Donnerstag, 9. Oktober 2014

Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye

beyaz çikolatalı yaban mersinli lavantalı kurabiye


Fırından gelen kurabiye kokusu... 

Bir de beni böyle etkileyen pişen kek kokusu var. İkisine de bayılıyorum, o kokuyu almak apayrı bir zevk benim için. Çok kurabiyeci bir insan da değilim halbuki ama söz konusu çikolata parçalı bir kurabiyeyse işler değişiyor. Normalde kendim yemek için bir şeyler pişiren biri değilim, çok üşeniyorum onun için ama bu kurabiyeler... merhaba, tamam kendimdeyim. Bunları fotoğraflarken ne yazık ki kameram yanımda değildi, iphone kamerasıyla olduğu kadar artık. Görüntüleri de kokuları gibi harikaydı. Kokuları da haliyle tatları gibi. 

Ah, söylemeden geçmeyeyim ben çeşit  çeşit yaptım kurabiyeleri; lavantalı beyaz çikolatalı, sadece beyaz çikolatalı, bitter çikolatalı. Lavantayı sırf denemek için ekledim ve ilk ısırdığımda yakınlarda olsaydınız gözlerimde oluşan kalpleri de görürdünüz. Lavanta seviyorsanız en azından yarısını lavantalı deneyin siz de benim gibi. 

Limon? Neden olmasın, sadeye de lavantalıya da limon ekleyebilirsiniz seviyorsanız. Ben limonlu yabanmersinli, limonlu lavantalı kek yediğim için son günlerde limon eklemedim. Siz istiyorsanız ekleyiverin 1 limonun rendelenmiş kabuğunu. 

Siyah çikolata?  Onu da kattım, inanılmazdı. %70 bitter kullandım. 


Tarife gelince, size kurabiyenin sade halini yazacağım sonra da ayrı bir liste olarak eklenecek malzemeleri yazacağım. Kombin size kalmış :) 



Çikolataları iri doğrayın. 

Beyaz çikolataları kurabiyeleri fırından alır almaz üzerlerine batırmak en güzeli bu tarif için. 

Eğer bitter çikolatalı da yapmak isterseniz beyaz çikolata ve lavanta miktarını yarıya indirin, hamuru ikiye bölüp bir kısmına yabanmersini, limon kabuğu ve lavanta katın. Diğer yarısına yabanmersini ve çikolataları.

Dondurucuda yarım saat bekletme kısmı önemli. Bunu es geçmemeye çalışın.

Bitter ve sütlü çikolatalı yabanmersinli kurabiye


Çay. 

Kahve. 

Süt. 

Neyle isterseniz onla tüketin.


Yaban Mersini ile Kurabiye Denemeleri: Lavanta veya Limonlu ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye ve Yabanmersinli Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler
  • 1 yumurta, oda sıcaklığında
  • 110 gr tereyağ, oda sıcaklığında olacak
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı esmer toz şeker (yoksa beyaz toz şeker)
  • 1 çay bardağı toz şeker(100gr)
  • yarım çay kaşığı tuz (mümkünse deniz tuzu)
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
  • vanilya

  • 160 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı taze yaban mersini veya 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1 tatlı kaşığı yenebilir lavanta(rondoda toz haline getirilmiş) veya 1 limonun kabuğunun rendesi

**Yarısını bitter çikolatalı yapmak isterseniz üstteki malzemeleri yarıya indirin:
  • 80 gr bitter çikolata ve 40 gr sütlü çikolata kullanın. Bitter çikolatalı kurabiyeler için lavanta kullanmayacaksınız bu yüzden beyaz çikolatalılara 1 tatlı kaşığı yerine 1 çay kaşığı lavanta eklerseniz yetecek.




Hazırlanışı:

*-Çikolataları Doğrayın. Bunun için tırtıklı bir bıçak işinizi çok kolaylaştırcak. Bitter çikolatalı da yapacaksanız onları da doğrayın. Yabanmersinlerini yıkayıp 3-4 kat peçeteye veya temiz bir havluya sarıp kurumaları için bırakın. 


-Çırpma kabına tereyağını alıp 30 saniye kadar krema kıvamı alana dek çırpın. Daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karışım pürüzsüz olana dek 2-3 dakika çırpın.


-Karışıma yumurtayı ekleyip iyice karışana dek tekrar çırpın. (2 boy yapacaksanız yumurtaları teker teker ekleyin) (sıvı vanilya veya çubuk vanilya kullanacaksanız bu aşamada ekleyin)

-Unu, lavanta tozunu,limon kabuğunu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin düşük seviyede karışım unu yiyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. (Vanilin kullanacaksanız bu aşamada unla beraber eleyin) 



*Eğer bitter çikolatalı kurabiyeler de yapacaksanız hamuru ikiye ayırın. Yarısına doğradığınız kakaolu çikolataları ve yabanmersinin yarısını ekleyip karıştırın. Diğer yarısına ise kullanacaksanız lavanta ve limonu ekleyip karıştırın, daha sonra yabanmersinlerini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolataları kurabiye pişikten sonra kullanacağız. 


-Karışımı en az yarım saat dondurucuda bekleteceğiz, bunun için streç filmle kaplayın ve dondurucuya koyun. Bu aşamayı geçerseniz, hem hamur iyice oturmaz hem de yumuşacık hamurla çalışmak zor olur. Hamuru dolaba koyduktan sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serin.

-Hamuru dolaptan alıp, fırını 180Cye ayarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit parçalar halinde hamuru bırakın. Bunun için dondurma kaşığı biçilmiş kaftan, ama yoksa bir yemek kaşığı ve tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Yemek kaşığı ile doluca hamur alıp tatlı kaşığı ile düzeltelerek tepsiye bırakın.



-Kurabiyeleri yaklaşık 12-15 dakika  üzerleri ve kenarları hafif kızarana dek pişirin. Fırından alınca lavantalı olanların üzerine irice doğradığınız beyaz çikolata parçalarını batırın. Fırından sıcakken yumuşak olacakları için bu işlemi çabuk halledin, soğuyunca kurabiyeye dönüşüyorlar :)






[Nachmachtipp] Makramee Hängeampel




Schon seit geraumer Zeit schleiche ich um das Thema Makramee herum. Und wer kennt sie nicht: die aufwändig geknüpften Blumenampeln aus Jute und Sisal mit eingeflochtenen, dunklen Holzkugeln, die vor gefühlten 100 Jahren von der Wohnzimmerdecke baumelten. Ich seh´mich schlagartig in meine Kindheit in den 80ern zurückversetzt. Und jetzt sind die Old-School-Blumenampeln wieder voll im Trend. Also habe ich mich an einer Light Version versucht und bin mit ihrer schlichen Optik ganz zufrieden. Und so bekommt ihr ganz einfach eure Blumen, Vasen, Kerzen oder auch Obstschalen zum Schweben:






Du brauchst:
○ dicke Schnur
○ Gardinenring, Plastikring oder Armreif
○ Holzkugeln
○ Blumentopf, Glas, Schüssel oder was immer ihr aufhängen möchtet
○ Schere

So geht´s:

Für die Blumenampel schneidet ihr nun 8 x ca.1m lange Teile von der Schnur ab. Alle Schnüre durch den Ring ziehen und direkt darunter verknoten. Nun die Schnüre in 4 Zweierpaare aufteilen und ca. 40cm weiter unten in jedes Paar auf gleicher Höhe einen Knoten knüpfen.

Anschließend nehmt ihr die Enden der Zweierpaare und verknotet diesen ein Stück weiter unten wieder mit der jeweiligen Nachbarschnur. Wer mag, kann auch zwischendurch immer wieder kleine Perlen oder Holzkugeln auffädeln.
Je nach Größe eures Blumentopfs wiederholt ihr diese Knüpftechnik, bis eine Art Netz um den Topf entstanden ist.

Aus den Enden aller 8 Kordeln einen Knoten machen und die zu langen überstehenden Enden abschneiden.







Ich wünsch euch viel Freude beim Knüpfen und bin gespannt, was ihr zu diesem Comeback sagt.

Alles Liebe,
Rebecca




Mittwoch, 8. Oktober 2014

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek





RED VELVET CAKE TARİFİ / KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ

Sonunda "buttermilk ve white vinegar" olmadan da yapınca güzel tutan bir red velvet kek tarifi denedim, ve sonucu çok hoşuma gitti. Aklınızda kırmızı kadife kek yapmak varsa deneyin.


Normalde butter cream/yağlı krema seven bir insan değilim ama, kırmızı kadife keke de en çok peynirli yağlı kremayı yakıştırıyorum. Aslında butter cream yapabilmek için %100 yağ oranına sahip pastacılık yağı veya yine aynı orana sahip tereyağ kullanmak gerek ama ilkini çok sağlıksız ve lezzetsiz buluyorum, ikinciyi de piyasada bulamıyorum. Bu yüzden bildiğimiz, marketlerde kolayca bulunan tuzsuz tereyağ ve bolca süzülmüş labne kullandım. Dikkat, labnenin süzülmüş olması önemli. Eğer yapacak olursanız, her şeyden önce labneyi süzme işlemi ile başlayın.

Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek

Neyse, bu ikisi birbirine çok yakışıyor. Tam bu mevsime de uygun bir pasta, ben yaptığımda nar bulabilseydim narla süsleyecektim ama bulamadım. Nar suyu ile ıslattım yine de katları :) Eğer nar varsa mutlaka tavsiye ederim, çok yakışıyor bu pastaya.




Ah! Bir de gıda boyası mevzusu var. Bence bu kekte kullanmak mecburi, herhangi doğal yöntemlerle böyle bir kırmızı elde etmek çok zor sanırım. Yine de internette çeşitli yöntemler var, eğer gıda boyası kullanmak istemezseniz deneyebilirsiniz.

Buttermilk (bizim dilimizde yayıkaltı suyu)  ve White vinegar (Türkçe'de biz buna ne diyoruz bilmiyorum ama içeriği asedik asit ve su) varsa ne ala, yoksa yerlerine başka şeyler kullanacağız.

***bu kadar yabancı kelime kullandığım için üzgünüm.
***kullanacağınız kalıp çapı 16cm'den büyükse malzemeleri 2 katına çıkarın. Benim kalıbım 14 cm çaplı idi.
***Üşenmezseniz veya 2 tane aynı boyda kalıbınız varsa hamuru tek seferde değil de 2'ye bölüp, iki ayrı kapta veya önce yarısını sonra yarısını pişirirseniz kesme, kabartma sıkıntısı çok yaşamazsınız.


Kırmızı Kadife Pasta Tarifi/ Red Velvet Cake Tarifi



Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek
  • MALZEMELER:

  • Kek:

  • 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (varsa, yoksa kabartma tozu)
  • 1.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • vanilya
  • kırmızı gıda boyası
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • ı tutam tuz

Peynirli Yağlı Krema:

  • 150 gr, oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ
  • 300 süzülmüş gram labne
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
-Keki ıslatmak için Nar suyu (yoksa süt :)) 


Metod:


  • Labneyi süzülmesi için isterseniz yoğurt süzdüğünüz gibi bir tülbentin içine alın, isterseniz bir süzgeçin üzerine yerleştirdiğiniz peçetelerin üzerine. Ama ne yapın edin, labneyi süzün. Önemli.

Buttermilk yapımı: 

  • Büyükçe bir bardağa veya kaseye 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu ve oda sıcaklığındaki sütü ekleyin, karıştırın ve 3-5 dakika oda sıcaklığında kestirin. 

KEK

  1. Bir kabın içinde un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu eleyin. 
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yağı çırpın, yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde 1 dakika kadar çırpıp en son 3 dakika daha çırpın. 
  3. Buttermilke kırmızı gıda boyasını, sıvı vanilya kullanacaksanız sıvı vanilyayı, ve 2 yemek kaşığı ekstra limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. 
  4. Yumurtalı karışıma butter milk karışımının üçte birini ve kuru karışımın üçte birini ekleyin, yavaş devirde un karışana kadar karıştırın, aynı işlemi iki kere daha tekrarlayın. 
  5. Mümkünse dibine pişirme kağıdı serilmiş, kenarları yağlanmış 2 adet çember kalıba hamuru eşit şekilde bölüştürün ve 175C, önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika kontrol ederek pişirin. 



PEYNİRLİ YAĞLI KREMA:


  • 150 gr, oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ
  • 300 süzülmüş gram labne
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)


Tereyağını 30-40 saniye kadar kremamsı bir kıvam alana kadar orta devirde çırpın. (çok çırparsanız kesilir)
Daha sonra şekeri ve labne peynirini ekleyin, 1 dakika kadar orta devirde çırpın, homojen ve kremsi bir yapısı olması gerek. Karışımı buz dolabında bekletebilirsiniz, kekler ılıyana kadar.

Pastanın Yapılışı:

Ilıyan kek katlarından birini bir tabağa veya pasta altlığına yerleştirin.
Üzerini Nar suyu ile ıslatın.
Kremanın Yarısını varsa bir sıkma torpası ve yuvarlak ağızlı bir duy ile pastanın kenarlarına fotoğraftaki sıkın. Daha sonra, boş kalan kısmı yine torbadan sıkarak doldurun. Torba yoksa kaşıkla düzgün bir biçimde kenarları yüksek olacak şekilde, kalın bir katman halinde yayın.

İkinci katı yerleştirmeden önce altta kalacak kısmı nar suyu ile ıslatın ve kremalı yüzeyin üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
2 yemek kaşığı krema ile pastayı çok ince bir katman halinde sıvayın. Daha sonra kalan krema ile pastayı daha kalın bir katman halinde kaplayın ve istediğiniz gibi süsleyin.

         




Red Velvet Cake / Kırmızı Kadife Kek




Yeni Samsung Galaxy K Zoom, kamerayı odak noktasına koyuyor

Günlük hayatınızda, seyahatlerinizde ve en önemli anlarınızda size eşlik edebilecek, hem profesyonel bir kamera, hem de telefon özelliklerini bir arada bulunduran Samsung Galaxy K Zoom ile tanışmaya ne dersiniz?

 

Samsung Electronics, kamerasıyla öne çıkan yeni akıllı telefonu Galaxy K Zoom, gelişmiş dijital kamera teknolojisi ile Samsung’un Galaxy deneyimini bir araya getiriyor. Profesyonel kalitede görsel içerik üretme yeteneğine sahip, eğlenceli ve kullanımı kolay Galaxy K Zoom; kolay çekim, gerçek ışık özellikleri gerçek optik zum ve şık tasarımıyla kullanıcılara ihtiyaç duydukları mobil çözümleri sunuyor.

 

 

Kamerayı odak noktasına alan Galaxy K Zoom’un, profesyonel bir kameranın kontrol özellikleri ve fonksiyonlarını sunan gelişmiş teknik kamera sistemi bulunuyor. Galaxy K Zoom’un göz alıcı incelik ve şıklıktaki gövdesinde bulunan, kasa içinde gizlenebilen lens teknolojisi 10x optik zum yapabiliyor. Ayrıca 20,7 megapiksellik BSİ CMOS sensör, ultra net ve ayrıntılı görüntüler oluşturuyor.

 

Düşük ışık şartlarında mükemmel sonuçlar sağlayan cihaz, hareketin neden olduğu bulanık görüntüyü önleyen Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) özelliğine de sahip. Bu özelliklerle, cihazla optik zoom yapıldığında ve düşük ışık ortamlarında bile canlı ve net fotoğraf ve videolar (Full HD) çekebiliyor. Ayrıca cihazın Xenon flaşı, LED’lerden daha parlak bir ışık vererek görüntü kalitesini artırıyor ve doğal bir parlaklık veriyor. Bu sayede yetersiz ışık olan yerlerde bile Galaxy K zoom ile çok daha net ve kaliteli fotoğraflar çekebileceksiniz.

 

Bu kadar gelişmiş kamera özelliğinin yanında bir çok fonksiyonu da entegre eden Galaxy K zoom’un en dikkat çekici özelliklerini sizler için derledim;

 

  • Hassas ışık ve netlik dengesi sağlayan  AF/AE (Otomatik Odak/Otomatik Pozlama) Ayrımı
  • Optimize edilmiş 5 farklı filtre ayarı sunan yeni nesil Pro Suggest moduyla; farklı bir filtre uygulaması kullanmanıza gerek kalmıyor!
  • Kullanıcılara selfie çekimlerini kolaylıkla zaman ayarlı olarak yapabilme imkanı veren Selfie Alarm sayesinde çok daha güzel selfieler çekebilirsiniz.
  • Hareketli bir nesneyi odaklanarak ve net bir şekilde çekmek için geliştirilen nesne izleme özelliği ise, sizin için özel olan her “an”ı yakalayabilirsiniz!
  • Galaxy K zoom, bir Galaxy akıllı telefondan isteyebileceğiniz bütün özelliklere sahip. Bu özelliklerden Ultra Enerji Tasarrufu Modu pil tüketimini asgari düzeye indirerek yoğun bir gün içerisinde yaşayabileceğiniz şarj problemini de çözüyor.
  • S Health Lite kişisel fitness koçluğu yapıyor ve formunuzu korumanızda size yardımcı oluyor.
  • Studio uygulaması ise fotoğraf ve videoların kolaylıkla düzenlenmesini sağlıyor.

 

Bu teknik özelliklerin yanı sıra Galaxy K zoom’un tasarımı da oldukça güzel. Kompakt tasarımı sayesinde, üst düzey taşınabilirlik sunan Galaxy K zoom’un ergonomik kavrama özelliğinin yanı sıra şık ve özgün hatları, yumuşak ve rahat bir kullanım hissi veriyor.

 

Galaxy K zoom hakkında detaylı bilgi almak için http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/galaxy-camera/galaxy-camera/SM-C1110ZKATUR adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Sonntag, 5. Oktober 2014

Lieblings-Herbst-Gugelhupf + Crealoo Gewinner



Kürbisse gehören für mich in der Herbstküche einfach dazu. Bereits im September, wo man sie bei uns an kleinen Ständen am Straßenrand kaufen kann, habe ich schon ordentlich zugeschlagen. Meistens verarbeite ich sie dann in herzhaften Gerichten, aber habt ihr auch schon mal einen Kuchen mit Kürbis probiert? Gemüse im Kuchen mag vielleicht ein bisschen komisch klingen, aber glaubt mir, das ist eine Wucht! Eine echte kleine Herbstromanze.

Super saftig und mit einem besonderen, leicht würzigen Geschmack. Ausserdem bekommt der Gugelhupf dank Kürbiszugabe eine tolle, ja beinahe leuchtende Farbe und passt daher ganz hervorragend auf die herbstliche Kaffeetafel. 



Wer nun gerne nachbacken möchte, schaut noch schnell bei der lieben Andrea vorbei. Ich habe letzte Woche eine Einladung für einen Gastartikel erhalten und war sehr gern dabei mit einem Rezept für meinen Lieblingsgugel. ;-)




Ausserdem gibt es ja noch den Gewinner meiner letzten Verlosung, des Calligraphy Workshops, bekannt zu geben. Diesen habe ich mit Hilfe des Random Generators ermittelt und gewonnen hat folgendes Kommentar:

Wow, was für eine tolle Idee! Ich bin ein riesiger Kalligraphie-Fan und das ist genau mein Ding. Da würde ich mich sehr gern mal ein bisschen dran ausprobieren. Und wenn's nichts wird, lässt vielleicht der Weihnachtsmann mit sich verhandeln :) Liebe Grüße, Carina

Herzlichen Glückwunsch, liebe Carina.Ich hoffe, du hast viel Spaß und Freude an dem Kit! Und natürlich auch ganz lieben Dank an alle, die mitgemacht haben. Es gibt bestimmt bald wieder Gelegenheit für ein tolles Give Away.

Habt noch einen schönen und gemütlichen Sonntag!
Liebe Grüße,
Rebecca


Freitag, 3. Oktober 2014

MELİSA'NIN KİTAPLARI

 
Melisa'ya kitap almaktan mutluluk duyuyorum. Tabii ki kendim için de hemen okusam okumasam beğendiğim, tavsiye edilen tüm kitapları, fırsat buldukça, elime geçtikçe alıyorum. Ama Melisa'ya kitap almak daha keyifli. Kitapları elime alıp, çizimlerini incelemek, arkalarını okuyup, kızımı nereye götüreceklerini incelemek hoşuma gidiyor. Bir de çocukluğumun kayıp kitapları gibi görüyorum onları. Bizim zamanımızda pek çok şey gibi, böyle güzel kitaplarda yoktu. Bu arada ben bu kitapların hepsini okuyorum. Okuyorum ki, kızımla kitaplar üzerine sohbet edebiliyorum, ve  anlayarak okuduğunu da anlamamı sağlıyor. Bazı kitaplardan o an hoşlanmaya biliyor. 3-5 sayfa sonra, bu kitabı okumak istemiyorum diyebiliyor. Zorlamıyorum. Bırakıyor, daha sonra zamanı geliyor, okuyor.  
 
  Bu kitapları bugün Yapı Kredi Yayınlarından  aldım. Bayram hediyesi. Her zaman bu kadar bol resimli kitap almıyorum. Ama bazen, nasıl benim de canım çekiyorsa, onun da keyif için bol resimli kitapların tadına ihtiyacı var.


Bu kitapların çoğu D&R 'a gittiğimizde kendisinin seçerek aldığı kitaplar...
 Henüz sırası gelmemişler var...
 Her zaman Roald Dahl'ın kitapları favorimiz.
 
Bu yayınları ilk defa alıyorum. Çocuk klasikleri, ama anladığım kadarıyla İş Bankasınınkiler kadar başarılı değil. Emre arkadaşı tavsiye etti diye aldırdı. Henüz sıra gelmedi.

Bu kitaplar okundu. Atatürk hikayeleri arada eline alıyor. Kısa kısa okuyor.

 Bu kitapları da daha önceden almıştım. Okudukları var, tekrar okudukları, ve yarım kalanlar uyuya kaldığı için.

 Var da var... Okunmuş, ve okunmamış
 Kütüphanede dahası da var.
Amaç mümkün olduğunca çeşit, farklı yazar, yayınevi olsun.

Şimdi , tüm yeni, yarım kalmış, tekrar okumak istedikleri kitapların adlarını yazıp bir kura torbası yaptık. Elindeki kitap biter bitmez, bir kura çekip onu okuyacak. Heyecan yarattık. İkimiz de mutluyuz.
 
Sizin favorileriniz tavsiyeleriniz neler ...
Yorumlarınızı bekleriz...
En güzel arkadaş kitap...
En değerli armağan kitap...
Çocuk kitaplarını herkes okumalı ;)
 
Tavsiye edilen kitapların isimlerini bekliyoruz.

Mittwoch, 1. Oktober 2014

[Nachmachtipp] Häkelnadel selber schnitzen


Kaum steht der Herbst in den Startlöchern krame ich auch schon wieder nach meinen Strick- und Häkelnadeln. Das gehört für mich eindeutig dazu, genau so wie ich im Sommer die meisten Bücher lese und im Frühjahr am liebsten alle Wände neu streiche. ;-)

Besonders schön finde ich diese superdicken Garne und dazu benötigt man dementsprechend dicke Häkelnadeln, die mir leider fehlen. Zum Glück sind die aber ruck zuck selbstgemacht und zur Not könnte man auch Zweige oder einen Ast dafür benützen.


Du brauchst:
○ Rundhölzer (meine haben einen Durchmesser von 10mm und 12mm)
○ eine Laubsäge
○ eine Holzfeile
○ Schraubstock (optional)
○ Schleifpapier



So gehts:

Zuerst die Rundhölzer auf das gewünschte Maß sägen und damit das Ganze beim Feilen und Schleifen einen besseren Halt hat, klemmt ihr das Rundholz am besten in einem Schraubstock fest. (Bild 1+2)

Anschließend mit der Holzfeile die Spitze rund feilen und mit dem Schleifpapier glätten.(Bild 3)

Danach sägt ihr mit der Laubsäge ein leicht abgeschrägtes "V" in das Holz und schleift auch diese Auskerbung wieder glatt, damit später keine Fäden daran hängen bleiben. (Bild4)
Und schon ist eure Häkelnadel fertig.





Ganz schön einfach, oder? :-)
Ich wünsch euch viel Spaß beim Schnitzen und Häkeln!

Liebe Grüße,
Rebecca