Dienstag, 23. Juli 2013
Katmer Ramazan Özel 16. Gün
Katmer
Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
100 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
Ilık su ve mayayı bir kaba alıp üzerini kapatın ve bir örtü örtün. Bir kaba 3 su bardağı unu eleyin, toz şekerle karıştırın. Kabın kenarlarına tuz serpiştirin. Ortasını havuz gibi açın
Montag, 22. Juli 2013
Pırasalı Fırın Makarna Ramazan Özel 15. Gün
Pırasalı Fırın Makarna
Malzemeler;
Yarım paket makarna
250 gr pırasa
3- 4 dilim etimek
1 aida bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber,kırmızı pul biber
Yapılışı;
Makarnayı haşlayın. Pırasaları halka halka doğrayıp az sıvı yağda bir tavada yarı diri kıvamda kalana dek kavurun. Yoğurt, yumurta ve
Sonntag, 21. Juli 2013
Kazandibi Tart Ramazan Özel 14. Gün
Kazandibi Tart
Malzemeler;
2 paket fındık kremalı bisküvi
50 gr tereyağı
1 paket carte dor kazandibi
1 top vanilyalı dondurma
Yapılışı;
Bisküvileri rondoda un haline getirin. Eritilmiş tereyağıyla birlikte karıştırarak tart kalıbına düzgünce bastırarak yerleştirin. Kazandibi tatlısını üzerindeki ölçülere göre hazırlayın. Bisküvi tabanının üzerine dökerek üstünü düzeltin.
Şekersiz Şerbet Ramazan Özel 13. Gün
Şekersiz Şerbet
Malzemeler;
1 ölçü hurma
3 ölçü kuru kayısı
Su
Çubuk tarçın
Karanfil taneleri
Yapılışı;
Hurmaların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayın. Kuru kayısılıarla birlikte yıkayın. Çubuk tarçın ve karanfilleri tül bir keseye koyup ağzını sıkıca bağlayın. Bir tencerede su ekleyerek hurma ve kayısılar iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tül keseyi çıkarıp karışımı
Samstag, 20. Juli 2013
Midye Börek Ramazan Özel 12. Gün
Midye Börek
Malzemeler;
3 adet yufka
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp haşlayın ve süzün. Tavuk göğsünü de zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda tavada soteleyin. Sebzelerle birlikte tavuğu karıştırın, dilediğiniz baharatları da ilave ederek
Donnerstag, 18. Juli 2013
Tavuklu Erişte Ramazan Özel 11. Gün
Tavuklu Erişte
Malzemeler;
1 paket erişte
1 adet tavuk göğsü
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yapılışı;
Erişteyi makarna gibi haşlayıp süzün. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin ve erişteyi bu tencereye alıp karıştırarak hazır hale getirin.
Tavuk göğsünü haşlayıp
Pirinçli Domates Çorbası Ramazan Özel 10. Gün
Pirinçli Domates Çorbası
Malzemeler;
4 - 5 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, su
Yapılışı;
Domates ve biberleri közleyin. Kabuklarını soyarak rondoda pürüzsüz hale gelene dek çekin. Unu bir tencerede yağlarla birlikte kokusu çıkana kadar kavurun.
Abonnieren
Posts (Atom)