Samstag, 20. Juli 2013

Midye Börek Ramazan Özel 12. Gün










Midye Börek

Malzemeler;
3 adet yufka
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber







Yapılışı;
Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp haşlayın ve süzün. Tavuk göğsünü de zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda tavada soteleyin. Sebzelerle birlikte tavuğu karıştırın, dilediğiniz baharatları da ilave ederek

Donnerstag, 18. Juli 2013

Tavuklu Erişte Ramazan Özel 11. Gün






Tavuklu Erişte



Malzemeler;

1 paket erişte

1 adet tavuk göğsü



Yoğurt



1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su



Yapılışı;

Erişteyi makarna gibi haşlayıp süzün. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin ve erişteyi bu tencereye alıp karıştırarak hazır hale getirin. 

Tavuk göğsünü haşlayıp

Pirinçli Domates Çorbası Ramazan Özel 10. Gün






Pirinçli Domates Çorbası



Malzemeler;

4 - 5 adet domates

1 adet kırmızı biber

1 çay bardağı haşlanmış pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz, su


Yapılışı;
Domates ve biberleri közleyin. Kabuklarını soyarak rondoda pürüzsüz hale gelene dek çekin. Unu bir tencerede yağlarla birlikte kokusu çıkana kadar kavurun.

Dienstag, 16. Juli 2013

Fellah Köftesi Ramazan Özel 9. Gün








Fellah Köftesi


Malzemeler;

1 ölçü irmik

2 ölçü ince bulgur

1 yumurta

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

Kuru nane, tuz, kimyon, karabiber



2 adet domates

1 adet soğan

Bir kaç diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı sıvı yağ

İsteğe bağlı nar ekşisi

1 çay kaşığı toz şeker, tuz, kuru nane





Yapılışı;

Bulgur ve irmiğe karabiber,

Montag, 15. Juli 2013

İki Renkli Bisküvili Tatlı Ramazan Özel 8. Gün






İki Renkli Bisküvi Tatlısı



Malzemeler;

Muhallebi katı için;

1 lt. süt

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı un

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya



1 paket pötibör



Renkli kat için;

1 lt. meyve suyu veya portakal, vişne suyu ve karışık meyve suyu

4,5 yemek kaşığı buğday nişastası



Yapılışı;

Muhallebi malzemelerinin

EN ÇOK SEVDİĞİM RESSAMLAR...Louise-Élisabeth-Vigée-Le-Brun ... BABAANNEM VE BEN

Anne ve kızı.

Babamlar 5 kardeş. 3 halam ve 1 amcam var.
Ben ve kardeşim dahil, 10 torunuz. 6 kız ve 4 erkek.
Ben 3 numaralı torunum. Benden büyük 2 kız var. Bu tablo 2 numaralı torun yani, Dilek abla için babası tarafından, babaanneme hediye edilmiş ve duvara anneannesine sevgisi için asılmış.
 
Korkunç birşeydi. Aklım eripte olgunlaşana kadar, kıskançlık krizlerine girerdim.
Babaanneme her gittiğimde, " Babaanne , doğru söyle bu kız kim? Ben mi Dilek abla mı, Gamze ablamı, Tuğba mı, Duygu mu? (Gizem daha yoktu aramızda... )
O da , durumu idare etmeye çalışırdı. "Aslında o sensin, ben en çok seni seviyorum torunlarımın arasında ... Benim hakikatli, asıl Özmen torunum " derdi.
Hepimiz bir arada olduğumuzda da, " En büyüğümüz Gamze ablaya sarıldığını, elbisesinden sarkan her bir kumaş parçasının, sırasıyla Dilek, Zeynep , Tuğba, Duygu olduğunu söylerdi.
Her toplanıldığında, bayramlarda, mutlaka bu konusu açılırdı.
 
Bu tabloda ki sarılış, mutluluk, boyna yakın olma, kokuyu oradan iyi hissetme, burunla birlikte boyna yumulma , bizim hepimizin uyguladığı yöntemdi. Babaanne diyen tek kız torun olarak, diğer kızlar anneanne diye sevgi yumağı olurduk. Babaannem şimdilerde, Bandırma'da ortanca halama yakın oturuyor. Eskisi kadar çok göremiyorum onu. :( Allah uzun ömürler versin.
 
Louvre müzesinde sergileniyormuş. Gerçeğini görmek için can atıyorum.
 

Sonntag, 14. Juli 2013

Çıtır Mantı Ramazan Özel 7. Gün











Çıtır Mantı



Malzemeler;

3 adet yufka

1 adet soğan

1 küçük veya yarım domates

Karabiber, tuz, biraz maydanoz



Arasına sürmek için

3/4 su bardağı su

2 yemek kaşığı sıvı yağ



Üst kat için;

Yoğurt



1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su





Yapılışı;

Soğan, domates ve maydanozu