Sonntag, 31. August 2014

Sirkeli Patlıcan






Sirkeli Patlıcan



Malzemeler;

5 adet patlıcan

5 adet çanakkale domatesi 

Yarım limon

5 - 10 diş sarımsak

1 silme tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Zeytinyağı

1/2 çay bardağı su

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 



Yapılışı;

Patlıcanları tamamen soyup parmak parmak doğrayın. Kararmaması için limonla ovalayın. Domates ve sarımsağı rondodan geçirin, içine yağ,su, tuz, biber ve

Mittwoch, 27. August 2014

Güllü Limonata






Güllü Limonata



Malzemeler;

6 adet limon

2 adet taze gül

5 - 6 adet kuru gül

3 - 5 dal taze nane

1 + 1/4 su bardağı toz şeker

2 litre su



Yapılışı;

Limonların kabuklarını rendeleyerek  tülbent bir keseye koyun. Limonların suyunu sıkın, toz şekerle birlikte geniş bir kaba alın. 1 su bardağı kaynar suyu üzerine ekleyerek tahta bir kaşıkla limon kabuklarını ezerek şeker eriyene kadar

Sonntag, 24. August 2014

MELANKOLİ

Bu resmi çok sevmiştim. 1993 yılında yani daha 19 yaşımdayken birebir kopyasını yapmıştım. Zor ve zorlayıcı olduğu için çok severek ve isteyerek yapmıştım. Melankolinin o zaman gerçekten ne anlama geldiğini bilemezdim. Yaşamak hissetmek lazım. Düşünen kadın demiştim bu resimde ki figür için. Sanatla uğraşıyor, ya da zanaatkar, düşünüyor işte...

Şimdi daha iyi anlayabiliyorum melankolinin anlamını. Depresyon mu desem tam değil, mutsuzluk mu o da değil, her şey tam ama içime tam bir kara perde inmiş. Her zaman bu perdeler inmiyor, ya da kapanmıyor. Kim nasıl kapatıyor bilinmiyor, ne zaman kapanıyor bilinmiyor. Kalbimle karnım arasında bir ısı, bu ısı hafif tedirginlik yaratıp, hafifte mide bulantısı gibi, bir hastalık hissi veriyor.

Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Herhangi bir şeye gülemiyorum. Gözümün bir yere değmesi, birinin konuşması fazlalık sanki. Benden kimse bir şey beklemesin, istemesin, hatta konuşmasın benimle ,kulaklarım bir şey duymasın, vücut kabul etmiyor. Hüzün var içimde, kendimle mücadele ediyorum, ağlamak istiyorum, kimse yardım etmedi şimdiye kadar, kimse de gelip şu anda sarılmasın bana, telkin etmesin. Perdeyi kim indirdi, kim açacak... belli değil...

Melankoliğim ben. Ama kim, ne zaman benim içime bu kara perdeleri çekti bilmiyorum. Ben böyle değildim.
Aylardır mücadele ediyorum. Bir iyi bir kötü... perdeler bir açılıyor, bir kapanıyor...

Sanki vücudumda bir zehir artıyor, sonra atıyorum onu, normale dönüyorum, sonra yine birikiyor.
Yine başlıyor melankoli. Kaç gündür iyiydim, şimdi birden yine başladı. Yine bunaltı, yine bulantı...
Kim anlayacak beni, hani iyiydin, iyiydim... mutluydun , mutluydum....
ve hayatın devamı için yapmam gereken bir yığın şey beni bekliyor...
mücadeleye devam...
hayatı savaşa çevirmek bu olsa gerek...

yürek dolu, göz dolu, kulak dolu, omuzlar dolu... karnıma yumruk yemişsem de, kanım zehirlenmişse de kimin umurunda, umurumda.... yola devam, azimli, yılmaz savaşçı...

Browni






Browni 



Malzemeler;

160 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı

1 kutu krema

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya ya da vanilya aroması

1/2 paket kabartma tozu

1 - 1.5 su bardağı un

2 yemek kaşığı dark kakao



Yapılışı;

Tereyağı ve çikolatayı birlikte eritip ılımaya bırakın. Yumurtaları vanilya ve şekerle birlikte çırpın, kremayla birlikte hafifçe karıştırın. Erimiş

Mittwoch, 20. August 2014

Green Beans with Ground Beef (Kıymalı Yeşil Fasülye)




We have been really enjoying all the seasonal vegetables this summer: zucchinis, green beans, eggplant, okra, green and red peppers and of course a lot of tomatoes. Every week at least 3-4 of these vegetables are consumed in our households depending on the availability. I like to purchase them all organic and sometimes organic is not available. In that case, I purchase what is fresh and organic. Lately, organic, fresh looking green beans are available almost every week at the market I shop, so I have been purchasing them and cooking them either just with tomatoes or with tomatoes and chicken or beef. I have posted several green bean stew recipes in the past and I wanted to add another one as this is a versatile dish. This one is with ground beef. I also like it with stew meat but for my little boys, ground beef is easier to chew so I don’t have to cut the meat really small for them.

I cooked this in a Dutch oven but any type of pot will do. If you do not wish to put it in the oven, you may cook it on stove for about 1.5 hours or until the beans are tender. Traditionally, this is cooked on the stove top.

2 lbs green beans
6-7 large ripe tomatoes (peeled and diced)
1 small red onion (chopped)
3 large cloves garlic (crushed)
2 lbs ground beef
1/2 cup olive oil
2 1/2 tsp salt
3 tbsp tomato paste
1 tsp paprika
1 tsp cumin
¼ tsp ground black pepper
6 cups water

Cut the ends of each green bean and slit in the middle without cutting through the end. The beans will split in two and stay attached at the bottom.  Take the split beans that are attached at the bottom and cut diagonally around 1 ½ inch long. In addition to cooking faster, when the beans are split in half, all the wonderful juices go inside them which produce a delicious flavor.

Heat olive oil on medium heat. Add the ground beef and stir until no longer pink. Add the onions and sauté for 3-4 minutes. Add the green beans and then the crushed garlic and stir. 


Continue to sauté for another 3-4 minutes. Add the tomatoes, tomato sauce, paprika, cumin, ground black pepper, salt and water. Stir well.

Preheat oven to 420°F. In an oven safe pot or dutch oven, bake for 2 hours. Remove from heat and enjoy with rice. 

Mittwoch, 13. August 2014

Bulgur Köfteli Yoğurtlu Sandviç






Bulgur Köfteli Yoğurtlu Sandviç



Malzemeler;

1.5  su bardağı ince bulgur

1/2 su bardağı irmik

1 adet küçük soğan

200 gr kıyma

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

Tuz, karabiber



1 adet yumurta



Yoğurt



Yapılışı;

İnce bulgur, irmik ve baharatları bir kaba alın ve 2 su bardağı sıcak suyla ıslatarak 10 dk. kadar bulgurun şişmesini bekleyin. Un, yumurta ve kıymayı ekleyip macun

Freitag, 8. August 2014

Schnelles Mittagessen: Risotto mit Erbsen + Champignons




Eigentlich sollte ich gar nicht hier sitzen und diesen Post schreiben, 
sondern Koffer packen, den Reiseproviant für morgen einkaufen, die Zeitung abbestellen, 
und alles für den bevorstehenden Urlaub vorbereiten. Aber Essen muss der Mensch schließlich auch
und da ich mit meinen Gedanken schon längst in Bella Italia unterwegs bin, gibt es heute dieses einfache, 
aber sehr leckere Risotto, welches ich euch nicht vorenthalten möchte. :-)



Das ist drin (für 4 Personen):
- 400g Risotto Reis
- 1 Liter Gemüsebrühe
- 1/8 l Weißwein, trocken
- 1 mittelgroße Zwiebel
- Knoblauch
- Champignons
- Erbsen
 



So wird´s gemacht:
Zwiebel schälen, in kleine Würfel schneiden und mit Knoblauch in einem Topf 
mit wenig Öl glasig bei mittlerer Hitze andünsten. Unter Rühren den Reis dazugeben, bis auch dieser einen 
schönen Glanz erhält und alles mit 1/8 l Weißwein ablöschen und bei starker Hitze, fast 
die ganze Flüssigkeit einkochen lassen.

Nun mit soviel heißer Brühe aufgießen, dass der Reis gerade etwas bedeckt ist.
Damit das Risotto besonders cremig wird, ist es wichtig, dass ihr die Brühe nach und nach
und nur in kleinen Mengen zum Reis dazugebt. Ganz entscheidend dabei ist, dass der
Kochprozess nicht unterbrochen wird. Deshalb muss die Brühe immer heiß sein.

Etwa 20 - 25 Minuten das Reisgericht auf dieselbe Art und Weise weiterkochen lassen 
und das unter ständigem Umrühren! Nachdem der Reis schön körnig, aber dennoch weich
gekocht ist (etwa 20 min.), die  Erbsen unterheben und miterwärmen.
Die Champignons in der Zwischenzeit putzen, in Scheiben schneiden 
und in einer extra Pfanne in wenig Öl anbraten. Erst zum Schluß unter das Risotto heben.

Wer mag kann noch ein Stück Butter und Parmesankäse darunter rühren.
Erst dann wird, wenn notwendig, mit Salz nachgewürzt.

Guten Appetit!





Und nicht vergessen habe ich natürlich den Gewinner der tollen
dabelju : design Verlosung. Gewonnen hat:
Lynn von yourslynn

Herzlichen Glückwunsch liebe Lynn! Bitte schick mir noch deine Anschrift, damit du pünktlich zum
Umzug dein Kissen bekommst. ;-)


Ich wünsch euch eine schöne Zeit und bis ganz bald
♥ Rebecca