Samstag, 11. Oktober 2014

3 Malzemeli Nutellalı Kurabiye Tarifi



Her şey gecenin bir yarısı kurabiye sayıklamamızla başladı. Kardeşim o saatte markete gidip, çikolata, yumurta ve nutella aldı ki aklımdaki "çikolata parçalı, muzlu ve nutellalı kurabiye"yi gecenin saat 2'sinde bile olsa yapalım, o saatte de yiyelim diye. Çocukcağız o saatte onları alıp geldi ama ben kurabiye yapmaya başlamak üzereyken fark etim ki pasta-kek yaparken kullandığımız market tipi tereyağı yerine sadece annemlerin yumurta ve pilav yapımında kullandıkları ağır kokulu, halis mulis köy tereyağı vardı, tuzlu.

Ne yapsak ne yapsak derken aklıma sadece tahin, un ve pudra şekeri ile yapılan tahinli kurabiye geldi ama onu da benden başka seven yok evde. Sonra dedim ki ha tahin ha nutella! haha, şöyle bir bakınıca 4 malzeme ile yapılan nutellalı muffinleri de görünce tamam dedim, bu iş olur.

Nutella.

Un.

Yumurta.

Kurabiye! İçi nutella dolu!

Kurabiye! Dışı ağızda dağılan, içi yumuşak ve nutella dolu. Eti Tutku'yu sevenler buna bayılacaklar. Kurabiyenin dığı biraz o kıvamda oluyor. Heralde Nutellanın içindeki yağ ve şekerden, bilmiyorum.

Kurabiye! Nutella sevmeyen bana bile nutella yediren kurabiye!

Seveceksiniz, emin olun.



Gelelim tarife, hmm... Dikkat etmeniz gereken ne var? Yok galiba bu sefer bir şey, çok kolay bu kurabiyeler.


Oh! Buldum, içini dolduracağınız için  dolduracağınız kadar nutellayı soğutursanız daha kola, bulaşmadan akmadan yaparsınız. Ben bunu düşünemedim, vıcık vıcık nutella ile çalışmak zorunda kaldım fotoğraflardan da görüldüğü gibi. Bir de 400 gr'lık kavanozlar yetmiyor, en az 1.5 kavanoz nutellaya ihtiyacınız var.

3 malzeme dedim diye illa 3 malzemeli olacak da değil ya! Fındık veya çikolata parçaları ekleyebilirsniz. Veya içini dolduruken bir dilim de muz koyabilirsiniz ki ben yaptım, tadı çok güzel oldu ama kurabiyelerin tabanını yumuşatıyor, onu belirteyim.

Fındık çok güzel olacak, onu da aşağıda anlatacağım eğer eklemek isterseniz.


3 MALZEMELİ NUTELLALI KURABİYE




Malzemeler:


15-18 kurabiye için


  • 4 dolu dolu yemek kaşığı oda sıcaklığında nutella. (Bu neredeyse 300 gram ediyor.) + Yine 3-4 yemek kaşığı kadar daha dolapta soğutulmuş nutella. Kısacası bol bol nutella. 
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz. ( bu 4. malzeme sayılır mı? Sayılmasın:(  herkesin evinde tuz var. Hem istemezseniz koymazsınız. Ben sevdiğim için koyuyorum.) 


(fındıklı iç harcı yapmak isterseniz 1 çay bardağı orta dövülmüş/çekilmiş fındık kırığı)

Tepsiye sermek için pişirme kağıdı.

Metod:


Oda sıcaklığındaki nutellayı büyük bir kaseye alıp, yumurtayı ve tuzu üzerine ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Nutellanın kremamsı yapısı değişecek, daha yoğun, hafif pürüzlü bir dokusu oluyor.

Unu, karıştırdığınız nutella ve yumurtaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım biraz koyulaştıktan sonra elinizle hamur unu tamamen yiyene kadar yoğurun. Sert ve bölünen bir hamur elde edeceksiniz.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayın ve parmaklarınızla bastırarak avuç içi kadar açın. İçine, 1 çay kaşığı soğuk nutella ekleyin ve hamuru kapatıp elinizle hafif yassı şekil verin.

Eğer bu zor geldiyse, cevizden daha küçük bri parça koparıp, aynı şekilde yassılaştırın ve üzerine daha küçük bir hamur parçasından yaptığınız diğer yassı hamuru kapayın. Kenarlarınu birleştirip, yuvarlayıp elinizle yine hafif yassı bir şekil verin.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

175C önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından ilk aldığınız hali yumuşak olacak ama biraz soğuyunca kurabiye kıvamına geliyor.


Fındıklı iç yapmak için, nutellayı dolaba koymadan önce 1 çaybardağı dövülmüş fındıkla karıştırıp öyle soğutun, kurabiye hamurlarının içini bu karışımla doldurun. En altta bir de içinde muz olan hali var. İsterseniz siz de bir dilim muz ekleyebilirsiniz nutellanın üzerine. 


           
            


 

Freitag, 10. Oktober 2014

Arşivinizle Yapabileceğiniz 3 Şey

Muhtemelen hepinizin bildiği, basit fakat blogunuza büyük fayda sağlayacak küçük bir blog egzersizini hatırlatmak istiyorum.

 

Bazılarımız aylardır, bazlılarımız yıllardır blog yazıyor. Kimimizin arşivinde yüzlerce, kimimizin arşivinde binlerce yazı var. Çoğu emek harcanmış, değerli yazılar. Peki üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra bu değerli yazıların üzerini örecek miyiz? Elbete hayır!

 

Arşivinizi zaman zaman ziyaret ederek hem blogunuzu geliştirecek, hem konu sıkıntısı yaşadığınızda size yardımcı olacak, hem de trafiğinizi artıracak aksiyonlarda bulunabilirsiniz. Bunlar neler mi? İşte blogunuzun arşiviyle yapabileceğiniz şey:

 

arşiv

 

1. Yazılarınızı Güncelleyin

 

Eski tarihli yazılarınızda pek çok güncelleme yapılabilir. Yazıda yer alan kırık linkler düzeltilebilir, eksik veya yeni bilgi varsa ilave edilebilir, silinmesi gereken bölümler silinebilir.

 

Bunu her yazı için yapmak elbette mümkün değil ama özellikle çok okunan yazılarınızı sürekli güncel tutabilir, diğer yazılarınıza bağlantı verebilir, hatta bu yazıların içerisine reklamlar ekleyebilirsiniz.

 

Tabi işin bir de diğer boyutu var. Anahtar kelime araştırması yaptığınız ve çok fazla organik trafik hedeflediğiniz yazılarınıza Google’dan pek ziyaretçi gelmiyorsa da bu yaınızı güncelleyebilirsiniz.

 

Görseller ekleyip alt ve title etiketleri eklemek, yazı başlığını değiştirmek, yazıya anahtar kelime içeren yeni ve faydalı metinler eklemek yazınızın SERP performansını arttırabilir.

 

2. Sosyal Medyada Paylaşın

 

Çoğumuz çeşitli otomasyon araçlarını kullanarak yazılarımızı yayınlar yayınlamaz sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Peki sonra? Unutmayalım ki hergün yeni ve farklı kişiler sizi takip etmeye başlabilir. Bu kişlere veya yazınızı bir şekilde okumamış eski takipçilerinize hatırlatmak amacıyla eski yazılarınızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

 

Bu yöntemi tüm azılarınıza uyguladığınızda, her defasında farklı başlıklar kullandığınızda ve farklı tarihlerde paylaştığınızda trafiğinizde hiç ummadığınız kadar artış olacağının garantisini verebilirim.

 

3. Yeni Bir Yazı Oluşturun

 

Hepimizin yazacak konu bulamadığı dönemler olmuştur. Bu dönemlerde arşivinizi kullanarak ve çok az zahmete girerek ilgi çekici yazılar oluşturabilirsiniz. İşte size eski yazılarınızı kullanarak yeni yazılar oluşturabileceğiniz birkaç fikir:

 

  • 2014’te en çok okunan X yazı
  • En çok yorum alan X yazı
  • Okuyucuların en çok sevdiği X yazı
  • Google’ın en çok ziyaretçi gönderdiği X yazı

 

Bu örnekler çoğaltılabilir elbete. Sizin de konuyla ilgili öneri, fikir ve deneyimlerinizi okumak isteriz. Paylşırsanız sevinirim.

Donnerstag, 9. Oktober 2014

Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye

beyaz çikolatalı yaban mersinli lavantalı kurabiye


Fırından gelen kurabiye kokusu... 

Bir de beni böyle etkileyen pişen kek kokusu var. İkisine de bayılıyorum, o kokuyu almak apayrı bir zevk benim için. Çok kurabiyeci bir insan da değilim halbuki ama söz konusu çikolata parçalı bir kurabiyeyse işler değişiyor. Normalde kendim yemek için bir şeyler pişiren biri değilim, çok üşeniyorum onun için ama bu kurabiyeler... merhaba, tamam kendimdeyim. Bunları fotoğraflarken ne yazık ki kameram yanımda değildi, iphone kamerasıyla olduğu kadar artık. Görüntüleri de kokuları gibi harikaydı. Kokuları da haliyle tatları gibi. 

Ah, söylemeden geçmeyeyim ben çeşit  çeşit yaptım kurabiyeleri; lavantalı beyaz çikolatalı, sadece beyaz çikolatalı, bitter çikolatalı. Lavantayı sırf denemek için ekledim ve ilk ısırdığımda yakınlarda olsaydınız gözlerimde oluşan kalpleri de görürdünüz. Lavanta seviyorsanız en azından yarısını lavantalı deneyin siz de benim gibi. 

Limon? Neden olmasın, sadeye de lavantalıya da limon ekleyebilirsiniz seviyorsanız. Ben limonlu yabanmersinli, limonlu lavantalı kek yediğim için son günlerde limon eklemedim. Siz istiyorsanız ekleyiverin 1 limonun rendelenmiş kabuğunu. 

Siyah çikolata?  Onu da kattım, inanılmazdı. %70 bitter kullandım. 


Tarife gelince, size kurabiyenin sade halini yazacağım sonra da ayrı bir liste olarak eklenecek malzemeleri yazacağım. Kombin size kalmış :) 



Çikolataları iri doğrayın. 

Beyaz çikolataları kurabiyeleri fırından alır almaz üzerlerine batırmak en güzeli bu tarif için. 

Eğer bitter çikolatalı da yapmak isterseniz beyaz çikolata ve lavanta miktarını yarıya indirin, hamuru ikiye bölüp bir kısmına yabanmersini, limon kabuğu ve lavanta katın. Diğer yarısına yabanmersini ve çikolataları.

Dondurucuda yarım saat bekletme kısmı önemli. Bunu es geçmemeye çalışın.

Bitter ve sütlü çikolatalı yabanmersinli kurabiye


Çay. 

Kahve. 

Süt. 

Neyle isterseniz onla tüketin.


Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler
  • 1 yumurta, oda sıcaklığında
  • 110 gr tereyağ, oda sıcaklığında olacak
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı esmer toz şeker (yoksa beyaz toz şeker)
  • 1 çay bardağı toz şeker(100gr)
  • yarım çay kaşığı tuz (mümkünse deniz tuzu)
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
  • vanilya

  • 160 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı taze yaban mersini veya 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı yenebilir lavanta(rondoda toz haline getirilmiş) veya 1 limonun kabuğunun rendesi

**Yarısını bitter çikolatalı yapmak isterseniz üstteki malzemeleri yarıya indirin:
  • 80 gr bitter çikolata ve 40 gr sütlü çikolata kullanın. Bitter çikolatalı kurabiyeler için lavanta kullanmayacaksınız bu yüzden beyaz çikolatalılara 1 tatlı kaşığı yerine 1 çay kaşığı lavanta eklerseniz yetecek.




Hazırlanışı:

*-Çikolataları Doğrayın. Bunun için tırtıklı bir bıçak işinizi çok kolaylaştırcak. Bitter çikolatalı da yapacaksanız onları da doğrayın. Yabanmersinlerini yıkayıp 3-4 kat peçeteye veya temiz bir havluya sarıp kurumaları için bırakın. 


-Çırpma kabına tereyağını alıp 30 saniye kadar krema kıvamı alana dek çırpın. Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karışım pürüzsüz olana dek 2-3 dakika çırpın.


-Karışıma yumurtayı ekleyip iyice karışana dek tekrar çırpın. (2 boy yapacaksanız yumurtaları teker teker ekleyin) (sıvı vanilya veya çubuk vanilya kullanacaksanız bu aşamada ekleyin)

-Unu, lavanta tozunu,limon kabuğunu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin düşük seviyede karışım unu yiyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. (Vanilin kullanacaksanız bu aşamada unla beraber eleyin) 



*Eğer bitter çikolatalı kurabiyeler de yapacaksanız hamuru ikiye ayırın. Yarısına doğradığınız kakaolu çikolataları ve yabanmersinin yarısını ekleyip karıştırın. Diğer yarısına ise kullanacaksanız lavanta ve limonu ekleyip karıştırın, daha sonra yabanmersinlerini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolataları kurabiye pişikten sonra kullanacağız. 


-Karışımı en az yarım saat dondurucuda bekleteceğiz, bunun için streç filmle kaplayın ve dondurucuya koyun. Bu aşamayı geçerseniz, hem hamur iyice oturmaz hem de yumuşacık hamurla çalışmak zor olur. Hamuru dolaba koyduktan sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serin.

-Hamuru dolaptan alıp, fırını 180Cye ayarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit parçalar halinde hamuru bırakın. Bunun için dondurma kaşığı biçilmiş kaftan, ama yoksa bir yemek kaşığı ve tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Yemek kaşığı ile doluca hamur alıp tatlı kaşığı ile düzeltelerek tepsiye bırakın.



-Kurabiyeleri yaklaşık 12-15 dakika  üzerleri ve kenarları hafif kızarana dek pişirin. Fırından alınca lavantalı olanların üzerine irice doğradığınız beyaz çikolata parçalarını batırın. Fırından sıcakken yumuşak olacakları için bu işlemi çabuk halledin, soğuyunca kurabiyeye dönüşüyorlar :)






[Nachmachtipp] Makramee Hängeampel




Schon seit geraumer Zeit schleiche ich um das Thema Makramee herum. Und wer kennt sie nicht: die aufwändig geknüpften Blumenampeln aus Jute und Sisal mit eingeflochtenen, dunklen Holzkugeln, die vor gefühlten 100 Jahren von der Wohnzimmerdecke baumelten. Ich seh´mich schlagartig in meine Kindheit in den 80ern zurückversetzt. Und jetzt sind die Old-School-Blumenampeln wieder voll im Trend. Also habe ich mich an einer Light Version versucht und bin mit ihrer schlichen Optik ganz zufrieden. Und so bekommt ihr ganz einfach eure Blumen, Vasen, Kerzen oder auch Obstschalen zum Schweben:






Du brauchst:
○ dicke Schnur
○ Gardinenring, Plastikring oder Armreif
○ Holzkugeln
○ Blumentopf, Glas, Schüssel oder was immer ihr aufhängen möchtet
○ Schere

So geht´s:

Für die Blumenampel schneidet ihr nun 8 x ca.1m lange Teile von der Schnur ab. Alle Schnüre durch den Ring ziehen und direkt darunter verknoten. Nun die Schnüre in 4 Zweierpaare aufteilen und ca. 40cm weiter unten in jedes Paar auf gleicher Höhe einen Knoten knüpfen.

Anschließend nehmt ihr die Enden der Zweierpaare und verknotet diesen ein Stück weiter unten wieder mit der jeweiligen Nachbarschnur. Wer mag, kann auch zwischendurch immer wieder kleine Perlen oder Holzkugeln auffädeln.
Je nach Größe eures Blumentopfs wiederholt ihr diese Knüpftechnik, bis eine Art Netz um den Topf entstanden ist.

Aus den Enden aller 8 Kordeln einen Knoten machen und die zu langen überstehenden Enden abschneiden.







Ich wünsch euch viel Freude beim Knüpfen und bin gespannt, was ihr zu diesem Comeback sagt.

Alles Liebe,
Rebecca




Mittwoch, 8. Oktober 2014

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek





RED VELVET CAKE TARİFİ / KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

Sonunda "buttermilk ve white vinegar" olmadan da yapınca güzel tutan bir red velvet kek tarifi denedim, ve sonucu çok hoşuma gitti. Aklınızda kırmızı kadife kek yapmak varsa deneyin.


Normalde butter cream/yağlı krema seven bir insan değilim ama, kırmızı kadife keke de en çok peynirli yağlı kremayı yakıştırıyorum. Aslında butter cream yapabilmek için %100 yağ oranına sahip pastacılık yağı veya yine aynı orana sahip tereyağ kullanmak gerek ama ilkini çok sağlıksız ve lezzetsiz buluyorum, ikinciyi de piyasada bulamıyorum. Bu yüzden bildiğimiz, marketlerde kolayca bulunan tuzsuz tereyağ ve bolca süzülmüş labne kullandım. Dikkat, labnenin süzülmüş olması önemli. Eğer yapacak olursanız, her şeyden önce labneyi süzme işlemi ile başlayın.

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek

Neyse, bu ikisi birbirine çok yakışıyor. Tam bu mevsime de uygun bir pasta, ben yaptığımda nar bulabilseydim narla süsleyecektim ama bulamadım. Nar suyu ile ıslattım yine de katları :) Eğer nar varsa mutlaka tavsiye ederim, çok yakışıyor bu pastaya.




Ah! Bir de gıda boyası mevzusu var. Bence bu kekte kullanmak mecburi, herhangi doğal yöntemlerle böyle bir kırmızı elde etmek çok zor sanırım. Yine de internette çeşitli yöntemler var, eğer gıda boyası kullanmak istemezseniz deneyebilirsiniz.

Buttermilk (bizim dilimizde yayıkaltı suyu)  ve White vinegar (Türkçe'de biz buna ne diyoruz bilmiyorum ama içeriği asedik asit ve su) varsa ne ala, yoksa yerlerine başka şeyler kullanacağız.

***bu kadar yabancı kelime kullandığım için üzgünüm.
***kullanacağınız kalıp çapı 16cm'den büyükse malzemeleri 2 katına çıkarın. Benim kalıbım 14 cm çaplı idi.
***Üşenmezseniz veya 2 tane aynı boyda kalıbınız varsa hamuru tek seferde değil de 2'ye bölüp, iki ayrı kapta veya önce yarısını sonra yarısını pişirirseniz kesme, kabartma sıkıntısı çok yaşamazsınız.


Kırmızı Kadife Pasta Tarifi/ Red Velvet Cake Tarifi



Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek
  • MALZEMELER:

  • Kek:

  • 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (varsa, yoksa kabartma tozu)
  • 1.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • vanilya
  • kırmızı gıda boyası
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • ı tutam tuz

Peynirli Yağlı Krema:

  • 150 gr, oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ
  • 300 süzülmüş gram labne
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
-Keki ıslatmak için Nar suyu (yoksa süt :)) 


Metod:


  • Labneyi süzülmesi için isterseniz yoğurt süzdüğünüz gibi bir tülbentin içine alın, isterseniz bir süzgeçin üzerine yerleştirdiğiniz peçetelerin üzerine. Ama ne yapın edin, labneyi süzün. Önemli.

Buttermilk yapımı: 

  • Büyükçe bir bardağa veya kaseye 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu ve oda sıcaklığındaki sütü ekleyin, karıştırın ve 3-5 dakika oda sıcaklığında kestirin. 

KEK

  1. Bir kabın içinde un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu eleyin. 
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yağı çırpın, yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde 1 dakika kadar çırpıp en son 3 dakika daha çırpın. 
  3. Buttermilke kırmızı gıda boyasını, sıvı vanilya kullanacaksanız sıvı vanilyayı, ve 2 yemek kaşığı ekstra limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. 
  4. Yumurtalı karışıma butter milk karışımının üçte birini ve kuru karışımın üçte birini ekleyin, yavaş devirde un karışana kadar karıştırın, aynı işlemi iki kere daha tekrarlayın. 
  5. Mümkünse dibine pişirme kağıdı serilmiş, kenarları yağlanmış 2 adet çember kalıba hamuru eşit şekilde bölüştürün ve 175C, önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika kontrol ederek pişirin. 



PEYNİRLİ YAĞLI KREMA:


  • 150 gr, oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ
  • 300 süzülmüş gram labne
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)


Tereyağını 30-40 saniye kadar kremamsı bir kıvam alana kadar orta devirde çırpın. (çok çırparsanız kesilir)
Daha sonra şekeri ve labne peynirini ekleyin, 1 dakika kadar orta devirde çırpın, homojen ve kremsi bir yapısı olması gerek. Karışımı buz dolabında bekletebilirsiniz, kekler ılıyana kadar.

Pastanın Yapılışı:

Ilıyan kek katlarından birini bir tabağa veya pasta altlığına yerleştirin.
Üzerini Nar suyu ile ıslatın.
Kremanın Yarısını varsa bir sıkma torpası ve yuvarlak ağızlı bir duy ile pastanın kenarlarına fotoğraftaki sıkın. Daha sonra, boş kalan kısmı yine torbadan sıkarak doldurun. Torba yoksa kaşıkla düzgün bir biçimde kenarları yüksek olacak şekilde, kalın bir katman halinde yayın.

İkinci katı yerleştirmeden önce altta kalacak kısmı nar suyu ile ıslatın ve kremalı yüzeyin üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
2 yemek kaşığı krema ile pastayı çok ince bir katman halinde sıvayın. Daha sonra kalan krema ile pastayı daha kalın bir katman halinde kaplayın ve istediğiniz gibi süsleyin.

         




Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek




Yeni Samsung Galaxy K Zoom, kamerayı odak noktasına koyuyor

Günlük hayatınızda, seyahatlerinizde ve en önemli anlarınızda size eşlik edebilecek, hem profesyonel bir kamera, hem de telefon özelliklerini bir arada bulunduran Samsung Galaxy K Zoom ile tanışmaya ne dersiniz?

 

Samsung Electronics, kamerasıyla öne çıkan yeni akıllı telefonu Galaxy K Zoom, gelişmiş dijital kamera teknolojisi ile Samsung’un Galaxy deneyimini bir araya getiriyor. Profesyonel kalitede görsel içerik üretme yeteneğine sahip, eğlenceli ve kullanımı kolay Galaxy K Zoom; kolay çekim, gerçek ışık özellikleri gerçek optik zum ve şık tasarımıyla kullanıcılara ihtiyaç duydukları mobil çözümleri sunuyor.

 

 

Kamerayı odak noktasına alan Galaxy K Zoom’un, profesyonel bir kameranın kontrol özellikleri ve fonksiyonlarını sunan gelişmiş teknik kamera sistemi bulunuyor. Galaxy K Zoom’un göz alıcı incelik ve şıklıktaki gövdesinde bulunan, kasa içinde gizlenebilen lens teknolojisi 10x optik zum yapabiliyor. Ayrıca 20,7 megapiksellik BSİ CMOS sensör, ultra net ve ayrıntılı görüntüler oluşturuyor.

 

Düşük ışık şartlarında mükemmel sonuçlar sağlayan cihaz, hareketin neden olduğu bulanık görüntüyü önleyen Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) özelliğine de sahip. Bu özelliklerle, cihazla optik zoom yapıldığında ve düşük ışık ortamlarında bile canlı ve net fotoğraf ve videolar (Full HD) çekebiliyor. Ayrıca cihazın Xenon flaşı, LED’lerden daha parlak bir ışık vererek görüntü kalitesini artırıyor ve doğal bir parlaklık veriyor. Bu sayede yetersiz ışık olan yerlerde bile Galaxy K zoom ile çok daha net ve kaliteli fotoğraflar çekebileceksiniz.

 

Bu kadar gelişmiş kamera özelliğinin yanında bir çok fonksiyonu da entegre eden Galaxy K zoom’un en dikkat çekici özelliklerini sizler için derledim;

 

  • Hassas ışık ve netlik dengesi sağlayan  AF/AE (Otomatik Odak/Otomatik Pozlama) Ayrımı
  • Optimize edilmiş 5 farklı filtre ayarı sunan yeni nesil Pro Suggest moduyla; farklı bir filtre uygulaması kullanmanıza gerek kalmıyor!
  • Kullanıcılara selfie çekimlerini kolaylıkla zaman ayarlı olarak yapabilme imkanı veren Selfie Alarm sayesinde çok daha güzel selfieler çekebilirsiniz.
  • Hareketli bir nesneyi odaklanarak ve net bir şekilde çekmek için geliştirilen nesne izleme özelliği ise, sizin için özel olan her “an”ı yakalayabilirsiniz!
  • Galaxy K zoom, bir Galaxy akıllı telefondan isteyebileceğiniz bütün özelliklere sahip. Bu özelliklerden Ultra Enerji Tasarrufu Modu pil tüketimini asgari düzeye indirerek yoğun bir gün içerisinde yaşayabileceğiniz şarj problemini de çözüyor.
  • S Health Lite kişisel fitness koçluğu yapıyor ve formunuzu korumanızda size yardımcı oluyor.
  • Studio uygulaması ise fotoğraf ve videoların kolaylıkla düzenlenmesini sağlıyor.

 

Bu teknik özelliklerin yanı sıra Galaxy K zoom’un tasarımı da oldukça güzel. Kompakt tasarımı sayesinde, üst düzey taşınabilirlik sunan Galaxy K zoom’un ergonomik kavrama özelliğinin yanı sıra şık ve özgün hatları, yumuşak ve rahat bir kullanım hissi veriyor.

 

Galaxy K zoom hakkında detaylı bilgi almak için http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/galaxy-camera/galaxy-camera/SM-C1110ZKATUR adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Sonntag, 5. Oktober 2014

Lieblings-Herbst-Gugelhupf + Crealoo Gewinner



Kürbisse gehören für mich in der Herbstküche einfach dazu. Bereits im September, wo man sie bei uns an kleinen Ständen am Straßenrand kaufen kann, habe ich schon ordentlich zugeschlagen. Meistens verarbeite ich sie dann in herzhaften Gerichten, aber habt ihr auch schon mal einen Kuchen mit Kürbis probiert? Gemüse im Kuchen mag vielleicht ein bisschen komisch klingen, aber glaubt mir, das ist eine Wucht! Eine echte kleine Herbstromanze.

Super saftig und mit einem besonderen, leicht würzigen Geschmack. Ausserdem bekommt der Gugelhupf dank Kürbiszugabe eine tolle, ja beinahe leuchtende Farbe und passt daher ganz hervorragend auf die herbstliche Kaffeetafel. 



Wer nun gerne nachbacken möchte, schaut noch schnell bei der lieben Andrea vorbei. Ich habe letzte Woche eine Einladung für einen Gastartikel erhalten und war sehr gern dabei mit einem Rezept für meinen Lieblingsgugel. ;-)




Ausserdem gibt es ja noch den Gewinner meiner letzten Verlosung, des Calligraphy Workshops, bekannt zu geben. Diesen habe ich mit Hilfe des Random Generators ermittelt und gewonnen hat folgendes Kommentar:

Wow, was für eine tolle Idee! Ich bin ein riesiger Kalligraphie-Fan und das ist genau mein Ding. Da würde ich mich sehr gern mal ein bisschen dran ausprobieren. Und wenn's nichts wird, lässt vielleicht der Weihnachtsmann mit sich verhandeln :) Liebe Grüße, Carina

Herzlichen Glückwunsch, liebe Carina.Ich hoffe, du hast viel Spaß und Freude an dem Kit! Und natürlich auch ganz lieben Dank an alle, die mitgemacht haben. Es gibt bestimmt bald wieder Gelegenheit für ein tolles Give Away.

Habt noch einen schönen und gemütlichen Sonntag!
Liebe Grüße,
Rebecca