Samstag, 31. Januar 2015

Merengli Çilekli Pasta

Merengli Çilekli Pasta Tarifi 



Son zamanlarda bir şeyler yapmaktan o kadar yoruldum ki artık yorgun düşüp hastalandım. Bir şeyler dediğim de çikolata. Hah, tabi ki sıfırdan çikolata yapmıyorum henüz ama belki o da olur ilerde haha. Öyle kendi kendime evde denediğim bir çikolata o kadar beğenildi ki bir sürü arkadaşım istedi. Birine tamam diyince diğerlerine de hayır diyemedim ve 1 haftadır falan çikolata temperlemekle uğraşıyorum. Aslında çok da zevkli ama yoruyor, çünkü klasik usül temperleme ile yapınca illa ki fiziksel güç kullanmak gerekiyor. Dolguları da kendim yapıyorum, karameldi marshmellow kremalıydı falan derken en son günler artık uyanır uyanmaz akşamdan yaptığım çikolatalara koşuyordum artık kontrol için. 

Annem de alışık değil kadıncağız beni bu kadar bir şeyle uğraşırken görmeye, sürekli yardım etmek istedi ama tabi olmuyor 2 kişi. Neyse, hastalandım derken grip, soğuk algınlığı gibi bir şey değil, vücudum halsiz düştü, anneme göre yüzüm soldu :D En son siparişi de yolladıktan sonra biraz kenara çekildim instagramdan da duyurup, buna rağmen şubat beni bekler. 



Çikolatalardan dolayı kenara çekilince sonunda güzel bir pasta da yaptım yani yine de. Aklımda ne zamandır merengli pasta yapmak vardı, dün yaptım sonunda. Dün yaptım, sabah fotoğrafladıktan sonra kestik ve şu an bir dilim bile yok. 

Bir de benim annem dışında diğer herkesin çok gıcık olduğu bir huyum var, bir şeyi geceden yaptıysam ben onu sabah kendim ilk kesip fotoğraflayana kadar kimseye dokundurtmuyorum. Napayım yahu, o kadar emek veriyorum fotoğraflamadan da bitsin istemiyorum. Annem de tek destekçim, kimseye elletmiyor, saklıyor falan canımın içi, babama veya kardeşlerime kızıyor ellemesinler diye.  Neyse, artık alıştılar biraz neyse ki de eskisi kadar sıkıntı olmuyor. 




Dün yaptım her şeyi, bugün de fotoğrafladım. Bir an önce de merengli çilekli pasta tarifini yazmak istedim hazır marketlerde mevsimi olmasa da çilekler varken. Tabi illa çilek kullanmaya gerek yok merengli pasta yapmak için, frambuaz, böğürtlen, yabanmersini gibi diğer orman meyveleri de harika olur varsa dondurucuda veya marketlerde. Hatta sadece krema ile de harika olur merengli pasta. 

Ben size verdiğim ölçüyü küçük kalıplarda kullandığım için mereng kısmı çok şişti, aslında bu kadar şişsin istememiştim ama siz 20-24 cm çaplı kalıplarla yaparsanız gayet güzel 2 katınız olur. 4 katlı yapmak için malzemeleri 2 katına çıkarabilirsiniz. 

Ben üstüne pasta kreması sürmedim, bu yüzden pastacı kremam biraz arttı. Onu da güzelce sarıp dolaba koydum, 2-3 gün içinde illa bir şeyler yaparım zaten. Tabi artmasında kalıbımın küçük olmasının da etkisi oldu, büyük kalıpla artmazdı çok. Olur da sizde de artarsa 3-4 gün dolapta saklayabilirsiniz. Üzerini streç filmle kaplayın ki kabuk oluşmasın. Daha sonra pankek arasına, tartlara, eklerlere doldurabilirsiniz bu kremayı. 

Keklere gelince, yöntem şöyle. Kek olan katmanları yumurta sarıları ile hazırlayıp yumuşacık bir sarı kek hamuru yapıyoruz, üstü için de mereng hazırlayıp bu keklerin üzerine sürüp fırına veriyoruz. 


Ben sarı keki zaten çok seviyorum, tereyağlı mis gibi yumuşacık bir kek. Özellikle çikolatalı krema ile çok uyumlu. Mereng ile birleşince de çilek ve sade krema ile mükemmel oldu. Merengle aram pek yoktu çünkü yumurta kokusundna nefret ederim ve yumurta kokusu olmasa bile varmış gibi gelir bana hep ama artık. Zaten çok yaptığım bir şey de değil, bu 2. sefer yapışım. İlki eton mess içindi. Dışarda bir şekilde yediklerimi de hiç sevemedim ama kendi yaptıklarım daha bir içime sindi. Vanilyalı, üzeri kızarmış mereng artık en sevdiğim şeylerden biri oldu. Vanilya varsa lütfen merenge ekleyin siz de. 



Kullandığınız yumurtaların oda sıcaklığında olması, sütün ılık olması ve tereyağın da oda sıcaklığında ve yumuşak olması kekler için çok önemli. 

Mereng için yumurta beyazlarına sarıları gelmeden ayırmak, minicik bir damla bile su ile temas ettirmemek, kabın temiz ve kuru olması ve şekerin çırpılarak iyice yedirilmesi çok önemli. Yalnız dikkat edin aşırı çırparsanız da çökmeye başlıyor. İyi ayarlamak gerek. 

Pasta kremasını her zaman bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim, daha yoğun ve oturaklı bir krema oluyor. Ama artık çok geç ise, ya sabahtan yapın ya da en az 3 saat dolapta soğutun ve kullanmadan önce çırpın. 

Merengli Çilekli Pasta



Bunlara ihtiyacınız olacak:

Yarım kilo kadar temizlenmiş çilek, pudra şekeri
1 ölçü önceden hazırlayıp soğuttuğunuz pastacı kreması (tarifi aşağıda)
1 ölçü tereyağlı sarı kek hamuru (tarifi aşağıda)
1 ölçü mereng hamuru (tarifi aşağıda)
2 adet 20-24 cm çapında çember kalıp
Pişirme kağıdı

Önce pastacı kremasını yapıp, kekler hazır olana kadar en az 3 saat dinlendirin. Bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur. 

Pastacı Kreması

4 yumurta sarısı
500 ml süt
50 gram nişasta (6 yemek kaşığı)
75 gr toz şeker (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı tereyağ

Yumurta sarılarını şekerin yarısı ile çırpın. Rengi açıldıktan sonra nişastayı ekleyin ve 1 dakika kadar daha çırpın ve pürüzsüz bir hal almasını sağlayın.
Süte şekerin kalan yarısını ilave edip, karıştırarak ısıtın. 
Süt ısınınca, sütten 1 kaşık yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayarak yumurta sarılarını ılıtın. Yumurta sarılarını ocaktan aldığınız tencereye yavaş yavaş ekleyin, ekleme sırasında karıştırmaya devam edin. 
Tencereyi tekrar ocağa alın ve muhallebi kıvamı alınca ocaktan alıp tereyağını ilave edin. 
Düşük devirde çırparak kremayı soğutun. Daha sonra bir kaba alıp, streç filmle sarın ve dolaba kaldırıp ertesi gün kullanmadan önce çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. 

Yumurtaların sarı ve beyazlarını dikkatlice ayırıp, beyazların üzerini kapatıp oda ısısında siz keki hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Tereyağlı sarı kek katları

4 büyük boy yumurtanın sarısı  (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un (100gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1/2 su bardağı yumuşak tereyağ (110-115 gr)
1/2 su bardağı toz şeker (100 gr)
1/4 su bardağı ılık süt (60 ml)
vanilya

Yumurtaların sarı ve beyazlarını dikkatlice ayırıp, beyazların üzerini kapatıp oda ısısında siz keki hazırlayana kadar yaklaşık yarım saat dinlendirin.

2 adet kelepçeli kalıbın dibine pişirme kağıdı serip, kenarlarını tereyağ ile yağlayın ve un serpin. 

Tereyağını 1 dakika kadar orta devirde çırpıp kremala gibi pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın, şekeri ekleyip 2 dakika daha yüksek devirde çırpıp daha pofuduk ama yine pürüzsüz bir kıvam haline gelinceye kadar çırpın. 
Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve her seferinde iyice karışana kadar çırpın. 
Un, tuz ve kabartma tozunu bir tabağa eleyin. Daha sonra un ve sütü kısım kısım beraber ekleyin. Yani biraz un, biraz süt şeklinde. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar her zaman orta devirde karıştırın. 
Hamuru iki kalıba paylaştırıp üzerlerini düzeltin ve siz merengleri hazırlayana kadar bekletin. 

Mereng katmanları

4 yumurta beyazı
1çay kaşığı krem tartar veya tuz
1/3 su bardağı toz şeker (65 gr)
vanilye ekstresi/aroması

4 yumurta beyazını çırpmaya başlayın ve köpürmeye başlayınca krem tartarı ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Kalıbı ters cevirdiğinizde dökülmeyecek kadar sertleşip, katılaşacak. Daha sonra şekeri kaşık kaşık ekleyerek ve çırpmayı hiç bırakmayarak şeker bitene kadar yüksek devirde çırpın. Her kaşık şekerden sonra en az 45 saniye kadar çırpmayı es geçmeyin. Şeker bitince vanilyayı ekleyin ve 1 dakika kadar daha çırpın.

Merengi kek hamurlarının üstüne bölüştürüp yayın. 

180C fırında, 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın, soğumaya bırakın. 


Merengli Çilekli Pastanın yapılışı

Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri kağıttan ve kalıptan ayırıp bir tabağa alın. İlk kata mümkünse bir krema torbası ile pastacı kremanızdan kekin kenarlarından yaklaşık yarım santim içeride olacak şekilde sıkın ve üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin. Çileklerin üzerine 2 kaşık kadar krema dökün ve yayın. Dah asonra ikinci kek katını yerleştirin ve isterseniz üzerine krema sürün ve çilekleri dizin ya da krema sürmek istemezseniz çilek ve pudra şekeri ile süsleyin. 
Dolapta en az 2-3 saat dinlendirin. 

[Aus Alt mach Neu] Kerzenständer



Wochenende - wie wunderbar! Dazu noch ganz viel Sonnenschein und draußen weißes Winterwunderland. Was will man denn mehr?!

Zudem habe ich endlich Zeit gefunden, meinen letzten Flohmarktfund, einen hübschen Kerzenständer etwas zu optimieren. Er durfte damals mit, weil ich die Form so toll fand und es mir irgendwie gelang, das grelle Orange zu ignorieren.







Um den Kerzenständer nun für mich ein wenig interessanter zu gestalten, habe ich ihn zweifarbig lackiert.
Zuerst mit dunkgelgrünem Lack - meiner momentanen Lieblingsfarbe, schon aufgefallen? ;-) - und einer kleinen Lackrolle 2x mal grundiert und nach ausreichender Trocknungszeit dann noch einmal mit hellgrünem Lack, nicht deckend, gesprüht.

So, dass es ein bisschen aussieht wie ein Spiel aus Licht und Schatten.






Für ein bisschen Glamour:

Passend zu meinem neuen Kerzenständer habe ich einige Stab - und Blockkerzen in Gold gesprüht.

Dafür verwendet habe ich günstige Kerzen, die sich so schnell und unkompliziert aufwerten lassen.




Aber für heute genug gesprüht.
Nun geht´s, warm eingepackt, raus in den Schnee!

Ich wünsch euch ein wunderschönes Winter-Wochenende.

Rebecca






Mittwoch, 28. Januar 2015

Puding Dolgulu Cevizli Tart Kek






Puding Dolgulu Cevizli Tart Kek



Malzemeler;

2 adet yumurta

1 aida bardak toz şeker

1 aida bardak süt

2 aida bardak un

1 paket vanilya

1silme tatlı kaşığı kabartma  tozu

1 yemek kaşığı tarçın

Ceviz içi



1 paket çikolatalı puding

2 su bardağı süt



Yapılışı;

Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir fiske tuzla köpürtün. Şekeri ekleyip en az 3 dk. eriyene kadar çırpın. Toz malzemeleri

Dienstag, 27. Januar 2015

[Nachmachtipp] Bepflanzte Bilder für die Wand


Ha! Wer hätte das gedacht:
Grüne Wände liegen voll im Trend. Und damit ist jetzt nicht die Wandfarbe gemeint.
Kürzlich bin ich nämlich auf Ortisgreen - ein italienisches Unternehmen - gestoßen, welches diese tollen bepflanzten Bilder entwickelt und mit diesen wunderschönen vertikalen Bildern teilweise ganze Wände schmückt. Kennt ihr die schon?

Ich wollte auch gerne so eines haben und habe bei ruemag ein tolles DIY für Sukkulenten entdeckt. Bei mir ist es nur ein kleines Bild geworden, aber genau richtig als hübsches Geschenk für den herannahenden Valentinstag oder mit passendem Spruch und/oder Bild ein wunderbares Muttertagsgeschenk.





DIY: Bepflanzte Bilder

Du brauchst:

- Bilderrahmen (z.B. Ribba von IKEA)
- kleiner Rahmen für das Bild in der Mitte ( meiner ist dieser Snap Frame von Umbra )
- ein kleines Stück Draht
- Folie
- Hasendraht
- Handtacker
- Zange
- Blumenerde
- verschiedene Blumen (besonders geeignet dazu sind Sukkulenten und Hängepflanzen)

So geht´s:

Als erstes entfernt ihr das Glas aus dem Rahmen. Beim Kauf darauf achten, dass der Rahmen tief genug für die Erde und die Blumen ist.

Anschließend die Folie im Rahmen auslegen, an den Seiten festklammern und nun gut mit Blumenerde anfüllen. Damit die Erde und die Pflanzen nun auch halten, den Hasendraht auf Rahmengröße zuschneiden und ebenfalls an den Seiten festklammern.

Jetzt kann man die verschiedenen Blumen und Pflanzen einsetzen (funktioniert am besten mit dem Ende eines kleinen Löffels) und mit einem kleinen Stück Draht kann man den  kleinen Snap Rahmen ganz leicht mittig, oder wo immer man das kleine Bild haben möchte, am Hasendraht befestigen.



Vertikaler Mini-Garten selbstgemacht!




Wie gefällt euch die Idee mit den grünen Bildern?
Wär das auch was für euch?

Viel Spaß beim Bepflanzen!

Rebecca









Montag, 26. Januar 2015

“Kişisel Blog” Kavramının Hakkını Veren Blog

Kişisel blog yazmak zor iş. “Kişisel blog” adı altında yayın yapan her blogun aslında kişisel blog olmadığını, gerek içeriği, gerek de yazım diliyle bazı kriterleri karşılaması gerektiğini söylemiştim. Bu yazımda başarılı bir kişiesl blog olduğunu düşündüğüm bir blogdan ve bu blogun uzun zamandır BH takipçisi olan yazarından bahsedeceğim.

 

Bahsetmek istediğim blogun adı Bloggokhantekin.com ve bu blogun yazarı blogun isminden de anlayacağınız gibi Gökhan Tekin. Blogun içeriğine geçmeden önce yazar arkadaşımızdan ve blogunu neden açtığından kısaca bahsetmek istiyorum.

 

gokhan-tekin

 

Gökhan Tekin Ve Blogu

 

1986 Hatay doğumlu olan Gökan Tekin kuhasebe mesleğiyle uğraşmasına rağmen çoğumuz gibi web dünyasının cazibesine kapılmış ve çeşitli web sitesi oluşturma girişimlerinin ardından Şubat 2014 tarihinde şuanki kişisel blogu olan Blog Gökhan Tekin’i kurmuş.

 

Blogunu kurma nedenini ise şu şekilde anlatıyor Gökhan Tekin:

 

Öncelikli amacım insanlara faydalı olabilmek , kendimi blog yazarlığında geliştirmek yeni ve özgün yazılar yazmak , yaşadığım olaylar karşısında nasıl çözümler buluyorum neler yapıyorum en zor zamanlarda dahi neler yapıyorum onlardan bahsedeceğim. her blog yazarı mutlaka kendini geliştirdiği konuda blog yazarlığı yapar yani blog'unda daha çok mesleğiyle veya uzman olduğu alan ile ilgili makaleler yazar benim mesleğimde muhasebe bende her zaman olmasada arada sırada muhasebe ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.

 

Kendi özel alan adına sahip olmasına Blogger alt yapısını kullanan Gökhan Tekin bunun nedenlerini şu şekilde sıralamış:

 

- Üyelik sistemi çok kolay ve Türkçe olduğu için

- 1 adet üyelik ile birden fazla blogger açabildiğim için

- Google'ye ait bir sistem olması ve güvenlik açısından çok iyi bir özelliğe sahip olduğu için

- Seo açısından ve index hızının çok hızlı olmasından dolayı

- Ücretsiz olduğu için ( fakat ben  ....blogspot.com. uzantısının görünmesini istemediğim için özel domain alarak yönlendirme yaptım sadece hosting almadım hosting'i Google'den kullanmış oluyorum)

- Beğendiğim bir Blogger widget'ini kolayca uygulayabildiğim için

- Yazı , resim ve video eklemesinin kolay olmasından dolayı

- Şablonda bir düzeltme yapacağım zaman bunu kolayca yapabildiğimden dolayı

- Yedekleme işlemini kısa sürede yapabildiğimden dolayı ve çok basit olmasından dolayı

 

Neden Blog Gökhan Tekin’i Takip Etmenizi Öneriyorum?

 

Yukarıda da değindiğim gibi Gökhan Tekin kişisel blogunda kendi hayatı, düşüneleri, yaşadıkları, deneyimleri hakkında samimi ve akıcı yazılarıyla blogunu güncel tutarak kişisel blog kavramının hakkını veriyor. Bunların yanı sıra blog yazarlığı ve Blogger ile ilgili tecrübelerini de zaman zaman palaşıyor. Kendi deneyimleri olduğu için özgün ve faydalı içerikler olauyor bunlar. Birkaç örnek vermek gerekirse;

 

- Bir zamanlar kullandığı orijinal ve şık yazar bilgi kutusunun kodlarını blogunda herkesle paylaşmış.

 

- Şurada ve şurada bloglarının vazgeçilmez öçğelerinden menü paylaşımları yapmış.

 

- Yine blogların vazgeçilmez öğelerinden olan sosyal medya butonları için de şurada ve şurada iki farklı alternatif sunmuş.

 

- Gökhan Tekin’in blogunda Blogger eklentilerinin yanı sıra ilginizi çekeceğini düşündüğüm blog yazarlığı ile ilgili ipuçları ve deneyimleri de okuyabilirsiniz. Örneğin içerik & tasarım ikilemi ile ilgili yazdığı şu yazıyı okyup tartışmaya katılabilir, blog yazmanın kendisine neler kazandırdığını okuyabilir veya blog yazarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattığı şu videoyu izleyebilirsiniz.

 

Benim Blog Gökhan Tekin ile ilgili söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. bloggokhantekin.com adresini ziyaret ederek blogun diğer yazılarını keşfetmek sizden.

Sonntag, 25. Januar 2015

244) Rahman Suresi ve Duası ile Dilek Duası..

İbni Abbas (r.a.) hazretleri şöyle buyurmuştur: 


Ben bir Sure okurdum, fakir iken zengin oldum. Korkuyordum korkularımdan emin oldum. Birçok mülke sahip oldum. Bu sure Zebur surelerinin eftalidir. Kim! Bu sureyi okur ve hacetini Allah'tan isterse, Allah c.c. onun istediği haceti verir. İnsanların yanında o kişinin mertebesi üstün olur. Dünyada ve ahirette Allah o kişiden razı olur.

Bu sureyi okuyan kişi hapiste ise en kısa zamanda kurtulur, fakir ise zengin olur, hasta ise şifa bulur, borçlu ise borcundan kurtulur, günahkar ise Allah c.c. günahlarını affeder. Her ne hacet dilerse Allah en kısa zamanda hacetini yerine getirir



Bu sure okunmadan evvel 2 rekat hacet namazı kılınır. Namazdan sonra kıbleye karşı oturulur, tevbe edilir, salavat okunur ve dilek neyse ona niyet edilir ve Rahman 
suresi 3 kez okunur. 
Ardından aşağıdaki Rahman suresinin duası 3 kez okunur... 

Okuma bittikten sonra tekrar salavat okunur ve Allaha şükür edilir. Allah dualarınızı hacetlerinizi kabul etsin. ++ Açık günlerde ve Güneş gezegeninin saatinde kabul olduğunu söyleyebilirim.


RAHMAN SURESİ LATİN OKUNUŞU



Rahman Suresi Duası :
Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme ya zelmene velâ yumennû aleyke yâ zelcelâli velikram. Ya zahirar rahimi veya cârel müs-tecirîn. Ya sarihal -müstashirin. Ya emanel-hâifîn. Ya mucibe davetil-muztarrin. Yâ ilâhel evvelîne vel-âhi-rîn. Allahümme iyyâke na’bûd ve iyyake nestaîn, ya gıyasel müstagısin. Ağşinî min suhtike vedhulnî fi hıfzı inayetike bırahmetike ya erhamerrahimin. Allahümme entel-melikul-mevcûdul-maksud. Lâ maksudu sivâke ve entelmelîkul-muheyminü fevkal-arşıl-azıym. Entel-melikül rahîm Kesirül, hayrı rahimen ra-ûfen sameden, azizen, gaffaran, kahharan ve meliken settaren. Ya hannan ya mennan, ya rahim ya rahman bihakkı sûretirrahman. Ya fettah, ya rezzak, ya ganiyyü, yâ muğnî, akdıy haceti ve tekfini mühim-meti. Ya hafiyyel eltaf neccina mimma nehaf vakdı anniyed deyne ve havâicel müslîmin vel müslimat bi hakkıl kur’anil-azıym ve bihurmeti hazihis sureti er-rahmanil kerîm. Sübhane rabbike rabbil izzeti amme yasıfûn ve selâmun alel-mürselîn velhamdü lillahi rabbil-âlemin. El Fatiha... (Açık günlerde ve Güneş gezegeni saatinde okumanızı öneririm) Sevgiler..İletişim: alaraunlu9385@outlook.com




Samstag, 24. Januar 2015

Mükemmel, Yumuşak, Pofuduk Pandispanya



Bu Pandispanyanın tarifini instagramdan o kadar çok soran oldu ki aslında yazmayacaktım ama sırf bu yüzden yazıyorum. Yazmayacaktım çünkü çok hakim olduğum bir konu değil pandispanya ve hataya açık. Bu yüzden, ben yaptığım gibi anlatacağım direkt, her yapışımda aynı sonucu alıyorum.

Eğer nemli, yumuşacık, lezzetli bir pandispanya tarifi arıyorsanız bu pandispanya tarifi işinizi yüksek ihtimalle görür.



4 fincan un, 4 fincan şeker pandispanyasından daha yumuşak ve nemli yapısı oluyor ama dayanıklı da bir kek çıkıyor ortaya.


Sadece adımlara ve ölçülere uyarak yaptığınız sürece güzel bir sonuç alıyorsunuz.

Bir boy hamur 20-22 cm çaplı 1 kalıp için uygun.  Streç film ile kaplayıp, dolapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Hamuru ikiye bölüp iki ayrı 13-15cmlik kalıplarda pişirebilirsiniz.

Mükemmel, Yumuşak, Pofuduk Pandispanya Tarifi


4 büyük boy yumurta
3/4 bardak toz şeker (150gr)
1/2 bardak un (70gr)
1/2 bardak nişasta (65gr)
1 tutam tuz veya kremtartar
1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Fırını 175C'ye ayarlayın.
Kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenarlarını tereyağ ile yağlayın.

Un ve nişastayı bir kaba eleyin. 

Yumurta beyazlarını sarılarından dikkatlice ayırın ve ayrı bir kaba alın.

Yumurta sarılarına vanilya ekstresini ekleyin ve karıştırın. Toz şekerin yarısını ekleyip iyice beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz veya krem tartar ile rengi beyazlayana ve kar gibi olana kadar çırpın. Katılaşınca içine şekerin kalan yarısını kaşık kaşık ekleyerek ve mereng kıvamı alana kadar yüksek devide çırpın. Burda dikkatli olmak lazım, eğer fazla çırparsanız bu sefer çöker.

Yumurta beyazlarına yumurta sarılarını alt üst ederek yedirin. Daha sonra un ve nişasta karışımını yumurtalara 3 kerede ekleyerek ve bir spatula veya kaşıkla alt üst ederek yedirin. Karışım pürüzsüz olduktan sonra karıştırmayı bırakın.

Pandispanyayı kalıba boşaltın ve 175C fırında 30-40 dakika arası kontrollü pişirin.

Fırından alınca, kalıbın kenarlarından keki bir bıçak yardımı ile ayırın. Kalıptan çıkarın ve ılıtın.

Orijinal Tarif Nick Malgieri'ye ait. 
Tarifini verdiğim pandispanya ile hazırladığım çilekli doğum günü pastası.