Montag, 29. Juli 2013
İncirli Tatlı Ramazan Özel 22. Gün
İncirli Tatlı
Malzemeler;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
10 adet incir
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
Yapılışı;
İncirleri 15 dk.
Sonntag, 28. Juli 2013
Ekşili Köfte Ramazan Özel 21. Gün
Ekşili Köfte
Malzemeler;
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kırık pirinç
5 - 6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çay bardağı un
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, tuz
Yapılışı;
Geniş bir tencereye 5 bardak kadar su alın, doğranmış patates ve havuçları bu suda kaynamaya bırakın.
Samstag, 27. Juli 2013
Kuru Kayısı Kompostosu Ramazan Özel 20. Gün
Kuru Kayısı Kompostosu
Malzemeler;
1 su bardağı kuru kayısı
1 çubuk tarçın
5 - 10 adet tane karanfil
1 su bardağı toz şeker
2 - 2.5 lt. su
Yapılışı;
Kuru kayısıları yıkayın. Şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın, kaynayınca altını kısın. Kayısılar şişmeye başlayınca toz şekerini ekleyip birkaç dk. daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuk servis yapın.
Kışın nasıl çay - kahve
Freitag, 26. Juli 2013
Muska Börek Ramazan Özel 19. Gün
Muska Börek
Malzemeler;
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,, kara biber, kuru nane
Kıyılmış maydanoz
Yapılışı;
Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.
Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4
Donnerstag, 25. Juli 2013
Patates Çorbası Ramazan Özel 18. Gün
Patates Çorbası
Malzemeler;
3 adet patates
2 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber
Tuz
Yapılışı;
Sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda bir tencerede sebzelerin kenarları renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan sebzelere üzerini 2 parmak geçecek kadar su
YAZ TATİLİ DE NEYMİŞ.
Son günlerde biz...
Minik aşklar yaşarken...
Yoğun bir yaz programı.
Okul kapanmış olabilir ama yine, her sabah 8 'de servise binip akşam 5,5'da evde oluyor.
Normal okul zamanından, daha evvel evden çıkıp, daha geç evde oluyor.
Bütün gün yaz spor okulunda.
Akşamları da öğretmenimizin verdiği ödev kitaplarını yapıyoruz.
Gerçi hayatından memnun, ama hiç dinlenemediği için ben üzgünüm.
Önümüzde ki haftalarda ki 1 haftalık tatil için hepimiz can atıyoruz.
Haziran ayında ki tatilden bir şey anlamadık.
Bu arada ben , tüm kış yaz gelsin de kitap okuyayım, film izleyeyim, bloğa vakit ayırayım derken, halen kendimi ders yaptırırken buluyorum. Yoksa ödevler yetişmeyecek.
Şimdilik kaçtım... ders saati başlamak üzere...
Mittwoch, 24. Juli 2013
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Ramazan Özel 17. Gün
Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası
Malzemeler;
6 adet ince uzun patlıcan
Yarım limonun suyu
1.5 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp 220 derecelik fırında yarım saat kadar közleyin. Fırından alınca seri hareketlerle uzunlamasına bir kesik atıp içini bir yemek kaşığı yardımıyla oyun. Üzerlerine yarım limonun suyunu sıkıp çatalla püre haline getirin.
Abonnieren
Posts (Atom)