
Dienstag, 24. Juni 2014
[Gastbloggerwoche] Ruffled Flowers von Meine Küchenschlacht

Freitag, 20. Juni 2014
OKUMA MOTİVASYONU
Melisa , bana benzememiş. Benim gibi kitap okuma tutkusu yok kanında. Belki de bunu söylemek için daha çok erken olabilir. Okuması halen sular seller gibi akıcı değil. Bazen kelimeleri okurken takılıyor ya da yanlış okuyor. Çok okuması lazım. Çok okursa düzelecek tabii ki... Yani doğru düşündüğümü düşünüyor. Kitap okuma motivasyonu geliştiriyorum. Bir çizelge yaptık, 5 kitap bitirdiği zaman, tadı damağında kalan Kidzania'ya tekrar götüreceğiz. Bunun yanında ailecek okumayla ilgili bir motivasyon geliştirdim. Her gün üçümüz okuduğumuz sayfa sayfalarının toplamını alıyoruz ve farazi ödüllü bir yarışmaya katılıyoruz. Her haftanın sonunda, her ayın sonunda birinci olan aileyi seçiyorlar ve bunun sonucunda bir ödül var ;) Okul açılana kadar devam edecek bir yarışmaymış bu ... ;) Bakalım sonuç ne olucak. Var mı sizin aklınıza gelen bir motivasyon şekli ?
Donnerstag, 19. Juni 2014
Blog Tanıtımı: SEO Kriter
İnternet kullanıcıları bloglarla tanışıp kendi blogunu oluşturduktan ve yazılarını yazmaya başladıktan sonra kafalarında beliren soru genellikle şudur: “insanlar blogumu nasıl bulup yazılarımı okuyacak?”
Bu soruya verilebilecek en doğru cevap şüphesiz Google’dır. Yazılarınız her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği ve arama yaptığı Google’da yer alırsa dünyanın bir ucundan insanlara bile blogunuzu tanıtma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Google aramalarında gözükmek, daha üst sıralarda yer almak için de çok yazı yayınlamak yetrli değildir. Bu yazıları bilinçli yazmanız, SEO adı verilen bazı optimizasyon tekniklerini uygulamanız gerekir.
BH’de zaman zaman SEO ile ilgili yazılar yayınlasam da bu konu ile ilgili daha aktif ve daha bilgilendirici blogları takip etmenizi öneririm. Aşağıda tanıtacağım SEO Kriter isimli blog da SEO ile ilgili faydalı bilgilerin yanı sıra çeşitli profesyonel SEO hizmetleri de yer alıyor.
SEO Kriter Nedir?
SEO Kriter aslında kurumsal SEO danışmanlığı yapan bir firma olup blogunda SEO ile ilgili faydalı bilgiler paylaşmaktadır. Adana merkezli bir SEO firması olan SEO Kriter’in blogunda SEO kavramıyla yeni tanışan ve bloguna temel optimizasyon tekniklerini uygulamak isteyen blog yazarlarının ihtiyacını karşılayacak önemli ipuçları yer alıyor.
Garantili ve güvenilir bir SEO çalışması yaptığını iddia eden SEO Kriter müşterilerine bir panel tesis ederek tüm çalışmaları bu panel aracılığıyla takip etmelerini sağlamaktır. Bu da şeffaflığın bir göstergesi olsa gerek.
Temel optimizasyon teknikleri bana yetmez, Google’da önemli kelimelerde ilk sıralarda yer almak istiyorum diyorsanız SEO fiyatları sayfasından paketleri inceleyip profesyonel bir çalışma yaptırabilirsiniz.
Hangi Kelimede Kaçıncı Sıradayım?
SEO çalışmaları genellikle anahtar kelimeler hedef alınarak yapılır. Aranma hacmi yüksek kelimeler tespit edilerek o kelimelerde üst sıralar hedeflenir. Böylece günlük çok yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşılabilir.
Bildiğiniz gibi Google arama sonuçları oturum açan her kullanıcıda farklılık gösterir. Bu yüzden hedef kelimelerinizi Google’da aradığınızda çıkan sonuçlar size özeldir. X kelimesinde siz kendinizi 1. sırada görebilirsiniz ama esas sıranız çok daha düşük olabilir.
İşte bu noktada SEO Kriter’in , Google’da her kelime için esas sıralamanızı gösteren Google Sıra Bulucu isimli aracını kullanabilir böylece gerçek sıralamanızı öğrenebilirsiniz.
Mittwoch, 18. Juni 2014
Çikolatalı Muz ve Tadelleli Muzlu Atıştırmalıklar
Çikolataya daha fazla yakışan bir meyve var mı bilmiyorum ben. Muz yahu, hem de çikolata ile ama çikolatalı muzdan daha güzel bir şey varsa o bence Tadelleli muzdur. Nutella ve muz nedir ki güzelim tadelle varken. Tadelleli olmayacaksa en güzel SOĞUK çikolatalı muzdur, hem de sprinklelar ve beyaz çikolatadan kalplerle. Üşenmedim uğraştım demeyeceğim çünkü uğraşacak bir şey yok, muz ve çikolatanız varsa zaten işin özü tamam. Geriye de ister sprinkle ile süsleyin, ister fındıkla isterseniz hindistancevizi ile. Hatta hiç süslemeyip löp löp yutun, bilmiyorum ben, yapın bir şeyler işte siz.
Şimdi Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere iki çeşit var bu postta. Tadelleli ve çikolatalı muzlar. Ben çikolatalı olanları dondurup tükettim, tadellelileri soğutup. Neden derseniz, cevabı ben de bilmiyorum. Sanırım çikolata olanın dışı çıtır çıtır olduğu için donunca öyle hoşuma gider diye düşündüm. Bu sıcaklarda resmen tatlı krizlerine son, hem de serin serin. Deneyin lütfen, pişman olmayacaksınız.
ÇİKOLATALI SOĞUK MUZ DİLİMLERİ
- 2 adet muz
- 100 gr bitter çikolata (mümkünse %70 kakao oranlı)
- 80 gr sütlü çikolata
- Sprinkle, hindistancevizi, fındık fıstık vs
- kürdan
- yağlı kağıt/pişirme kağıdı
Çikolataları benmari usulü eritin. Muzları 1 veya 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve erimiş çikolataya batırıp, her yanını kaplayın. Bir çatal yardımı ile kaplanan muzdan akan çikolatayı süzün ve dilimleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Süsleyin. Üzerlerine isterseniz kürdan batırabilirsiniz. Buzlukta en az 1 saat dondurun!
TADELLELİ MUZ ATIŞTIRMALIKLARI

- 4 adet tadelle (ben tadelle beyaz kullandım)
- 2 adet muz
- sprinkle
- kürdan
- Pişirme kağıdı
Tadelleleri benmari usulü eritin, ama dikkatli olun çikolata gibi değil bunlar çok geçerse acayip bir şey oluyor, eliyince alın hemen ve sıcak su dolu bir başka kaba oturtun kaseyi. Muzları 3 e bölün. Kürdanları önce tadelleye batırın sonra tadellelere. Muzları tadelle ile yarılarına kadar kaplayın ve süsleyin. Yağlı kağıda bırakıp dolapta yarım saat kadar soğutun.
Çilekli Galette
Bu aralar yine tarifler birikti, hala yaz gelmeden yapıp fotoğrafladığım ama yazamadığım tarifler var. En kısa zamanda umuyorum ki hepsini ekleyeceğim bloga. Leopar kekten tutun da ombre pastalara kadar değişik tarifler bekliyor sırada. Ama çilekler iyice geçmeden bu çilekli tariflere öncelik vermek istedim. Daha sorada çilekli milföyler, çilekli ve pembe biberli cupcakeler, çilekli başka cupcakelere var . Bana şans dileyin :)
Benim bildiğim kadarıyla Fransızların galette dedikleri bu güzide tatlının paydan farkı hamurun elle şekillendiriliyor olması, kısaca serbest bir şekli var. Tabi fransızlar bunu sadece meyvelerle değil, peynir ve etlerle, sebzelerle de yapıyorlar. Bu tuzlu olanlar genelde kapalı olarak yapılıyor. Ben çileği tercih ettim hazır bol bol varken ve pek güzel, pek sevilesi bir çilekli galettem oldu.

İlk kez deneyeceğim içinaraştırdım önce bir, çoğunlukla yabancı bloglardan. Fark ettim ki çoğunlukla basit pie/pay hamuru kullanılıyor hamur kısmında. Hamura buttermilk ekleyenler, mısırunu ekleyenler olmuş. Kısaca size kalmış bu kısmı da, en azından basit bir pay hamuru işinizi görecek. Dolgu kısmı ise yine tercihe göre şekillenebilir. Sadece meyve kullanabileceğiniz gibi, tabana krema veya reçel, marmelat da kullanabilirsiniz. Hepsi sizin elinizde!
Ben kendime göre bir şeyler uydurdum yine, güzel de oldu. Biz çok sevdik!
Krema kısmını direkt geçebilirsiniz, ben sevdiğim için kullandım. Genelde kremasız yapılıyor.
Uğraşmak istemezseniz Dr. Oetker marka pişebilen dolgu kremasını tavsiye ederim. Kremaya peynir ekleyebilirsiniz.
Tabi ki illa çilekle değil istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz. Erik, kayısı, şeftali, vişne...
ÇİLEKLİ GALETTE
MALZEMELER
Hamur için
- 2.5 su bardağı un
- 225 gr soğuk tereyağ
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/3 bardak çok soğuk su
Kreması için
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- vanilya
- severseniz labne peyniri (100 gr kadar)
Meyveli dolgu için
- yarım kilo yıkanıp ayıklanmış çilek
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI:
Önce hamurla başlayın, en az yarım saat dolapta dinlenmesi gerek çünkü. Daha sonra kremayı yapıp ılıyana kadar da çilekleri hazırlarsanız zamanlaması güzel olur.
Hamur:
Unu, şeker ve tuzu bir rondonun içine yerleştirin. Üzerlerine küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. Rondoyu kesik kesik, aralıklarla çalıştırın. Pürüzsüz bir hamur değil irili ufaklı, taneli bir hamur elde edeceksiniz muhtemelen. Daha sonra suyu az az ekleyerek yine kesik kesik çalıştırıp kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru en az yarım saat dolapta dinlendirin.
Bir kasede yumurta sarısını çırpın.
Küçük bir tencere sütü koyup, üzerine şeker, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyin. Mümkünse bir tel çırpıcı ile nişasta topaklarından kurtulana kadar karıştırın/çırpın.
Topaklar gittikten sonra, ocağın altını orta derece yakın ve karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı almasını sağlayın. Kıvamlanınca ocağın altını kısın.
Yumurtaları çırptığınız kaseye iki kaşık pudingten ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra 2 kaşık daha ekleyin ve tekrar karıştırın. Daha sonra bu karışımı tenceredeki karışım aekleyip vakit kaybetmeden karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip, 1 dakika kadar daha eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Labne peyniri ekleyecekseniz, ocakta aldıktan sonra ekleyebilir veya ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirebilirsiniz.
Çilekli Harç:
Çilekleri yıkayın ve saplarını temizleyin. Çilekleri dilimleyin veya benim fotoğraflardaki gibi yapmak isterseniz yarısını dilimleyin ve yarısı tam kalsın. Bir kapta 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile çilekleri biririne karıştırın ve çilekleri ezmeden karışımı yedirin. (çilekler ıslak değilse 1-2 yemek kaşığı su da ekleyebilirsiniz)
Galettenin yapılışı
Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru düz bir yüzeyde varsa oklava ile yaklaşık 25 cm çapında açın ve içine kremayı sürün. Daha sonra çilekleri üzerine yayın. Tüm çilek kullanacaksanız en son tüm çilekleri dizin. Hamuru kenarlardan 2 cm kadar katlayın ve kenarlara toz şeker serpiştirin. 175C önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Ilıyan Galettenin üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Montag, 16. Juni 2014
Çilek Soslu Vanilyalı Cheesecake
Vanilyalı yani sade cheesecake benim her zaman en favori tatlım olmuştur. Tabi fırınlanmış olmak kaydı ile. Şu da bir gerçek ki eğer dışarıda bir yerde tatlı yiyecekseniz sade bir şey bulmak pek zor. Yani vanilyalı cheesecake, vanilyalı kek veya sadece vanilyalı pasta gibi. İlla içine veya üstüne bir şey katmak zorundalar gibi her yerde. Daha vanilyalı veya sade pasta görmedim şu 25 yıllık hayatımda bir yerde. Bu kadar konuşuyorum ama benim vanilyalı cheesecake'im de çilek soslu. Ben sosu denemek için yaptım ama, bakalım nasıl olacak diye, uydurma bir sos yani. Sonuç olarak da gayet lezzetli bir şey çıktı ortaya ama ben sosla yemek yerine taze çileklerle yedim vanilyalı cheesecakimi.
Vanilya vanilya dedim de, sanmayın ki az biraz vanilya var içinde, 2 çubuk vanilyayı koydum 4-6 kişilik bir cheesecake içine. Mısır nişastası+şeker yerine de Carte D'or vanilyalı puding ekledim, daha da vanilyalı oldu. İmkanınız varsa lütfen vanilin kullanmayın siz de. Çubuk vanilyalar artık çoğu süper markette mevcut, o da yoksa alın bir gerçek vanilyalı puding en azından ondan gelsin vanilya tadı biraz. Tabi benimki sadece öneri. Ah, tabi vanilya özütü de gayet güzel olur eğer varsa.
Cheesecake yaparken kullanacağınız labnenin süzülmüş olması önemli. Bunun için vaktiniz varsa bir gün veya 5-6 saat önceden süzme işlemini yapın. Hem cheesecake için hem de peynirli kremalar için süzmek hem kıvam, hem doku hem de lezzette fark yaratıyor. Biliyorum, labne çok da ucuz bir peynir değil, ortalama 200gr lık paketi 4 lira civarında bir şey, herkes bir cheesecake için 20 liralık peynir almak istemeyebilir, haklı da. Bunun için sizlere kendi deneyimlerimden birkaç öneri yapacağım.
Tarifte vanilya çubuğu var ama nasıl kullanacağınızı yazmamışım, buraya tıklayarak Gökçe'nin anlattığı güzel bilgilere ulaşabilirsiniz, fotoğraflı.

- Cheesecake Tabanı
- 1 + 2/3 su bardağı un
- 125 gr tereyağı, soğuk
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- bir tutam tuz
- vanilya
- dilerseniz tarçın
Cheesecake
- 4 yumurta
- 800 gr labne peyniri veya krema peyniri
- 1 paket süt kreması
- 1 paket vanilyalı puding
- Yarım çubuk vanilya veya 2 çay kaşığı vanilya özütü (ben 2 çubuk vanilyanın içini kullandım, siz de çok vanilyalı olsun istiyorsanız öyle yapın)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Çilek Sos
- 8-10 tane orta boy çilek
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı süt kreması
HAZIRLANIŞI:
Dinlenmiş hamurunuza çatalla delikler açın ve 180C fırında 25-30 dakika kadar üzeri pembeleşene dek pişirin.
Cheesecake: