Donnerstag, 18. Dezember 2014

Selbstgemachte Köstlichkeiten: Lebkuchen Sirup





Heute möchte ich ein wunderbar schnelles und einfaches Rezept für Lebkuchensiurp mit euch teilen. Kennt ihr nicht? Dann müsst ihr das unbedingt nachholen, denn Lebkuchensirup verfeinert nicht nur im Handumdrehen jeden Milchkaffee oder Tee, sondern schmeckt auch genauso köstlich im Kakao. Außerdem hab ich mir sagen lassen, passt er wunderbar in weihnachtliche Desserts, Saucen und Kuchen und obendrauf ist es noch eine richtig süße Geschenkidee für alle, die noch nach einer Kleinigkeit suchen.


 Geschenk aus meiner Küche...




Das ist drin:
500ml Wasser
einige Spritzer Zitrone
300g Zucker
Vanille Extrakt
Nelken
6 Tl Lebkuchengewürz
Zimtstange
frischer Ingwer

So wird´s gemacht:
Die vorgesehenen Flaschen und den dazugehörigen Verschluß sprudelnd auskochen und auf einem sauberen Tuch trocknen lassen.

Anschließend den Zucker und die Zitrone mit dem Wasser verrühren und auf dem Herd unter Rühren zum Kochen bringen. Gut 5 Minuten weiterkochen lassen, bis das Zuckerwasser sirupartig eingekocht ist.

Nun vom Herd ziehen, die Gewürze einrühren und nochmal ein paar Minuten ziehen lassen und im Anschluß mit einem Mulltuch filtern und in die sauberen Flaschen füllen.
Das Filtern erübrigt sich, wenn man einen Teefilterbeutel zur Hand hat, worin man die Gewürze einwickelt, den Beutel verknotet und für mind. 15 Min. in das Zuckerwasser zum Ziehen legt.

Erkalten lassen und kühl lagern! Verschenken oder selbst genießen. :-)











Viel Freude beim Verschenken,
Rebecca






Dienstag, 16. Dezember 2014

Sürülebilir Ton Balığı ve Avokado ile Ekmek Üstü

Sabah sabah canım ton balığı çekince böyle bir şey yaptım. Evdekiler sevince sizlerle de paylaşmak istedim.

Tabi ki amacım burda ton balığı ezmesinin tarifini vermek ama benim yaptığım gibi ekmek üstüler hazırlamak isterseniz kullandığım malzemeleri ve asıl yaptığımı da yazacağım.


Ton Balığı ezmesinin olmazsa olmazı mayonez. Mayonez sayesinde sürülebilir güzel bir kıvam kazanıyor. Her markanın light mayonezi var mı bilmiyorum, ben light mayonezde Heinz, klasik mayonezde de Hellmann's kullanıyorum. Bu tarifte zaten balık yağlı olduğu için ligt kullandım ama siz normal mayonez de kullanabilirsiniz.



Ayrıca genel bir kanı vardır, yiyeceklerin light versiyonları ile klasik versiyonları arasınd açok bir kalori farkı olmaz diye. Mayonezde, en azından benim kullandığım markalar arasında, oldukça yüksek ve kayda değer fark var. Bu yüzden mayonez seviyorsanız ve light kullanmak isterseniz Heinz Light mayonezi gözüm kapalı öneririm.

Sürülebilir Ton Balığı ve Avokado ile Ekmek Üstü





4 kişilik

Ton Balığı Ezmesi

320 gr konserve ton balığı (tercihen bütün dilim)
4 yemek kaşığı mayonez ( Ben Heinz mark
2 diş sarımsak
Tercihen taze baharat (ben 5-6 yaprak biberiye kullandım)

Ton balığını iyice süzüp mutfak robotuna alıp üzerine mayonezi ve 4 er parçaya böldüğünüz sarımsakları ve kullanacaksanız baharatı ekleyin ve kremamsı bir kıvam alana kadar robotta çekin. (veya el blendrı ile) Sürülebilir ama çok hafif pürüzlü bir kıvam alıyor, humus gibi biraz. Sürülebilir ton balığı ezmeniz hazır.

Ekmek üstü hazırlamak için


Ton balığı ezmesi
Tercihen tam tahıllı ekmek dilimleri
1 küçük boy mor tatlı soğan (veya taze yeşil soğan)
1 tane avocado
cherry domatesler
taze baharat
mısır
varsa yaban mersini veya frenk üzümü

Ekmekleri tavada, fırında veya makinada çok fazla olmadan, iyice kurutmadan kızartın.
Avocadoyu soyup dilimleyin. Domatesleri dilimleyin. Ton balığı ezmesine 2 yemek kaşığı mısır karıştırın.
Ekmeklerin üzerine avocado dilimlerini yerleştirip ton balığı ezmesi sürün. Üzerine domatesleri bırakın ve minik minik doğradığınız soğanı serpiştirin. Taze baharatlar ve meyvelerle süsleyin.



Montag, 15. Dezember 2014

Çöp Site Yapmaktan Korkmayın

Blog yazarı olmak başlı başına belirli teknik bilgi ve donanım isterken, sıfırdan bu işe soyunmak ancak cesur insanların atacağı bir adımdır. Tarih çok az cesur insanı Kahraman yapmıştır. Amacınız kahraman olmak değilse, blog yazmaya hemen bugün başlamalısınız. Blog Hocam ı takip ettiğinize göre hepiniz blog yazarlığının belli bir evresinde olmalısınız. Kiminiz daha yeni emeklemeye başlamadınız, kiminiz sitenize ziyaretçi çekme derdine düştünüz, kiminiz ise artık meyveleri topluyorsunuz. Meyveleri toplayan yazarları blog yazmaya başladığı günlere götürecek, emekleyen ve arayış içine olanlara yol göstermesini hedeflediğim Çöp Site Yapmaktan Korkmayın adlı yazım için BH ye hoş geldiniz.

 

Blog yazarlığı üzerine üç bölümden oluşan yazımızın ilk paragrafını, işin henüz başında olanlar için yazıyorum. Blog yazarlığı aşama kaydetme üzerine kurulmuş bir sistemin önemli halkalarından biridir. Öncelikle bu sistemin ne olduğunu kavramak gerekir. Blog yazmak lise yıllarında bir şeyler karalamaya benzemez. İçimi dökeyim rahatlarım yada ben farklıyım, hayatımı yazsam roman olur demekle de bir şey olmaz. Peki nasıl olur? Bunu zamanla öğreneceksiniz. Benim sizler için üzerinde duracağım konu ise, blog yazmaya başladığınızda olmuyor, bu temanın şusu eksik, diğerinin rengi kaçık, bu konuyu yazmaktan sıkıldım gibi mazeretlerle çöp site oluşturup bu işten sıkılmanız. Geriye dönüp baktığınızda arkanızda üç beş tane çöp site bırakmamışsanız daha gideceğiniz çok yol var demektir. Çok nadir istisnalar hariç. Evde yazar gibi. Yanılmıyorsam ilk seferinde tutturdu bu işi.

 

Bu iş teknik bilgi gerektirir demiştim ya, işte siz farkında olmadan o beğenmediğiniz çöp sitelerde buna sahip oluyorsunuz. Saatlerce araştırıp yaptığınız bir yeniliğin sevinci ile sayfanızı yayınladığınızda sizden başka beğenen olmayınca, bir şeylerin yanlış gittiğini daha iyi anlıyorsunuz. Tüm çabanıza rağmen google aramalardan trafik alamıyorsanız. Gözünüz aydın nur topu gibi bir çöp siteniz oldu demektir. Bir saniye hemen moraliniz bozulmasın. Bu sizin bir sonraki blogunuzda yere daha sağlam basmanızı sağlayacak. İkinci, üçüncü denemelerinizde de farklı farklı sebeplerden dolayı yine sitenizin çöp site kategorisinde yer alması muhtemeldir. Çünkü siz sıfırdan başladınız. Düşmeden yürüyemez, yürümeden koşamazsınız. Bu sebeple Çöp Site Yapmaktan Korkmayın! Diyorum.

 

Bende tıpkı sizler gibi deneme yanılma yöntemini kullandım. Kuş uçmaz kervan geçmez yazılarım çok oldu. Yukarıda kırmızı renkle belirttiğim cümle öylesine laf olsun torba dolsun diye söylenmiş bir şey değil. Bu işte aşama kaydedemeyen, kendini kaybeder. Sizlerde gelişime açık olmalısınız. 5 yıldır bu işin içindeyim. 6 ay kimsenin uğramadığı sitemde oldu. Bir gece 55.000 kişi gördüğüm sitemde.

 

İlk yorumu almak için aylarca beklediğim zamanları da yine ben yaşadım. Bugün tüm deneyimimi E Aktuel Ürünler adlı blog için kullanıyorum. Sonuçlar ise beni memnun edici noktada. Tam bir aylık site. İşte size rakamlarla Çöp Site Yapmaktan, Google Uyumlu Blog yapmaya geçişin bir göstergesi.

 

istatistik

 

İlk hafta 13 Kasım 2014 tarihinde 113 olan sayfa görüntülenme, 1 ayın sonunda 600 ortalamayı yakalamış durumda. Peki ne yaptım da bunu rakamları 1 ayda yakaladım. Bu trafiğin kaynağı ne?  % 68 Organik aramalar desem daha da şaşırırsınız değil mi? Evet arkadaşlar işin sırrı çöp site yapmaktan geçiyor. Korkmayın ben 1,5 yıl emek verdiğim siteyi bir gecede sildim attım. Edindiğiniz tecrübe sizin en büyük karınız olacak. Sadece 1 aylık olması sizi şaşırtmasın. Ardında Blog Hocam da geçen onlarca saat, Ehli Blog da okunan bir düzine makale, Evde Yazar ın gece kokan çiçeği "Adı Şebboy muşu var". Daha ismini yazamadığım bir yığın  blogcu.

 

Çok fazla değil 3-5 tane kaliteli ve düzenli içerik giren blog takip edip, gelişimizi sürdürmeniz kendinize blogunuza yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

 

Yazar Hakkında: Merhaba ben Selahattin Barışkan, 2010 yılında Dünyanın en büyük çöplüğü olarak gördüğüm İnternet ortamına sıfır bilgi ile giriş yapan, ardında 6 tane çöp site bırakan, bugün bilgi ve birikimimi E Aktuel Ürünler .com için kullanan sizin gibi biriyim.

Sonntag, 14. Dezember 2014

In aller Schlichtheit



Nicht sonderlich üppig, sondern schlicht und einfach - so ist mir die Weihnachtsdeko am liebsten. Und ganz streng genommen, ist sie wohl auch eher winterlich geworden. Das kleine Lichter-Häuschen liebe ich sehr und tatsächlich besitze ich es schon seit meinen Bloggeranfängen und immer wieder schummelt es sich auf ein Foto. Am allerliebsten in Begleitung von kleinen Fröbelsternen (eine schöne Bastelanleitung für die Sterne findet ihr übrigens hier), Zieräpfelchen und Zweigen vom letzten Spaziergang.






Und wie sieht es bei euch aus? Eher minimalistisch oder darf es an Weihnachten auch mal ein wenig mehr sein?

Ich wünsche euch einen schönen 3. Adventsonntag und habt es noch schön gemütlich!
Alles Liebe,
Rebecca




Sarımsak ve Tereyağlı Düğümler


 


Günaydın!!!!

Dün denediğim bu tarifi hemen paylaşmak istedim çünkü hem çok lezzetliler hem de yapımı kolay.

Tarif Simply Recipes'ten. Ben bu hamuru yapmak yerine hazır satılan pizza hamurlarından kullanabilirsiniz yazısını okuduktan sonra hamuru değişik yapmaya karar verdim çünkü pizza hamurunu sevmiyorum. Benimki daha poğaçamsı oldu yani, isterseniz siz orijinal tarifi de uygulayabilirsiniz ama benim tarifini verdiklerim pofuduk pofuduk oluyorlar eğer üstüne yumurta sürerseniz. Sürmezseniz üstü daha çıtır içi yumuşacık oluyor. 2 tepsi 1 saat içinde bitti bizim evde, öyle söyleyeyim.

Bir de... Ben hamuru mayalanması için fazla bırakmıştım, o sırada panna cotta sosu hazırlıyordum ve dalmışım kalmış öyle. O yüzden şekillendirirken az biraz sıkıntı çektim, benimkiler düğümden ziyade şekilsiz oldu :D siz  buradan nasıl düğümleyeceğinize bakabilirsiniz.


Hamur mayalamayı pek sevmiyorum, her seferinde korkuyorum kabarmayacak diye ama hiç kabarmadığı da olmadı şansıma. Bir de ben çok abartıyorum mayalamaya bırakırken, önce streç filmle sarıp bir poşetin içine alıyorum onu da sıkı sıkı bağlıyorum. Sonra kendi yün hırkalarımdan birine sarıyorum kabı :) Hatta mayalarken de mayalarla konuştuğum oluyor, "bak lütfen kabarın tamam mı, zaten çok minik minik tatlı tatlı şeylersiniz. kabarın lütfen:((" en son annemin dediğine göre bu haldeymişim mayalama yaparken ahaha. Bilmiyorum,  artık neden böyleyim.

Tarifi yazmama da pek gerek kalmadı aslında ama yine de hem daha yumuşak, pofuduk bir sonuç elde etmek isterseniz hem de türkçe olsun isterseniz buyrun:

Sarımsak ve Tereyağlı Düğümler





Hamur

1 su bardağı el yakmayacak kadar sıcak su
2 yemek kaşığı/ 1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
3.5-4 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt tozu (varsa, yoksa mayalı suyu yarı yarıya süt ile yapabilirsiniz veya hiç süt kullanmayabilirsiniz)




Sıcak suya mayayı ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırmadan bekleyin. 5 dakika sonra  şeker ve tuzu ekleyip  hafifçe karıştırın ve 7-8 dakika daha aktif hale gelmesi için bekleyin.

Unu ve süt tozunu bir yoğurma kabına alıp üzerine mayalı suyu, yağ, yumurtayı ekleyip karışırın. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur olacak, eğer çok yapışkansa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hamurun ağzını streç film ile kaplayıp oda ısısında bir yerde en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamur yükselip, kabarınca parçalar koparıp, örgü, düğüm gibi şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine bir fırça yardımı ile hafif hafif zeytinyağı sürün. Tepsiyi çok bastırmadan streç film ile kaplayın ve yaklaşık 1 saat daha fırında bekletin, kabarmaları için. (ben bunu yapmadım, bunu yerine fırını 75C'y ayarlayıp içinde 10 dakika kadar beklettim. yine de kabardılar. )

Hamurların boyutu hemen hemen 2 katına çıkınca 200C fırında 12-15 arası üzerleri kızarana dek pişirin.

Hamurlar pişerken siz tereyağlı sosu hazırlayabilirsiniz.



Tereyağ ve Sarımsaklı Sos

4 yemek kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
8-10 dal maydonoz (veya severseniz daha fazla)

Sarımsak ve maydonozu minik minik doğrayıp tereyağında 1-2 dakika kavurun. Pişen poğaçaların üzerine gezdirin veya sürün.







Samstag, 13. Dezember 2014

Ekşi Süt ve Karamelize Muzlu Pankek


Artık üşenmeyi bırakıp blogla daha çok ilgilenmeye karar verdim. Kendimi ikna ettim bu postu sabaha kadar yayınlamış olacağım haha.



Özellikle kahvaltı için çok lezzetli ve sıradanlıktan uzak bir pankek tarifi. Eh, ben pankeki nutella veya reçelle falan hiç sevmiyorum. Taze yapılmış meyveli soslar veya sadece akçaağaç şuruu ile seviyorum.

Ekşi sütten kastım elbette bozuk süt değil. Limon veya sirke ile ekşitilen sütten bahsediyorum. Buttermilk içeren reçetelerde buttermilk yerine ekşitilmiş süt kullanıyoruz çoğunlukla Türkiye'de, çünkü buttermilk veya türkçe adıyla yayıkaltı sütü bulmak çok zor.

2-3 gün önce kahvaltıya yaptım bunları, herkes çok sevdi. Kahvaltıda değişik bir şeyler yemek isterseniz denemenizi tavsiye ederim, eminim sizinkiler de bayılacaklar.


Ekşi Süt ve Karamelize Muzlu Pankek Tarifi



MALZEMELER (yaklaşık 4-5 adet orta boy pankek için)


Pankek

3/4 su bardağı süt (180 ml)
2 yemek kaşığı elma sirkesi veya limon suyu
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2.5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağv veya sıvıyağ
İsteğe bağlı vanilya


Süte sirkeyi ekleyip, yaklaşık 10 dakika sütün kesilip katılaşması için bekleyin. 
Süt kesilince karıştırıdığınızda süt kreması gibi yoğun bir kıvamı olacak, kullanmaya hazır demektir. 

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
Başka bir kasede yumurta ve tereyağını bir çatal yardımıyla çırpın. Yumurtalara sütü ekleyip karıştırın. 
Kuru malzemelerin ortasına bir delik açıp sütlü karışımın yarısını ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırın, pürüzsüz hale getirin. Daha sonra kalan sıvı karışımı ekleyin ve tekrar pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 
Pankekleri çok hafif yağlanmış tavada pişirin. 
Ben her pankek için 1 kepçe hamur aktarıyorum tavaya. Yalzın kepçeniz çok derin veya büyükse fazla olabilir. Hamur akıttıktan sonra üst tarafı köpük köpük olmaya, kenarları kurumaya/pişmeye başlayınca diğer tarafını çevirebilirsiniz.


Karamelize Muz

3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 muz 

Üzerine serpiştirmek için
Badem, ceviz veya fındık
Dilerseniz akçaağaç şurubu


Toz şekeri kalın ve eşit tabanlı bir tavada şekerin rengi altın sarısı/amber renk alana dek karamel haline getirin. Daha sonra ocaktan alıp, oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Tekrar ocağa alıp 1.5-2 parmak kalınlığında dilimlediğiniz muzları ekleyin ve muzlar da altın sarısı/amber bir renk alana dek soteleyin. 

Pankeklerinizi karamelize muz ve kuru yemişlerle servis edin. 

Afiyet Olsun!

[Nachmachtipp] Goldene Lichterkette





Die Tage im Moment sind kurz und dunkel. Und damit es auch schön gemütlich wird, brennen überall Kerzen und zusätzliche Lichter. In den letzten Tagen ist daher diese Lichterkette enstanden. Sie ist aus Papier und sehr leicht selbst zu machen. Und wenn dafür Platz ist, lässt man sie einfach das ganze Jahr über hängen.




Für die Lichterkette brauchst du:

LED Lichterkette (klick)
○ Zeichenkarton in beliebiger Farbe
Kreisschneider (klick)
○ doppelseitiges Klebeband, Klebestick etc.
○ Schere

So gehts:


1.Mit Hilfe des Kreisschneiders gleich große Kreise aus dem Papier schneiden.
Meine sind 10cm groß.
2. Den ausgeschnittenen Kreis einmal mittig falten und auseinanderschneiden ( Bild 3 ).



4. + 5. Die eine Hälfte des Kreises mittig knicken.
6. Das doppelseitige Klebeband anbringen, das Lämpchen mittig ansetzen und den Schirm zusammenfalten und kleben. Fertig und Licht an!






Alles Liebe und ein wunderschönes 3. Adventwochenende für Euch,
Rebecca