Montag, 15. Juli 2013
İki Renkli Bisküvili Tatlı Ramazan Özel 8. Gün
İki Renkli Bisküvi Tatlısı
Malzemeler;
Muhallebi katı için;
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket pötibör
Renkli kat için;
1 lt. meyve suyu veya portakal, vişne suyu ve karışık meyve suyu
4,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin
EN ÇOK SEVDİĞİM RESSAMLAR...Louise-Élisabeth-Vigée-Le-Brun ... BABAANNEM VE BEN
Anne ve kızı.
Babamlar 5 kardeş. 3 halam ve 1 amcam var.
Ben ve kardeşim dahil, 10 torunuz. 6 kız ve 4 erkek.
Ben 3 numaralı torunum. Benden büyük 2 kız var. Bu tablo 2 numaralı torun yani, Dilek abla için babası tarafından, babaanneme hediye edilmiş ve duvara anneannesine sevgisi için asılmış.
Korkunç birşeydi. Aklım eripte olgunlaşana kadar, kıskançlık krizlerine girerdim.
Babaanneme her gittiğimde, " Babaanne , doğru söyle bu kız kim? Ben mi Dilek abla mı, Gamze ablamı, Tuğba mı, Duygu mu? (Gizem daha yoktu aramızda... )
O da , durumu idare etmeye çalışırdı. "Aslında o sensin, ben en çok seni seviyorum torunlarımın arasında ... Benim hakikatli, asıl Özmen torunum " derdi.
Hepimiz bir arada olduğumuzda da, " En büyüğümüz Gamze ablaya sarıldığını, elbisesinden sarkan her bir kumaş parçasının, sırasıyla Dilek, Zeynep , Tuğba, Duygu olduğunu söylerdi.
Her toplanıldığında, bayramlarda, mutlaka bu konusu açılırdı.
Bu tabloda ki sarılış, mutluluk, boyna yakın olma, kokuyu oradan iyi hissetme, burunla birlikte boyna yumulma , bizim hepimizin uyguladığı yöntemdi. Babaanne diyen tek kız torun olarak, diğer kızlar anneanne diye sevgi yumağı olurduk. Babaannem şimdilerde, Bandırma'da ortanca halama yakın oturuyor. Eskisi kadar çok göremiyorum onu. :( Allah uzun ömürler versin.
Louvre müzesinde sergileniyormuş. Gerçeğini görmek için can atıyorum.
Sonntag, 14. Juli 2013
Çıtır Mantı Ramazan Özel 7. Gün
Çıtır Mantı
Malzemeler;
3 adet yufka
1 adet soğan
1 küçük veya yarım domates
Karabiber, tuz, biraz maydanoz
Arasına sürmek için
3/4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst kat için;
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yapılışı;
Soğan, domates ve maydanozu
Labels:
Ana Yemekler,
Çıtır Mantı,
RAMAZAN ÖZEL TARİFLERİ
Talaş Böreği Ramazan Özel 6. Gün
Talaş Böreği
Malzemeler;
1 paket milföy
300 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu garnitür (ev yapımı da olabilir)
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta sarıısı
Susam, çörek otu
Yapılışı;
Eti sıvı yağda kavurun, suyunu salıp çekince 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Garnitür ve baharatlarını ekleyip bütün malzemelerin birbirinin tadını alması
Freitag, 12. Juli 2013
Karpuzlu Limonata Ramazan Özel 5. Gün
Karpuzlu Limonata
Malzemeler;
2 büyük dilim karpuz
1 adet limon
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Taze nane
Çubuk tarçın
Yapılışı;
Limonu rendeleyip kabuklarını toz şekerle mıncıklayarak aromasını çıkarın. Üzerine sıcak suyu ve limonun suyunu sıkıp bekletin. En gıcık kısım, karpuzun çekirdeklerini ayıklayın. Dilimleyerek robotta püre haline getirin. Bir süzgeç
Bisküvili İncir Tatlısı Ramazan Özel 4. Gün
Bisküvili İncir Tatlısı
Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilyalı puding
1 paket krem şanti
10 adet incir
1 çay bardağı ceviz içi
Pekmez
Yapılışı;
İncirleri ılık suda 1 saat kadar bekletin.
Vanilyalı pudingi tariften 1 bardak eksik sütle hazırlayın. Ocaktan alıp içine toz krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın. Orta boy bir borcama bir sıra pötibör bisküvi dizin. Üzerini pudingin
Abonnieren
Posts (Atom)