Dienstag, 22. Oktober 2013
Hellimli Tavuklu Salata
Sonbahar soframızın en sevilen tariflerinden biri Hellimli Tavuklu Salata.. Besleyiciliği ve zararsızlığıyla herkes tarafından korkmadan yenilebilir.
Hellimli Tavuklu Salata
Malzemeler;
2 demet kuzu kulağı
1 paket hellim peyniri
Yarım kg tavuk şinitzel
Kaju taneleri
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı;
Tavuk şinitzelleri ve hellim peynirlerini küçük kareler, dikdörtgenler şeklinde
Sonntag, 20. Oktober 2013
Simit
Simit is one of the foods that I miss from Turkey. Especially, the kind that is sold on the streets. I had been wanting to make it, but I knew it was time consuming so I never got around to making it. The other night, I decided to try a recipe from a blogger (Farida from AZ Cookbook) who publishes many Turkish recipes which really represent Turkish food. Although, it took me longer to make this recipe as I only worked on the dough when the twins were sleeping, so it rested longer than suggested (the dough was refrigerated overnight), it still turned out fantastic. I actually didn't believe it would taste like the simit in Turkey, but it really did. With a glass of Turkish tea, it was all I needed. It was so good that I couldn't resist the urge to take a picture and post it here. Thank you Farida!
Freitag, 11. Oktober 2013
Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Çok kurabiye düşkünü bir insan değilimdir ama bu çikolata parçalı olanlara karşı bi zaafım var sanırım. Beyaz Çikolata Parçalı Çikolatalı Kurabiye demek daha doğru olacak bu kurabiyelere çünkü hamuru zaten çikolatalı. Beyaz çikolatalar fantazi olsun diye eklenmiş. 2 tepsi kurabiyeyi annemle 2 günde yedik resmen. Kahvaltı, çay yanı, kahve yanı, ara öğün, tatlı krizi derken bitti kurabiyeler :)
Gelelim benim gibi çikolata delilerinin ağzını sulandıracak beyaz çikolatalı kurabiye tarifine. Yapmadan önce bilmeniz gereken bir iki şey olacak:
- Yapınca yiyorsunuz, "ay ben yapayım çocuklar yesin, misafir yesin" durumu olmuyor. O kurabiye yenecek onu bilin.
- Beyaz çikolatalar kakao katı maddesi açısından zayıf olduğundan, pişerken ya karamelize oluyorlar (ki bu mükemmel bir şey bence) ya da bitter çikolataya göre daha fazla eriyorlar. Bu yüzden fırından çıkar çıkmaz kurabiyelere biraz daha beyaz çikolata tepiştirebilirsiniz isterseniz.
-Beyaz çikolata bulmak normal çikolatadan daha zor biliyorum, marketlerde satılanlar arasından alabileceğiniz en iyi beyaz çikolata Lindt markalı olanlar. Bunların da paketi 8 lira civarında. Bu yüzden daha uygun alternatiflere yönelmek isterseniz Milka, Ülker ve Nestle'nin beyaz çikolataları da raflarda mevcut oluyor genelde. Hershey's Kisses da güzel bir seçim olabilir. Bir de hemen her ilde bulunan Kahve Dünyası da küvertür vari çikolatalar satıyor bunlar da işinize yarayabilir.
- Hamurun dinlenmesi önemli. En azından yarım saat dolapta dinlendirin ama dinlenme süresi ne kadar artarsa o kadar iyi olacak. Bu yüzden vaktiniz ve sabrınız varsa 2 saat ile 1 gün arasını tavsiye ediyorum. Yoksa yarım saatle de oluyor gayet, hiç merak etmeyin :)
-Esmer şeker yoksa beyaz şekerle tamamlayabilirsiniz.
BEYAZ ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:
- 120 gr bitter çikolata ( %70 kakao oranına sahip olanları tercih edebilirsiniz.)
- 160 gr beyaz çikolata
- 200 gr oda sıcaklığında (yumuşak) tereyağ
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı esmer şeker
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığından biraz az kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Vanilya
HAZIRLANIŞI:
- Bitter çikolataları rendeleyin veya soğukken bıçak yardımı ile iyice kıyın.
- Beyaz çikolataları soğutup iri ve kalın parçalar halinde doğrayın.
- Bir karıştırma kabında unu, kakaoyu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın.
- Başka bir kapta yumuşak tereyağını mikserle 1 dakika kadar çırpın ve şekerleri ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp krema kıvamına getirin. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip tamamen karışana kadar iyice çırpın ve vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.
- Çırpıcıyı yavaş ayarda tutup unu 2 vey 3 seferde ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Un tamamen karışınca tahta kaşık yardımıyla kıyılmış bitter çikolatayı hamura tamamen karışana dek yedirin. Daha sonra beyaz çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırın.
- Hamuru en az 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
- Soğumuş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Hamur toplarının tepesine biraz bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 4-5 cm kalacak şekilde dizin.
- 10-11 dakika önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.
İTALYA YOLCUSU KALMASIN!
Öğlen saatlerinde kesinleşen uçak biletleri sayesinde, bu gece İtalya'ya gidiyoruz.Slovenya'dan İtalya 'ya geçeceğiz. Floransa, Roma, Venedik ve hat üzerinde ki diğer şehirler olucak. Tavsiyeleriniz varsa hepsini not etmek isisterim. Döndükten sonra tum maceraları burada paylaşacağım.
Araba kiralama ve otel rezervasyonlarini az önce bitirdim.
Hadi hayırlısı.
Uzun zamandır hayal ettiğim ülke, bekle beni geliyorum.
Montag, 7. Oktober 2013
Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek Fotoğrafları
Yapım ve styling: Reyyan Özuğur
Fotoğraflar: Ayşe Ezgi İçmeli
Neredeyse bütün yemek bloggerları yemek videosu çekimleri, tv programı çekimleri teklifi alıyor. Ama ben bunların hiç birini değerlendirmediğim için size bunlardan bahsedemiyorum. Zaten bunların üstüne benim için çok daha güzel bir teklif aldım. Ben yaptım hazırladım, Ayşe Ezgi İçmeli alet edavatıyla fotoğrafladı. Hani benim
Sonntag, 6. Oktober 2013
Karaorman Cupcake (Vişneli ve Çikolatalı Cupcakeler)
Karaorman pastası tarifi çeşitlendirilebilir. Muzlu, fıstıklı veya benzeri çeşitlerde yapan da oluyor vişne yerine ama hiçbiri bence vişnelisi kadar güzel olmuyor. Pastanın orijinalinde vişneli brendi veya vişne likörü kullanılıyor, severseniz siz de kullanabilirsiniz ama yerine vişne suyu da iş görür. Tabi burda ben onun cupcake uyarlamasının tarifini vereceğim. Umarım pastasının tarifi başka güne.
Yoğun kakaolu bir kek hamuruna, çikolatalı krema, vişne, sade krema ve ıslatmak için vişne likörüne ihtiyacınız var. Mümkünse önce kremaları yapıp dolapta soğutun ve kullanacağınız kremanın soğuk olduğuna emin olun.
Karaorman Cupcakeler (Vişneli ve Çikolatalı Cupcakeler)
Kakaolu kek:
Malzemeler:
- 100 gr yumuşak tereyağ veya 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2.5-3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- vanilya
Çikolatalı Krema:
150 gr %70 kakaolu bitter çikolata
150 ml sıvı krema (1.5 çay bardağı)(soğuk)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Sade Krema:
100 ml sıvı krema (1 çay bardağı)(soğuk)
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr mascarpone veya labne peyniri( kullanmasanız da olur, orijinal tarifte yok ama ben sevdiğim için ekliyorum)
Hazırlanışı:
- Tereyağ ve şekeri krema kıvamı alana dek çırpın. Daha sonra 2 yumurtanın sarısını, sütü ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
- Karışıma un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin ve hamur kıvamı alana dek çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar 1 fiske tuzla yüksek devirde çırpın.
- Yumurta beyazını unlu karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile fazla karıştırıp yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
- Hamuru cupcake kaplarına eşit miktarda döküp, 180C önceden ısıtılmış fırında 12-18 dakika kontrol ederek pişirin.
Çikolatalı Krema:
Çikolataları benmari usülü eritin. (aynı kapta eritin ve karıştırın)
50 ml kremayı(yarım çay bardağı) benmari usülü erittiğiniz çikolata ile iyice karıştırın ve 3 dakika çırpın.
Kalan 100ml kremayı soğukken 3-4 dakika hızlı devirde krema katılaşana dek çırpın. Daha sonra çikolatalı karışımı bir yandan eklerken bir yandan da çırpın. Tamamen karışınca hazır. Diğerlerini hazırlayana kadar dolapta soğutabilirsiniz. Dolaptan çıkınca çok katı gelirse azar azar süt ekleyip çırparak kıvamlandırabilirsiniz.
50 ml kremayı(yarım çay bardağı) benmari usülü erittiğiniz çikolata ile iyice karıştırın ve 3 dakika çırpın.
Kalan 100ml kremayı soğukken 3-4 dakika hızlı devirde krema katılaşana dek çırpın. Daha sonra çikolatalı karışımı bir yandan eklerken bir yandan da çırpın. Tamamen karışınca hazır. Diğerlerini hazırlayana kadar dolapta soğutabilirsiniz. Dolaptan çıkınca çok katı gelirse azar azar süt ekleyip çırparak kıvamlandırabilirsiniz.
Sade Krema:
Kremayı soğukken yüksek devirde 4-5 dakika çırpın ve katılaşınca içine pursra şekerini ve kullanacaksanız peyniri ilave edip 1 dakika kadar çırpın.
Cupcakelerin Yapılışı:
Soğuyan cupcakeleri burada anlatıldığı gibi oyun ve beyaz krema ile doldurup 1 tane vişne koyun. Daha sonra Kapatın ve vişne likörü veya vişne suyu ile mutfak fırçası yardımıyla kekleri ıslatın. Üzerini çikolatalı krema ile kaplayıp, kremaların tepesine bir kaşık beyaz kremadan koyun ve vişne ile süsleyin.
Freitag, 4. Oktober 2013
Milföy Kol Böreği
Milföy Kol Böreği
Malzemeler;
4 adet ikili milföy (8 kare parça)
1 çay bardağı un
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Kırmızı pul biber, kara biber, tuz
1 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurta sarısı
Çörek otu
Mavi haşhaş tohumu
Yapılışı;
Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda soteleyin. Patatesleri üzerine rendeleyip baharatlarını ekleyerek birbirine iyice
Labels:
Börekler,
HAMUR İŞLERİ,
Milföy Kol Böreği,
MİLFÖYLÜ TARİFLER
Abonnieren
Posts (Atom)