Donnerstag, 10. April 2014

Çilekli Rulo Pasta






Baharın gelişine..



Çilekli Rulo Pasta



Malzemeler;

5 adet yumurta akı

3 adet yumurta sarısı

3/4 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

1 paket vanilya

1 limon suyu veya bir kaç damla limon aroması



Muhallebi için;

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

3 su bardağı süt


Başarılı Bir Dekorasyon Blogu: Yapı Dekoratif

Google+ veya e-mail üzerinden sohbet ettiğim arkadaşlar bilirler bir süredir restoran projesinde çalıştığımı bilirler. Son zamanlarda mevcut işimin dışında restoranın dekorasyon, peyzaj ve tadilat işleriyle uğraştığımdan dolayı Blog Hocam’a pek vakit ayıramadığımı fark etmişsinizdir. Üzgünüm ama büyük ihtimalle restorandaki düzeni kurana kadar bu yoğunluğum devam edecek. Dolayısıyla eskisi kadar aktif bir Blog Hocam göremeyebilirsiniz. Bu konuyla ilgili detaylı bir bilgilendirme yazısı ilerleyen günlerde yayınlayacağım için esas konumuza dönmek istiyorum.

 

Restoranın dekorasyon işleri için iç mimar arkadaşlarımdan yardım alsam da her şeyi onların eline vermek pek doğru gelmedi bana. Bu yüzden hem iç, hem de bahçe dekorasyonu için sürekli araştırmalar yaptım, makaleler okudum, ve tabi ki bloglar takip ettim. Bu yazıda da Türkçe yazılmış en iyi dekorasyon bloglarından biri olan Yapı Dekoratif isimli siteden bahsedeceğim.

 

dekorasyon-blog

 

Yapı Dekoratif: Başarılı Bir Dekorasyon Blogu

 

Haziran 2012’de yayın hayatına başlayan Yapı Dekoratif, dekorasyon ve yapı sektöründeki faydalı bilgileri bizlerle paylaşan güncel ve oldukça aktif bir blog. Ev, ofis ve bahçe dekorasyonlarıyla ilgilenen blogger arkadaşlar, Yapı Dekoratif’i takip ederek alacakları hizmetin kalitesini arttıracakları gibi teknik konularda bilgi sahibi de olabilirler.

 

Dekorasyon ve yapı sektörü günümüzde çok önemli bir hale geldi. Evlenirken ev kurmak, iş hayatına girip ofis kurmak, belki küçük, bahçeli bir müstakil evde emekliliğini geçirmek… Bunlar çoğumuzun başından geçen ya da geçebilecek şeyler. Ben henüz emeklilik aşamasına gelmedim ama ilk iki evreyi tamamladım. Bu süreçte evinizi veya ofisinizi dekor ederken sizi en çok zorlayan şeylerden biri rekabetten doğan hizmet ve ürün çeşitliliği. Bu kadar çeşitlilik arasında hem zevke uygun, hem de kaliteli olan ürün veya hizmetin seçilmesi önem teşkil ediyor. İşte bu yüzden yapı & dekorasyon bloglarını takip etmek önemli. Türikiye’de ki en başarılı ve güncel yapı & dekorasyon bloglarından biri Yapı Dekoratif olduğu için, takibe buradan başlayabilirsiniz :)

Dienstag, 8. April 2014

PAKİSTAN'DAN PAKET VAR.

 
Bugün bana taaa uzaklardan bir kargo geldi. Pakistanlı mektup arkadaşım Faisal ve eşi Soully bana bu güzeller güzeli , kendi deyimleriyle sandalları gönderdiler. 10 sene evvel ilk geldiklerinde getirdikleri sandalları giymeye kıyamadığım için halen eskitemedim.
Terlikler kargo ile saten siyah kılıfların içinde geldi.
 
 
Bu terlikler Souly'den...
 
Burada bunlar kadar güzel ve işçiliği iyi olanına rastlayamazsınız.

 Bunlar da Faisal'dan..
 
Faisal'dan size bahsetmiştim daha önce. Onu da blogger yaptım. Blog yazması için ikna etmiştim.
O da şimdilerde, tüm gezdiği yerlerde ki deneyimlerini bloğunda yazıyor.
Sayfamda da tanıtmıştım sizlere. faisalbhati.blogspot.com sitesine bir göz atmanızda fayda var.
 
                               
3 sene evvel geldiklerinde. Ayasoyfa hatırası.
 
Faisal'la 1991'den beri arkadaşız ve her ikimizde ilk günlerden beri ailemizle ilgili bütün detayları her aşamada paylaşarak bugünlere geldik. Önceleri mektup, sonra mailler, sonra msn, skype, şimdi de çok çabuk ulaşabilmek için whats up.

 Souly 3 çocuk annesi... bütün enerjisi çocuklarında, onların eğitimi, bakımıyla yakından ilgileniyor.
3 kızın evden yıkanıp , hazırlanması, giydirmesi, saçı başı, tokası kıyafetleriyle çıkarmak gerçekten büyük bir enerji gerektiriyor. 1,5 ve 9 yaşlarındaydı çocuklar o günlerde.

Türkiye'ye ilk geldiklerinde , 2003. O zamanlarda ilk kızları ikizleri daha yeni olmuştu.
Souly her zaman bana kısa da olsa bir mesaj atar, halimi hatrımı sorar, ben her ne kadar da onu arayamasamda periyodik olarak beni arar ve bugün ki gibi güzel süprizler yapar.
 
İşte bizden kısa bilgiler.
 
 
Bu arada en son geldiklerinde evde yer kalmadığı için, Faisal atölyemde kalan şanslı kişilerdendi.

 


Çilekli Tart





Çilek alırken pazarcıların, reyon görevlilerinin "seçme yok, dokunmayın" tavrına öyle sinir oluyorum ki... Almıyorum da öyle olunca, ben seçerken adam gelmişse hepsini bırakıyorum geri bir de. Üstelik bir de bu adamlar, çürük ezik ne varsa umuramadan kürekle diğer çilekleri de yararak ezerek dolduruyorlar poşeti. Neyse böyle sinir bozucu durumlara denk gelmeden alabildiği bu güzel çileklerle çok güzel tartlar yaptım. Üstelik de fırınlamadan, çok uğraşmadan.


Ya zaten çilekli tartın görüntüsü bile aşırı güzel olmuyor mu sizce? Kendi başına bir mutluluk kaynağı çilekli tart bence. Hazır çilekler de çıkmışken siz de yapın bol bol diye bu kolay ve lezzetli çilekli tart tarifini anlatmaya başlayayım hemen.


Her zamanki gibi ön bilgi verme aşamasındayız, bunu yapmazsam içim rahat etmiyor. İstiyorum ki sizinkiler de benimkiler kadar güzel olsun. 

Ben bisküvi olarak Biscoff ve Eti form'un meyveli kepekli bisküvisini kullandım, çok güzel oldular. Siz de tadını çok sevdiğiniz bisküvileri karıştırabileceğiniz gibi sadece Eti burçak veya herhangi bir yulaflı bisküvi ile de yapabilirsiniz.
Ekleme: Sevgili Settie'nin yorumunda yazdığı yöntemi aynen kopyalıyorum. Rondo veya elde ezmekle uğraşmayanlara gelsin: "bu arada, rondoyu temizlemeye üşenen benim gibi tembeller, bisküvileri elle incecik parçalamak için debelenmek yerine yassı bir tabakta bir bardak altıyla ezebilirler; hem stres atıyor, hem de incecik çıkıyor bisküviler =)"
YanıtlaSil

Tabanın iç kısmını çikolata ile kapladım, bunun sebebi tartı pişirmiyor oluşum. Tart tabamlarını soğuttuğumda o çikolata kaplaması tabanın daha stabil olmasına yardımcı oldu, üşenmezseniz yapın. Yapmadan da oluyor ama. 

Tart kalıplarına direkt bisküvileri yaymadım, Tantitoni'den renkleri çok güzel diye aldığım ama tam bir fiyasko çıkan cupcake kapsüllerini tart kalıbına yerleştirip üzerine biraz basarak yaydım. Daha sonra bisküvileri döktüm. Çıkarma aşaması çok daha kolay oldu. (Tantitoni'nin cupcake kağıtları çok kalitesiz, muffin tepsiniz yoksa almayın hiç.)

Ben tart tabanına çilek dilimleri döşedim, bunu üst kısımda çok çilek kullanmayacağım için yaptım. Siz direkt çilekleri kremanın üzerine de dizebilirsiniz. 


Vanilya konusu bence çok önemli, üzgünüm ama vanilinle hem randıman alınmıyor hem de sentetik. Bulabilirseniz çubuk vanilya veya vanilya özütü kullanmayı deneyin. 

Bu tarif için Büyük bir tart kalıbı veya benimkiler gibi mini mini kalıplar kullanabilirsiniz.
Benim kalıplarımla 12 tane tart çıktı, Adet miktarı büyüklüğe göre değişecektir.  

Çilekli, Peynir ve Vanilya Kremalı  Mini Tartlar

Malzemeler:

Tart Tabanı


  • 200 gr, yaklaşık iki paket bisküvi
  • 125 gr tereyağ 
  • Sade bisküvi kullanacaksanız 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı zencefil

  • 160 gr çikolata(bitter, sütlü veya karışık)

Peynirli ve Vanilyalı krema

  • 600 ml soğuk süt
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket suyu süzülmüş labne peyniri (200gr)
  • yarım vanilya çubuğu
  • 50 gr  tereyağ

Yarım kilo çilek

HAZIRLANIŞI

Tart Tabanlarının Yapılışı

Çikolatayı benmeri usülü eritin.

Bisküvileri rondoda çekin veya elinizle iyice ufalayın. Tereyağını bir tavaya alıp yakmadan eritin ve çekilmiş bisküvileri ekleyip ocağı kapatın. Bisküviler tereyağı ile iyice karışana dek bir kaşık yardımı ile karıştırın ve tereyağını yedirin.

Tart kalıplarına yağlı kağıt veya cupcake kağıdı serip iyice yayın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı veya biraz daha fazla bisküviden ekleyip elinizle iyice bastırarak tabana ve kenarlara doğru yayın ve sabitleyin. Üzerlerini bir fırça veya kaşık yardımı ile ince bir abaka çikolata ile kaplayın. Bu kalıpları zamanın varsa dolaba, yoksa dondurucuya atıp vanilyalı kremayı yapmaya başlayın.


Vanilyalı Krema
Sütü tencereye alın ve 4 yemek kaşığı mısır nişastasını, şekeri, vanilya çubuğundan çıkardığınız vanilya tOhumlarını (veya vanilin veya vanilya özütü)nü ekleyip, mümkünse tel çırpıcı ile 1 dakika kadar karıştırıp topak kalmasını engelleyin. Daha sonra Ocağın altını yakın ve katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. (ÇOK KATI OLURSA BİRAZ SÜT İLAVESİ EDİN) Kaynar gibi olup üzeri göz göz olunca yağı ekleyin ve eriyinceye dek karıştırın. Daha sonra peynirin suyunu süzüp peyniri ekleyin, iyice karıştırıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.

Kremayı oda sıcaklığına gelmeden kullanmamaya özen gösterin.

Tart kalıplarını dolapan alıp önce çilek dilimlerini dibe dizin, sonra üzerini kremayla kaplayın. En son çilekle süsleyin ve ister dinlenince ister de hemen servis yapın.


Montag, 7. April 2014

Blogger Başlık Etiketleri

Heading yani başlık etiketleri blog içeriğinizin hangi konuda olduğunu arama motorlarına belirten temel HTML etiketleridir. Toplam 6 adet başlık etiketi vardır ve önem derecesine göre H1’den H6’ya kadar gider.

 

Blogger’da ise önem sırasına göre başlık etiketlerini şu şekilde kullanmanızı öneririm:

 

<h1> Blog Başlığı </h1>

 

Bunun için ekstra bir ayar veya kodlama yapmanıza gerek yok. Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Temel > Başlık bölümne yazdığınız blog başlığı h1 olacak şekilde kodlanmıştır.

 

<h2> Yazı Başlığı </h2>

 

Blogger’ın standart şablonlarında yazı başlıkları h3 olacak şekilde kodlanmıştır fakat blog başlığından sonra en önemli öğe yazı başlığı olduğu için bunun h2 etiketiyle belirtilmesi daha doğru olacaktır.

 

Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi düzenle dedikten sonra Ctrl + F tuş kombinasyonunu kullanarak arama kutusunu açın ve buraya h3 yazın. Bulduğunuz tüm <h3> ve </h3> etiketlerini <h2> ve </h2> etketleriyle değiştirin.

 

<h3> Ara Başlıklar </h3>

 

Uzun bir yazınız olduğunu ve bu yazıın bazı bölümlerini ara başlıklar kullanarak belirttiğinizi düşnelim. İşte bu ara başlıkları h3 etiketiyle göstermek uyun olacaktır. Bunun için Blogger’da yayın oluştururken kullandığınız yazı editöründeki birinci Alt başlığı seçmeniz yetrlidir. Alt başlığı seçtikten sonra yazınızın HTML bölümünden h3 etiketinin eklendiğini görebilirsiniz.

 

blogger h etiketleri

 

<h4> Alt Başlıklar </h4>

 

Ara Başlıkları da kendi aralarında alt başlıklara ayırdığınızı düşünelim. Bu durumda alt başlıklarda h4 etiketi kullanmak uygundur. Bunun için Blogger’da yayın oluştururken kullandığınız yazı editöründeki ikinci Alt başlığı seçmeniz yetrlidir. Alt başlığı seçtikten sonra yazınızın HTML bölümünden h3 etiketinin eklendiğini görebilirsiniz.

 

blogger-headings

 

Bunlar dışında h5 ve h6 etiketini kullanmanıza gerek yok.

 

H Etiketlerini Düzenleme

 

Yazılarnızda H etiketlerini kullanmak, arama motoru optimizasyonunun olmazsa olmazlarındandır. Adeta arram motorlarına yazının konusunu ve özetini bildirir. Ancak bu başlık etiketlerini kullandığnızda, başlıklarınızın  renk ve boyutu değiştiğinden görsellik açısından sıkıntı olabilir. Ancak bunu düzeltmenin de bir yolu var elbette.

 

Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi düzenle dedikten sonra ]]></b:skin> kodnu bulun ve üzerinde bir yere aşağıdaki kodları ekleyin.

 

.post h3{
color:#000;
font-size: 12px;
}

 

.post h4{
color:#000;
font-size: 10px;
}

 

Ben sadece renk ve boyut kadlarnı yazdım ama parantez içine istediğiniz CSS özelliklerini ekleyebilirsiniz.

 

Kafanıza takılan bir yer veya konuyla ilgili bir sorunuz varsa yorum bölümünden sorabilirsiniz. Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız ütfen aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanarak paylaşın.

Samstag, 5. April 2014

230)Çocuk sahibi Olmak isteyenlerin Okuması Gereken Dualar..

Bir çok  kardeşim bu konuda dua istemişlerdi, fırsat bulmuşken yazayım dedim..Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah isteyenlere...                                                                                                                                                                                                                        Hamile kalmak için okunacak dua ve dualar burada yer almaktadır. Ümit ederiz ki bu dua okunduğu zaman Allah Teala sizi duyup çocuk sahibi olmanızı sağlayacaktır. Hamile kalmak için okunacak dua ve dulalar;
1. "İnne rabbeke hüve'I-hallâku'l-alîm." : "Muhak­kak ki Rabbin her türlü yaratma şeklini bilir." âyetini gecele­ri 1267 kere tekrar eder ve bunu üç ay boyunca sürdürür.
2. Veya; "Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" : "Muhak­kak ki Allah dosttur ve yaratandır." âyetini beraber olmadan önce 289 kere tekrar eder.
3. Veya; "HüvaIIahü'l-hâliku'l-bâriü" : "O yaratandır ve yok­tan var edendir." âyetini 1054 kere tekrar eder.)
4. Veya; Tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine ya­kın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâ-hirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalın­caya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)

Freitag, 4. April 2014

Fried Smelts (Gümüş Balığı Kızartması)



It has been over 20 years since I have had fish this small. I remember eating small fish such as hamsi (anchovy) and izmarit (picarel) when I was small. It has been tempting to buy it when available but since I am the only one who is willing to eat it in the house, I never bought it before. This week when I was shopping I saw the fresh smelts and they looked attractive. I bought them without hesitation. They turned out really good and I satisfied my craving of fried, small fish. Smelts are common in Turkish cooking, but this is my first time cooking them. I think next time I will bake them in the oven in tomato sauce. Enjoy with rice or bulgur pilaf and salad greens.


1 lb smelts

1 tsp salt

1 tsp red pepper flakes

½ tsp cumin

¼ tsp ground black pepper

 For Frying:

1 cup white flour

4 cups canola oil


Wash and drain the smelts. Place the fish in a large bowl and add the salt, red pepper flakes, cumin and the ground black pepper. Mix by hands to make sure all the fish are seasoned well.

 
Heat the oil. Coat the smelts with flour and fry for about 5 minutes or until the fish take a golden color. Remove from the oil and drain on a paper towel. Serve with lemon wedges.