Montag, 15. April 2013

Karamelli Kraker Pasta




Karamelli Kraker Pasta

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı

Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzerine karamel sos

Yapılışı;
Bu tarifi mutfak penceresi'nde ilk gördüğümden beri kafaya takmıştım. Bir tane kat kat pasta yok

Dienstag, 9. April 2013

Teyze Poğaçası






Teyze Poğaçası



Malzemeler;

125 gr. tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ



1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)

1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için tabii ki ufalanmış beyaz peynir

Yapılışı;
Böyle toplum tarafından kabul görmüş tarifleri seviyorum. Daha önce de Anneanne Keki ve Kısır yayınlamıştım. Yıllardır

Montag, 8. April 2013

Donnerstag, 4. April 2013

Meyveli Bulgur Salatası





Aranızda fotoğraf makinesiyle konuşan var mı, benim gibi? Geçenlerde ve daha öncelerde dumanı üstünde çaylar, çorbalar çekmeye çalışırken küçük makinemle konuşuyorum ben. " Sen niye o dumanı çekmiyorsun? Bak Ali'nin Ayşe'nin ne güzel dumanı tütüyor. :(( Bütün şeyimi dağıtıyorsun. Benim şimdi tarifin altına sıcak çayla mı için yazmam gerekecek?"  gibilerinden şikayetlenip dertleniyorum ben.

ÇİZİMLERİM

Her ressamı etkileyen fırçasını , kalemini oynatan harekete geçiren birşeyler vardır.
Gördükleri, duydukları, korkuları, sevinçleri, kokladıkları, tattıkları, okudukları, dinledikleri, gezdiği gördüğü yerler. Görmek ve hissetmek algı alanının en üst noktasına değdiği anda etkilenip, tetiklenip çizmeye başlayabilir. 
 
1.
 
İşte bana da böyle birşey oldu. Fransız Kültür'ün kütüphanesinden aldığım Abidin Dino ve Arif Dino'nun kitapları, ben de var olanı tetikledi. Bunlara benzer çizimlerim vardı, daha detaylıydı onlar.
Ama onlarınkini gördükten sonra bu şekilde daha yalın çizimlerim çıktı ortaya.
100-150 tane çizdim galiba.
Bunlar benim beğenerek seçtiklerim.
 
2.
Instagramda paylaşmıştım çoğunu...
 
3.
Hatta ressam bir arkadaşım fikir verdi.
Büyük siyah tuvaller üzerine beyaz olarak yapmamı tavsiye etti.
 
4.
Öncelikle çizdim . Onları bir sonra ki postta yayınlayayım.
 
5.
 
Sizden ricam, en çok sevdiklerinizin numaralarını benimle paylaşmanız.
 
6.
 
 
7.
 
8.
 
9.
 
10.
 
11.
 
12.
 
13.
 
14.
 
15.
 
16.
 
17.
 
18.
 
19.
 
20.
 
21.

Montag, 1. April 2013

Taking a break from blogging...

Add to Technorati Favorites
I feel that I owe my readers an explanation as to why I have been absent from posting recipes on my blog. My life has changed so much in recent months. Now, I have adorable and amazing twin boys who fill my life with more joy and keep me very busy. With a full time job and my sweet little angels, let alone to blog or cook, I barely have time to eat anymore. If I do cook, I cook the fastest meals possible and if we’re lucky we will eat before 9:00 p.m. Most of the time, we take turns to eat with my husband. I no longer have time to set up beautiful tables and enjoy a meal slowly. But, I am not complaining, it is all worth it.
 
For these reasons, I will put a hold on blogging for a while with the hope that in the future, (probably not the near future), I will come back and share more recipes. I still have so many Turkish recipes to share.  I want to thank all my readers who have been following my blog and hope that it will continue to serve as a resource for Turkish recipes.

Şerbeti Sütlü






Şerbeti Sütlü



Malzemeler;

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
4 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı dolusu irmik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kabartma tozu
Vanilya

4 su bardağı süt (800 ml)
1 su bardağı toz şeker

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı;
Revaniden çok çok hafif, yapımı çocuk oyuncağı, lezzeti süper..
Yumurtalarla şekeri mikserle köpürtün. İrmik hariç