Mittwoch, 15. Oktober 2014

[Nachmachtipp] Blätterzauber aus Fimo



Es muss ja nicht immer Rot, Orange und Gelb sein. Stimmungsvolle Herbstdeko funktioniert auch ganz dezent und filigran, luftig leicht, in zarten Farben. Und so hat mein heuriger Herbststrauch ein weiß-goldenes Blätterkleid verpasst bekommen. Zuvor habe ich mir beim letzten Spaziergang ein paar Äste ausgesucht die ebenfalls ein weißes Tauchbad bekamen...







Du brauchst:
Modelliermasse
○ Ausstecher (Ahorn, Eichenblatt oder Ausstecher mit Blattprägung)
○ feines Schleifpapier
Rollstab
außerdem könnt ihr zum Prägen der Blätter alles mögliche verwenden, Stifte, Pinsel, Wattestäbchen,..
○ Acrylfarbe
○ Heißkleber
○ Ast
Goldpapier




So gehts:
Die Knetmasse mit dem Rollstab dünn ausrollen und die verschiedenen Blätter ausstechen. Die Kanten könnt ihr mit angefeuchteten Fingern ganz vorsichtig begradigen. Der Rest lässt sich ganz einfach nach dem Trocknen abschleifen.

Bei den Ahorn und Eichenblatt Ausstechern, die ohne Prägung sind, könnt ihr die verschiedensten Muster mit Hilfe von einem Kugelschreiber, Pinsel oder Stiften, erstellen.

Gut aushärten lassen, mit der Wunschfarbe bemalen und mit Heißkleber auf einen Ast kleben.
Ergänzend könnt ihr noch Blätter aus schönem Papier schneiden und den Ast damit schmücken.







Wie sieht denn eure Herbstdeko aus? Kräftig leuchtend oder dezent zurückhaltend?

Alles Liebe,
Rebecca


Montag, 13. Oktober 2014

[Dekoidee] Bring a bit of nature inside!


Jetzt im Oktober ist es die ideale Zeit, um die Farbenpracht aus der Natur in die eigenen vier Wände zu holen. Ich liebe diese natürliche Deko mit Naturmaterialien sehr und das nicht nur, weil ein großer Teil davon kostenlos ist, sondern auch, weil man bei der Herbstdekoration so gut wie nichts falsch machen kann. 

Während man im Frühling oft nur im Blumengeschäft und auf Märkten fündig wird, so reichte es jetzt ganz oft aus, einfach mit offenen Augen durch die Gegend zu laufen. Pure Natur im Überfluss:

Laub in allen Schattierungen und Formen, Hagebutten, Eicheln, Kürbisse, Kastanien und Nüsse..





Für den heute eher grauen und trüben Wochenstart habe ich mir einen kleinen Farb-Booster gegönnt. Ganz schlicht auf einem einfachen Holzbrett mit einer roten Gerbera, ein paar getrockneten Blättern und kräftig strahlenden Hagebutten. Ganz einfach, aber wirkungsvoll.

Euch wünsch ich einen schönen Montag und alles Liebe,
Rebecca









Sonntag, 12. Oktober 2014

İNCE KİTAPLAR

Bu aralar ince kitaplara merak sardım. Bu benim için keşif oldu gibi. Kitapçıya girip, hemen kitapların önünde durup, ne kadar ince kitap varsa, yazarları farklı olmak kaydıyla hepsini incelemeye başlıyorum. Hayat kısa, okunacak , tadına bakılacak çok yazar var. 100 sayfanın altında, 80, 70, 60 sayfalık ne kadar kitap varsa, alıp okumaya başladım. Hem çok kitaba daha az para ödüyorum. Bu esnada daha fazla yazar tanıyıp, hoşuma giden yazarları devam ettirmek daha iyi olacak. Neredeyse son 4 günde , 4 kitap bitirdim. Bu arada birlikte okuduğum kitaplar bir kenarda, başucumda bekliyor. Bu hızı ve düzeni şu anda devam ettirmek istiyorum.

Hepsini çok beğendim. Stefan Zweig ve Marquez 'in diğer kitaplarını mutlaka okuyacağım.
Ve Kafka tabii.
Hepsinin özetini ve beni neyin etkilediklerini daha sonra paylaşmak istiyorum.
 
 
Sırada ki kitaplarım da bunlar...
 
Tavsiyeniz var mı ?
 
 

Samstag, 11. Oktober 2014

3 Malzemeli Nutellalı Kurabiye Tarifi



Her şey gecenin bir yarısı kurabiye sayıklamamızla başladı. Kardeşim o saatte markete gidip, çikolata, yumurta ve nutella aldı ki aklımdaki "çikolata parçalı, muzlu ve nutellalı kurabiye"yi gecenin saat 2'sinde bile olsa yapalım, o saatte de yiyelim diye. Çocukcağız o saatte onları alıp geldi ama ben kurabiye yapmaya başlamak üzereyken fark etim ki pasta-kek yaparken kullandığımız market tipi tereyağı yerine sadece annemlerin yumurta ve pilav yapımında kullandıkları ağır kokulu, halis mulis köy tereyağı vardı, tuzlu.

Ne yapsak ne yapsak derken aklıma sadece tahin, un ve pudra şekeri ile yapılan tahinli kurabiye geldi ama onu da benden başka seven yok evde. Sonra dedim ki ha tahin ha nutella! haha, şöyle bir bakınıca 4 malzeme ile yapılan nutellalı muffinleri de görünce tamam dedim, bu iş olur.

Nutella.

Un.

Yumurta.

Kurabiye! İçi nutella dolu!

Kurabiye! Dışı ağızda dağılan, içi yumuşak ve nutella dolu. Eti Tutku'yu sevenler buna bayılacaklar. Kurabiyenin dığı biraz o kıvamda oluyor. Heralde Nutellanın içindeki yağ ve şekerden, bilmiyorum.

Kurabiye! Nutella sevmeyen bana bile nutella yediren kurabiye!

Seveceksiniz, emin olun.



Gelelim tarife, hmm... Dikkat etmeniz gereken ne var? Yok galiba bu sefer bir şey, çok kolay bu kurabiyeler.


Oh! Buldum, içini dolduracağınız için  dolduracağınız kadar nutellayı soğutursanız daha kola, bulaşmadan akmadan yaparsınız. Ben bunu düşünemedim, vıcık vıcık nutella ile çalışmak zorunda kaldım fotoğraflardan da görüldüğü gibi. Bir de 400 gr'lık kavanozlar yetmiyor, en az 1.5 kavanoz nutellaya ihtiyacınız var.

3 malzeme dedim diye illa 3 malzemeli olacak da değil ya! Fındık veya çikolata parçaları ekleyebilirsniz. Veya içini dolduruken bir dilim de muz koyabilirsiniz ki ben yaptım, tadı çok güzel oldu ama kurabiyelerin tabanını yumuşatıyor, onu belirteyim.

Fındık çok güzel olacak, onu da aşağıda anlatacağım eğer eklemek isterseniz.


3 MALZEMELİ NUTELLALI KURABİYE




Malzemeler:


15-18 kurabiye için


  • 4 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında nutella. (Bu neredeyse 300 gram ediyor.) + Yine 3-4 yemek kaşığı kadar daha dolapta soğutulmuş nutella. Kısacası bol bol nutella. 
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz. ( bu 4. malzeme sayılır mı? Sayılmasın:(  herkesin evinde tuz var. Hem istemezseniz koymazsınız. Ben sevdiğim için koyuyorum.) 


(fındıklı iç harcı yapmak isterseniz 1 çay bardağı orta dövülmüş/çekilmiş fındık kırığı)

Tepsiye sermek için pişirme kağıdı.

Metod:


Oda sıcaklığındaki nutellayı büyük bir kaseye alıp, yumurtayı ve tuzu üzerine ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Nutellanın kremamsı yapısı değişecek, daha yoğun, hafif pürüzlü bir dokusu oluyor.

Unu, karıştırdığınız nutella ve yumurtaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım biraz koyulaştıktan sonra elinizle hamur unu tamamen yiyene kadar yoğurun. Sert ve bölünen bir hamur elde edeceksiniz.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve parmaklarınızla bastırarak avuç içi kadar açın. İçine, 1 çay kaşığı soğuk nutella ekleyin ve hamuru kapatıp elinizle hafif yassı şekil verin.

Eğer bu zor geldiyse, cevizden daha küçük bri parça koparıp, aynı şekilde yassılaştırın ve üzerine daha küçük bir hamur parçasından yaptığınız diğer yassı hamuru kapayın. Kenarlarınu birleştirip, yuvarlayıp elinizle yine hafif yassı bir şekil verin.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

175C önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından ilk aldığınız hali yumuşak olacak ama biraz soğuyunca kurabiye kıvamına geliyor.


Fındıklı iç yapmak için, nutellayı dolaba koymadan önce 1 çaybardağı dövülmüş fındıkla karıştırıp öyle soğutun, kurabiye hamurlarının içini bu karışımla doldurun. En altta bir de içinde muz olan hali var. İsterseniz siz de bir dilim muz ekleyebilirsiniz nutellanın üzerine. 


           
            


 

Freitag, 10. Oktober 2014

Arşivinizle Yapabileceğiniz 3 Şey

Muhtemelen hepinizin bildiği, basit fakat blogunuza büyük fayda sağlayacak küçük bir blog egzersizini hatırlatmak istiyorum.

 

Bazılarımız aylardır, bazlılarımız yıllardır blog yazıyor. Kimimizin arşivinde yüzlerce, kimimizin arşivinde binlerce yazı var. Çoğu emek harcanmış, değerli yazılar. Peki üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra bu değerli yazıların üzerini örecek miyiz? Elbete hayır!

 

Arşivinizi zaman zaman ziyaret ederek hem blogunuzu geliştirecek, hem konu sıkıntısı yaşadığınızda size yardımcı olacak, hem de trafiğinizi artıracak aksiyonlarda bulunabilirsiniz. Bunlar neler mi? İşte blogunuzun arşiviyle yapabileceğiniz şey:

 

arşiv

 

1. Yazılarınızı Güncelleyin

 

Eski tarihli yazılarınızda pek çok güncelleme yapılabilir. Yazıda yer alan kırık linkler düzeltilebilir, eksik veya yeni bilgi varsa ilave edilebilir, silinmesi gereken bölümler silinebilir.

 

Bunu her yazı için yapmak elbette mümkün değil ama özellikle çok okunan yazılarınızı sürekli güncel tutabilir, diğer yazılarınıza bağlantı verebilir, hatta bu yazıların içerisine reklamlar ekleyebilirsiniz.

 

Tabi işin bir de diğer boyutu var. Anahtar kelime araştırması yaptığınız ve çok fazla organik trafik hedeflediğiniz yazılarınıza Google’dan pek ziyaretçi gelmiyorsa da bu yaınızı güncelleyebilirsiniz.

 

Görseller ekleyip alt ve title etiketleri eklemek, yazı başlığını değiştirmek, yazıya anahtar kelime içeren yeni ve faydalı metinler eklemek yazınızın SERP performansını arttırabilir.

 

2. Sosyal Medyada Paylaşın

 

Çoğumuz çeşitli otomasyon araçlarını kullanarak yazılarımızı yayınlar yayınlamaz sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Peki sonra? Unutmayalım ki hergün yeni ve farklı kişiler sizi takip etmeye başlabilir. Bu kişlere veya yazınızı bir şekilde okumamış eski takipçilerinize hatırlatmak amacıyla eski yazılarınızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

 

Bu yöntemi tüm azılarınıza uyguladığınızda, her defasında farklı başlıklar kullandığınızda ve farklı tarihlerde paylaştığınızda trafiğinizde hiç ummadığınız kadar artış olacağının garantisini verebilirim.

 

3. Yeni Bir Yazı Oluşturun

 

Hepimizin yazacak konu bulamadığı dönemler olmuştur. Bu dönemlerde arşivinizi kullanarak ve çok az zahmete girerek ilgi çekici yazılar oluşturabilirsiniz. İşte size eski yazılarınızı kullanarak yeni yazılar oluşturabileceğiniz birkaç fikir:

 

  • 2014’te en çok okunan X yazı
  • En çok yorum alan X yazı
  • Okuyucuların en çok sevdiği X yazı
  • Google’ın en çok ziyaretçi gönderdiği X yazı

 

Bu örnekler çoğaltılabilir elbete. Sizin de konuyla ilgili öneri, fikir ve deneyimlerinizi okumak isteriz. Paylşırsanız sevinirim.

Donnerstag, 9. Oktober 2014

Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye

beyaz çikolatalı yaban mersinli lavantalı kurabiye


Fırından gelen kurabiye kokusu... 

Bir de beni böyle etkileyen pişen kek kokusu var. İkisine de bayılıyorum, o kokuyu almak apayrı bir zevk benim için. Çok kurabiyeci bir insan da değilim halbuki ama söz konusu çikolata parçalı bir kurabiyeyse işler değişiyor. Normalde kendim yemek için bir şeyler pişiren biri değilim, çok üşeniyorum onun için ama bu kurabiyeler... merhaba, tamam kendimdeyim. Bunları fotoğraflarken ne yazık ki kameram yanımda değildi, iphone kamerasıyla olduğu kadar artık. Görüntüleri de kokuları gibi harikaydı. Kokuları da haliyle tatları gibi. 

Ah, söylemeden geçmeyeyim ben çeşit  çeşit yaptım kurabiyeleri; lavantalı beyaz çikolatalı, sadece beyaz çikolatalı, bitter çikolatalı. Lavantayı sırf denemek için ekledim ve ilk ısırdığımda yakınlarda olsaydınız gözlerimde oluşan kalpleri de görürdünüz. Lavanta seviyorsanız en azından yarısını lavantalı deneyin siz de benim gibi. 

Limon? Neden olmasın, sadeye de lavantalıya da limon ekleyebilirsiniz seviyorsanız. Ben limonlu yabanmersinli, limonlu lavantalı kek yediğim için son günlerde limon eklemedim. Siz istiyorsanız ekleyiverin 1 limonun rendelenmiş kabuğunu. 

Siyah çikolata?  Onu da kattım, inanılmazdı. %70 bitter kullandım. 


Tarife gelince, size kurabiyenin sade halini yazacağım sonra da ayrı bir liste olarak eklenecek malzemeleri yazacağım. Kombin size kalmış :) 



Çikolataları iri doğrayın. 

Beyaz çikolataları kurabiyeleri fırından alır almaz üzerlerine batırmak en güzeli bu tarif için. 

Eğer bitter çikolatalı da yapmak isterseniz beyaz çikolata ve lavanta miktarını yarıya indirin, hamuru ikiye bölüp bir kısmına yabanmersini, limon kabuğu ve lavanta katın. Diğer yarısına yabanmersini ve çikolataları.

Dondurucuda yarım saat bekletme kısmı önemli. Bunu es geçmemeye çalışın.

Bitter ve sütlü çikolatalı yabanmersinli kurabiye


Çay. 

Kahve. 

Süt. 

Neyle isterseniz onla tüketin.


Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler
  • 1 yumurta, oda sıcaklığında
  • 110 gr tereyağ, oda sıcaklığında olacak
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı esmer toz şeker (yoksa beyaz toz şeker)
  • 1 çay bardağı toz şeker(100gr)
  • yarım çay kaşığı tuz (mümkünse deniz tuzu)
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
  • vanilya

  • 160 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı taze yaban mersini veya 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı yenebilir lavanta(rondoda toz haline getirilmiş) veya 1 limonun kabuğunun rendesi

**Yarısını bitter çikolatalı yapmak isterseniz üstteki malzemeleri yarıya indirin:
  • 80 gr bitter çikolata ve 40 gr sütlü çikolata kullanın. Bitter çikolatalı kurabiyeler için lavanta kullanmayacaksınız bu yüzden beyaz çikolatalılara 1 tatlı kaşığı yerine 1 çay kaşığı lavanta eklerseniz yetecek.




Hazırlanışı:

*-Çikolataları Doğrayın. Bunun için tırtıklı bir bıçak işinizi çok kolaylaştırcak. Bitter çikolatalı da yapacaksanız onları da doğrayın. Yabanmersinlerini yıkayıp 3-4 kat peçeteye veya temiz bir havluya sarıp kurumaları için bırakın. 


-Çırpma kabına tereyağını alıp 30 saniye kadar krema kıvamı alana dek çırpın. Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karışım pürüzsüz olana dek 2-3 dakika çırpın.


-Karışıma yumurtayı ekleyip iyice karışana dek tekrar çırpın. (2 boy yapacaksanız yumurtaları teker teker ekleyin) (sıvı vanilya veya çubuk vanilya kullanacaksanız bu aşamada ekleyin)

-Unu, lavanta tozunu,limon kabuğunu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin düşük seviyede karışım unu yiyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. (Vanilin kullanacaksanız bu aşamada unla beraber eleyin) 



*Eğer bitter çikolatalı kurabiyeler de yapacaksanız hamuru ikiye ayırın. Yarısına doğradığınız kakaolu çikolataları ve yabanmersinin yarısını ekleyip karıştırın. Diğer yarısına ise kullanacaksanız lavanta ve limonu ekleyip karıştırın, daha sonra yabanmersinlerini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolataları kurabiye pişikten sonra kullanacağız. 


-Karışımı en az yarım saat dondurucuda bekleteceğiz, bunun için streç filmle kaplayın ve dondurucuya koyun. Bu aşamayı geçerseniz, hem hamur iyice oturmaz hem de yumuşacık hamurla çalışmak zor olur. Hamuru dolaba koyduktan sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serin.

-Hamuru dolaptan alıp, fırını 180Cye ayarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit parçalar halinde hamuru bırakın. Bunun için dondurma kaşığı biçilmiş kaftan, ama yoksa bir yemek kaşığı ve tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Yemek kaşığı ile doluca hamur alıp tatlı kaşığı ile düzeltelerek tepsiye bırakın.



-Kurabiyeleri yaklaşık 12-15 dakika  üzerleri ve kenarları hafif kızarana dek pişirin. Fırından alınca lavantalı olanların üzerine irice doğradığınız beyaz çikolata parçalarını batırın. Fırından sıcakken yumuşak olacakları için bu işlemi çabuk halledin, soğuyunca kurabiyeye dönüşüyorlar :)






[Nachmachtipp] Makramee Hängeampel




Schon seit geraumer Zeit schleiche ich um das Thema Makramee herum. Und wer kennt sie nicht: die aufwändig geknüpften Blumenampeln aus Jute und Sisal mit eingeflochtenen, dunklen Holzkugeln, die vor gefühlten 100 Jahren von der Wohnzimmerdecke baumelten. Ich seh´mich schlagartig in meine Kindheit in den 80ern zurückversetzt. Und jetzt sind die Old-School-Blumenampeln wieder voll im Trend. Also habe ich mich an einer Light Version versucht und bin mit ihrer schlichen Optik ganz zufrieden. Und so bekommt ihr ganz einfach eure Blumen, Vasen, Kerzen oder auch Obstschalen zum Schweben:






Du brauchst:
○ dicke Schnur
○ Gardinenring, Plastikring oder Armreif
○ Holzkugeln
○ Blumentopf, Glas, Schüssel oder was immer ihr aufhängen möchtet
○ Schere

So geht´s:

Für die Blumenampel schneidet ihr nun 8 x ca.1m lange Teile von der Schnur ab. Alle Schnüre durch den Ring ziehen und direkt darunter verknoten. Nun die Schnüre in 4 Zweierpaare aufteilen und ca. 40cm weiter unten in jedes Paar auf gleicher Höhe einen Knoten knüpfen.

Anschließend nehmt ihr die Enden der Zweierpaare und verknotet diesen ein Stück weiter unten wieder mit der jeweiligen Nachbarschnur. Wer mag, kann auch zwischendurch immer wieder kleine Perlen oder Holzkugeln auffädeln.
Je nach Größe eures Blumentopfs wiederholt ihr diese Knüpftechnik, bis eine Art Netz um den Topf entstanden ist.

Aus den Enden aller 8 Kordeln einen Knoten machen und die zu langen überstehenden Enden abschneiden.







Ich wünsch euch viel Freude beim Knüpfen und bin gespannt, was ihr zu diesem Comeback sagt.

Alles Liebe,
Rebecca