Dienstag, 8. April 2014
PAKİSTAN'DAN PAKET VAR.
Çilekli Tart
Çilek alırken pazarcıların, reyon görevlilerinin "seçme yok, dokunmayın" tavrına öyle sinir oluyorum ki... Almıyorum da öyle olunca, ben seçerken adam gelmişse hepsini bırakıyorum geri bir de. Üstelik bir de bu adamlar, çürük ezik ne varsa umuramadan kürekle diğer çilekleri de yararak ezerek dolduruyorlar poşeti. Neyse böyle sinir bozucu durumlara denk gelmeden alabildiği bu güzel çileklerle çok güzel tartlar yaptım. Üstelik de fırınlamadan, çok uğraşmadan.
Her zamanki gibi ön bilgi verme aşamasındayız, bunu yapmazsam içim rahat etmiyor. İstiyorum ki sizinkiler de benimkiler kadar güzel olsun.
Ekleme: Sevgili Settie'nin yorumunda yazdığı yöntemi aynen kopyalıyorum. Rondo veya elde ezmekle uğraşmayanlara gelsin: "bu arada, rondoyu temizlemeye üşenen benim gibi tembeller, bisküvileri elle incecik parçalamak için debelenmek yerine yassı bir tabakta bir bardak altıyla ezebilirler; hem stres atıyor, hem de incecik çıkıyor bisküviler =)"
YanıtlaSil
Vanilya konusu bence çok önemli, üzgünüm ama vanilinle hem randıman alınmıyor hem de sentetik. Bulabilirseniz çubuk vanilya veya vanilya özütü kullanmayı deneyin.
Benim kalıplarımla 12 tane tart çıktı, Adet miktarı büyüklüğe göre değişecektir.
Çilekli, Peynir ve Vanilya Kremalı Mini Tartlar
- 200 gr, yaklaşık iki paket bisküvi
- 125 gr tereyağ
- Sade bisküvi kullanacaksanız 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı zencefil
- 160 gr çikolata(bitter, sütlü veya karışık)
- 600 ml soğuk süt
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket suyu süzülmüş labne peyniri (200gr)
- yarım vanilya çubuğu
- 50 gr tereyağ
HAZIRLANIŞI
Tart Tabanlarının Yapılışı
Çikolatayı benmeri usülü eritin.
Bisküvileri rondoda çekin veya elinizle iyice ufalayın. Tereyağını bir tavaya alıp yakmadan eritin ve çekilmiş bisküvileri ekleyip ocağı kapatın. Bisküviler tereyağı ile iyice karışana dek bir kaşık yardımı ile karıştırın ve tereyağını yedirin.
Tart kalıplarına yağlı kağıt veya cupcake kağıdı serip iyice yayın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı veya biraz daha fazla bisküviden ekleyip elinizle iyice bastırarak tabana ve kenarlara doğru yayın ve sabitleyin. Üzerlerini bir fırça veya kaşık yardımı ile ince bir abaka çikolata ile kaplayın. Bu kalıpları zamanın varsa dolaba, yoksa dondurucuya atıp vanilyalı kremayı yapmaya başlayın.
Vanilyalı Krema
Sütü tencereye alın ve 4 yemek kaşığı mısır nişastasını, şekeri, vanilya çubuğundan çıkardığınız vanilya tOhumlarını (veya vanilin veya vanilya özütü)nü ekleyip, mümkünse tel çırpıcı ile 1 dakika kadar karıştırıp topak kalmasını engelleyin. Daha sonra Ocağın altını yakın ve katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. (ÇOK KATI OLURSA BİRAZ SÜT İLAVESİ EDİN) Kaynar gibi olup üzeri göz göz olunca yağı ekleyin ve eriyinceye dek karıştırın. Daha sonra peynirin suyunu süzüp peyniri ekleyin, iyice karıştırıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
Kremayı oda sıcaklığına gelmeden kullanmamaya özen gösterin.
Tart kalıplarını dolapan alıp önce çilek dilimlerini dibe dizin, sonra üzerini kremayla kaplayın. En son çilekle süsleyin ve ister dinlenince ister de hemen servis yapın.
Montag, 7. April 2014
Blogger Başlık Etiketleri
Heading yani başlık etiketleri blog içeriğinizin hangi konuda olduğunu arama motorlarına belirten temel HTML etiketleridir. Toplam 6 adet başlık etiketi vardır ve önem derecesine göre H1’den H6’ya kadar gider.
Blogger’da ise önem sırasına göre başlık etiketlerini şu şekilde kullanmanızı öneririm:
<h1> Blog Başlığı </h1>
Bunun için ekstra bir ayar veya kodlama yapmanıza gerek yok. Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Temel > Başlık bölümne yazdığınız blog başlığı h1 olacak şekilde kodlanmıştır.
<h2> Yazı Başlığı </h2>
Blogger’ın standart şablonlarında yazı başlıkları h3 olacak şekilde kodlanmıştır fakat blog başlığından sonra en önemli öğe yazı başlığı olduğu için bunun h2 etiketiyle belirtilmesi daha doğru olacaktır.
Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi düzenle dedikten sonra Ctrl + F tuş kombinasyonunu kullanarak arama kutusunu açın ve buraya h3 yazın. Bulduğunuz tüm <h3> ve </h3> etiketlerini <h2> ve </h2> etketleriyle değiştirin.
<h3> Ara Başlıklar </h3>
Uzun bir yazınız olduğunu ve bu yazıın bazı bölümlerini ara başlıklar kullanarak belirttiğinizi düşnelim. İşte bu ara başlıkları h3 etiketiyle göstermek uyun olacaktır. Bunun için Blogger’da yayın oluştururken kullandığınız yazı editöründeki birinci Alt başlığı seçmeniz yetrlidir. Alt başlığı seçtikten sonra yazınızın HTML bölümünden h3 etiketinin eklendiğini görebilirsiniz.
<h4> Alt Başlıklar </h4>
Ara Başlıkları da kendi aralarında alt başlıklara ayırdığınızı düşünelim. Bu durumda alt başlıklarda h4 etiketi kullanmak uygundur. Bunun için Blogger’da yayın oluştururken kullandığınız yazı editöründeki ikinci Alt başlığı seçmeniz yetrlidir. Alt başlığı seçtikten sonra yazınızın HTML bölümünden h3 etiketinin eklendiğini görebilirsiniz.
Bunlar dışında h5 ve h6 etiketini kullanmanıza gerek yok.
H Etiketlerini Düzenleme
Yazılarnızda H etiketlerini kullanmak, arama motoru optimizasyonunun olmazsa olmazlarındandır. Adeta arram motorlarına yazının konusunu ve özetini bildirir. Ancak bu başlık etiketlerini kullandığnızda, başlıklarınızın renk ve boyutu değiştiğinden görsellik açısından sıkıntı olabilir. Ancak bunu düzeltmenin de bir yolu var elbette.
Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi düzenle dedikten sonra ]]></b:skin> kodnu bulun ve üzerinde bir yere aşağıdaki kodları ekleyin.
.post h3{
color:#000;
font-size: 12px;
}
.post h4{
color:#000;
font-size: 10px;
}
Ben sadece renk ve boyut kadlarnı yazdım ama parantez içine istediğiniz CSS özelliklerini ekleyebilirsiniz.
Kafanıza takılan bir yer veya konuyla ilgili bir sorunuz varsa yorum bölümünden sorabilirsiniz. Eğer bu yazıyı faydalı bulduysanız ütfen aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanarak paylaşın.
Samstag, 5. April 2014
230)Çocuk sahibi Olmak isteyenlerin Okuması Gereken Dualar..
Freitag, 4. April 2014
Fried Smelts (Gümüş Balığı Kızartması)
4 cups canola oil
Donnerstag, 3. April 2014
229-) Mum Babaya 1 Yasin Okuyarak Dilek Duası..
Mittwoch, 2. April 2014
Patatesli Kol Böreği
Benim sosyal mecralardan sık kullandığım twitter değişe değişe hiç sevmediğim facebooka dönüştü ki, ondan da uzak kaldım. Sonunda en hızlı tüketim mecrası instagrama dahil oldum..
Hani biz hiç bir şey okumazken facebooktan şairleri, yazarları, haberleri , olayları vs. okuya göre öğrendik ya... Hani twitterdan görüntüyü azaltıp herkese giydirip, itiraflar, tavsiyeler, sorular yazdık ya..