Montag, 9. Februar 2015

[Nachmachtipp] Malen mit dem Bügeleisen


Am Wochenende hat die beste Freundin meiner Tochter bei uns übernachtet.
Das bedeutet dann immer ordentlich viel Action. Beide Mädchen schaffen locker die Phonzahl eines Düsenjägers beim Start. L o c k e r.

In Kombination mit den dünnen Wänden in unserer Wohnung und unseren Nachbarn zuliebe musste ich zwischendurch immer wieder mal für kleine Ruhepausen sorgen.

Eine echte Herausforderung, schließlich muss es mit beinahe elf Jahren schon ein bisschen was Cooleres sein, als einfache Bilder mit Buntstiften zu malen. Mit Maleisen Bilder bügeln klingt da schon um ein Vielfaches besser! ;-)

Bügelbilder mit Wachsmalstiften



Man braucht:

- Unterlage, um den Tisch sauber zu halten ( z.B. altes Zeitungspapier )
Encaustic Maleisen
- Encaustic Malkarten, dabei handelt es sich um hochverdichtetes, nicht saugendes Papier
- Wachsfarben
- Küchenpapier
- Nylonstrümpfe zum Aufpolieren des fertigen Bildes


So gehts:

Für die allerersten Schritte in der Encaustic Malerei empfehle ich euch dieses sehr gut erklärte Video: - Einführung in die Encaustic Malerei.
Auch ganz toll erklärt und mit viel Inspiration:
- die Grundtechniken der Encaustic Malerei.
Dabei bekommt man schon richtig Lust, seine eigenen Kunstwerke zu erschaffen.
Der Rest ist Übung und einfaches Ausprobieren.




Den Mädchen hat es großen Spaß gemacht und es sind tolle Bilder dabei entstanden.
Aus den fertigen Wachskarten wollten die Kinder noch, passend für den Valentinstag, eine Herzgirlande basteln, die wie ich finde, wunderschön gelungen ist.




So schön, dass es dieselbe noch einmal in Rot gab.
Die übrig gebliebenen Blätter habe ich als Hintergrund für einen neuen Schriftzug verwendet.
Dazu eine Schriftart wählen, diese auf einen weißen Karton übertragen, mit Bastelmesser ausschneiden, auf die bunten Wachsbilder legen und in einem tiefen Rahmen ausstellen.




Und habt ihr nun auch Lust auf Bügeln bekommen? :-)



Viel Freude beim Nachmachen!
Liebe Grüße,
Rebecca



Blogunuz İçin İdeal Yazı Yayınlama Zamanı

Sosyal medya ile ile ilgili takip ettiğim yerli ve yabancı kaynaklarda çokça paylaşılan bir infografik dikkatimi çekmiş, kafamı kurcalarmıştı. Paylaşılan infografik ve postlarda bloglar, Facebook, Twitter gibi sosyal platformlarda paylaşım yapılacak en iyi gün ve saatlerden bahsediliyordu. Fakat ben bu konuyla ilgili denk geldiğim her paylaşımın altına bu bilgiye katılmadığım ve doğru bulmadığım yönünde yorumlar bırakmıştım. Çünkü her blogun, sosyal medya hesabının konusu, takipçi kitlesi, demografisi vs birbirinden çok farklı. Dolayısıyla bu konuya bir standart getirmeyi doğru bulmuyorum.

 

Peki her blogger kendi blogu için en ideal yazı yayınlama gün ve saatini nasıl belirleyebilir?

 

%100 isabetli olmasa bile bunun bir yolu var. Google Analytics ile blog yazılarınızı yayınlamak için ideal gün ve saati tespit edebilirsiniz. Bunun için özel bir rapor oluşturmalısınız. Haydi başlayalım…

 

1. Adım: Google Analytics’e giriş yaparak sayfanın üst tarafındaki Özelleştir linkine tıklayın.

01

 

2. Adım: Açılan sayfada Yeni Özel Rapor butonuna tıklayın ve özel rapor oluşturma işlemine başlayın.

02

 

3. Adım: Şimdi detaylı ayarların yapılacağı sayfadayız. Burada Başlık yerine raporunuza ait bir isim yazın. Örneğin ben “BH İdeal Zaman” yazdım.

03

 

4. Adım: Metrik Grupları bölümünden metrik ekle diyerek Kullanıcılar > Oturum metriğini ekleyin.

04

 

5. Adım: Ayrıntılı Detay İnceleme bölümünde boyut ekle diyerek Zaman > Haftanın Günün Adı ve Günün Saati boyutlarını ekleyin.

05

 

6. Adım: Son olarak Görünümler kısmından hangi blog için bu raporu uygulayacağınızı seçerek Kaydet butonuna tıklayın.

06

 

7. Adım: Açılan sayfada sağ üst bölümden raporu hangi tarihler için göstermek istediğinizi seçtikten sonra sayfanın alt tarafında blogunuza hangi gün ne kadar giriş yapıldığını göreceksiniz.

07

 

8. Adım: En çok ziyaretçi gelen günü öğrendk. Şimdi sıra saatte. Bunun için pazartesi yani Monday’e tıklıyorum. Burada hangi tarih ve saatte ne kadar ziyaretçi girdiğini görebiliyoruz. Burada son 2 hane saati gösteriyor. Ekran görüntüsünü incelediğinizde Blog Hocam’a en çok ziyaretçinin saat 16’da geldiğini görebilirsiniz.

08

 

Sonuç olarak Blog Hocam için en ideal yazı yayınlama tarihinin Pazartesi günleri ve saat 16:00 civarı olduğunu istatistiksel olarak görebiliyorum. Aynı yöntemi kullanarak siz de kendi blogunuz ideal yazı yayınlama zamanını öğrenebilir hatta benzer yöntemi diğer etriklere uygulayarak blogunuz hakkında başka detaylara da ulaşabilirsiniz.

Sonntag, 8. Februar 2015

Orman Meyveli Mini Galetteler


Büyük gallette yapmak için hamura başlayıp 8 minik galette ile bitirdğim bir tarif bu. 4 tanesini elmalı, 4 tanesini meyveli yaptım. Elmalılara da çok güzel bir sos yaptım, karamelli tarçınlı. Onu ayrı olarak yazacağım. 

Yaptım da yaptım, ama ne zaman? Taaa yazın yapmıştım bunları, o kadar çok şey yapıyorum ben bloga koyana kadar zaten çoktan unutuş oluyorum. Dün fotoğrafı tesadüf eseri görünce kışın ılık ılık yenecek harika bir tatlı olur dedim çayın kahvenin yanına. 

Ben meyve olarak sadece böğürtlen ve yabanmersini kullandım çünkü dolapta onlar vardı. Frambuaz ve çilek de çok yakışır. Karışık veya sadece tek bir meyve ile de yapabilirsiniz. 



Orman Meyveli Mini Galetteler


Galette Hamuru
6-8 tane küçük galette için

2.5 su bardağı un
225 gr soğuk tereyağ 
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1/3 bardak çok soğuk su

Unu, şeker ve tuzu bir rondonun içine yerleştirin. Üzerlerine küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. Rondoyu kesik kesik, aralıklarla çalıştırın. Pürüzsüz bir hamur değil irili ufaklı, taneli bir hamur elde edeceksiniz muhtemelen. Daha sonra suyu az az ekleyerek yine kesik kesik çalıştırıp kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru en az yarım saat dolapta dinlendirin.



Meyveli dolgu

Galette başına 4-6 tane yabanmersini, 2-3 böğürtlen 
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası 
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı balzamik sirke (tercihen)


Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. 

Galettelerin yapılışı

2 şekilde yapabilirisiniz. 

Tüm hamuru yaklaşık yarım cm kalınlığında açın ve 8-10 cm çapında kalıp veya bardaklarla yuvarlak kesip, içlerine meyveli karışımı doldurup  kenarlarını 1-1.5 cm katlayın. Kenarlarına toz şeker serpin. 
 
veya

Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru tercihinize göre 4-6 parçaya bölün ve  her birini elinizle dağınık bir daire şekilinde ama eşit kalınlıklarda yayın. Ortalarına meyveli karışımları ekleyip kenarlarını kapatın. Kenarlarına toz şeker serpin. 

Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. 

175C önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Dilerseniz pudra şekeri, süt kreması veya ekşi krema ile servis edebilirsiniz. 




Samstag, 7. Februar 2015

Bademli Baharatlı Peynir Kremalı Muffinler



Havuçlu muffinlere alternatif, baharatlı ve çook lezzetli yumoş yumoş bi muffin tarifi.

Yapılışı da çok kolay. Dikkat etmek gereken önemli noktalardan biri, unu elemeyin. Diğeri de unla fazla çırpmayın.

Peynirli krema tabi ki illa olacak diye bir şey yok. Sade de gayet güzel oluyorlar.

Hamur size cıvık gelirse bir iki yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.


Bademli, Baharatlı ve Peynir Kremalı Muffinler


10-12 tane muffin için.

2 yumurta 125gr Yumusak tereyag 1 su bardagi yarı yarıya esmer ve toz şeker karışımı veya toz şeker 2.5 su bardagi un 1 cay bardagi kirilmis kavrulmuş badem 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendele 1 çay bardağı yağlı süt (100ml) 1/2 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı toz kakule 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
Tereyağ ve şekeri 2 dakika kreması kıvam alana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Kuru malzemeleri ayrı bir kaba alıp karıştırın.
Yumurtalı karışıma süt ve kuru karışımı bölüştürerek paylaştırın ve her seferinde un topakları kalmayana kadar yavaş bir şekilde karıştırın.
Muffin kalıplarına alıp 20-25 dakika kontrollü olarak 175C önceden ısıtılmış Fırında pişirin.
Peynirli krema 150 gr yumuşak iyi kalitede tuzsuz Tereyağ 4 yemek kaşığı pudra şekeri 200 gr krem peynir veya 300 gr süzülmüş labne
Tereyağını şekerle kreması bir kıvam alana kadar orta hızda çırpın. Süzülmüş peyniri veya krem peynirini ekleyin ve pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın. Soğumuş muffinlerini üzerini bu krema ile katlayabilirsiniz.

Freitag, 6. Februar 2015

Wohn-Lieblinge im Jänner



Kurz vor Weihnachten im letzten Jahr kam ein Päckchen mit dieser hübschen Decke* bei mir an. Und seitdem ist sie tatsächlich täglich im Einsatz!
Das ist nämlich so ein kleiner Tick von mir.
Kein Entspannen auf der Couch ohne Kuscheldecke, die man sich bis zur Nasenspitze ziehen kann. Egal ob beim Fernsehen, Lesen oder einfach nur zum gemütlich Tee trinken.

Selbst jetzt, wo ich am Computer arbeite, geht nichts ohne einer Decke auf den Schultern.
Im Schneidersitz, dick eingemummelt und mit einer Tasse Kaffee bearbeite ich meine Bilder am allerliebsten.




Zusätzlich zur Decke habe ich diesen tollen thailändischen Korb geordert (der leider schon ausverkauft ist, ähnliche habe ich hier gefunden), der nicht nur optisch sondern auch praktisch überzeugt.
Für eine Weile habe ich dort Magazine oder Decken aufbewahrt und mittlerweile dient er als "Pflanzenkorb".  So gefällt er mir im Moment am besten.




Besonders gefreut habe ich mich aber auf diese  Dreifuss-Leuchte*. Mit genau so einer liebäugle ich schon eine ganze Weile und nutze sie nun zum Lesen auf der Couch. Sehr elegant und schlicht im Design, genau so wie ich es mag.

Gefunden habe ich die Lampe, sowie die Decke und den Korb bei Maison Du Monde und bin vom Preis-Leistungsverhältnis positiv überrascht. Die schlanken Beine der Leuchte könnten zwar für meinen Geschmack noch etwas an Stabilität vertragen, da sie aber bei uns in der Ecke steht, ist die Gefahr sie umzustoßen, dann doch sehr gering.







Wie man oben auf den Bildern erkennen kann, hält der Winter bei uns fest an.
Wer mag, darf mir aber gern ein paar Sonnenstrahlen schicken. :-)





Schönes Wochenende und liebe Grüße,
Rebecca


*In Kooperation mit Maison du Monde




Donnerstag, 5. Februar 2015

Nur wer genießt, ist genießbar: Lieblings-Apfelkuchen


Ach, wie gut dass morgen schon wieder Freitag ist! Und nicht nur das, bei uns beginnen die Semesterferien und die Schüler bekommen ihr Halbjahreszeugnis.
Für meine Tochter das erste Zeugnis in der neuen Schule und dementsprechend ist sie auch schon ein wenig aufgeregt.

Also muß ein bisschen Nervennahrung her. Das kann meiner Erfahrung nach ja nie schaden.

Am besten geeignet dafür ist dieser simple Apfelkuchen, der es bei uns auf der Beliebtheitsskala, aufgrund seiner einfachen und schnellen Zubereitung, glatt unter die Top 3 geschafft hat.



Das ist drin:

- 125g weiche Butter
- 125g Zucker
- 160g Mehl
- 1 Tl Backpulver
- 50ml Milch
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- Zimt
- Spritzer Zitrone
- 800g saftige Äpfel

So wird´s gemacht:

Butter mit Zucker schaumig rühren, Eier einzeln dazugeben und mit dem Zitronensaft und Zimt gut unterrühren.

Mehl mit Backpulver und einer Prise Salz gut vermischen und mit der Milch unter die Masse rühren, so dass ein gleichmäßiger Teig entsteht.

Äpfel waschen, schälen, halbieren und entkernen.
Nun jeweils die Apfelhälften parallel mit einem Messer einschneiden.

Den Boden einer Springform (24cm) einfetten, mit Mehl stäuben und den Teig gleichmäßig darin verteilen. Die Apfelhälften nun kreisförmig auf den Teig geben und leicht andrücken. Für die Zwischenräume, die Äpfel noch einmal teilen.

Kuchen im vorgeheiztem Backofen - 175 Grad Umluft -  ca. 40-50 Minuten backen.
Danach auf dem Rost auskühlen lassen und bei Bedarf mit Puderzucker bestreuen.




Ich habe mir auch ein großes Stück verdient, hantiere ich doch recht umständlich nebenbei an meinem Valentinsgeschenk. Manchmal habe ich aber auch zwei linke Hände!
Ich bin aber schon gespannt, wie es euch gefällt. ;-)


Lasst es euch schmecken!
Alles Liebe,
Rebecca



Mittwoch, 4. Februar 2015

Kömeç








Kömeç



Malzemeler;

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 paket instant maya

Aldığı kadar un, tuz



100 gr tereyağı (oda ısısında)



İçi için;

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir 

1 su bardağı ceviz içi



Yapılışı;

Mayalı hamuru hazırlayın, 5 - 10 dk. dinlendirdikten sonra 7 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde