ile Elmalı, Cevizli ve İncirli Kek

2 yumurta
6 yemek kaşığı tereyağ
1/2 bardak zeytinyağı
4 bardak küçük ve küp küp dilimlenmiş elma ( ortalama 4 elma)
10 kuru incir, küçük doğranmış, küp küp
1/2 bardak süt
1 bardak kavrulmuş ve doğranmış ceviz
2/3 bardak toz şeker
2/3 bardak esmer toz şeker
1 1/2 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2/3 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı tarçın



Önce tereyağı kahverengileştirin. Bunun için 6 yemek kaşığı tereyağı açık renk tabanlı bir tavaya alıp orta ateşte eriyene kadar bekleyin. Eridikten sonra gözleriniz üzerinde olsun, bir süre sonra köpürmeye başlıyor, heh işte tam bu anda karıştırmaya başlayın. Renk koyulaşmaya başlayacak ve açık amber gibi bi renk alacak. Bir süre sonra bu kahverengiye dönüşecek ama çok tutarsanız da yakarsınız. Minik koyu kahve partiküller zararsızlar, lezzet veriyorlar. Onlardan korkmayın.
Bir küçük kasede sütü ve doğranmış incirleri birleştirin ve kek hamuru hazır olana kadar bekletin. Kullanmadan önce süzün.

Fırını 175C ayarlayın. 22 cm kare kabı bol tereyağ ile yağlayın. 

Bir kapta un, tuz, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.

Bir çırpma kabında zeytinyağı, şekerler ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağı 1 dakika kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
Un karışımını ekleyip 1 dakika kadar yavaş devirde karıştırın.
Elma ve cevizi ekleyip karıştırın.
Kalıba döküp üzerine incirleri serpin. Çatalla incirleri hafif al üst edin, ama çok karıştırmayın.
175C fırında 45-55 dakika pişirin. Benim kekimin pişmesi 55 dakkayı buldu, fırından fırına fark eder sanırım. Bu yüzden kontrollü pişirmekte fayda var.


Ben karamel sosla servis ettim.

William and Sonoma'nın brandili incirli ve elmalı kekinden adapte ettim. Brandi yerine süt, tereyağ yerine yarı yarıya sıvıyağ ve kahverengi tereyağ kullandım.






















Murat Dalkılıç Galaxy S6'yı Sizin İçin Keşfetti!

Murat Dalkılıç, Barcelona'da gerçekleşen görkemli Samsung Galaxy S6 lansmanına gitti.  Yaşadığı eğlenceli anları, inanılmaz deneyimleri ve Galaxy S6’nın şahane özelliklerini sizin için anlattı.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Montag, 9. März 2015

Osterdeko Idee: Goldhasen


Hallo Frühling, tschüss Schneemann!
Ich möcht nicht unhöflich sein, aber langsam wird´s dann doch Zeit zu gehen.
Den Weg kennst du ja, wir sehen uns wieder nach einem schönen und goldenem Herbst.
Einverstanden?

Apropos Gold! Die unentbehrliche Dose Lackspray aus meinem Bastelschrank musste wieder herhalten und hat für eine tolle Veränderung bei meinem kleinen DIY gesorgt.

Kaum wiederzuerkennen sind die bunten, etwas kitschigen Osteranhänger. Gefunden habe ich sie in einer verstaubten Kiste am Flohmarkt und da sie mich sofort an den Osterstrauch meiner Oma erinnerten, durften sie dann auch mit.




Jetzt nach der kleinen Verwandlung finde ich sie doch viel schöner und perfekt für den modernen Osterstrauch. Und wer gerne auch an Ostern schlicht und stilvoll verschenken mag, klebt die kleinen Häschen und Entlein auf einfarbige Schachteln, die man nach Belieben füllen kann.








Vielleicht findet sich ja auch bei euch der ein oder andere alte Osterschmuck, den man so ein wenig aufhübschen kann. ;-)

Viel Freude beim Nachmachen und eine tolle Woche für euch!
Alles Liebe,
Rebecca



Sonntag, 1. März 2015

[Nachmachtipp] Schlichte Eierhalter aus Holzkugeln


Juhu! Endlich - der März ist da, der lang ersehnte Frühling nicht mehr weit und die ersten (Oster)häschen trauen sich aus ihrem Versteck.
Gestern, als ich nämlich entdeckte, dass meine weißen Eierbecher wohl meiner letzten radikalen Ausräumaktion zum Opfer gefallen sind, packte mich spontan die Bastel-Lust und so sind diese süßen Eierhalter in Hasenform entstanden.

Verwendet habe ich dafür unbehandelte Holzkugeln und etwas Golddraht. Besonders süß finde ich die langen Löffel, die sich dank Draht auch in verschiedene Richtungen verbiegen lassen.
Für euch habe ich versucht, eine kleine (bebilderte) Anleitung für die Häschen zu schreiben:





Kleine Häschen für den Ostertisch

Dafür braucht es:



○ 9 große Holzkugeln mit 18mm Durchmesser
○ 14 kleine Holzkugeln mit 12 mm Durchmesser
○ Golddraht

So geht´s:


1. Beginnend mit den Hasenohren fädelt ihr 5 kleine Holzkugeln auf ca. 30cm Draht und geht mit demselben, langen Draht wieder durch die vorletzte Kugel zurück.
2. Dann zwei weitere Kugeln auffädeln...


3. ... und auch hier den Draht erneut durch die letzte Kugel ziehen.
4. Im Anschluß eine große Kugel auffädeln ...


5. ... und Schritt 1-3 wiederholen. Dazwischen immer wieder ordentlich festziehen.
6. Die Ohren sind nun fertig und ihr könnt jetzt die restlichen 8 Holzkugeln auf den Draht nehmen.
Zum Schluß fädle ich diesen, für mehr Stabilität, immer noch einmal durch alle 9 Kugeln durch, ziehe alles fest und drehe beide Drahtenden gut zusammen.
Um die Enden zu verstecken schiebt ihr sie einfach mit einem  spitzen Gegenstand in die nächstgelegene Kugel.




Ich bin schon gespannt, wie sie euch gefallen und als kleiner Tipp:
Wer gar nicht lange selber basteln mag findet die kleinen Häschen auch in meinem kleinen Dawanda Shop (klick).

Habt einen tollen Sonntag und viel Spaß beim Nachmachen!
Alles Liebe,
Rebecca




Donnerstag, 26. Februar 2015

DIY Schmuckkästchen



Letzte Woche erreichte mich ein kleines Päckchen aus Schweden. Nämlich eine neue Uhr von, ihr erratet es bestimmt schon ;-), Daniel Wellington, die ich mir freundlicherweise aussuchen durfte.

Viele von euch kennen die Marke bereits und auf so manchem Blog wurde die hübsche Uhr ja auch schon vorgestellt. Da ich ausschließlich nur Silber und Weißgold trage, habe ich mir dementsprechend das Gehäuse in Silber und mit klassischen Lederarmband ausgesucht. Was mir aber am allerbesten gefällt ist das schlichte, zeitlose aber sehr elegante Design dieser Uhr.







Praktischerweise habe ich die neue Uhr nun zum Anlass genommen, mir endlich eine neue Schmuckaufbewahrung zu basteln.

Und dazu braucht es auch gar nicht viel:
Boxen aus Arylglas, die sich am besten für eine sichtbare Aufbewahrung eignen. Die bekommt man mittlerweile überall, hier (klick) habe ich so ähnliche gefunden.
Natürlich eigenen sich auch alte Holzkisten oder Schuhschachteln dafür.

Für die Einlage und um auch Ringe, Ketten etc. darin aufzubewahren braucht man noch etwas Filz (nicht zu dick). Außerdem noch: Lineal, Filzstift und doppelseitiges Klebeband.

Schnell gemacht:

DIY JEWELLERY BOX




So geht´s:

Zuerst die Innenmasse der Acrylbox nehmen und den Filz auf dieselbe Breite schneiden.
Je nach Tiefe der Box werden nun gleich breite Streifen auf dem Filz aufgezeichnet (bei mir sind es jeweils 6cm) und ausgeschnitten. Ergab bei mir 5 Streifen, das passt ihr aber einfach eurer Box oder Schachtel an.




Nun auf den einzelnen Streifen jeweils am Rand das Klebeband anbringen und die Streifen einrollen. Den Boden der Box mit Filz auslegen und die zusammengerollten Streifen in der Box anordnen. Durch den eher festen Filz halten diese auch ohne Kleben und schon seid ihr fertig und könnt euren Schmuck schön präsentieren.





Und falls ihr noch Platz habt in eurem Schmuckkästchen - 
ihr bekommt bis einschließlich 15. März 2015 mit dem Code:

DW_sinnenrausch

15% Rabatt auf das gesamte Sortiment von





Ich wünsch euch einen schönen Abend!
Alles Liebe,
Rebecca




Mittwoch, 25. Februar 2015

Blog Hocam 4 Yaşında!

Şuıan okumakta olduğunuz blogu ne zamandır takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bu blog tam 4 yıl önce “Blog Hocam’a Hoşgeldiniz!” başlıklı yazıyla başlamıştı yayın hayatına. 4 yıl önceki o yazımda kendimden, Blog Hocam’ı neden ve nasıl kurduğumdan, neler paylaşacağımdan vs. bahsetmiştim. O günlerde BH’nin bu kadar uzun zaman aktif olarak yayında kalacağını ve bu kadar geniş bir kitleye ulaşacağını hayal bile etmemiştim. Zira o günlerde ne bloglar ne de blog yazarlığı bu kadar yaygın değildi.

 

BH’nin bu dördüncü doğum gününde teşekkür etmek ve sizlerle paylaşmak istediklerim var elbette ama bunlara geçmeden önce BH ile yeni tanışanlara geçtiğimi 4 yılda benim ve BH’nin başından geçenleri kısaca hatırlatmak istiyorum.

 

dogumgunu

 

4 Yıl Böyle Geçti…

 

Şubat 2011’de kurduğum Blog Hocam, dönemin blog yazarlığı hakkında güncel yayın yapan ilk blogu olduğu için ve yoğun netwoking çalışmalarım sonucunda kısa sürede ciddi ziyaretçi sayılarına ulaşmıştı. Zamanla yorumlar ve mailler ile okuyucu-yazar etkileşimini kurmayı da başarmıştım ve herşey yolundaydı. Okuyuculardan gelen istekler ve benim çizdiğim yol haritası doğrultusunda düzenli olarak özgün yazılar yazıp yayınlıyor, karşılığında güzel tepkiler alıyordum. Blog yazarlığı hakkında blog yazmak oldukça keyifliyken ve herşey yolunda giderken mahkeme kararıyla Blogger’a erişimin egellenmesi ben dahil tüm Blogger platformunu kullan blog yazarlarının ziyaretçilerini ve heveslerini kaybetmeye neden olmuştu.

 

Erişim engelinin kalkmasının ardından kısa sürede eski aktifliğine ve güncelliğine kavuşturmayı başardığım Blog Hocam, gün geçtikçe okuyucu sayısını, ziyaretçi sayısını, nitelikli yorum sayısını arttırdı ve ülkenin önde gelen bloglarından biri oldu. Bununla birlikte reklam ve sponsorluk teklifleri de arkaya arkaya geldi doğal olarak. Önce çeşitli çekilişler düzenleyerek kendim kazanmak yerine okuyuculara çeşitli hediyeler dağıttım. Onlarca kişiye ufak tefek bazı hediyeler dağıttım sponsorların destekleriyle. Fakat bu iyi niyetimin suistimal edildiğini ve ilginin azaldığını görünce reklam ücretlerini kendi cebime atmaya başladım :) Çünkü bu ücretler aylık 700-800 liranın üzerine çıkmaya başlamıştı. Bu devirde fena para değil.

 

Daha sonra blogun sahibi tek sabit yazarı olan benim hayatımdaki ciddi değişiklikler Blog Hocam’ı da ister istemez etkiledi. Bu değişiklikler neler miydi? Öncelikle 2003 yılında tanıştığım ve o günden beri her şartta beni seven, yanımda olan kadınla evlendim. Hak verirsiniz ki bekar ve tek yaşayan bir erkeğin bloga veya özel zevklrine ayırdığı vakitle evlendikten sonra ayırdığı vakit aynı olamıyor. Yeni düzenime alışana kadar da  BH’yi ihmal ettim haliyle.

 

Fakat Blog Hocam’a hem okuyucuların, hem de sponsorların ilgisi giderek artmaya devam ediyordu. Bu yüzden bazı fedakarlıklar yaparak blog yazmaya ve yönetmeye tekrar vakit ayırmaya başlamıştım ki bir radikal gelişme de iş hayatımda oldu. Mevcut işimi, okulunu bitiren kız kardeşime devrederek bambaşka bir sektörde yepyeni bir maceraya atıldım. Ne yazık ki hala istediğim düzeni oturtamadım. Bu nedenle halen Blog Hocam’a yeteri kadar vakit ayıramıyorum.

 

Fakat herkes şunu bilsin ki 4 yıllık emeği kaderine terk etmeye hiç niyetim yok. Er ya da geç Blog Hocam eski aktif günlerine dönecektir.

 

 

Var Olun…

 

Rakamlara, istatistiklere hiç girmeden BH’nin 4 yılını kısaca özetledikten sonra teşekkür kısmına geçmek istiyorum. 4 yıl boyunca Blog Hocam’ı ziyaret edip yazılarımı okuyan, okuduğu yazıları değerli bulup tekrar ziyaret etmek üzere sık kullanılanlarına ekleyen, sosyal medya veya diğer kanallar aracılığıyla takip eden, yorumları ve mesajlarıyla beni motive eden tüm Blog Hocam ziyaretçilerine teşekkür ederim.

 

Blog Hocam’ı değerli görüp sponsor olmak veya reklam vermek isteyen tüm firmalara, site sahiplerine, dijital pazarlama çalışanlarınaGoogle’a ve Bumerang’a teşekkür ederim.

 

Blog Hocam için içerik üretmeye yeteri kadar zaman ayıramadığım son dönemde misafir yazılarıyla blogu ayakta tutan tüm değerli blogger arkadaşlarıma teşekkür ederim.

 

Son olarak blog yazarlığına olan ilgimi ve Blog Hocam’a ayırdığım vakti anlayışla karşılayarak hiç bir gün sorun çıkarmayan eşime sonsuz teşekkür ediyorum.

Turkish Style Potato Salad (Türk Usulü Patates Salatası)

 


Here is a simple, light and delicious potato salad: Turkish style.  There is no mayonnaise or eggs in it, but if you would like it a little creamy, both ingredients can be added. Instead of green onions dried red onion and instead of green garlic a garlic clove can be used. The green onions and green garlic are from my small garden so I preferred to use them. The pictures show more green onions and garlic than what the recipe calls for. The last minute, I decided not to use them all in the recipe and left them for other types of salads. For two medium potatoes, I think the amount of the greens is perfect. Enjoy!

2 medium russet potatoes
½ cup chopped green onions & green garlic (3 green onions and 1 green garlic)
2 tbsp chopped parsley
1 tsp sumac
1 tsp red pepper flakes
1 tsp salt
¼ cup olive oil


Place the whole potatoes with skin in a sauce pan and fill water to cover them. Boil for about 45 minutes or until tender. This can be checked with a fork.

Let them cool. Peel the skin. 


Cube the potatoes and place in a deep bowl. Add the rest of the ingredients and toss. Enjoy alone as a snack or a side dish.